Mikor kellenek a gyakorló taktikai eszközök?
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Mikor kellenek a gyakorló taktikai eszközök?

Gyakorló taktikai eszközökre akkor lesz szükséged, ha te is valamilyen olyan sportnak vagy hobbinak hódolsz, amelynél a késharcot vagy a kardforgatást gyakorolni kell. Ezek elérhető áron állnak a rendelkezésedre ahhoz, hogy tökéletesítsd a technikákat, mozdulatsorokat.

Rendvédelem és katonaság: ők is ezzel gyakorolnak

Ezeket az eszközöket eredetileg a katonai szervek és a rendvédelem számára fejlesztették ki, de napjainkban már civilek is hozzáférhetnek. Legtöbbször a sportemberek, a hagyományőrzés iránt elhivatott kardforgatók vagy a harcművészek vásárolják.

Az eredetihez megszólalásig hasonlító másolatok alapanyaga általában polypropilén, ami egy szívós és rugalmas műanyag. Használatukkal tökéletesen szimulálhatóak azon mozdulatelemek, amelyeket a közelharc során érdemes alkalmazni.

Mi az a bokken?

A bokken neve a boku (fa) és a ken (kard) szavak összetételéből áll össze. A bokken lényegében az igazi kardok gyakorló változata, amit fából készítenek el. Nagy hasznát veszik a gyakorláshoz a kardforgatók, előszeretettel használják még mesterszinten is.

Egy jó fából készült karddal a képzett kardforgató majdnem mindent meg tud tenni, mint a fém karddal. Nagyon sokáig használták párharcban, még csatákban is, hiszen bármennyire hihetetlennek tűnik, de egy megfelelően kiélezett keményfából készült fakard a kardhasználatban jártas emberek kezében halálos fegyverré alakul.

Súlyos sérüléseket tud okozni az életlen gyakorló bokken is - zúzódásokat és töréseket generálva. Japánban vörös színű mongol tölgyből, fehér tölgyből vagy ébenfából készítik.

Mi a tőr?

A tőr egy rövid pengéjű szálfegyver, amit csak döfésre használnak. A középkorban segéd fegyvernek számított: ezzel ölték meg a már más fegyertől védtelenné tett ellenfelet. Mert csak ezzel tudtak a vértezet nyílásába nyúlni. Napjainkban a tengerészetnél a felszereléshez tartozik, kézi tusára alkalmas fegyvernek számít. Az Extrametál.hu webáruház kínálatából te is beszerezhetsz magadnak egy taktikai tőrt.

Mi a kard?

A legrégibb, kőkorszakbeli kardok valószínűleg kiélesített husángok voltak. Mára már olyan “evolúción” mentek át, amely során folyamatosan tökéletesítették.

A kard főbb részei:

  • Penge - a penge lehet ívelt vagy egyenes. Az egyenes pengéjű kardokat szúrásra és ütésre egyaránt használják, míg az íves pengéjű kardok, a szablyák alkalmasabbak a vágásra.
  • Keresztvas
  • Markolat
  • Végsúly

A kard pengéjét védeni kell tárolás és szállítás közben, erre szolgál a kardhüvely, amelyet készíthetnek fából külső bőrborítással.

Milyen taktikai kiegészítő eszközök vannak?

A taktikai kiegészítőknek sokféle változata van: kóga, karambit, push blade, skean dhu - csak néhány a sok közül. A karambit kés eredete egészen a 11. századig nyúlik vissza. A Fülöp-szigeteken, Malajziában, Indonéziában kézikésként használták gyümölcsök és zöldségek tisztítására, de harci fegyverként is alkalmazták. Alakja egy karomra hasonlít, ívelt és éles pengével rendelkezik.

Válassz te is a gyakorláshoz taktikai eszközöket!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG