Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola


Hazánk egyik legszebb, természeti, geológiai és kultúrtörténeti értékekben gazdag térsége a Balaton-felvidék. E térség sokszínűségének bemutatásában jelentős szerepet kap a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola. Célunk a fiatal nemzedék természetes környezet iránti érdeklődésének felébresztése, a környezet tudatos gondolkodás formálása és a természetes környezetben a gyakorlati tapasztalatszerzések és a megfigyelések során új ismeretek megszerzése.

ERDEI ISKOLA ELHELYEZKEDÉSE:

A Balaton - felvidéki Erdei Iskola Veszprém megyében, a Művészetek Völgye és a Káli-medence határán, a Vigántpetend és Nagyvázsony közötti erdőtömb közepén található.

SZOLGÁLTATÁS:

Az erdei iskola komplex szolgáltatást nyújt a csoportoknak: 60-65 fő részére biztosítja a szállás, étkezés, környezeti nevelés, erdei tanulás, sportolás és szabadidős tevékenységek lehetőségét.

A környezettudatos oktatást szolgálják: az Öreg bükk erdei tanösvény, vadetetők, magaslesek, trófea kiállítás, madárodúk, meteorológiai mérőműszerek és szelektív hulladékgyűjtés.

Az erdei iskola állandó interaktív kiállítása az „Érzékszerveinkkel az erdő“ élménytermek, melyek elkalauzolnak minket az éjszakai erdő (sötétszoba), a nappali erdő (erdei bemutató) világába, majd az erdei gyűjtemények és interaktív játékok segítségével játszva tanulhatunk az erdei életközösségről.

A színvonalas oktatáshoz a csoportok rendelkezésére áll egy 40-50 fős korszerűen felszerelt nagy tanterem (nagyítók, mikroszkópok, bogárnézőkék, terepi és laborvizsgálati eszközök, távcsövek, szakkönyvek, TV, DVD, projektor).

A kézműves programokhoz szabadtéri foglalkoztató kenyérsütő kemencével és egy kézműves foglalkoztató terem biztosított.

A szabadidő eltöltéséhez, a sportoláshoz és a kulturált kikapcsolódáshoz sportpályák, játszótér és tűzrakóhelyek állnak a csoportok rendelkezésére.

SZÁLLÁSÉPÜLETEK, FÉRŐHELYEK:

Szállás épületeink 60-65 fő részére biztosítják a csoportok kényelmes elhelyezését.

  • Épületek típusa: kőházak, minden épület központi fűtéssel ellátott.
  • Elhelyezés: 2-3-4-6 fős (+pótágyazható) szobákban, szimpla és emeletes ágyakon
  • A szállóépületben (34 fő) 2-4-6 ágyas szobák, WC, fürdők, konyha, 35-40 fős étkező és az emeleten az erdei bemutató élményterem található.
  • A tanépületben (8 fő) két szoba és egy 15-20 fős kisebb tanterem van kialakítva.
  • Az erdészház (19 fő) családias hangulatban berendezett, 3-6 ágyas szobákkal, WC-fürdő, konyha, beépített terasz-közösségi teremmel ellátott.

PROGRAMOK:

Az erdei iskolában széleskörű környezeti nevelési programokat kínálunk, melyek erdészeti, természetismereti, történelmi témájúak és sokféle hagyományőrző foglalkozást is tartunk.

Az Öreg bükk tanösvény túrákon, a természetismereti kirándulásokon felfedezhetjük a fákat, cserjéket, lágyszárúakat, a vadlesen megfigyelhetjük az erdei állatokat, megismerkedhetünk az időjárás megfigyeléssel és a megújuló energiákkal, valamint megtanulhatjuk, hogyan gyűjtsünk szelektíven. Az előadásokon madártani, méhészeti és csillagászati ismereteket szerezhetünk, a gyakorlatban megvizsgálhatjuk egy patak vízi élővilágát és megfigyelhetjük az élőlényeket mikroszkóp alatt is.

Kézművesek bevonásával lehetőség nyílik az ősi mesterségek felelevenítésére, ilyen pl.: agyagozás, nemezelés, papírmerítés, bőrművesség, gyertyaöntés, vessző-fonás, kenyérsütés. A foglalkozásokon kipróbálhatjuk az íjászatot, a légpuskás céllövészetet, a lovaskocsizást és a nagyvázsonyi kovácsműhelyben kovácsolhatunk is.

Szervezünk a Balaton-felvidék festőien szép környezetében gyalogos túrákat (Nagyvázsony, Kapolcs), kerékpáros és autóbuszos kirándulásokat (Tihanyi Őrtorony kilátó, Káli-medence, Tapolcai-medence), valamint bemutatjuk a környék természeti, történelmi és kultúrtörténeti nevezetességeit.

ÖREG BÜKK TANÖSVÉNY:

A tanösvény szerves részként kapcsolódik a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolához. Lehetőséget nyújt az erdei életközösség megismerésére és az erdő kincseinek tanulmányozására. Az érdeklődők 12 állomáson keresztül ismertető táblák és az erdei iskolában megvásárolható tanösvény ismertető füzet és tanösvény munkafüzet segítségével tanulmányozhatják a környék természeti adottságait.

Az Öreg bükk tanösvényt erdész szakvezetővel végigjárva játékosan tanulhatunk és a túrázás élményén túl új ismereteket kaphatunk az erdei életközösségről, a környék természeti adottságairól (növény- és állatvilág, geológia) és az erdész munkájáról.

A tanösvény egyénileg egész évben látogatható, időpont egyeztetést követően pedig csoportoknak szakvezetést biztosítunk.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1
Öreg bükk tanösvény ökotúra a Balaton-felvidéken, igény szerint szakvezetéssel

Öreg bükk tanösvény ökotúra a Balaton-felvidéken, igény szerint szakvezetéssel 2021.01.01. - 12.31.

A Balaton-felvidéki Erdei Iskola Öreg bükk tanösvényén barangolva sok információt és érdekességeket tudhatunk meg az erdő életközösségéről. 12 állomáson keresztül, táblák segítségével tanulmányozhatjuk a környék természeti (növényvilág, állatvilág, geológia) adottságait, valamint betekintést ... Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
8296 Monostorapáti , Petőfi Sándor u. 34. (Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészet irodája)
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Monostorapáti programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események