ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Íme, a legmeggyőzőbb rezsicsökkentő módszerek

Napjaink egyik slágertémájává váltak a vágtató ménes módjára, kiszámíthatatlanul mozgó energiaárak. S ennek kapcsán a rezsi mérséklése, illetve ennek lehetőségei is reflektorfénybe kerültek.

Okos rezsicsökkentő módszerek

A Nective Smarthome okosotthon és épületautomatizálási rendszerével mi sem egyszerűbb annál, minthogy optimalizáljuk a teljes ingatlan működését. Beleértve természetesen a hűtéssel és fűtéssel kapcsolatos rendszereket, valamint az elektromos árammal való takarékoskodást is.

Ehhez tulajdonképpen nem is kell mást tennünk, mint egy új szintre emelni az épületben már eleve működő rendszereket. Azáltal, hogy egymással összhangban váljanak képessé arra, hogy még jobb eredményeket érjünk el velük.

Az okosotthon rendszer felépítése

A Nective Smarthome modulos rendszer, amelynek a Nective Lan modul a központi egysége. Ez az a része a teljes szisztémának, amely a vezérelhetőséget biztosítja. Mindez egy telefonos applikáció segítségével valósul meg. Ennek köszönhetően - amennyiben ezt az okosotthon megoldást választjuk - nem kell extra programozói díjjal számolnunk.

Akkor is elegendő egyetlen LAN modul, amennyiben több darab Nective Lightra van szükség annak érdekében, hogy minden olyan elem irányíthatóvá váljék, amelyet be akarunk emelni az okosotthonba. A LAN lesz az, amelyik továbbítja és fogadja is az üzeneteket a modulok, valamint az applikáció között.

A modul egyszerűen telepíthető, a csatlakozás pedig automatikusan valósul meg a Nective rendszerre. Az automatikus konfigurációnak köszönhetően nem igényel különösebb hozzáértést az üzembe helyezése.

Hogyan lesz az okosotthon energiatakarékos?

A különböző rendszerek együttműködésének köszönhetően az egész ingatlanban harmonikusan valósul meg a működés. Amikor elhagyjuk az épületet, az energiát használó rendszerek ennek megfelelően lekapcsolnak, s ennek értelmében elkerülhetjük a felesleges energiafelhasználást.

Megfelelő érzékelők segítségével a fűtésrendszer működése igazodhat ahhoz, hogy éppen nyitva vannak-e a nyílászárók, ahogy annak megfelelő üzemelés is megvalósítható, hogy mikor tartózkodunk éppen otthon.

A Nective rendszerével azonban még ennél is továbbmehetünk. Abszolút megvalósítható egy napelemes rendszer alkalmazásával például, hogy olyankor használjon több energiát az elektromos áramot igénylő fűtésrendszer, amikor az éppen rendelkezésre áll, így éjszaka, amikor nem termelődik áram a napelemek segítségével, úgy lesz megfelelő mégis a hőmérséklet, hogy ebben az időpontban nincs magasabb energiaigény. Ezáltal a lehető legoptimálisabb mértékben valósul meg a lehetőségek kihasználása.

Egy okosotthon rendszer esetében tehát komplexen kell gondolkodni, ily módon tudunk jóval nagyobb mértékű takarékoskodást elérni, mint bármely más megoldás esetén. Ráadásként pedig a fejlesztésnek köszönhetően még az ingatlan értékét is jelentős mértékben növeljük.


Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig