Vannak még szakmunkás tudást igénylő állások?
Vannak még szakmunkás tudást igénylő állások?
Csobbanjon fürdőinkben a Strandok Éjszakáján!
Csobbanjon fürdőinkben a Strandok Éjszakáján!
Ha érdekel India világa, itt a helyed!
Ha érdekel India világa, itt a helyed!
Charlie 77 koncert
Charlie 77 koncert
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Állatkertek Éjszakája - Veresegyházi Medveotthon 2024. augusztus 30.
Állatkertek Éjszakája - Veresegyházi Medveotthon 2024. augusztus 30.
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Vannak még szakmunkás tudást igénylő állások?

A szakmunkás tudásnál nem volt keresettebb korábban. Az állások zöme ilyen tudást igényelt. Mára viszont az informatikai rendszerek fejlődésének köszönhetően rengeteg olyan munkakör jött létre, mely során fontosabb az általános informatikai tudás, mint a szakképesítés. De ez azt jelenti, hogy eltűnőben vannak a szakmunkás állások? Nem egészen.

Sok a szakmunkát nem igénylő állás a piacon

Ma már sokkal könnyebb állást keresni, mint korábban. Elég, ha megkeressük azt a weboldalt, ahol a számunkra releváns munkákat megtaláljuk, ahol elég megnéznünk, milyen típusú munkák közül válogathatunk. Például ha valaki Miskolcon keres munkát, elég felmennie a https://miskolcallas.hu/allasok/szakmunka oldalra, és már meg is találja, amit keres.

Ma már nagyon sok olyan állás közül válogathatunk, melyek nem igényelnek szakmunkát. Az informatika rohamos fejlődésének köszönhetően rengeteg olyan munkakör jött létre, melyek 20-30 éve még biztos nem léteztek.

Ráadásul ezek között rengeteg olyan is van, melynek elvégzéséhez még csak a munkahelyre sem kell bemennünk, ugyanis akár távmunkában, home office-ban is végezhetjük. De bármennyi ilyen munkakör is keletkezik, ez nem jelenti azt, hogy a jó szakmunkás tudásra ne lenne igény továbbra is!

Egy jó szakmunkásra mindig van igény!

Létrehozhatnak ezresével is olyan munkaköröket, melyekhez nincs szükség arra, hogy az irodában üljünk, de attól még vannak olyan feladatok, melyek elvégzéséhez igenis ott kell lenni helyben.

Kiváló példa erre egy online webáruház. Bár az értékesítési folyamat egy az egyben online történik, és még az ügyfélszolgálati feladatokat is el lehet végezni otthonról vagy az irodából, a raktárban attól még szükség lesz emberekre. Nem csak betanított munkásokra (a csomagoláshoz), de targoncásokra is anyagmozgatóként vagy karbantartókra, ha valami elromlana és orvosolni kell a problémát. Így hát elmondható, hogy jó szakemberek nélkül egyetlen online vállalkozás sem tud létezni.

De gondoljunk csak bele például a cukrászdák működésébe. Szakképzett eladóra éppúgy szükségük van, mint jól képzett cukrászra. Számos műhely keres CNC gépkezelőket, vagy ott vannak az autószerelők is, akikre a hatalmas autós forgalom miatt folyamatosan szükség van.

És akkor még nem beszéltünk az építkezések során felmerülő munkaigényre. Villanyszerelőket, fűtésszerelőket, festőket, kőműveseket és még számos szakembert igényel egy-egy nagyobb beruházás, de akár egyetlen lakóház építése is.

Egyre nagyobb presztízs szakmunkásnak lenni

Míg 15-20 évvel ezelőtt még mindenki azt mondogatta a gyermekének, hogy tovább kell tanulnia, mennie kell főiskolára, egyetemre, ez mára már nem feltétlenül van így. Ma már nagyon sokan úgy vannak vele, hogy egy keresett szakmát kitanulva is jól meg lehet élni.

Az álláspályázatok is ezt mutatják: az utóbbi időben megszaporodott a szakmunkásokat kereső állások száma.

Ma már egy jó szakmával ráadásul még választhatunk is. Vagy keresünk egy jó állást, ahol a szaktudásunkra van szükség, vagy a tudásunkra építve saját vállalkozást indítunk.


Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megadott intervallumban:
-tól
-ig
Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!