Mélykúti szivattyú - Hogyan segít a kerti öntözésben?
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Mélykúti szivattyú - Hogyan segít a kerti öntözésben?

A nyár elhozta számunkra azokat a forró nappalokat, amikor sokáig kell várnunk az esőre. A kánikula nemcsak minket visel meg, de a növényeket és az állatokat is. Az erős UV-sugárzás a füves területeket is szárítja, így nyáron gyakorta találkozunk elsárgult, kiégett füves területekkel. A zárt kertekben nem mindig van biztosítva a mesterséges vízellátás, így a gyep fakulni kezd. Akármilyen módszerrel is történik a locsolás, és akármilyen növényt is kell öntöznünk, nagy hasznunkra lesz a mélykúti szivattyú.

Mélykúti szivattyú - Hogyan segít a kerti öntözésben?

A nyár elhozta számunkra azokat a forró nappalokat, amikor sokáig kell várnunk az esőre. A kánikula nemcsak minket visel meg, de a növényeket és az állatokat is.

Az erős UV-sugárzás a füves területeket is szárítja, így nyáron gyakorta találkozunk elsárgult, kiégett füves területekkel. A zárt kertekben nem mindig van biztosítva a mesterséges vízellátás, így a gyep fakulni kezd. Akármilyen módszerrel is történik a locsolás, és akármilyen növényt is kell öntöznünk, nagy hasznunkra lesz a mélykúti szivattyú.

A kútból történő öntözés előnyei

A helyi kútból való öntözéshez szükség lesz mélykúti szivattyúra. A csőszivattyú, búvárszivattyú akkor hasznosítható, amikor nagy mélységből kell kinyerni a vizet. A kút segítségével tiszta vizet nyerhetünk ki, ráadásul ezzel a módszerrel sokat is spórolhatunk.

Amikor hálózati vízcsapra kötjük fel a slagot, akkor bizony sokkal magasabbak lesznek a költségek, mintha kútból nyert vízzel és automata öntözőrendszerrel dolgoznánk. Azonban mindehhez szükség van egy víznyerőre is, amely kiemeli a vizet. Itt jön képbe a mélykúti szivattyú.

Mit kell tudni a mélykúti szivattyúról?

A mélykúti szivattyú az otthonokban, de a mezőgazdasági területeken és a nagyobb földeken egyaránt alkalmazható. A csőszivattyú például a nagyobb mennyiségű vizet is könnyen kinyeri, s az ideális nyomás mellett a szerkezet segítségével a felszínre is juttatja azt.

Az AutomataÖntözőrendszer.com szivattyú kínálatában különféle típusú darabokkal is találkozhatsz. Általában típustól függően állítható a nyomás, illetve a vízmennyiség mértéke is. Használható ásott vagy fúrt kútban, ciszternában, esetleg vízgyűjtőben is. Ma már olyan mélykúti szivattyút is vehetsz, amelyek magas fokú homoktűrő képességgel rendelkezik. Ezek elhelyezhetők olyan kutakba, amelyekben az átlagosnál több homok található.

Tudatosság az öntözésben és a vízellátásban

Sokszor a házi vízmű létfontosságú eleme a mélykúti szivattyú. Amennyiben hidrofor tartállyal egészítjük ki a szivattyút, akkor a házi vízmű rendszer is működtethető a segítségével.

Mi ennek az előnye? A házi vízmű rendszernek és a saját kútnak köszönhetően nem függünk semmilyen vízszolgáltatótól. Nem is beszélve arról, hogy a víz is természetes forrásból jön majd.

Manapság egyre népszerűbbek, a különféle tudatos megoldások, amelyek a fenntarthatóság és a takarékosság jegyében születtek meg. A napelemek, a szélerőművek, a fúrt kutak egyre nagyobb teret nyernek az építkezések során.

A szivattyú rendkívül jó befektetésnek bizonyul, már csak a megfelelő alkatrészeket kell beszereznünk mellé ahhoz, hogy jól működjön a rendszer! Amennyiben egy kis segítségre van szükséged, akkor kérdezd meg bátran a fentebb említett weboldal szakembereit!

2021-07-26 12:07:42


Kiemelt ajánlatok