ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Íme, a bevált módszer, amivel eltüntetheted a toner tintafoltját

Balesetek bármikor, bárkivel előfordulhatnak. A toner cseréje közben megeshet, hogy egy rossz mozdulat miatt a szőnyegre vagy egyéb kárpitra kerül a tinta. Szerencsére ezek eltávolítható szennyeződések, nem kell tőlük annyira megijedni. Az a legfontosabb, hogy ilyenkor minél hamarabb orvosold a problémát, mert a friss festék könnyebben takarítható. A TonerPartners.hu csapata ad néhány tippet, ami a segítségedre lehet.

Íme, a bevált módszer, amivel eltüntetheted a toner tintafoltját

Balesetek bármikor, bárkivel előfordulhatnak. A toner cseréje közben megeshet, hogy egy rossz mozdulat miatt a szőnyegre vagy egyéb kárpitra kerül a tinta. Szerencsére ezek eltávolítható szennyeződések, nem kell tőlük annyira megijedni. Az a legfontosabb, hogy ilyenkor minél hamarabb orvosold a problémát, mert a friss festék könnyebben takarítható.

A TonerPartners.hu csapata ad néhány tippet, ami a segítségedre lehet.

Cselekedni, méghozzá gyorsan

Az, hogy mennyire sikerül maradéktalanul eltávolítani a tintafoltot, nagyban azon múlik, hogy milyen gyors a reakcióidőd. Meg persze azon is, hogy milyen felületre került és mekkora mértékben. A nedvszívó textíliák (fotel, kanapé, szőnyeg) esetében a meleg vizes dörzsölés csak mélyebbre juttatja a szövetben a festéket. Emiatt, ha a tinta textilfelületre került, vagy akár PVC burkolatra, az alábbi módszert tudod alkalmazni:

  • Háztartási papírtörlővel, papírzsepivel vagy vattával igyekezz felitatni a festéket.
  • Ezután egy száraz kendő sarkát itasd át alkohollal, és tedd rá a foltra. Fontos, hogy ne dörzsöld, mert azzal többet ártasz, mint használsz. Csak helyezd az alkoholos kendőt a foltra, hogy magába szívja a tintát.
  • Hogy megakadályozd a folt továbbterjedését, a széleitől haladj a közepe felé. Időnként újra mártsd a kendő sarkát alkoholba, ha szükséges, és az óramutató járásának megfelelően finoman forgatva tisztítsd meg a felületet.
  • Hagyd hatni az alkoholt legalább 30 percig.
  • Mivel az alkohol nagymértékben szárít, ezért károsíthatja a szöveteket. Emiatt érdemes az anyagból eltávolítani ecetes vízzel, majd hagyd megszáradni.

Ha a folt beszáradt…

… akkor némileg nehezebb a dolgod, de nem lehetetlen. Mindössze több időre és türelemre lesz szükséged. Egyből kezdd azzal, hogy a száraz foltra alkoholos vattát vagy papírtörlőt helyezel. Amikor elszíneződik, cseréld rögtön tisztára. Egy tálban keverj össze mosószert vízzel 1:1 arányban. Nedvesíts be a keverékkel egy vattát, és helyezd a szennyeződésre. Hagyd 10 percig hatni, majd mosd ki az anyagot. Ha van rá lehetőség, akkor kézzel, ha nem megoldható, akkor nedves ronggyal mosd át az érintett részt. Ha száradás után még mindig látszik a folt, akkor addig ismételd a lépéseket, amíg el nem tűnik.

Szerencsére viszonylag ritkán ömlik ki a patronokból a festék, jellemzően akkor, ha eleve hibás volt. Vásárolj megbízható helyről utántöltőt, például a TonerPartners.hu webáruházból, ahol az eredeti és az utángyártott festékkazetta is garanciális.

Festékpor eltávolítása

Lézernyomtatók esetében a festékpor okozhat hasonló szennyeződéseket, mint a tinta. Hogy ne lélegezd be a káros festékszemcséket, a takarításhoz vegyél fel védőszemüveget és gumikesztyűt. Óvatosan töröld le a port az érintett felületről. Ha ennél makacsabb a folt, akkor szappanos vízzel vagy a fenti módszerrel is próbálkozhatsz. A porszívót viszont felejtsd el, csak speciális géppel történhet, ami a legapróbb részecskéket is magában tartja.


Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig
Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!