Turizmus Program

Siófoki Városnapok

Fénykiállítások

Kastély élmények

Csoki workshop

Európa-élményközpont

TOP 100 úticél

Jegyvásárlás

Szilveszteri wellness Hévizen 10% kedvezménnyel
Szilveszteri wellness Hévizen 10% kedvezménnyel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Hagyományos befőzés - így érdemes tartósítani!

Nincs is jobb érzés, mint amikor a saját kertünkben megtermett zöldségek és gyümölcsök ízét a későbbi, ínségesebb hónapokban is a szánkban érezhetjük. A tartósítás nem újkeletű dolog, a hagyományos befőzés pedig egy nagyszerű lehetőség, így érdemes tartósítani!
Hagyományos befőzés - így érdemes tartósítani!

Hagyományos befőzés - így érdemes tartósítani!

Nincs is jobb érzés, mint amikor a saját kertünkben megtermett zöldségek és gyümölcsök ízét a későbbi, ínségesebb hónapokban is a szánkban érezhetjük. A tartósítás nem újkeletű dolog, a hagyományos befőzés pedig egy nagyszerű lehetőség, így érdemes tartósítani!

Milyen zöldségeket érdemes tartósítani?

Vidéken rendszeres és megszokott feladat a nagymama, anyuka részéről a zöldségek, gyümölcsök tartósítása, hogy a család minél tovább élvezhesse a saját termésű élelmiszereket. Mivel a családi házak kamrájában, a spájzban mindig lapul valami finomság, könnyen elkészül az étel akár egy hirtelen érkezett vendégsereg ellátásához is.

A hagyományos befőzés során vannak zöldségek, amelyeket kifejezetten érdemes eltenni télire, - ahogy mondani szokták - és persze vannak, melyeket frissen jó fogyasztani, amíg lehet.

Ilyenkor üvegekbe tesszük a zöldségeket folyadék kíséretében, majd oly módon zárjuk le légmentesen, hogy kizárjuk a baktériumokat. A hagyományos befőzés néhány zöldség, például a bab, a sárgarépa, a zöldborsó, a paradicsom, a kukorica vagy a káposzta esetén kiválóan alkalmazható.

A hagyományos befőzés előnyei és hátrányai

A hagyományos befőzés folyamatára, minden lépésre gondosan oda kell figyelnünk, hiszen egy apró hiba elég, hogy szennyeződés, baktérium kerüljön az üvegbe, és rögtön kárba is vész a munkánk. Aki még nem próbálta a technikát, mindenképp kövesse az útmutatást, melyhez a Receptneked.hu rengeteg segítséget nyújt, hagyományos befőzés receptek százával állnak rendelkezésre.

Egy üvegben eltett élelmiszer fogyaszthatósági ideje rendkívül hosszú, még akár öt év múltán is élvezhetjük a valódi ízét, így ez mindenképp a hagyományos befőzés előnyei közé sorolandó.

A modern világunkban, főleg városlakóként egy kis lakásban sokan a fagyasztás mellett döntenek, viszont ezen élelmiszerek kevésbé időtállóak, illetve egy hosszabb áramkimaradás, ne adj Isten egy fagyasztó meghibásodás végett biztosan kidobásra ítéltek.

Ha a hagyományos befőzés mellett döntünk, számolnunk kell az idővel és a minden energiánkkal való odafigyeléssel. Ez tartozhat a hátrányai közé, kisebb mennyiség esetén nem is igazán kifizetődő a feladat, így alaposan gondoljuk át, mielőtt nekiállunk.

Hagyományos befőzés vagy fagyasztás? - ez itt a kérdés

Manapság a zöldségek, gyümölcsök tartósítására, eltevésére a hagyományos befőzés mellett a fagyasztás is igen népszerű, sőt, egyszerűbb és gyorsabb. Hogy melyik mellett döntsünk?

A hagyományos befőzés összetett, gondosabb odafigyelést és eszközöket igényel, míg a fagyasztás pofonegyszerű dolog eszközigény, recept nélkül. A tartósságot, a tárolási lehetőséget, a zöldség-gyümölcs fajtájának jellemzőit azonban vegyük figyelembe a döntésnél.

Hogy a képzeletbeli mérleg serpenyője a hagyományos befőzés irányába dől, azt megerősíti a tény, hogy egy dekoratív üveg vagy hangulatos csomagolás esetén kitűnő ajándékként is.

Megosztás

Siófoki Városnap
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Siófoki Városnap
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények

Siófoki Városnap
;