ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Tedd próbára magad online kvízekkel!

A tanulásnak számos különféle módja van, ám a legtöbben kapásból arra asszociálnak, hogy hosszú órákat kell eltölteni unalmas könyvek fölött görnyedve. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie. Létezik egy olyan módszer, amit kicsitől nagyokig mindenki élvezhet. Az online kvízjátékok kitöltésével bárki új ismeretekre tehet szert, aki nemcsak ész nélkül tippelget, hanem megfontolja a döntéseit majd meg is figyeli azt, hogy helyesen gondolkodott-e.

Fedezd fel az online kvízek tárházát!

A Keresztlabda kvízei segítségével ingyen teheted próbára a tudásodat a legkülönfélébb témakörökben. Az általános kvízek között vegyesen találsz lexikális tudásra vonatkozó feladványokat és olyanokat, amelyekhez elegendő a józan eszedet használni.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, nézzünk konkrét példákat! Vannak földrajzzal kapcsolatos kérdések, amelynek keretein belül olyan feladványokra kell válaszolnod, minthogy melyik a világ legkisebb szigetországa, vagy hogy melyik a legnagyobb kontinens! Jó, ha képben vagy hazánk földrajzával is, ugyanis az egyik kvízben annak kapcsán találsz kérdéseket, hogy melyik megyében találhatók bizonyos települések.

Ha az iskolában odafigyeltél, akkor a fentiekre valószínűleg fogod tudni a választ. Ahhoz, hogy a valutákkal kapcsolatos kvíz kérdéseire is felelni tudj, már a napi aktualitásokkal is képben kell, hogy legyél.

Logikai fejtörők

Azok, akiknek nem túlságosan alapos a lexikális ismerete, találnak más jellegű kvízeket is. A logikai fejtörők megoldásához nem szükséges más, csak józan paraszti ész és kellő higgadtság. Ezekre a kérdésekre ugyanis bárki tud válaszolni, aki alaposan átgondolja a dolgokat, függetlenül attól, hogy mennyi mindent jegyzett meg az iskolában.

Az ilyen típusú kvízekhez jó, ha tudsz fejben számolni, bár egyáltalán nem tiltott a számológép használata. Általában egyébként nem is magát a műveletet nehéz elvégezni, inkább az a megoldás kulcsa, hogy rájössz-e, milyen lépéseket kell végrehajtani a megoldás megtalálásához.

Más típusú kvízek

A fentieken kívül vannak más jellegű kvízek is. Az irodalmi és történelmi kvízeket biztosan szeretni fogják a humán beállítottságúak, de vannak kőkemény matematikai feladványok is a szóban forgó oldal repertoárjában. A Retro kvíz kategórián belül többek között régi reklámszlogenekkel, televíziós műsorokkal vagy éppen régies szavakkal kapcsolatos kérdéseket találsz.

A Napi Feladatok annyiban különböznek a kvízektől, hogy mindig egyetlen kérdésre keresik a választ. Ha már ráuntál az agytekervényeid megdolgoztatására, akkor érdemes felkeresned a Napi Érdekességek rovatot. Itt tanulságos és pusztán szórakoztató cikkeket egyaránt találsz. Ezek olyan tényeket tartalmaznak, amelyeknek többségéről valószínűleg még nem is hallottál, hiszen sok olyan témakörről szó esik, amelyek nem képezik az általános műveltség részét.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig