Korszerű implantátumos megoldás csontpótlás nélkül
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Korszerű implantátumos megoldás csontpótlás nélkül

A legtöbben az elsorvadt csontszövet miatt nem szeretnének belevágni a hosszadalmas, komplex, költséges csontpótlásos procedúrába. Szerencsére azonban számukra is van megoldás a speciális implantátumos eljárásoknak köszönhetően.

Csontpótlás helyett implantátum fix híddal

Akiknek nincs elegendő csont, vagy épp egészségügyi okból kifolyólag nem végezhető el a csontpótlás, számukra ideális lehetőség a Halász Klinika All-on-4 eljárása. Ennél a módszernél állcsontonként 4 db speciális implantátum segítségével 12 tagú fix híd rögzíthető.

A beavatkozásnak köszönhetően visszaszerezhető a magabiztos mosoly, és garantált a hosszú távú gondtalanság. A módszer révén megoldható a teljesen fogatlan állcsont rehabilitációja költséghatékonyan, csupán 4 implantátummal.

Azonnal megterhelhető implantátumok csontpótlás nélkül, mellyel meggátolható az állcsontok további degradációja. Gyorsan megoldható, hiszen már akár egy nap alatt elkészül a fix fog, ezáltal elhagyható a protézis.

A klinikán bőséges a választék a speciális All-on-4 fogpótlások terén. Az alsó állcsonton az esetek közel 100%-ában nem szükséges semmiféle csontpótlásos procedúra.

Azonnal elvégzett implantáció ideiglenes koronával

Célszerű már a foghúzást követően elvégeztetni az implantációt, melyre ideiglenes korona kerülhet. A csontszövet a fogeltávolítás utáni időszakban gyorsan elkezd leépülni, sorvadni, ennek megakadályozása érdekében mielőbbi kezelés szükséges.

Nem csupán a csontszövet állapota miatt fontos, hanem az ínycsipke különleges szerkezetének, lefutásának megőrzése is egyedül így oldható meg. A megoldás az azonnal elvégzett implantáció, mellyel az eredeti koronához hasonló készíthető, egészséges, esztétikus megjelenéssel.

Egy másik érv a mielőbbi kezeléshez, hogy a csont regenerációs képessége ilyenkor sokkal intenzívebb, ezt érdemes kihasználni. A friss implantátumokra ideiglenes koronák kerülhetnek, így nem kell fog nélkül feszengeni az átmeneti időkben sem.

Viszont későn cselekedve az íny visszahúzódik, a csontszövet elsorvad, ilyenkor már csak komplex, hosszadalmas többlépcsős eljárással lehet visszaállítani az állapotot, már ha ez még megoldható. Ugyanakkor ez az út jóval költségesebb is.

A megelőzés szerepe fogaink egészsége érdekében

A fogak megtartására irányuló gondos szájápolás és a rendszeresen elvégeztetett fogkőleszedés döntő fontosságú. Az ínygyulladás megelőzése és a fogágybetegségek kialakulásának elkerülése az alapja a fogak minél hosszabb ideig történő megőrzésének.

Természetesen előfordulnak olyan esetek, amikor már nem a megmentésük a cél, hanem a mielőbbi fogpótlás, hogy az eredetihez hasonló, szépen illeszkedő, esztétikus korona készülhessen. Az idő szerepe jelentős a kezelések sikeres kimenetele szempontjából is. Érdemes nem késlekedni, hanem mihamarabb nekikezdeni az implantátumos-fogpótlásos rehabilitációnak.

2022-07-11 11:11:53


Kiemelt ajánlatok

Online jegyvásárlás


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG