
A Ferenc Pince Csárda 2008-ban bekerült Magyarország 100 legjobb étterme közé. A hagyományőrzés, a Balaton felvidék borkultúrájának ápolása része családunk mindennapjainak, és e kitartó munka eredményeképpen a 2001-ben megnyílt boráriumunkban a hozzánk látogató vendégek az ősi eszközökön, relikviákon keresztül betekintést nyerhetnek a szőlőművelés és borkészítés múltjába. Éttermünk Magyarország első carbon semleges étterme!
A Ferenc Pince Csárda 2008-ban bekerült Magyarország 100 legjobb étterme közé. A hagyományőrzés, a Balaton felvidék borkultúrájának ápolása része családunk mindennapjainak, és e kitartó munka eredményeképpen a 2001-ben megnyílt boráriumunkban a hozzánk látogató vendégek az ősi eszközökön, relikviákon keresztül betekintést nyerhetnek a szőlőművelés és borkészítés múltjába. Éttermünk Magyarország első carbon semleges étterme!

A Ferenc Pince Csárda 2008-ban bekerült Magyarország 100 legjobb étterme közé. A hagyományőrzés, a Balaton felvidék borkultúrájának ápolása része családunk mindennapjainak, és e kitartó munka eredményeképpen a 2001-ben megnyílt boráriumunkban a hozzánk látogató vendégek az ősi eszközökön, relikviákon keresztül betekintést nyerhetnek a szőlőművelés és borkészítés múltjába. Éttermünk Magyarország első carbon semleges étterme!

A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. Szőlőskertjeink a pincészet 6 km-es körzetében találhatóak, Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban. A 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.
A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. Szőlőskertjeink a pincészet 6 km-es körzetében találhatóak, Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban. A 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.

A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. Szőlőskertjeink a pincészet 6 km-es körzetében találhatóak, Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban. A 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.

Pincészetünk Tolcsva központjában helyezkedik el a Desseffy kastély tőszomszédságában. A valamikori birtok részéhez tartozó intézői házban rendeztük be a kóstolópincénket. Ez az épület 150 éves és a pincerészt hajdan a konyha ellátásra használták, azaz igazából vermelő pince volt bort csak a konyha ellátására tároltak érlelni nem érleltek benne. Mivel épített pince ezért jobban mozog a hőmérséklet, nincs nagy páratartalom, így alkalmasabbnak látszott egy komfortos kialakítású kóstoló pincét kialakítani. Mára egy 70 férőhelyes pincerész van megnyitva, ahol a kedves vendég találkozhat Tokaj-hegyalja bortípusaival és bemutatóink alkalmával közelebb kerülhet a történelmi borvidék.
Pincészetünk Tolcsva központjában helyezkedik el a Desseffy kastély tőszomszédságában. A valamikori birtok részéhez tartozó intézői házban rendeztük be a kóstolópincénket. Ez az épület 150 éves és a pincerészt hajdan a konyha ellátásra használták, azaz igazából vermelő pince volt bort csak a konyha ellátására tároltak érlelni nem érleltek benne. Mivel épített pince ezért jobban mozog a hőmérséklet, nincs nagy páratartalom, így alkalmasabbnak látszott egy komfortos kialakítású kóstoló pincét kialakítani. Mára egy 70 férőhelyes pincerész van megnyitva, ahol a kedves vendég találkozhat Tokaj-hegyalja bortípusaival és bemutatóink alkalmával közelebb kerülhet a történelmi borvidék.

Pincészetünk Tolcsva központjában helyezkedik el a Desseffy kastély tőszomszédságában. A valamikori birtok részéhez tartozó intézői házban rendeztük be a kóstolópincénket. Ez az épület 150 éves és a pincerészt hajdan a konyha ellátásra használták, azaz igazából vermelő pince volt bort csak a konyha ellátására tároltak érlelni nem érleltek benne. Mivel épített pince ezért jobban mozog a hőmérséklet, nincs nagy páratartalom, így alkalmasabbnak látszott egy komfortos kialakítású kóstoló pincét kialakítani. Mára egy 70 férőhelyes pincerész van megnyitva, ahol a kedves vendég találkozhat Tokaj-hegyalja bortípusaival és bemutatóink alkalmával közelebb kerülhet a történelmi borvidék.

A család Magyarország legnagyobb borvidékén, a 28 hektáros családi birtokon termeszti a kiváló minőségű magyar szőlőfajtákat. A borok alapanyaga minden esetben a kitűnő minőségű, válogatott, érett, ízben, összetevőiben kiteljesedett szőlő. Az erre járó borkedvelők egész éven át megismerhetik a Font család által előállított palackozott borokat, és a tulajdonosok vendégszeretetét.
A család Magyarország legnagyobb borvidékén, a 28 hektáros családi birtokon termeszti a kiváló minőségű magyar szőlőfajtákat. A borok alapanyaga minden esetben a kitűnő minőségű, válogatott, érett, ízben, összetevőiben kiteljesedett szőlő. Az erre járó borkedvelők egész éven át megismerhetik a Font család által előállított palackozott borokat, és a tulajdonosok vendégszeretetét.

A család Magyarország legnagyobb borvidékén, a 28 hektáros családi birtokon termeszti a kiváló minőségű magyar szőlőfajtákat. A borok alapanyaga minden esetben a kitűnő minőségű, válogatott, érett, ízben, összetevőiben kiteljesedett szőlő. Az erre járó borkedvelők egész éven át megismerhetik a Font család által előállított palackozott borokat, és a tulajdonosok vendégszeretetét.

Friday Winery borászat Móron, egy mérnök házaspár a móri Csóka dűlőben 0.5 hektáron hódol a borok iránti szenvedélyének és készítenek (többek között) kaliforniai stílusra hajazó hordós ezerjót és chardonnay-t. A gyöngyöző ezerjójuk remek választás, nem csak péntek estékre. Bor rendelés és borkóstoló rendezvények.
Friday Winery borászat Móron, egy mérnök házaspár a móri Csóka dűlőben 0.5 hektáron hódol a borok iránti szenvedélyének és készítenek (többek között) kaliforniai stílusra hajazó hordós ezerjót és chardonnay-t. A gyöngyöző ezerjójuk remek választás, nem csak péntek estékre. Bor rendelés és borkóstoló rendezvények.

Friday Winery borászat Móron, egy mérnök házaspár a móri Csóka dűlőben 0.5 hektáron hódol a borok iránti szenvedélyének és készítenek (többek között) kaliforniai stílusra hajazó hordós ezerjót és chardonnay-t. A gyöngyöző ezerjójuk remek választás, nem csak péntek estékre. Bor rendelés és borkóstoló rendezvények.

Borászatunk az ország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készíti borait, jelenleg 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk. A Borházban látványpincével és 50 fős borkóstoló teremmel várjuk a családokat, párokat, baráti társaságokat, csoportokat előre egyeztetett időpontban. Shopunk kínálata: minőségi palackos borok, gyöngyöző borok, pezsgő pince áron, ajándék tárgyak, díszcsomagolások. A Frittmann Panzióban 12 fő részére tudunk szállást biztosítani.
Borászatunk az ország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készíti borait, jelenleg 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk. A Borházban látványpincével és 50 fős borkóstoló teremmel várjuk a családokat, párokat, baráti társaságokat, csoportokat előre egyeztetett időpontban. Shopunk kínálata: minőségi palackos borok, gyöngyöző borok, pezsgő pince áron, ajándék tárgyak, díszcsomagolások. A Frittmann Panzióban 12 fő részére tudunk szállást biztosítani.

Borászatunk az ország legnagyobb borvidékének egyik központjában, Soltvadkerten készíti borait, jelenleg 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk. A Borházban látványpincével és 50 fős borkóstoló teremmel várjuk a családokat, párokat, baráti társaságokat, csoportokat előre egyeztetett időpontban. Shopunk kínálata: minőségi palackos borok, gyöngyöző borok, pezsgő pince áron, ajándék tárgyak, díszcsomagolások. A Frittmann Panzióban 12 fő részére tudunk szállást biztosítani.