Milyen játékok kellenek a törpenyúlnak?
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Milyen játékok kellenek a törpenyúlnak?

A nyuszinkról való gondoskodás nem merül ki a megfelelő ketrec és az ételek beszerzésében, hiszen valamivel el kell majd foglalnia magát az evésen és az alváson kívül is. A nyulak ösztönösen játékos állatok, ezért mindenképpen szerezzünk be számára olyan játékokat, amelyekkel szívesen fog foglalatoskodni a ketrecben és a ketrecen kívül is. Cikkünkben hasznos tanácsokat adunk arra, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni és hogyan játsszunk mi magunk is a nyuszinkkal.

Hagyatkozzunk az ösztönökre

A tapsifüles sokféle ösztönnel rendelkezik, ilyen például az ásás, a bujkálás, a rágcsálás és a kaparás. Az Ugrifüles.hu webruház törpenyúl alagútja ezekre az ösztönökre épít, így remekül lefoglalja a nyuszinkat. Az alagutak a nyulak számára kiváló játéklehetőséget biztosítanak, hiszen imádnak bujkálni, ezenkívül az alagút alapból is alkalmas arra, hogyha veszélyben érzi magát, akkor belebújjon.

A törpenyúl zsákmányállat, ezért mindig figyel arra, hogy a felülről érkező veszély esetén biztonságba helyezze magát. Az alagútba befuthat és a veszély elmúltával újra előugrálhat.

Játék az alagútban

Az alagút azért is kiváló játék, mert akár hosszú járatrendszereket is készíthetünk neki, amibe bujkálva valóban a természetben érezheti magát, és hosszú időre le tudjuk a figyelmét kötni. Ha megnézzük, hogy milyen alagutak állnak a rendelkezésünkre, akkor találhatunk finom, puha plüss, nylon anyag vagy pedig széna alapanyagú járatot.

Mindegyik kiváló választás, azonban a szénából készült két plusz funkcióval is rendelkezik, hiszen ezt el is tudja rágcsálni, így még jobban elfoglalja magát. A nyulak foga folyamatosan növekszik, ezért koptatásra van szükségük, ezenkívül az emésztőrendszerük nagyon érzékeny és annak rendben tartásához is a széna rágcsálására van szükségük. A szénaalagút tehát három funkciót is ellát: játék, fogkoptató és bélrendszer-karbantartó egyszerre.

A nyuszi megszelidítése

Érdemes nyuszinkat minél hamarabb kézhez szoktatni. Vannak olyan nyulak, amik azonnal barátságban lesznek velünk, de akadnak félénk, tartózkodó egyedek is. A nyuszi szelidítéséhez üljünk le hozzá a padlóra, hiszen mint említettük, zsákmányállatként a felülről érkező közeledést veszélyként érzékeli. Legyünk hozzá türelmesek, kínáljunk kézből finom falatokat és várjuk meg azt, hogy ő jöjjön oda hozzánk. Ha a nyuszi megszokja, hogy nem éri semmi atrocitás részünkről, akkor később már ő kezdeményezi a barátkozást.

Hogyan tudunk játszani nyuszinkkal?

Szerezzünk be nyuszijátékokat, csörgőket, kapirgálnivalókat, alagutakat, és üljünk le a nyuszinkhoz. A csörgőket szívesen fogja dobálni, sőt akár oda is hozhatja nekünk. Egy sima gyékény lábtörlő szuper kapirgálási lehetőséget biztosít számára. Simogassuk sokat és beszéljünk hozzá, nyuszink szereti a társaságot és a törődést.

Szőrös barátod szívesen veszi, ha minél több időt töltesz vele, siess haza hozzá és játsszatok együtt sokat! Puha bundáját simogatva, vidám kis orrát nézegetve minden gondodat el fogod felejteni!

2022-11-12 19:04:38


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG