Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is. Forrás a pincészet közösségi oldala.
Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is. Forrás a pincészet közösségi oldala.
Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is. Forrás a pincészet közösségi oldala.
A Hajósi-pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pince szívügyének tarja a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, azon kísérletezünk, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudjuk modernizálni és jó borokat készíteni belőlük.
A Hajósi-pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pince szívügyének tarja a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, azon kísérletezünk, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudjuk modernizálni és jó borokat készíteni belőlük.
A Hajósi-pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pince szívügyének tarja a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, azon kísérletezünk, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudjuk modernizálni és jó borokat készíteni belőlük.
Ötvözzük a hagyományokra, megérzésekre épült szőlőtermesztést az új technológiával. 55 hektáron gazdálkodunk a tolnai borrégióban. A borkészítést, természeti folyamatként kezeljük, ahol az adottságokat kiemeljük, megtartva a fajta jellegzetességét. Sok érdekes, egyedi terméket készítünk, mindenki talál nálunk “testreszabott” finomságot.
Ötvözzük a hagyományokra, megérzésekre épült szőlőtermesztést az új technológiával. 55 hektáron gazdálkodunk a tolnai borrégióban. A borkészítést, természeti folyamatként kezeljük, ahol az adottságokat kiemeljük, megtartva a fajta jellegzetességét. Sok érdekes, egyedi terméket készítünk, mindenki talál nálunk “testreszabott” finomságot.
Ötvözzük a hagyományokra, megérzésekre épült szőlőtermesztést az új technológiával. 55 hektáron gazdálkodunk a tolnai borrégióban. A borkészítést, természeti folyamatként kezeljük, ahol az adottságokat kiemeljük, megtartva a fajta jellegzetességét. Sok érdekes, egyedi terméket készítünk, mindenki talál nálunk “testreszabott” finomságot.
Borászatunk a Duna-Tisza közén, a 44-es főút mellett Kecskemét várostól 18 km-re helyezkedik el, az egykori Koháry István főnemes birtokán és 1990. január 1. óta működik a jelenlegi formában. Fő profilja a szőlőfeldolgozás, borászat. A borászati tevékenységet az idő előre haladtával egyéb élelmiszeripari termékek gyártása egészítette ki. Ma már az értékesítésük nagy részét teszi ki ez a termékkör. Ezek közül a legismertebb a híres Piroska gyümölcsszörpcsalád és a közkedvelt Tini alkoholmentes pezsgőcsalád.
Borászatunk a Duna-Tisza közén, a 44-es főút mellett Kecskemét várostól 18 km-re helyezkedik el, az egykori Koháry István főnemes birtokán és 1990. január 1. óta működik a jelenlegi formában. Fő profilja a szőlőfeldolgozás, borászat. A borászati tevékenységet az idő előre haladtával egyéb élelmiszeripari termékek gyártása egészítette ki. Ma már az értékesítésük nagy részét teszi ki ez a termékkör. Ezek közül a legismertebb a híres Piroska gyümölcsszörpcsalád és a közkedvelt Tini alkoholmentes pezsgőcsalád.
Borászatunk a Duna-Tisza közén, a 44-es főút mellett Kecskemét várostól 18 km-re helyezkedik el, az egykori Koháry István főnemes birtokán és 1990. január 1. óta működik a jelenlegi formában. Fő profilja a szőlőfeldolgozás, borászat. A borászati tevékenységet az idő előre haladtával egyéb élelmiszeripari termékek gyártása egészítette ki. Ma már az értékesítésük nagy részét teszi ki ez a termékkör. Ezek közül a legismertebb a híres Piroska gyümölcsszörpcsalád és a közkedvelt Tini alkoholmentes pezsgőcsalád.
Dióskál csodálatos domborzati viszonyok között megbúvó település Keszthely és Zalakaros közelében. Itt található Szládovics László pincéje, ahol a több mint 2 hektáros területen termő szőlőfajtákból készült borokat kóstolhat a betérő vendég. Akár 35 fős csoport számára tart borkóstolót a házigazda. A pincében megkóstolható zamatos borokon kívül a természet szépsége is idevonzza a látogatókat. Szládovics László Dióskálon várja a szállást kereső vendégeket. A falusi vendéglátást nyújtó családi házban 4 férőhely van. A közeli Kis-Balaton, Keszthely és Zalakaros kellemes programot ígér.
Dióskál csodálatos domborzati viszonyok között megbúvó település Keszthely és Zalakaros közelében. Itt található Szládovics László pincéje, ahol a több mint 2 hektáros területen termő szőlőfajtákból készült borokat kóstolhat a betérő vendég. Akár 35 fős csoport számára tart borkóstolót a házigazda. A pincében megkóstolható zamatos borokon kívül a természet szépsége is idevonzza a látogatókat. Szládovics László Dióskálon várja a szállást kereső vendégeket. A falusi vendéglátást nyújtó családi házban 4 férőhely van. A közeli Kis-Balaton, Keszthely és Zalakaros kellemes programot ígér.
Dióskál csodálatos domborzati viszonyok között megbúvó település Keszthely és Zalakaros közelében. Itt található Szládovics László pincéje, ahol a több mint 2 hektáros területen termő szőlőfajtákból készült borokat kóstolhat a betérő vendég. Akár 35 fős csoport számára tart borkóstolót a házigazda. A pincében megkóstolható zamatos borokon kívül a természet szépsége is idevonzza a látogatókat. Szládovics László Dióskálon várja a szállást kereső vendégeket. A falusi vendéglátást nyújtó családi házban 4 férőhely van. A közeli Kis-Balaton, Keszthely és Zalakaros kellemes programot ígér.
Cégünk egy családi Pincészet Mátraalján, jelenleg 25 hektáros területen gazdálkodunk. A Pincészetnél lehetőség van belepillantani a munkafolyamatokba, pincetúránk szerves része az üzem megismerése és a borok külön stádiumban való kóstolása. Céges rendezvények, borvacsorák és kóstolók a hét minden napján lehetségesek, előre egyeztetett időpontban. A pincészet nyitvatartási idejében a héten bármikor van lehetőség palackos és folyó bor vásárlásra.
Cégünk egy családi Pincészet Mátraalján, jelenleg 25 hektáros területen gazdálkodunk. A Pincészetnél lehetőség van belepillantani a munkafolyamatokba, pincetúránk szerves része az üzem megismerése és a borok külön stádiumban való kóstolása. Céges rendezvények, borvacsorák és kóstolók a hét minden napján lehetségesek, előre egyeztetett időpontban. A pincészet nyitvatartási idejében a héten bármikor van lehetőség palackos és folyó bor vásárlásra.
Cégünk egy családi Pincészet Mátraalján, jelenleg 25 hektáros területen gazdálkodunk. A Pincészetnél lehetőség van belepillantani a munkafolyamatokba, pincetúránk szerves része az üzem megismerése és a borok külön stádiumban való kóstolása. Céges rendezvények, borvacsorák és kóstolók a hét minden napján lehetségesek, előre egyeztetett időpontban. A pincészet nyitvatartási idejében a héten bármikor van lehetőség palackos és folyó bor vásárlásra.
A Szöllősi Pincészet historikus hangulatú pincéjét még gróf Zichy Miklós építtette 1830-ban. Helyreállításával az egyik legszebb földalatti bortároló jött létre, benne a régi hagyomány találkozik a legkorszerűbb technológiával. A pince klímája is tökéletes, 160 hektoliter barrique tölgyfahordóban és 3500 hektoliter hűthető rozsdamentes fémtartályban érlelődnek a szebbnél szebb borok, melyek a Neszmélyi-borvidéken termő szőlőkből készülnek.
A Szöllősi Pincészet historikus hangulatú pincéjét még gróf Zichy Miklós építtette 1830-ban. Helyreállításával az egyik legszebb földalatti bortároló jött létre, benne a régi hagyomány találkozik a legkorszerűbb technológiával. A pince klímája is tökéletes, 160 hektoliter barrique tölgyfahordóban és 3500 hektoliter hűthető rozsdamentes fémtartályban érlelődnek a szebbnél szebb borok, melyek a Neszmélyi-borvidéken termő szőlőkből készülnek.
A Szöllősi Pincészet historikus hangulatú pincéjét még gróf Zichy Miklós építtette 1830-ban. Helyreállításával az egyik legszebb földalatti bortároló jött létre, benne a régi hagyomány találkozik a legkorszerűbb technológiával. A pince klímája is tökéletes, 160 hektoliter barrique tölgyfahordóban és 3500 hektoliter hűthető rozsdamentes fémtartályban érlelődnek a szebbnél szebb borok, melyek a Neszmélyi-borvidéken termő szőlőkből készülnek.