ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Te hogy küzdesz a nyári szárazság ellen?

Itt vagyunk a nyár kellős közepén, hőhullám hőhullám hátán, melegrekordok dőlnek, és a szélsőségesen meleg idő miatt több helyütt a szárazság miatt lángra kapnak erdők, mezők.

Igen, ez a forró idő nemcsak az embereket, hanem az állatokat és a növényeket is megviseli, ám míg az emberek és az állatok tudnak maguknak ivóvizet találni, addig a tikkasztó hőségben, amikor heteken keresztül nincs egyetlen frissítő zápor sem, akkor bizony a növények sínylik meg ezt az időjárást a legjobban.

Persze nem törvényszerű, hogy ez így legyen, hiszen a SaniterLine locsolókannáival könnyedén tudod oltani a szomjukat.

Szabad-e locsolni?

Nem szabad elhallgatni azt a fontos tényt sem, hogy a nyári hőség idején számtalan helyen vezetnek be vízkorlátozást, hiszen a megnövekedett vízigényt nem mindig tudja a meglévő csatornarendszer lekövetni.

Ez talán nem is csoda, hiszen sokkal többet fürdünk, sok háztartásban van medence, és persze sokkal többet locsolunk is, hiszen senki sem szeretné, ha a növényei kihalnának a nyári hónapok alatt.

A kérdés az, hogy valóban szabad-e locsolni, és ha igen, mennyit, hogyan, mikor és miért? Bár megoszlanak a vélemények, és mindig lesz olyan, aki szerint nem fogunk megfelelően cselekedni a locsolást illetően, azért néhány alapelvet követve nem tudsz rosszat tenni a környezeteddel. Lássuk, mik azok!

Muszáj gondoskodni a növényeinkről!

Egyszerűen nem lehet azt mondani, hogy ne locsold a növényeid, mert akár a virágaidat, akár a haszonnövényeidet nézed, a tartósan száraz, perzselően forró időt vízpótlás nélkül nem élhetik túl, azt viszont nem várhatja tőlünk senki, hogy a két kezünk munkáját hagyjuk veszni évről-évre, újra meg újra.

Így aztán ha az öntözrendszeredet, már ha van, nem is kapcsolod be minden este, hanem csak időnként izzítod, akkor is már rengeteg vizet megspóroltál, a növényeid mégis kaptak inni.

A másik opció, hogy azt a kevés esővizet, amit nyáron össze tudsz gyűjteni, egy hordóba irányítod, és a száraz napokon locsolókannával adsz a kertednek annyi vizet, amennyi a túléléshez feltétlenül szükséges.

Sok szó esik a kertek füves területéről is, amit az emberek előszeretettel vágnak rövidre, szabadítják meg a gazoktól, hogy szép egyenletes pázsitban gyönyörködhessenek. Csakhogy ezek a kertek lesznek az elsők, ahol kiég a fű, így szakemberek a békén hagyott kerteket preferálják, amikor meghagyjuk a füvet, a gazokat, ezzel is védve a földet a túlmelegedéstől és a fű kiégésétől.

Még ha nem is olyan esztétikus, mégis jobbat teszünk a növényeknek és vele együtt a bolygónak is!

Válassz stílusos locsolókannát!

Persze senki sem mondja, hogy egy ilyen hasznos termék, mint amilyen a locsolókanna is, ne lehetne stílusosan esztétikus. Ma már nem muszáj a gazdabolt kevésbé designos, műanyag darabjaival megelégedni, hiszen a SaniterLine antracit színű rozsdamentes acél/műanyag kombinációjú locsolókannája nemcsak szép, de roppant hasznos is.

Ne hagyd a virágaidat, növényeidet víz nélkül, gondoskodj róluk stílusosan a kánikulai időkben is!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig