Vigyázz, nehogy hibázz, avagy a lakásvásárlás buktatói
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Vigyázz, nehogy hibázz, avagy a lakásvásárlás buktatói

A lakásvásárlás mindannyiunk életében jelentős és meghatározó momentum. Otthont teremteni minden szempontból felelősségteljes vállalás, ezért érdemes odafigyelni minden részletére. A hibák ugyanis nagyon sokba kerülhetnek.

Milyen hibákat követhetsz el lakásvásárláskor?

Nem is gondolnád, hogy az egyébként egyszerűnek tűnő lakásvásárlás során mennyi buktatóval kell megküzdened. Az akolcson.hu összegyűjtötte a leggyakoribbakat, tanulj, okulj belőlük, nehogy a saját bőrödön kelljen megtapasztalni a következményeket! A következményeket, amelyek mind emberileg, mind anyagilag megviselhetnek, ha nem figyelsz eléggé.

A lakásvásárlás során elkövethető hibáknak se szeri, se száma, ezért neked sem árthat, ha felkészülten vágsz bele a dologba. Gondoskodj a gondnélküliségről az alábbi hibák elkerülésével és tanácsok megfogadásával!

Azt sem tudod, hogy mit szeretnél

Lakásvásárlásnál mindenképpen célszerű, ha tisztában vagy azzal, hogy mit szeretnél. Írd össze, milyen alapvető igényeknek kell megfelelnie az új lakásnak: méret, infrastruktúra, fűtés, állapot, stb. Sokan vásárolnak anélkül, hogy valóban tudnák, mi az, amit igazán akarnak.

Te ne ess ebbe a hibába, legyenek konkrét elképzeléseid, amelyekből ne engedj, ha nem muszáj.

Elhamarkodottan hozol döntést

Ne siesd el a vásárlást még akkor sem, ha az ajánlat kihagyhatatlannak tűnik. Minden döntés, amit elhamarkodottan hozol, könnyen a visszájára fordulhat. Mielőtt a tettek mezejére lépnél, tájékozódj: kik lesznek a szomszédaid, milyen a környék közbiztonsága, milyen az adott ingatlan műszaki állapota. Fontos, hogy a tulajdoni lappal is rendben legyen minden!

Kevés ingatlant nézel meg

Nem. A lakásoknál nem létezik szerelem első látásra, ezért ne hagyd, hogy az eladók befolyásoljanak. Nézz meg minél több ingatlant, minél több helyen. Képzeld el, hogy milyen lenne ott élni, onnan munkába indulni, majd hazaérkezni. Minél több lehetőséget látsz, annál inkább körvonalazódik majd, hogy mi az, amit szeretnél, és mi az, amit nem.

Nem alkudozol és nem érdeklődsz, hogy mit tartalmaz az ár

Nem. Nem szégyen a meghirdetett lakás árából engedményt kérni. Eleve némi felárral vannak megállapítva az árak, butaság lenne nem élni az alkudozás lehetőségével. Nem mindegy, hogy a pénz a te zsebedben marad vagy az eladóéban.

Tipikus hibának számít az is, amikor nem tisztázod, hogy mit tartalmaz a kialkudott ár. Mi az, ami marad, és mi az, amit a régi tulajdonosok még magukkal visznek. Ezeket érdemes előre megbeszélni, mert sok kellemetlenségtől megkímélheted magad a későbbiekben.

Nem gondolsz a lakás későbbi eladhatóságára, és nem a legjobb lakáshitelt keresed meg

Mielőtt az ingatlant megvennéd, érdemes arra is gondolnod, hogy a későbbiekben hogyan tudod majd értékesíteni azt. Például, ha zajos, forgalmas a környék, az már önmagában is csökkentheti is az ingatlan árát. Gyakori probléma az is, hogy nem jól választod meg a lakásvásárláshoz szükséges hitelterméket és ok nélkül fizetsz sokat.

Légy körültekintő te is az ingatlanvásárlás során!

2022-07-21 11:57:27


Kiemelt ajánlatok

Online jegyvásárlás


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG