Európa legszebb városai
Pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Téli programajánló
Téli programajánló

Európa legszebb városai

A munka, a hétköznapi teendők monotonitása és az ezek által okozott stressz kimerítheti nemcsak a szervezetünket, de a lelkünket is. Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra. Sokan az utazásban találják meg örömüket, és a pihenés aktív formáját választják.

Rengeteg gyönyörű és izgalmas tájat, vidéket találunk szerte a világon. Lehetőségeinknek csak a pénztárcánk szabhat határt. Nem is kell annyira messzire mennünk a látnivalókért, mert itt, Európában is akad bőven felfedeznivaló.

A földrészen belül is találkozhatunk többféle kultúrával, népekkel, különböző gasztronómiai hagyományokkal és eltérő éghajlati jellegzetességekkel is. Nem mindegy, hogy északra megyünk vagy délre, netán keletre. Mindenhol megismerkedhetünk különféle értékekkel.

Olaszország városai

Európa számtalan gyönyörű várossal büszkélkedhet. Ezeket szívesen látogatják érdeklődő turisták a világ minden tájáról. Akadnak olyanok is, akik egy hét alatt körbeutazzák az egész kontinenst.

Az egyik legnépszerűbb úticél az örök város, Róma. Romantikus filmek és stílusos építészeti remekművek színtere az olasz főváros. Mint minden nagyvárosban, itt is élénk éjszakai élet folyik.

A barátságos emberek és az olasz gasztronómiai kultúra pompás ételei mindenképp e város mellett szólnak. Ám ha már ellátogattál Itáliába, érdemes időt szakítani egy milánói kirándulásra is.

Milánó a divat fővárosa, de nemcsak erről híres. Megcsodálhatsz fantasztikus épületeket, vagy élvezheted a kiegyensúlyozott olasz életmód előnyeit, ugyanakkor Firenze reneszánsz stílusban épült csodás épületeit bűn lenne kihagyni.

Közép-Európa csodás helyei

Bécs kétségtelenül az egyik leggyönyörűbb európai nagyváros. Nemcsak impozáns épületeiről híres, hanem a vásárlási lehetőségek tömkelegéről is. A hagyományos bécsi adventi vásárra messziről is érkeznek látogatók.

Kiemelkedő a város kulturális élete, és központi szerepe is meghatározó. Több nemzetközi társadalmi szervezet székhelyeként is funkcionál, a 20. század elejéig pedig Bécs volt a legnagyobb német ajkú város.

Nem kell messzire utaznunk, hogy Közép-Európa egy másik gyönyörű városába érkezzünk. Prágában található a világ legnagyobb kastélya, hangulatos utcáit pedig gótikus tornyai varázsolják egyedivé.

Látnivalók Nagy-Britanniában

Az egyik leghíresebb brit város maga a főváros, London. Londonban a királyi család történetét és életét tanulmányozhatod a Kensington vagy a Westminster Palotában.

Pezsgő színházi élete magával ragadja az ide látogató kulturális érdeklődésű turistákat. A műemlékké nyilvánított Tower Bridge valóságos építészeti remekmű a Temze felett.

Az egyeteméről híres Cambridge egy karnyújtásnyira van Londontól, úgyhogy mindenképp fel kell keresned, ha már arra jársz. Történelmi utcái, a múzeumok, a templomok meglátogatása mellett érdemes kipróbálni a hagyományos angol pubot is.

Ha Európa legszebb városairól beszélünk, meg kellene még említenünk jópárat, hiszen minden országban találunk akár többet is. Válasszunk igényeinknek és ízlésünknek legjobban megfelelő úti célokat!

 

2022-11-23 12:35:34


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG