Tippek a polgári lakás berendezéséhez
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Tippek a polgári lakás berendezéséhez

A polgári lakások a nagy belmagasságról, az egybenyíló szobákról és az elegáns bútorokról híresek. Aki ilyen környezetben lakik, annak nagy kihívást jelent a tágas helyiségek berendezése. Ehhez adunk néhány hasznos tippet.

A polgári stílus

Milyen is a polgári stílusban berendezett lakás? Az ilyen otthonok a 19. században épült körfolyosós, jórészt belvárosi házakban találhatók. A századforduló tájékán a kor jellegzetes alakjai laktak itt: orvosok, ügyvédek, bankárok, akik magasabb színvonalon éltek, kifinomult ízléssel rendelkeztek.

A hagyományos polgári lakásokban az elegancia uralkodott mindenütt: a faragott bútorok, a hatalmas, aranykeretes tükrök, a díszes kristálycsillárok elmaradhatatlan kellékei voltak a berendezésnek.

A mai kor emberétől talán távol áll ez a stílus, hiszen a régi korok hangulatát idézi, s ma ez túl nehézkesnek, kimértnek hat. Ha azonban a lakás adottságaiból kifolyólag mégis emellett döntünk, akkor impozáns bútorokkal, mutatós kiegészítőkkel könnyen berendezhetjük otthonunkat.

Mire figyeljünk?

A polgári stílusú lakások lényeges jellemzője az előkelőség: az ilyen otthonok nagy része reprezentációs célokat is szolgál. A vendégek lenyűgözése ugyanolyan fontos lehet, mint a kényelem. Éppen ezért a polgári lakások alapvetően parkettázottak, s csodaszép perzsa szőnyeggel borítottak.

A falak általában fehérek, de gyakori a virágmintás tapéta is. A belmagasság miatt a mennyezet tipikus kiegészítője minden esetben a stukkó vagy a rozetta, ez utóbbi a csillárra irányítja a figyelmet.

A bútorok ívesek, kemény fából készültek, faragottak. A székek párnázottak, kárpitjuk akár bársony is lehet.

Az polgári lakásokban minden textília prémiumminőségű, igényes, elegáns: illő a környezethez. Ha magunk is szeretnénk ilyen szép lakástextileket beszerezni, a Díszpárna.com Webáruház termékei között érdemes szétnézni, hiszen itt exkluzív díszpárna, szatén ágynemű, dekoratív ágytakaró is kapható, melyek szintén a luxus érzetét keltik, egy polgári otthon lényeges elemei ezek.

Színek harmóniája

Nem egyszerű kiválasztani a színeket sem az egyes helyiségekhez. A letisztultság, egyszerűség miatt igen kedvelt a fehér fal, ugyanakkor a tágas helyiségek miatt ezt sötétebb színekkel érdemes kombinálni. Épp ezért javasolják a fából készült, gyakran intarzia mintával ellátott parkettát. Az is gyakori, hogy a mennyezet színe más, mint a falaké.

A polgári lakásokban elsősorban a pasztellszínek dominálnak, de ezeket érdemes meleg árnyalatokkal kiegészíteni: a díszpárna a kanapén vagy a sötétítő függöny lehet mélybordó, sötétzöld vagy narancssárga.

A rikító színeket kerülni kell, ezek nem illenek az elegáns, értékőrző otthonokba.

A dísztárgyak is a múlt század hangulatát idézzék: az óarany, az ezüst vagy a réz dekorációk, ívelt formájú kiegészítők - például gyertyatartó, állólámpa - is jól illenek a polgári lakásokba.

A lényeg, hogy számunkra kényelmes és otthonos, elegáns lakást rendezzünk be!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG