Ha Balaton, akkor hajózás!
Ha Balaton, akkor hajózás!

Az iskola kialakításakor a Bakonyerdő Zrt. Monostorapáti Erdészete felismerte azt, hogy a fiatal nemzedék természetes környezet iránti érdeklődésének felébresztésében és a környezeti nevelésben fontos szerepet kell vállalnia. Az erdei iskola 2012-ben teljesen megújult.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Férőhelyek száma:

- 26 fő szállóépületben
- 8 fő tanépületben
- 15 - 20 fő erdészházban
- 10 db pótágy
- 2 db katonai sátorban (8-10fő)
- sátorhelyek

Elhelyezés:

- kőépületekben, központi fűtéssel
- emeletes ágyakon + pótágy lehetőség
- szállóépület: - szobák, étkező, konyha, fürdő, WC
- 2 db 6 ágyas (+1-1 db pótágy)
- 3 db 4 ágyas szoba (+ 1-1 db pótágy)
- 2 ágyas szoba, kísérőknek
- tanépület: - szobák, tanterem, fürdő, WC
- 6 ágyas szoba
- 2 ágyas szoba
- erdészház: - szobák, társalgó, konyha, fürdő, WC

Emelet:
- 2 db 3 ágyas szoba
- 1 db 2 személyes ágy
Földszint:
- 1 db 6 ágyas szoba
- 1 db 4 vagy 6 ágyas szoba


Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola

Nyitva tartás: egész évben

Szolgáltatás:

Az erdei iskola magába foglalja a tanulás, szállás, tisztálkodás, étkeztetés lehetőségét. A szállóépület 4 és 6 ágyas szobákkal, WC-zuhanyzóval, valamint 38 fős étkezővel ellátott. A tanépületben található egy 25-30 fős, megfelelően felszerelt tanterem: szakkönyvek, mikroszkópok, bogárnézőkék, nagyítók, TV, videó, DVD, fénymásoló...stb.; valamint egy külön épületben egy foglalkoztató helység van kialakítva a kézműves és hagyományőrző foglalkozások részére.

Programok:

Az épületeken kívül szabadtéri foglalkoztató kenyérsütő kemencével, az Öreg bükk tanösvény, magaslesek szolgálják a környezettudatos oktatást. A szabadidő eltöltéséhez tűzrakóhely, játszótér, focipálya, kosárlabda, röplabda, ping-pong felszerelés áll rendelkezésre. Célunk, hogy természetes környezetben, folyamatosan új benyomásokat, ismereteket szerezzenek a gyerekek. A tantermi foglalkozásokon túl, a helyi adottságoknak megfelelően számtalan lehetőség kínálkozik különböző programokra. Pl.:

Szakember kíséretében végigjárni az Öreg bükk tanösvényt, amely a túrázás élményén túl, hasznos ismereteket is nyújt az erdei életközösségről.

Szakavatott személyek bevonásával lehetőség nyílik ősi mesterségek felelevenítésére, ilyen pl. az agyagozás, kenyérsütés, nemezelés, papírmerítés, textilezés, mint kézműves foglalkozások, valamint az íjászat, a csillagászat és a légpuskás céllövészet, mint történelmi és természetismereti foglalkozások.

Szervezünk a Balaton-felvidék festőien szép környezetében gyalogos túrákat (Nagyvázsony, Kapolcs), kerékpáros és autóbuszos kirándulásokat (Káli-medence, Tapolcai-medence, Tihanyi-félsziget), valamint bemutatjuk a környék természeti, történelmi és kultúrtörténeti nevezetességeit és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fontos látnivalóit.

Öreg bükk tanösvény:

A tanösvény szerves részként kapcsolódik a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolához. Lehetőséget nyújt az erdei életközösség megismerésére és az erdő kincseinek tanulmányozására. Az érdeklődők 12 állomáson keresztül ismertető táblák segítségével tanulmányozhatják a környék növényvilágát, állatvilágát és geológiai adottságait

A tanösvény egész évben látogatható.

Kérjük óvja, védje természeti környezetünket

Erdei iskola elhelyezkedése:

A Balaton - felvidéki Erdei Iskola Veszprém megyében, a Balatoni Nemzeti Park közelében, a Művészetek Völgye és a Káli-medence határán egy nagy erdőtömb közepén található.
Legközelebbi települések: Nagyvázsony 7 km, Monoszló 6 km, Vigántpetend 5 km.

Az erdei iskola megközelítése:

1) Tapolca - Veszprém úton Vigántpetendnél elfordulni (tábla mutatja: Balaton-felvidéki Erdei Iskola), keresztülmenni Vigántpetenden, majd a szerpentinen fel, és ahogy a tábla mutatja, jobbra bekanyarodni az erdészeti feltáróúton, kb. 2 km múlva erdei iskolába megérkezés.

2) Veszprém - Tapolca úton Nagyvázsonynál a MOL kút után tábla mutatja, hogy balra bekanyarodni, keresztülmenni Nagyvázsonyon, Nemesleányfalun, majd ahogy a tábla mutatja, balra bekanyarodni az erdészeti feltáróúton, kb. 2 km múlva erdei iskolába megérkezés.

3) Nagyvázsonyig vagy Vigántpetendig menetrend szerinti járattal érkezőknek a csomagok és a gyerekek erdei iskolához való elszállításában segítséget nyújtunk. A vigántpetendi buszmegállótól az S betűvel kijelölt erdei iskola sétaúton keresztül kb.1 órás gyalogtúrával érkezhetnek az erdei iskolához. Ilyenkor a csomagok szállításában segítséget nyújtunk.

Történelem, biológia, földrajz programok. Íjászat, történelmi bemutató. Madártani ismeretek előadás. Hüllők, kétéltűek előadás. Az erdei iskolai kerti tó kémiai vízvizsgálata. Méhészeti ismeretek mézkóstolással. Csillagászati előadás és megfigyelés. Öreg bükk tanösvény. Gyalogtúra. Kerékpártúra. Buszkirándulás. Ősi mesterségek. Agyagozás. Kenyérsütés. Nemezelés. Papírmerítés. Textilezés. Kézműves foglalkozás. Légpuskás céllövészet. Történelmi, természetismereti foglalkozás. Nagyvázsony. Kapolcs. Káli-medence. Tapolcai-medence. Tihanyi-félsziget. Balaton-felvidéki Nemzeti Park fontos látnivalói.

2018.01.01 - 2018.12.31

Találatok száma: 2
Erdei túrák vadmegfigyeléssel, a Balaton-felvidéki Erdei Iskola programja erdész szakvezetőkkel

Erdei túrák vadmegfigyeléssel, a Balaton-felvidéki Erdei Iskola programja erdész szakvezetőkkel 2018.01.01. - 12.31.

Erdei túrák vadmegfigyeléssel. A Balaton-felvidéki Erdei Iskola programja erdész szakvezetőkkel. A Bakonyerdő Zrt. Tanösvénytúrák. Barangolás az erdőgazdaságban. Fa- és cserjeismereti túra. Térképismereti túra. Vadgazdálkodás. Vadmegfigyelés. Bővebben


Öreg bükk tanösvény ökotúra a Balaton-felvidéken, igény szerint szakvezetéssel

Öreg bükk tanösvény ökotúra a Balaton-felvidéken, igény szerint szakvezetéssel 2018.01.01. - 12.31.

A Balaton-felvidéki Erdei Iskola Öreg bükk tanösvényén barangolva sok információt és érdekességeket tudhatunk meg az erdő életközösségéről. 12 állomáson keresztül, táblák segítségével tanulmányozhatjuk a környék természeti (növényvilág, állatvilág, geológia) adottságait, valamint betekintést ... Bővebben
Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Balaton-felvidéki Erdei Iskola

TOP szállás

Programajánlat

Közéleti Kávéház Nagyvázsony 2018
Közéleti Kávéház Nagyvázsony 2018
  • Nagyvázsony
2018. október 24.
Vázsonyi Vár programok 2018 Nagyvázsony
Vázsonyi Vár programok 2018 Nagyvázsony
  • Nagyvázsony
2019. június 1.

Legjobb élmények

A természet élménye a Balaton körül
Balatoni élményekre vágyik, hajózzon velünk!
Barátaink a gyógynövények, látogasson el a Gyógynövény-völgy Látogatóközpontba!
11619
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket