Profi konyha a profik felszereltségével megfizethető áron
Siófoki télen is elvarázsol! Mindenkit vár a Jégkikötő!
Siófoki télen is elvarázsol! Mindenkit vár a Jégkikötő!
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Profi konyha a profik felszereltségével megfizethető áron

Manapság az otthonunkban is már sokkal inkább elérhetőek az olyan minőségű eszközök, amiket korábban csak professzionális szinteken használtak. Mostanra viszont sokkal kevésbé markáns az a vonal, ami elválasztja a hétköznapi felhasználók felszereltségét a szakemberekétől.

Profi konyha a profik felszereltségével megfizethető áron

Manapság az otthonunkban is már sokkal inkább elérhetőek az olyan minőségű eszközök, amiket korábban csak professzionális szinteken használtak. Mostanra viszont sokkal kevésbé markáns az a vonal, ami elválasztja a hétköznapi felhasználók felszereltségét a szakemberekétől.

Napjainkban szinte minden háztartásban, ahol szükségesnek érzik, található gőzállomás, kárpittisztító gép vagy edzőgép is. A konyhai felszerelések között is egyre több dolgot lehet beszerezni a nagyok játékai közül, hiszen a főzőműsorok alatt szép számban bemutatásra kerülnek ezek közül az eszközök közül is. Ide tartozik például az okos húshőmérő. Lássuk, miben tud ez neked is segíteni a hétköznapok során!

A szokások fogságában

A legtöbb háztartásban megvannak a bevált praktikák, amivel megállapítják, hogy mikor is van készen az adott étel: a kieresztett húslé színe, kis vágás, bökés, stb. De mi lenne, ha nem kellene ezekhez az eszközökhöz folyamodni? Mindenki boldog lenne, ha a vendégeinek sosem kellene mentegetni a szakácsot a hangzatos mondatokkal: “Én pont ilyen ropogósan szeretem!” vagy “Anyukám is mindig odakozmálta egy kicsit, az adja meg az igazi ízét!”.

Most ismerkedsz csak a grillezés művészetével? Szeretnél beszerezni egy sütőt és hozzá való kiegészítőket? Válogass a SpaTrend grillezési kiegészítői közül, és legyél mihamarabb a grillezés királya a profi eszközöknek köszönhetően.

Melyik hús milyen hőmérsékleten van készen?

Ez attól is függ, hogy melyik ponton tekintjük késznek az ételt. Azután ugyanis, hogy kivesszük a sütőből az egészben sült húsokat, szükséges egy kicsit pihentetni őket. Ennek során azt gondolnánk, hogy a maghőmérséklet már csökkenni fog, de valójában ez tévedés. A pihentetés alatt a maghőmérséklet valójában 2-8 fokot emelkedhet.

A sütőből az alábbi hőfokon érdemes kivenni a különböző húsokat:

Marha steak-ként elkészítve:

  • Rare: 48-50°C
  • Medium rare: 51-53°C
  • Medium: 54-57°C
  • Well-done: 63°C vagy afölött

Egészben sütött húsok:

  • Csirkemell: 74°C , kacsa: 60°C , csirkecomb: 84°C a combnak a mellhez legközelebbi részén, de a csonttól távol mérve
  • Sertés- és malachúsok: 66-80°C
  • Halak: 60°C

Természetesen nem elhanyagolható a sütni kívánt hús minősége sem, ugyanis gyengébb minőség esetén kicsit eltérhetnek a kívánt értékek.

Milyen hozzáadott értéke van egy okoshőmérőnek?

Ami abszolút nagy előnye, az a hozzá készített applikáció. Ez segít neked, hogy ne kelljen minden hús egyedi sütési igényeinek külön utánanézned. Egyszerűen csak betáplálod az adatokat, hogy milyen fajta húst, milyen hőfokon, mennyire szeretnél átsütni, az applikáció kiszámolja, hogy várhatóan mennyi ideig fog ez tartani, ráadásul külön jelzést is ad, hogy véletlenül se vedd ki előbb vagy hagyd bent tovább, mint ami feltétlenül szükséges. Ezenfelül számol a pihentetési idővel és hőmérsékleti tényezőkkel is, szóval neked tényleg csak követned kell az utasításokat.

2021-12-15 13:44:08

Kapcsolódó témák:

Hasonló ajánlatok

Vonyarci Boros Forgatag 2022
Vonyarci Boros Forgatag 2022
  • Vonyarcvashegy
2022. július 27 - 31.

Kiemelt ajánlatok