Törökország ismét várja a nyaralni vágyókat!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Törökország ismét várja a nyaralni vágyókat!

Néhány évvel vagy éppen évtizeddel korábban Törökország kedvelt turisztikai központja volt az európai nyaralni vágyóknak. Aztán ez különböző okok miatt változni kényszerült, de most szerencsére ismét az érdeklődés középpontjába került. Törökország rendkívül változatos földrajzi adottságokkal, természeti és történelmi kincsekkel, valamint irigylésre méltó vendégszeretettel rendelkezik. Így bármelyik úticélt választod, akár a tengerparti Antalyát vagy a fővárost, Isztambult, biztos lehetsz benne, hogy felejthetetlen emlékeket szerzel majd!

Az ezerarcú ország

A történelmi múltat félretéve a törökök mindig is szerették és szeretik a magyarokat. Tudatában vannak a minimális nyelvi hasonlóságoknak, és rokon népnek tekintenek minket. Ennek megítélése nem a mi dolgunk, de az biztos, hogy nagyon jól esik a mérhetetlen vendégszeretet, amivel fogadnak minket, amikor náluk töltjük az időt.

Az Utazásszervező Törökország különböző régióiba is kínál üdülési alternatívákat. Ugyan a legnépszerűbb a Török Riviéra, de ellátogathatunk Isztambul különböző pontjaira vagy akár az Égei-tenger partvidékére is, ahol jócskán találunk történelmi nevezetességeket.

Törökország több nemzetközi repülőtérrel is rendelkezik, így jó megközelítési lehetőségekkel érkezhetünk a kiszemelt célpontra. A repülőút nem hosszú és ilyenformán közelinek érezzük az országot, megérkezvén azonban egy teljesen más kultúrában találhatjuk magunkat. Az ország két kontinenshez kapcsolódik, és ez a sokarcúság az életük minden területén megjelenik.

A mesés főváros

Ki ne szeretne eljutni a káprázatos Isztambulba, amely tele van pazar templomokkal, mecsetekkel, minaretekkel. A Hagia Sophia, a török bazár, a temérdek történelmi látványosság néhány nap alatt nem járható be. Minimum egy hét, de akár két hetes ott tartózkodás javasolt, ha sok helyre el szeretnénk barangolni.

A csodálatos építészeti remekművek mellett a város sokoldalú kulturális életébe is bepillantást nyerhetünk, de ne feledkezzünk meg a gasztronómiai különlegességekről sem! Az ínyencek kipróbálhatják a helyi jellegzetességeket, de a hagyományos európai konyha kedvelői sem maradnak hoppon.

A Török Riviéra

A többség közkedvelt célpontja a változatos tengerpart. Törökország sokat változott az elmúlt években, a tengerparti szállodái 21. századi színvonalúak, és pazar módon ötvözik a kelet és nyugat hatásait, mind építészetileg, mind kulináris szempontokból.

Aki szeretne a tengerben lubickolni, de nem akarja kihagyni a történelmi kirándulásokat sem, azzal sincs semmi probléma. A Riviérán található hotelekből, akár csillagtúraszerűen el lehet jutni számtalan historikus helyszínre, mint pl. Trója és Ephesos, de akár Kappadokia is könnyen megközelíthető.

A mediterrán és bizonyos helyeken szubtrópusi éghajlat, az időjárási viszonyok rendkívül kedvezőek, így nincs más hátra, mint kiválasztani a nekünk leginkább megfelelő területet. Amennyiben maradt még kérdés, akkor bátran lehet keresni az Utazásszervező munkatársait!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG