Mit érdemes tudni a kültéri szolár lámpákról?
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Mit érdemes tudni a kültéri szolár lámpákról?

Amikor a kültéri világítást tervezgetjük, akkor több mindent is érdemes átgondolni. Például azt, hol, milyen fényforrásokra van szükségünk, ugyanis ma már ezzel kapcsolatban is nagy választék áll a rendelkezésünkre.

A hagyományos megoldások mellett vannak olyan kültéri lámpák is, amiknek a működése innovatív technológián alapszik. Ennek köszönhetően pedig számos előnnyel szolgál a használatuk. Többek között a szolár lámpákat is ebbe a kategóriába sorolhatjuk.

Ha szeretnél többet is megtudni róluk, akkor olvass tovább, ez az írásunk ugyanis ebben a témában készült! Először is elmondjuk, hogy mi az a szolár lámpa és persze az előnyökről, fontos tudnivalókról is fogunk beszélni.

Ha pedig nemcsak olvasnál róluk, hanem meg is vásárolnád őket, akkor nézz körül a ViaLuce Fénystúdió kültéri lámpái között! Itt a magas minőségű szolár lámpákat is megtalálod, és sok másfajta fényforrást is be tudsz szerezni.

Mi az a szolár lámpa?

A kifejezésben szereplő szolár kifejezés az angol “solar” szóból ered, ami azt jelenti, hogy nap. A szolár lámpákat más néven napelemes lámpáknak hívjuk, mert a működésük a nap energiájának felhasználásával történik. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos lámpákkal ellentétben nem fogyasztanak a hálózatból elektromos áramot.

A szolár lámpák legfontosabb eleme a szolár panel, ami képes magába gyűjteni napközben a napfényt. Ezt követően a napsugarakból származó energiát átalakítják elektromos árammá, amit egy akkumulátorban tárolnak. Amikor azt érzékelik, hogy lemegy a nap, akkor az eltárolt energia erejéig a lámpák világítani kezdenek. A világítás időtartama az eltárolt energiamennyiség és a fényforrás teljesítményének függvényében eltérő lehet, vásárlás előtt mindig érdemes tájékozódni, hogy az adott készülék mennyi ideig képes fényt kibocsátani.

Milyen előnyökkel tud szolgálni?

Mivel a napelemes lámpák a nap energiáját hasznosítják, ezért környezetbarát megoldást jelentenek. A nap egy folyamatosan megújuló energiaforrás, amit korlátlanul tudunk használni. Nem úgy, mint azokat az anyagokat, amiket az erőművekben használnak az elektromos áram előállításához.

A nap energiája ráadásul ingyen van, ami azt jelenti, hogy a szolár lámpákkal költséghatékonyabb kültéri világítást tudunk kialakítani. Az pedig már csak egyfajta plusz, hogy nagyon sokoldalúan lehet használni őket, ami szintén óriási előny.

Mit fontos még tudni a használatukról?

Ahhoz, hogy a szolár lámpát használhasd, előbb fel kell töltened. Ezt úgy tudod megtenni, hogy huzamosabb olyan helyre teszed az udvaron vagy a kertben, ahol odatűz a nap. Általában minden termék dobozán feltüntetik, hogy mennyi ideig kell tölteni a lámpát ahhoz, hogy adott ideig, adott fényerővel világítsanak. Természetesen, ha kicsit borongós az idő és felhők takarják a napot, akkor a panel lassabban tudja összegyűjteni a napsugarakat. Ezt mindenképp vedd figyelembe!

Bízunk benne, hogy már nem kérdés számodra, miért is annyira különlegesek és hasznosak a szolár lámpák. Az egyik legnagyobb előnyük nem más, mint az innovatív technológia, ami lehetővé teszi, hogy korlátlanul használhassuk a nap energiáját. Ennek köszönhetően pedig nemcsak környezettudatosabbak lehetünk, hanem az energiaszámlánkat is lejjebb tornázhatjuk.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG