Balatoni Madárkert Kereki
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Balatoni Madárkert Kereki


A Balatoni Madárkert az elsőként megnyitott díszmadárpark. Látogatóinkat naponta több alkalommal indított szakvezetés segítségével kalauzoljuk a park területén, egyedi ismeretanyagot kínálva. A vendég egyéni döntése alapján a park szakvezetés nélkül is megtekinthető. Állatsimogatónkban pónival, szelíd sünikkel, törpenyuszikkal, csincsillákkal lehet ismerkedni, etethetők a mókusok, kenguru. A park feletti területen hintaágyas pihenőpark került kialakításra és a felső parkoló csúcsára épült egy magasles is.

Magas szakmai színvonalon kialakított tematikus díszmadárparkunk egész évben látogatható! A téli időszakban bejelentkezés szükséges!

PÉNZTÁRI NYITVATARTÁS (okt.16-márc.15. közt):
9.00 - 16.00. (park zárás 16.30)
KEDD SZÜNNAP, kivéve, ha munkaszüneti - ünnepnap, vagy meghirdetett nyitvatartás szerepel az online felületeinken.

- A kerti kút kézmosásra, ivóvíz vételezésre használható
- A kilátó, hintapark és játszótér a működtető engedélyével, saját felelősségre használható.
- Az állatsimogatás minimalizált - a parklátogatás elsősorban a madarak szemléléséből, a számukra optimális tenyésztési, tartási szükségleteik bemutatásából áll, simogatható állatok viszonylag kis számban találhatóak (törpenyuszik az állatsimogatóban, törpesüni a szakvezetés során,a felső parkban pónik simogathatók, tulajdonosi, szakvezetői engedéllyel kenguru, esetenként mókus etethető) - és az egészségvédelem érdekében korlátozásra kerülhet.

Legközelebbi vendéglátóhelyiségek a parktól 400 méterre északra található Buhanka Bár és a déli irányban 200 méterre lévő kiskocsma. Környékbeli éttermek étlapjai elérhetők a pénztárnál.

A Balatoni Madárkert teljesen szabadtéri program, ezt kérjük figyelembe venni, erős napsütés és eső esetén is. A pénztárban esernyők, napernyők térítésmentesen igényelhetőek a látogatás idejére. Kánikulában napvitorlák, párakapu üzemel.
Szakvezetéseket időpontjait igyekszünk betartani, a 2020-as szezontól, többnyire csak a jelzett időben indulnak, időtartamuk és indulásuk az időjárásnak, látogatói igényeknek megfelelően változhat.
Hogy minden állattal találkozzanak, kifejezetten ajánlott a vezetések követése. Legalább ott, ahol kétterű röpdékben vannak a madarak és bemehetnek a belső épületekbe, ahonnan esetleg csak a szakvezető hívására jönnek elő.
Szakvezetés nélkül is, a több, mint 100 fajból álló törzsállomány 300 példányának többségével lehet találkozni.
Több madárfajunk van, mint információs táblánk, így érdemes alaposan körülnézni, mert a madarak, különösen melegben, a növényzetben elbújhatnak.
Madárpark, illetve általában állatparkok látogatására legoptimálisabb az őszi, tavaszi időszak.

A nyári szakvezetési időpontok:
9.30; 11.00; 13.00, 14.30; 16.00; 17.00;

2020-BAN ÉRVÉNYES JEGYÁRAK:
- Teljes áru : 1.450 Ft
- Nyugdíjas :1.150 Ft
- Gyermek: 800 Ft
- Családi jegy (2 felnőtt +2 gyermek): 4.000 Ft (+ gyermek 500 Ft)
- pedagógus jegy(egyéni látogatáskor igénybe vehető): 1.000 Ft
A jegyek a Madárpark megtekintésére vonatkoznak, a szakvezetés bónusz szolgáltatás, javasolt, de nem kötelező, igény szerint lehet rajta részt venni, az árakat nem befolyásolja.

- Látogatáskor ebet és más háziállatot csak a parkolóig lehet behozni a madarak nyugalma érdekében.
- Kérjük a kijelölt utakat használni.
- Madárházakba bemenni tilos.
- A röpdék rácsain benyúlni balesetveszélyes, tiltott.
- A madarakat csak a szakvezető etetheti.
- A bemutató szabadtéri program, ezt kérjük érkezés előtt figyelembe venni - időjárásnak megfelelő ruházat, esernyő, naptej stb.
- Rongálást, károkozást javasoljuk megfontolni, kísérők a gyermekekre kérjük figyeljenek. A szándékos rongálás minimum eltanácsolást, állatkínzásnak minősülő cselekmény minden esetben büntető eljárást von maga után!
Eső esetén egyidejűleg kb. 30 fő részére nyújtanak védelmet a parkban kiépített szaletlik, a pénztárnál esernyő kérhető.

Általános információk
A Balatoni Madárkert- díszmadár és kisállatpark 2018 márciustól nyitott meg az érdeklődők előtt az új telephelyen!
Szemet gyönyörködtető erdős dombok között, a Balaton parttól 6 km-re, Kereki főutcáján (Szántód-Igal-Kaposvár főút) 8.000 m2-es területen épült fel új tenyésztelepünk, mely 2020-ban már közel 11.000 m2-es ingatlan méretre fejlődött.
A M7-es autópálya szántódi lejárójától 1,5 km, Balatonföldvár központjától 6 km, Szántód központjától 7 km-re. Bejárat a Petőfi Sándor u. 58/a felől, vagy a szőlőhegyi út felőli felső parkolóból.
Díszbaromfik, papagájok, turákók, bajszikák, díszfácánok, emuk, páva színváltozatok és sok más egzotikus madár, valamint kisemlősök várják az állatok iránt érdeklődőket.
A kb.1 órás szakvezetés a belépőjegybe foglalt alapszolgáltatás a pandémiás időszakon kívül.
Családokkal érkező kisgyermekek számára játék lehetőségek a belső bejáratnál kialakított helyen.
A park felett nyári idényben 30 autó befogadására alkalmas parkoló nyílt, csúcsán tihanyi-bakonyi panorámát nyújtó magaslessel.
A rekreációt 2020 júniusában épült hintaágyas pihenőpark segíti a parkoló alatti magasan fekvő ingatlanrészen. A hegyvidéki hangulat és csendes kikapcsolódás céljából mindenképp ajánljuk felkeresni.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1

Balatoni Madárkert Kereki

Balatoni Madárkert Kereki

A Balatoni Madárkert az elsőként megnyitott díszmadárpark. Látogatóinkat naponta több alkalommal indított szakvezetés segítségével kalauzoljuk a park területén, egyedi ismeretanyagot kínálva. A vendég egyéni döntése alapján a park szakvezetés nélkül is megtekinthető. Állatsimogatónkban pónival, ... Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Kereki programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás