Mit kell tudnunk a nemzetközi költöztetésről?
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Mit kell tudnunk a nemzetközi költöztetésről?

Ha nemzetközi költöztetést szeretnénk, akkor érdemes először megnézni, hogy ez mivel is jár. Mert bár számos hasonlóság van egy belföldivel, azért itt mégis csak határátkelésekkel tarkított bútormozgatásról van szó. Ebben a cikkben kitérünk a hasonlóságokra éppúgy, mint a különbségekre, hogy teljes képet kapjunk erről a szolgáltatásról.

Nemzetközi költöztetésnél is nagyon fontos, hogy ki a partner

Egy sima, városon belüli költöztetés is tartogathat nehézségeket, és már ezt is érdemes inkább a megfelelő szakemberi gárdára bízni. Jobban járunk, ha nem mi magunk próbáljuk meg a sérülékeny bútorainkat eljuttatni A-ból B-be.

Egyáltalán nem mindegy, hogy ki lesz az a partner. Egy olyan megbízható, tapasztalt, rutinos és elhivatott csapatot érdemes megbízni, mint a Servitius és Partnerei költöztetés. A hozzájuk hasonló cégeknél nem beugrósok adják a munkatársak gerincét! Náluk például csak állandó, szakképzett és rutinos munkatársak vannak, ami óriási minőségi előny a többi céggel szemben.

Persze nem csak a humánerőforrás fontos, a megfelelő felszerelés és például a teherautók állapota is. Így a kiválasztásnál plusz pont jár annak a cégnek, akinek saját flottája folyamatos szervizelésére saját műhelye is van. Ez plusz biztonságot ad számunkra.

Mi a helyzet az előleggel?

Röviden: számolnunk kell vele. Aki csak városon belül, esetleg belföldön két település között költözött, az lehet nem is gondolná, de előleget kell adnia.

Erre a magasabb kockázat miatt van szükségük a cégeknek. Egy szállítmányozó cég számára eleve több idő, és nagyobb pénzbeli befektetés egy-egy ilyen út megszervezése. És nem mellékesen akár a komolytalan (rizikós) megbízók távoltartása is cél lehet.

Nagyon ügyelni kell az összsúlyra

A határátkelőknél sűrűn előfordul, hogy egy teherautó súlyát lemérik. Épp ezért fontos, hogy tisztában legyünk a felpakolt összsúllyal, nehogy túl nehéz rakomány kerüljön fel. Segítségünkre lesz a költöztető cég azzal, hogy megmondják, mekkora lehet a rakomány összsúlya, amibe bele kell férni.

Fontos, hogy a határon belül mozogjunk, ne lépjük túl a megadott értéket. Sajnos ha ezt mégsem tartjuk be, akkor annak súlyos, pénzben mérhető következményei lesznek. Ha ugyanis egy ellenőrzés során ez kibukik, akkor komoly bírságokat is kiszabhatnak, amit nem a szállítást végző cégnek, hanem nekünk kell állnunk.

Ha úgy érezzük sehogy sem fogunk beleférni a megadott súlyhatárba, akkor egyeztessünk a költöztetővel, hogy milyen egyéb alternatívák vannak. Lehet kamionra lesz szükségünk, vagy egy több teherautót igénylő vagy többkörös szállításra.

A csomagok tartalmáért is mi felelünk

A súlyhatár betartása mellett természetesen a csomagok tartalmáért is mi leszünk felelősek. A szállító cég alkalmazottai nem fogják kibontogatni, és ellenőrizni a csomagjainkat, így a felelősség a miénk. Nem lehetnek benne tiltott áruk, mint például gyúlékony anyagok, alkohol, robbanószer, készpénz, kábítószer stb. Figyeljünk oda a fentiekre, és így határokat átívelve sem lesz gond a költözéssel!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG