Mit tegyél a penészes falakkal?
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló
Téli programajánló

Mit tegyél a penészes falakkal?

A falfestés tipikusan olyan munkafolyamat, amire előbb vagy utóbb mindig sor kerül a felújítások, átépítések során. Szerencsés esetben jó állapotú falakra tudjuk felvinni a festékeket, amik simák, szárazak és problémamentesek.

A gyakorlat azonban sajnos azt mutatja, hogy sok esetben ütközünk olyan nehézségbe, amiket kezelni kell ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk. Ide tartoznak a könnyen vizesedő falak is, amik ki vannak téve a penészesedés veszélyének.

Olyan festékeket keresel, amiket penészesedésre hajlamos falfelületeken is tudsz használni? Akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház penészgátló, folttakaró festékeit. Itt többféle terméket is találsz, amik a megelőzésben és a kezelésben egyaránt tudnak segíteni.

Ha érdekel a téma, és szívesen megtudnál többet is a penészes falak kezeléséről, akkor olvass tovább! Először is megtudhatod, hogy milyen jelek figyelmeztetnek a penészesedésre, majd pedig eláruljuk, hogy mit tehetsz ellene. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy nagyon fontos dologra, amit sokan hajlamosak elfelejteni.

Milyen jelei vannak a penész megjelenésének?

Sok esetben nem a vizesedés látványára leszünk először figyelmesek, hanem a dohos szagra, amit a penész okoz. Ennek észlelésekor már csak egy kicsit közelebbről is szemügyre kell vennünk a falakat, hogy megbizonyosodjunk a penészgombák jelenlétéről. Ha a falakon vizes foltokat látsz, amiken zöldes-feketés színű gombaspórák tanyáznak, akkor ez egyértelmű bizonyíték a jelenségre.

Ilyenkor érdemes mihamarabb tenni valamit a penész megszüntetése érdekében. Ha ugyanis kezeletlenül hagyod a dolgot, akkor a spórák hamar tovább terjedhetnek. Amellett, hogy esztétikailag nem nyújtanak túlságosan szép látványt, a környezetünk higiéniáját is negatívan befolyásolják.

Mit tehetsz a penészesedés ellen?

Mivel a penészgombák megjelenésének alapfeltétele a magas páratartalmú környezet, ezért már azzal is sokat tehetsz, ha odafigyelsz az optimális páratartalomra. A legegyszerűbb megoldás, ha beszerzel egy párátlanító készüléket, amivel kézben tarthatod a levegő páramennyiségét.

Falfestéskor pedig érdemes penészgátló festékeket használni, amik tartósan meggátolják a problémát. Ha ezt a két tanácsot megfogadod, akkor jó eséllyel el tudod kerülni a penészgombák megjelenését.

Mi az, amit feltétlenül tudnod kell?

Ha egyszer valahol megjelennek a penészgombák, akkor utána nagyon nehéz végleg kiirtani őket. A spóráikat ugyanis szinte mindenhova szétszórják, nem feltétlenül csak a falakra, hanem a padlóra, a szőnyegre és a bútorokra. Csodára tehát semmiképp se számíts! A penész ellen vívott küzdelem mindenképp egy hosszú folyamat, ami állandó figyelmet és gyors reagálást igényel.

Láthatod, hogy a penészes falak komoly gondot tudnak okozni, ha nem kezeljük őket. Szerencsére ma már vannak olyan festékek, amik kifejezetten a penészesedés ellen lettek kifejlesztve. Ezek használatával sokat tehetsz azért, hogy otthonod falai sokáig higiénikusak, szárazak és esztétikusak legyenek.

2022-10-17 11:23:53


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG