Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Milyen esetben jó megoldás a műanyag gyeprács?

A műanyag gyeprácsok egyre gyakrabban használt, kedvelt megoldást jelentenek a külterek burkolására előnyeik révén a hagyományos beton burkolólapokkal, kaviccsal vagy aszfalttal szemben.

Egy olyan felület kialakítása, amely a gyalogosforgalomtól a haszongépjárművekig mindent elbír, komoly feladat, amely legtöbbször hagyományos anyagok, például beton vagy aszfalt alkalmazásával oldható meg. Azonban ezen burkolatok alkalmazása előnyeik mellett számos hátránnyal jár, többek között rendszeres karbantartást igényelhet, nem engedi elszivárogni a csapadékvizet, elégtelen kivitelezés vagy szélsőséges időjárás esetén kátyúsodhat vagy repedezhet, továbbá nem igazán környezetbarát és esztétikus megoldás.

Válassza inkább az új technológiát, telepítsen beton helyett műanyag gyeprácsot, amit megtalál a Barabás Téglakő Kft. kiegészítő termékei között!

Több zöldet!

Az épületek körüli járdák, teraszok, utak, illetve számos kisebb és nagyobb forgalomra tervezett felület szilárd burkolattal kerül kialakításra, hogy csapadékos idő esetén is biztosítsuk a megközelíthetőséget, használhatóságot.

Ennek okán azonban mind több területet betonozunk, illetve zárunk le, így az esővíz nem tud lefolyni. A környezetre gondolva gépkocsibeállók, parkolók kialakításánál gyakran alkalmazunk beton gyeprácsot, hogy zöldebb felületet hozzunk létre, azonban ezekben nem sok esélyt adunk a fűnek a növekedésre, így hamar elveszti értelmét.

Pedig mindannyian tudjuk, hogy a több zöldterület az otthonok előtt, a városokban jobb életminőséget is jelent. Erre született egy környezetbarátabb megoldás, a műanyag gyeprács.

Miben nyújt többet a műanyag gyeprács?

A 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült műanyag gyeprács nagyszerű alternatívát kínál. Fűvel vagy kaviccsal feltöltve esztétikus, járható felületet hoz létre, nagy terhelhetőséget biztosít, így tökéletesen alkalmas felhajtók, utak, parkolóhelyek, sportpályák és alkalmi rendezvényterületek járófelületeinek fedésére, tereprendezéshez. Nem elhanyagolható ökológiai előnye, hogy a hagyományos burkolatoknál hűvösebb felületet teremt.

A betonrácsokhoz képest a műanyag gyeprács biztosítja, hogy a talaj lélegezzen, áteresztő, nem szívja magába a nedvességet, így az hosszabb ideig képes a talajban maradni, ami megakadályozza a gyep kiszáradását, így a fűszálak egyenletesen nőnek, befedik a rácsot, a gyep aránya kb. 80-90%.

Tökéletes megoldás

Alkalmazhatóságáról beépítés előtt szakemberrel történő konzultáció szükséges. Könnyen és gyorsan telepíthető, a telepítés stabilitása a fogadó talaj függvénye.

A műanyag gyeprácsok helyes kivitelezése révén gyakorlatilag láthatatlan lesz. Az egyes elemek kézzel is összepattinthatók, a dugaszolható rögzítőelemek védelmet nyújtanak a talajszerkezetből való kicsúszás vagy kihajlás ellen.

Sávjelölő betétekkel konkrét parkolóhelyek, pályák, irányjelző feliratok is létrehozhatóak. Válassza a környzetbarát alternatívát, telepítsen műanyag gyeprácsot!


Kiemelt programok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig
Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!