ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Hogyan lesz egy regionális rádiócsatornából országos szintű hálózat?

Rengeteg híres emberre és projektre igaz, hogy valaha “kicsiben kezdték”, de a rengeteg befektetett kemény munka meghozta a gyümölcsét, és az erőfeszítéseket siker koronázta. Nincs ez másképp a rádióadók esetében sem, hisz több olyan csatorna is létezik, ami az indulása óta igen nagy utat tett meg a népszerűség tekintetében.

Made in Debrecen

A Best FM egy debreceni helyi rádióként kezdte pályafutását 1998-ban, igaz, ekkor még Rádió FM95 néven. Ekkoriban talán még maga a tulajdonos sem sejtette, hogy bő két évtizeddel később a csatorna már országos ismertségű lesz, és még az interneten, a MyOnlineRadio weboldalán is hallgatható lesz. No de ne szaladjunk ennyire előre!

A rádió egészen 2012-ig a már említett nevet viselte, ekkor azonban új frekvenciára költözött, ami arculatváltással is járt. Ebben az évben vette fel a Best FM nevet, és Hajdú-Bihar megye legnépszerűbb adójává vált. A növekedés azonban itt nem állt meg, sőt, csak most kezdődött el igazán.

A terjeszkedés évei

2018-ban vált országosan ismertté a Retro Rádió, ekkor pedig egy nyíregyházi frekvencián is új adás vette kezdetét, ami szintén a Best FM nevet viselte. Ennek a csatornának az arculata szinte teljesen megegyezett az eredeti Best FM-ével, noha a hírblokkokat a Retro Rádió stábja készítette számukra. Sokan úgy vélték, hogy egy a Rádió1-hez hasonló országos hálózat van kialakulóban.

Eközben azonban egy budapesti cég, az egykori Magyar FM tulajdonosa védjegybejegyzési eljárást indított, és levédette mind a Best FM márkanevet, mind a “Legjobb zenék!” szlogent. A cég később több frekvenciát is megpályázott, így indulhatott el hamarosan az adás Budapesten és több vidéki nagyvárosban, Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Egerben.

Ezen csatornák hálózatos rendszerben működnek, tehát az arculat és a stílus megegyezik, azonban az egyes stúdiók egyénileg is készítenek tartalmakat, melyeket csak az adott csatorna közvetít. Ez azért hasznos, mert így a régióban élő emberek a helyi hírekről, aktualitásokról, programokról kaphatnak információkat.

Ezzel ellentétben az eredeti, debreceni adón még ma is az országos terjeszkedés előtti arculat hallható.

A legutóbbi változások

A 2021-es év ismét nagy fejlesztéseket hozott a rádió számára. Néhány műsorvezető távozott a csatornától, a helyükre viszont új kollégák érkeztek. A logó is megújult, illetve további városi csatornák kapcsolódtak a hálózathoz, így a fentiek mellett a Best FM hálózatos adása ma már Dunaújvárosban, Pécsen, Szolnokon és Velencében is hallgatható.

Persze mindez csak az analóg sugárzásra értendő, ugyanis a rádiók mindegyike az interneten is közvetít. Az online adás pedig bárhonnan elérhető, ahol van internethozzáférés, így nem szükséges a helyi műsorokat hallgatni.

Sőt, ha olyan helyen tartózkodunk, ahol FM-hullámokon egyáltalán nem tudnánk befogni az adást, az online közvetítést akkor is akadálytalanul élvezhetjük.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig