ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Március 15-ei hosszú hétvége Gyulán - teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Trükkök, amelyekkel titokban megtudhatod a kedvesed gyűrűméretét

Végre elszántad magad, hogy feltedd a nagy kérdést a párodnak, amelyhez szükség lesz a tökéletes gyűrű megtalálására. Ez azonban komoly kutatómunkát igényel, amit valószínűleg már te is elvégeztél.

Átnézted az ékszerdobozát, hogy lásd, milyen stílusú ékszereket szeret. Odafigyeltél arra, hogy mit hord minden nap, és egy estén finoman rákérdeztél a nikkel allergiára, és sikerült. Megtaláltad azt az olcsó, de mégis csodaszép jegygyűrűt a Gyűrűgurunál, amelyre a kedvesed garantáltan igent fog mondani.

De hiába minden erőfeszítésed, hogyha a méret nem passzol. Ezért is gondoltuk, hogy a mai cikkükben felsorolunk néhány olyan módszert, amelynek segítségével titokban kiderítheted a tökéletes méretet.

Átlagolás

A legtöbb nő átlagosan 160-170 cm magas, 60-70 kilogramm, és a gyűrűméretük 49 és 52 között van. Ha párod ennél alacsonyabb, vagy a súlya kicsivel nagyobb, választhatsz egy-két mérettel nagyobb gyűrűt. Abban az esetben viszont, ha vékonyabb és magasabb, próbálkozz egy kisebb mérettel.

Jó ötlet lehet még észben tartani, hogy a domináns kéz sokszor egy picivel nagyobb. Tehát ha a kedvesed jobbkezes, akkor a bal kezén lévő gyűrűsujja – ahol a jegygyűrűjét fogja viselni – kisebb lehet, mint a jobb oldali. Bár egyes esetekben ez a módszer működhet, nem kifejezetten a legjobb megoldás, mivel nem fordít kellő figyelmet az egyéni különbségekre.

Meglévő gyűrű használata

Ha már úgyis az ékszerdobozában kutakodsz, tanácsos lehet keresned egy olyan gyűrűt, amelyet a kedvesed gyakran visel. Ezt tedd rá egy vonalzóra, hogy megmérhesd a belső átmérőjét. Majd ezt az értéket szorozd meg a Pí (3,14159) mennyiséggel, és máris megkaptad a párod gyűrűméretét. Figyelembe kell azonban venni, hogy a gyűrűt az ízületeken is át kell húzni, ezért érdemes lehet egy számmal nagyobb méretet választani.

Továbbá az is egy megoldás lehet, ha ráhúzod a gyűrűt az ujjadra, és egy tollal bejelölöd azt a helyet, ahol megáll. Ez alapján már egy ékszerész vagy egy online gyűrűméretező segít meghatározni a pontos méretet.

Titkos küldetés

Az is egy jó csel lehet például, ha megkéred a párod, hogy segítsen az édesanyádnak gyűrűt választani a születésnapjára. A közös keresgélés közben könnyebben kikotyogja majd a méretét, és azt, hogy mit gondol az egyes gyűrűstílusokról.

Kérj segítséget!

Válassz valakit, akihez közel áll - lehet az édesanyja, a nővére vagy a legjobb barátnője - és kérd meg, hogy hívja el egy ékszerüzletbe valamilyen mondvacsinált indokkal. Vásárlás közben valószínűleg ő maga is felpróbál majd néhány gyűrűt, ami hasznos forrás lehet az információgyűjtéshez.

Ha más nem segít, akkor próbálkozz egy nagyobb méretű gyűrűvel!

Általános ökölszabály, hogy egy gyűrűt egyszerűbb kisebbre átméretezni, mint nagyobbra. Ezért nincsen minden veszve, ha a választott ékszer túl nagy lenne a kedvesed ujjára. Azt azonban ne feledd, hogy az oldalsó kövekkel vagy a pave foglalattal ellátott gyűrűket nehezebb átméretezni, ezért nem mindig túl jó ötlet az átméretezés lehetőségére támaszkodni.


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig