ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Hungexpo Utazás Kiállítás 2024. február 22-25..
Hungexpo Utazás Kiállítás 2024. február 22-25..
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Milyen játékok kellenek a törpenyúlnak?

A nyuszinkról való gondoskodás nem merül ki a megfelelő ketrec és az ételek beszerzésében, hiszen valamivel el kell majd foglalnia magát az evésen és az alváson kívül is. A nyulak ösztönösen játékos állatok, ezért mindenképpen szerezzünk be számára olyan játékokat, amelyekkel szívesen fog foglalatoskodni a ketrecben és a ketrecen kívül is. Cikkünkben hasznos tanácsokat adunk arra, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni és hogyan játsszunk mi magunk is a nyuszinkkal.

Hagyatkozzunk az ösztönökre

A tapsifüles sokféle ösztönnel rendelkezik, ilyen például az ásás, a bujkálás, a rágcsálás és a kaparás. Az Ugrifüles.hu webruház törpenyúl alagútja ezekre az ösztönökre épít, így remekül lefoglalja a nyuszinkat. Az alagutak a nyulak számára kiváló játéklehetőséget biztosítanak, hiszen imádnak bujkálni, ezenkívül az alagút alapból is alkalmas arra, hogyha veszélyben érzi magát, akkor belebújjon.

A törpenyúl zsákmányállat, ezért mindig figyel arra, hogy a felülről érkező veszély esetén biztonságba helyezze magát. Az alagútba befuthat és a veszély elmúltával újra előugrálhat.

Játék az alagútban

Az alagút azért is kiváló játék, mert akár hosszú járatrendszereket is készíthetünk neki, amibe bujkálva valóban a természetben érezheti magát, és hosszú időre le tudjuk a figyelmét kötni. Ha megnézzük, hogy milyen alagutak állnak a rendelkezésünkre, akkor találhatunk finom, puha plüss, nylon anyag vagy pedig széna alapanyagú járatot.

Mindegyik kiváló választás, azonban a szénából készült két plusz funkcióval is rendelkezik, hiszen ezt el is tudja rágcsálni, így még jobban elfoglalja magát. A nyulak foga folyamatosan növekszik, ezért koptatásra van szükségük, ezenkívül az emésztőrendszerük nagyon érzékeny és annak rendben tartásához is a széna rágcsálására van szükségük. A szénaalagút tehát három funkciót is ellát: játék, fogkoptató és bélrendszer-karbantartó egyszerre.

A nyuszi megszelidítése

Érdemes nyuszinkat minél hamarabb kézhez szoktatni. Vannak olyan nyulak, amik azonnal barátságban lesznek velünk, de akadnak félénk, tartózkodó egyedek is. A nyuszi szelidítéséhez üljünk le hozzá a padlóra, hiszen mint említettük, zsákmányállatként a felülről érkező közeledést veszélyként érzékeli. Legyünk hozzá türelmesek, kínáljunk kézből finom falatokat és várjuk meg azt, hogy ő jöjjön oda hozzánk. Ha a nyuszi megszokja, hogy nem éri semmi atrocitás részünkről, akkor később már ő kezdeményezi a barátkozást.

Hogyan tudunk játszani nyuszinkkal?

Szerezzünk be nyuszijátékokat, csörgőket, kapirgálnivalókat, alagutakat, és üljünk le a nyuszinkhoz. A csörgőket szívesen fogja dobálni, sőt akár oda is hozhatja nekünk. Egy sima gyékény lábtörlő szuper kapirgálási lehetőséget biztosít számára. Simogassuk sokat és beszéljünk hozzá, nyuszink szereti a társaságot és a törődést.

Szőrös barátod szívesen veszi, ha minél több időt töltesz vele, siess haza hozzá és játsszatok együtt sokat! Puha bundáját simogatva, vidám kis orrát nézegetve minden gondodat el fogod felejteni!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig