Tihany mellé költöztünk, de változatlan szeretettel várjuk régi és új vendégeinket!
Tihany mellé költöztünk, de változatlan szeretettel várjuk régi és új vendégeinket!
Várjuk tihanyi vízparti wellness szállodánkban.
Várjuk tihanyi vízparti wellness szállodánkban.

Újonnan nyílt Borházunkban saját- és vendégborok széles választékával várjuk a kedves vásárlókat. Kiváló minőségű, saját termésű palackos- és folyóborok a Balatonfüred-Csopaki,
Balaton-felvidéki és a Badacsonyi borvidékről.


Üdvözöljük a Fodorvin családi pincészetben!

Családunkban hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. A Fodorvin Családi Pincészetet 1990-ben alapítottuk.  A pincészetet Szentbékkállán építettük meg.

Munkánk során a korszerű technológia megvalósítása mellett a hagyományok tiszteletben tartása volt a célunk. Szentbékkálla a Káli-medence ismert települése, a Balaton-felvidéki borvidék része. Az itt termelt kiváló minőségű borok már az Árpád-házi királyok asztalára is eljutottak. Pincészetünkben előzetes bejelentkezés alapján csoportoknak borkóstolókat is tartunk.

Pincészetünk

Pincészetünket a festői szépségű Káli-medence patinás településén, Szentbékkállán építettünk meg. Itt végezzük a szőlő feldolgozását, a borok kezelését, és palackozását. Munkánk során törekszünk korszerű technológiával üde friss gyümölcsös fehér borok készítésére, ezért ülepítjük a fehér szőlők mustjait, majd fajélesztő hozzáadásával irányítottan erjesztünk.

Vörös borainkat modern és hagyományos technológia alkalmazásával készítjük. Borainkat korszerű saválló tartályokban és tölgyfa hordókban tároljuk, érleljük.
A 2000-es évben beindítottuk a borturizmusra alapozott vendéglátó tevékenységünket.

A Badacsonyi borút minősített állomása lettünk.

A hozzánk látogató vendégek megismerkedhetnek az általunk alkalmazott borkészítési technológiával. A borkóstoló után a vendégek megvásárolhatják az itt kialakított vinotékában a kóstolt borokat. 

A borház

Aszófőn a Fodorvin Borház Vinotéka impozáns épülete, és az eléje ültetett hordón könyöklő és borozgató szalmakalapos bábú csalogatja be a vendégeket a 71-es főútvonalról. Az üzletben lehetőség van a megvásárolni kívánt bor megkóstolására, egy kávé vagy üdítő elfogyasztására.

Saját termelésű palackos boraink teljes választékát helyeztük el a mennyezetig érő polcokon. A könnyebb tájékozódás végett az egyik oldalon a fehér borok a másik oldalon a vörös palackos borok kínálják magukat. A bejárattal szemben lévő polcon a muzeális, barrique borok, valamint egyedi csiszolású boros kelyhek, kancsók, dekanterek, dugóhúzó készletek találhatók. Az üzlet középső részén levő polcokon helyeztük el az akciós palackos, flakonos és kannás kiszerelésű borainkat, valamint egy másik polcon minőségi pálinkát, tokaji aszút és pezsgőt kínálunk.

A vinotéka alatti pincénkben 40-50 fő kóstoltatására van lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján. A Balatonfüred és Környéke Borút minősített állomásaként várjuk a borkedvelő vendégeket. Térjen be hozzánk, légkondicionált üzletünkben kedvező árakkal, udvarias kiszolgálással várjuk.

Minden év augusztusában részt veszünk a Balatonfüredi Borheteken, amely a Tagore sétányon kellemes környezetben kerül megrendezésre.

Boraink

Borkóstolás, borvacsora, vendégasztal. Vinotéka. Borház.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Fodorvin Családi Pincészet Borház