Így találhatja meg egyszerűen a fizikai munkát végző dolgozóit
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Így találhatja meg egyszerűen a fizikai munkát végző dolgozóit

A cégek életében az egyik legfontosabb feladat a megfelelő munkaerő megtalálása és alkalmazása. Különösen igaz ez akkor, ha kékgalléros szektorról, vagyis a fizikai munkát végző munkásokról van szó. Sok energiát igényel a toborzás a szektor speciális igénye miatt. Cikkünkben a leghatékonyabb módot kerestük, ebben a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég munkatársai voltak a segítségünkre.

Így találhatja meg egyszerűen a fizikai munkát végző dolgozóit

A cégek életében az egyik legfontosabb feladat a megfelelő munkaerő megtalálása és alkalmazása. Különösen igaz ez akkor, ha kékgalléros szektorról, vagyis a fizikai munkát végző munkásokról van szó.

Sok energiát igényel a toborzás a szektor speciális igénye miatt. Cikkünkben a leghatékonyabb módot kerestük, ebben a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég munkatársai voltak a segítségünkre.

Nehézségek a munkaerő-toborzás területén

A kékgalléros munkaerő kiválasztása teljesen eltér a fehérgalléros területtől. A betöltendő pozíciókhoz általában nem szükséges különösebb végzettség. Mivel az ilyen munkakörökben nagyon magas a fluktuáció, és a ghosting (a jelölt interjú vagy munkakezdés előtti eltűnése), a toborzási folyamat rengeteg adminisztrációval jár és számos szempont figyelembevételével kell, hogy történjen.

Fontos szempontok

Szállás és utaztatás: Gyakran előfordul, hogy helyben nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben munkaerő, így a munkavégzéshez szállást is biztosítani kell. Ebben az esetben a munkáltató feladata, hogy a dolgozó helyszínre utazását és elszállásolását biztosítsa. A HR osztály számára ez plusz időt, energiát és adminisztrációt jelent.

Az előlegek meghatározása: A kékgalléros szektorban dolgozók között gyakori, hogy valaki nem rendelkezik semmilyen megtakarítással, így a munka megkezdéséhez, és az első időszak “túléléséhez” előlegre van szüksége. Ez a munkáltató részéről is egyre inkább elfogadott eljárás, viszont rendkívül nagy az adminisztrációs igénye.

Munkaerő-kiesés: A toborzási időszakban a munkások egy része egyszerűen eltűnik. Ennek oka lehet például, ha az interjú és a munkakezdés között hosszú idő telik el, ami a munkavállalónak jelentős anyagi kiesést okozhat. A befogadói procedúra - a munkakezdéshez szükséges papírmunka és orvosi vizsgálatok - lerövidítése jelentősen javítana ezen a problémán.

Motiváció fenntartása: a jelöltek általában számos helyre jelentkeznek egyidejűleg, és nagy valószínűséggel ott kezdenek el dolgozni, ahol a leghamarabb bérhez, előleghez jutnak. A jelentkezéstől az interjúig, majd a belépésig számos interakcióra van szükség a toborzó és a jelölt között, hogy a munkavállaló kitartson, és eljusson az első fizetésig.

A megoldás a munkaerő-kölcsönzés

Amennyiben a munkáltató úgy dönt, hogy munkaerő-kölcsönző cég segítségét veszi igénybe, jelentősen megkönnyíti a saját és a vállalkozása dolgát. Az ezzel foglalkozó cégek sokéves tapasztalatuknak köszönhetően pontosan ismerik a munkaerő keresésének és megtartásának módjait, és hatékonyan tudják használni a megfelelő hirdetési felületeket.

Hogyan előzhető meg a gyakori munkaerő “vándorlás”?

Más területekhez képest a kékgalléros szektorban - a már említett okok miatt - gyakori a dolgozók visszalépése. A Beraman Hungary munkatársai szerint nemcsak azért érdemes hosszú távon is munkaerő-kölcsönző céggel együttműködni, mert a vállalati HR részleg nagymértékben tehermentesül, de gyorsan tudják akár nagy számú alkalmazott utánpótlását is biztosítani. Odafigyelnek nemcsak a munkáltató, de a munkavállaló igényeire is, hogy az együttműködés optimális legyen, a lemorzsolódás pedig minél jobban lecsökkenjen.

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG