Konyhafelszerelések világa – milyen alapvető eszközöket szerezzünk be?
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!

Konyhafelszerelések világa – milyen alapvető eszközöket szerezzünk be?

Ha álmaink konyhájáról van szó, mindannyiunk lelki szemei előtt megjelenik egy csodaszép bútorokkal és modern gépekkel felszerelt tágas, világos, barátságos, hangulatos helyiség. Amennyiben a konyhát nemcsak nézegetni, hanem használni is szeretnénk, akkor elengedhetetlen, hogy beszerezzük azokat az eszközöket, melyek a mindennapok során a főzés és az étkezés nélkülözhetetlen kellékei lesznek. Nézzük meg, melyek ezek!

Kezdjük az előkészületekkel

Kinéztünk egy szuper receptet, és meg is vásároltuk a szükséges hozzávalókat? Nagyszerű! Ám ez tulajdonképpen még csak a nulladik lépés volt, a java pedig most jön.

A hozzávalókat ugyanis meg kell tisztítani, majd előkészíteni a főzéshez. Ez jelenthet szeletelést, aprítást, csontozást, filézést, hámozást.

Amire viszont biztosan szükségünk lesz, az néhány éles kés. Érdemes strapabíró, minőségi darabokat választani, amelyekkel könnyen és gyorsan tudunk haladni, így az előkészületek nem vesznek majd el felesleges időt az életünkből. Válogassunk a Fiskars & Gerber termékek webáruházának minőségi késeiből!

Rajtuk kívül pedig még jó, ha kéznél van legalább egy vágódeszka, néhány tál, de az étel jellegétől függően jó hasznát vehetjük például a reszelőknek, facsaróknak, szűrőknek is.

Főzzünk valami finomat!

A főzés alapvető kellékei az edények, ez nem vitás. Az viszont, hogy lábast, fazekat, serpenyőt, netán wokot vagy más különlegesebb edényt használunk, már teljes egészében a készülő ételtől függ.

Ha nem is vagyunk konyhatündérek, akkor is célszerű lábasból és serpenyőből legalább 2-3 különböző méretű darabot tartani a szekrényben, hogy minden helyzethez és ételhez kiválaszthassuk a megfelelőt.

Ha csupán egy-két főre készülnek a finomságok, akkor használjuk a kisebbeket, de ha vendégeket várunk, akkor bátran tegyük fel a tűzhelyre a legméretesebb edényeinket.

A vásárlás szempontjából a legegyszerűbb megoldás, ha rögtön egy komplett edénykészletet vásárolunk, hiszen így nem kell bajlódnunk az egyes darabok külön történő beszerzésével. Hátrányuk viszont, hogy egy minőségi szett bizony nem olcsó, és lehetnek benne olyan edények is, amikre nem is feltétlenül lenne szükségünk.

Mérlegeljünk, hogy számunkra a készletben vagy az egyénileg történő vásárlás az előnyösebb! Valamint figyeljünk oda arra is, hogy a tűzhelyünkön milyen alapanyagú edények használhatóak (az indukciós főzőlapok például nem működnek alumíniumedényekkel).

Tálaljuk a finomságokat!

Amint minden készre főtt, és a finom illatok belengik a konyhát, ideje felszolgálni az ételeket. Ekkor lesz szükség a merőkanalakra, a tányérokra, a poharakra és az evőeszközökre. Itt nem igazán érdemes egyéni vásárlásban gondolkodni, hiszen egy szépen terített asztal akkor néz ki esztétikusan, ha egyforma elemekből áll a teríték.

Az is egy megoldás, ha van külön egy hétköznapi és egy ünnepi étkészletünk: az utóbbit pedig kíméljük, és csak jeles alkalmakkor vegyük elő!


Kiemelt ajánlatok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG