Campona Játszóház - élményprogram, születésnapi helyszín a Campona-ban!
Campona Játszóház - élményprogram, születésnapi helyszín a Campona-ban!
Csodák Palotája

A Csodák Palotája 2017. szeptember 3-ig látogatható a jelenlegi helyén, utána Óbudára költözik! Októbertől Óbudán a két helyszínünk egyesítésével létrehozunk egy egyedülálló 5000 négyzetméteres tudományos szórakoztatóközpontot. Idén szeptemberben a jelenlegi Csopa Campona kiállítást teljesen felújítva átköltöztetjük a Csopa Playbar alatti területre a Buda Entertainment & Gastro néven üzemelő Bécsi úti üzletközpontba. Így a két helyszín összeköltözésével testet ölt egy világszínvonalú, többféle tudományágat felölelő, minden korosztálynak jó programot nyújtó 5000 m2-es tudományos szórakoztatóközpont Óbudán. A két szintes science centerben több mint 250 játékkal, tematikus kiállításokkal, előadó teremmel és laborral, 3 élményvetítővel, 4 szabadulószobával és rendezvénytermekkel, lombikból iható koktélokkal, biliárdfoci pályákkal, különleges csocsókkal és 27 interaktív asztallal várjuk majd kedves látogatóinkat. A Csopa Playbar szeptember folyamán továbbra is folyamatosan nyitva tart, és csak egy-két napra zárunk be az új Csopa megnyitása előtt. Októbertől szeretettel várunk a Csopába, ahol játszva megismered a minket körülvevő csodálatos világot!


A Csodák Palotája nem csupán egy kiállítás, hanem egy 1700 négyzetméteres fizikai játszóház, ahol több mint 100 kiállított játék segítségével a gyerekek játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket. Minden kiállított játékunk interaktív eszköz, melyet nem csak lehet, hanem - ha nem is kötelező-, de mindenképpen érdemes megfogni, megtapogatni, kipróbálni. Nálunk nincs tárlatvezetés, hiszen nem egy múzeum vagyunk. Itt mindenki a saját tempójában, és a saját kedve szerinti sorrendben próbálhatja ki a játékokat, melyben demonstrátoraink készséggel segítenek. Minden egyes játéknál magyar és angol nyelvű útmutató magyarázza el, hogy a játékot hogyan kell használni, és hogy milyen fizikai jelenséget, törvényszerűséget tapasztalhatunk meg a játék használata közben. Érdemes legalább két- három órát nálunk tölteni, ha ki szeretnétek próbálni az összes játékot, eszközt. A Fizika Show-n való részvételt is tartalmazza a jegy ára, melyet minden nap 4 alkalommal tartunk.

Részlegeink:

Tükrök és illúziók

A Csopába érkező látogatók már itt - pár lépéssel a bejárat után - megtapasztalhatják, hogy bizony a Csodák Palotájában nem mindig hihetnek a szemüknek. A Tükrök és illúziók világában a fizika törvényei elsősorban vizuális meglepetésekkel kápráztatják el a vendégeket.

Hangok

Milyen élmény visszhangban beszélni, vagy miképp csalhatunk elő hangot egy mágneses térben a kezünket mozgatva? Erre és még sok más érdekes kérdésre találjuk meg itt a választ. Ha ennél is jobban érdekel a hangok csodás világa, ülj be az Öveges Terem előadásaira is, ahol még részletesebben kibontjuk neked ezt a világot!

Gyerek sarok

Megbízható pont a Csodák Palotájában a legkisebbeknek is, akiket még nem biztos, hogy hosszan lefoglalnak a tudományos érdekességek. Remek készségfejlesztő eszközökkel és játékokkal sziporkázhatnak és tölthetik itt az időt a gyerekek. Mi lehetne jobb mint, játszva tanulni?

Anyagok és halmazállapotok

Meglepő és hétköznapi körülmények között ritkán tapasztalható állapotok tanulmányozhatók ezen a részlegen. Ha az itt megismert legérdekesebb tulajdonságokon kívül még több részlet érdekel e témában, az Öveges Teremben mélyebb ismeretekre is szert tehetsz, például megismerheted közelebbről a szárazjeget is.

Mechanika

Megtornáztatja kicsit a testet, de ugyanígy az agyunkat is. Tapasztald meg, hogyan gurulhat valami magától felfelé a lejtőn, piruettezz, vagy emeld fel magad, mint a hírhedt, hencegő Münchausen báró!

Gondolkodó sarok

Igazi, játékos kihívás elé állítja a látogatókat. Az itt kipróbálható egyszerűbb és bonyolultabb fejtörő eszközök, ördöglakatok, logikai játékok szellemi felélénkülést biztosítanak. Nem tudsz elszabadulni!

Fény a sötétben

A fénytani jelenségek lenyűgözően káprázatos világát mutatja be ez a kiállítási részleg. Felfedi a titkokat a színlátás és optika érdekességeit és hátterét. Kihagyhatatlan!

Földönkívüli kalandok interaktív kiállítás

Új kedvenc a Földönkkívüli kalandok interaktív kiállítás, mely a Naprendszer fizikájáról és az űrkutatás eredményeiről mesél a látogatóknak. Valódi kaland, mely során a játék résztvevői egy földönkívülit juttathatnak haza különleges képességeik segítségével. Itt láthatók a magyar űrkutatás újhullámának eredményei közül a Masat műhold és a Puli Space Technologies holdjárója is. A Naprendszer bolygói alatt elszáguldva 3D-ben is megismerhetitek azokat, tesztelhetitek a gravitációjukat. Nem utolsó sorban egy landolást is manőverezhettek a Marson, beülhettek egy holdjáróba, ami pontos mása a Pavlics Ferenc által tervezettnek.

4D vetítések

Új dimenziókat nyitnak a látogatók előtt a 4D vetítések. A rendkívüli élményt nyújtó technikának köszönhetően az események középpontjában érezhetik magunkat, az erre a különleges élményre vállalkozók. Rengeteg kaland között válogathatnak bejárhatják a Galaxist vagy felülhetnek egy fantasztikusan száguldó trópusi hullámvasútra is.

Jegyárak

A jegyár magában foglalja: Kiállítás + Öveges termi kísérletbemutatók
A 4D előadásra kiegészítő jegyet kell váltani!

Felnőtt jegy: 2.400 Ft

Gyermek-, nyugdíjas-és diákjegy: 1.800 Ft

Kedvezményes családi jegy legfeljebb öt fő (ebből legfeljebb 2 felnőtt) belépésére jogosít: 6.900 Ft

Randi jegy ára diákoknak: 3.400 Ft /1.700 Ft/ fő + ajándékba kaptok 1 db héliumos szív alakú lufit

Randi jegy ára felnőtteknek: 4.600 Ft / 2.300 Ft/fő + ajándékba kaptok 1 db héliumos, szív alakú lufit

Felnőtt bérlet

A felnőtt bérlet 1 fő 16 éven felüli felnőtt belépésre biztosít korlátlan számú belépést
a megváltást követő 1 évben a Csodák Palotájába. A bérletet és egy személyazonosságot
bizonyító igazolványt belépéskor fel kell mutatni a pénztárnál.

12.000 Ft/év

Gyermek bérlet

A gyermek bérlet 1 fő 16 éven aluli diák és egy vele érkező felnőtt kísérő számára biztosít
korlátlan számú belépést a megváltást követő 1 évben a Csodák Palotájába.
A bérletet és egy személyazonosságot bizonyító igazolványt belépéskor fel kell mutatni a pénztárnál.

11.500 Ft/év

Csoportos felnőtt jegy (/fő):

Felnőtt csoportoknak 15 fő fölött adunk kedvezményt.

A kedvezményes felnőtt csoportos jegy 3 órás időtartamú látogatásra jogosít

Csoportok számára a bejelentkezés kötelező.

2.000 Ft

Csoportos gyermek/diákjegy (/fő):

Gyermek- és diák csoportoknak 15 fő fölött adunk kedvezményt.

A kedvezményes csoportos jegy 3 órás időtartamú látogatásra jogosít

Csoportok számára a bejelentkezés kötelező.

1.500 Ft

Intézményi Bérlet

100 fő belépésére jogosít (600 Ft/fő),alkalmanként 3 óra időtartamra.

Csak OM azonosítóval rendelkező oktatási intézmények részére váltható (óvodától egyetemig),
a költségviselő más vállalkozás, alapítvány vagy magánszemély is lehet.

2015.09.01. - 2016.04.30-ig használható fel, több turnusban is.

60.000 Ft

Csopa-Tropicarium közös belépő:

Feltételek: 15 fő feletti óvodás- és diákcsoportok részére használható fel hétköznapi tanítási napokon

2.800 Ft

3 év alatti gyermekeknek: díjtalan

Pedagógus igazolvánnyal:

Az új rendelkezések szerint a NEK specifikációja szerint kiadott, chippel ellátott új típusú pedagógusigazolvány egyelőre még nem igényelhető. Azon pedagógusok részére, akik nem rendelkeznek érvényes régi típusú pedagógusigazolvánnyal a https://igenyles.diakigazolvany.hu felületről van lehetőség igazolás kiállítására, mellyel a pedagógusigazolványhoz fűződő kedvezmények igénybe vehetők.

díjtalan

A jegyár magában foglalja az Öveges termi Fizika Show-n való részvételt is, melyet minden nap 4 alkalommal tartunk: 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 órakor.

A jegy a megváltás napján többszöri belépésre jogosít. Ön az érkezéskor egy karszalagot kap, melynek segítségével az adott napon bármikor visszatérhet.

További szolgáltatásaink árai:

A Csodák Palotájában saját ruhatár üzemel, amely csoportok számára ingyenes, egyéni látogatók esetén 200 Ft.

A 4D vetítés ára/fő/előadás: 500 Ft a Csopa látogatóknak, egyébként 750 Ft

A kedvezmények nem összevonhatóak, az egyedi akciók a kedvezményes jegyárakra nem vonatkoznak.

Jegyátvétel:

A lefoglalt jegyeket az előadás kezdete előtt minimum 30 perccel (kivéve, napi első előadások esetén) szíveskedjenek átvenni! A Csodák Palotája Nonprofit Kft. fenntartja a jogot, hogy az időben át nem vett foglalásokat törölje.

Megértésüket köszönjük!

Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy jegypénztárainkban kizárólag érvényes diákigazolvány, pedagógus igazolvány, fogyatékos igazolvány és nyugdíjas igazolvány érvényesítésével tudunk kedvezményes jegyet kiadni!

Fogyatékossággal élők számára nyújtott kedvezményeink:

Azon látogatók, akik rendelkeznek érvényes SINOSZ, ÉFOÉSZ, MVGYOSZ, MEOSZ, AOSZ, MACIE igazolvánnyal, 100 Ft-os jelképes jeggyel látogathatják a kiállítást.

MÁK kártyát NEM áll módunkban elfogadni!

A fogyatékossággal élő személlyel 1 fő kísérő ingyen bejöhet.

Fizetési módok:

Készpénzzel, bankkártyával, SZÉP kártyával a szabadidő zseb terhére, vagy CSOPA ajándékutalvánnyal tudja nálunk jegyét megváltani.

Budapest Kártya elfogadóhely

Egyéb utalványokat NEM áll módunkban elfogadni!

Csopa ajándékutalvány:

Ajándékutalványt online lehet rendelni vagy a helyszínen, a pénztárban lehet megváltani minden nap 10:00-19:00-ig.

Információk, gyakori kérdések

Hol található a Csodák Palotája?

A Csodák Palotája a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban található.

Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Hogyan lehet odajutni?

Tömegközlekedéssel a 33, 33E, 114, 138, 150, 213, 214, 233E jelzésű autóbuszokkal. Aki vonattal érkezik, annak a Campona saját vasútállomásánál, Campona Budatétény megállóhelyen kell leszállni. A vonatok a Déli Pályaudvarról indulnak, és 17 peces menetidő alatt érnek el a Camponához. Érvényes BKV bérlettel az utazás igénybevehető, így külön jegyet nem kell váltani.

Autóval hogy lehet megközelíteni? Lehet-e parkolni?

Autóval kiválóan megközelíthető a Nagytétényi útról, a 6-os főútról és az M0-ás, M6-os irányából. Több, mint 2000 férőhelyes ingyenes parkolási lehetőséggel várjuk az autóval érkező vendégeket.

Kerekesszékkel lehet-e közlekedni a kiállításon?

Lift és rámpa segíti az akadálymentes közlekedést.

Van-e étterme?

Az épületben számos étterem található.

Vihetsz-e magaddal saját ételt?

Ennek semmi akadálya nincs. Annyit kérünk, hogy ennek elfogyasztása ne a kiállítótérben történjen: alkalmas lehet erre az előtér, illetve jó időben a Campona előtti szabad terület.

Fényképezhetsz-e a Csodák Palotájában?

Bátran meg lehet örökíteni az itt szerzett élményeket. Ha nem magánjellegű képet szeretne készíteni, akkor előtte forgatási engedélyt kell kérnie.

Van-e szervezett tárlatvezetés?

A Csodák Palotájában nincsen csoportos vezetés. Minden játéknál magyar és angol nyelven szerepel kiírás, mely elmagyarázza, mit kell csinálni, milyen törvényszerűség alapján működik az eszköz, valamint demonstrátoraink készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre, segítenek a tájékozódásban.

Hány éves kortól érdemes látogatni a Csodák Palotáját?

Minden életkorban találhat izgalmas felfedezni valót a látogató, három éves kor alatt azonban a játéklehetőségek szűkebbek.

A klasszikus értelemben nem vagyunk játszóház, így a gyermekek szülői, illetve pedagógusi kísérettel érkeznek hozzánk.

Családi jeggyel hányan jöhetnek be?

Maximum 5 fő, ebből két felnőtt.

Pedagógusoknak mindig ingyenes a kiállítás?

Igen. Akinek van érvényes pedagógus igazolványa, az mindig térítésmentesen léphet be a Csodák Palotájába: érkezzen bár csoport kísérőjeként vagy egyéni látogatóként.

Fogyatékkal élőknek mennyibe kerül a jegy?

Azon látogatók, akik rendelkeznek érvényes SINOSZ, ÉFOÉSZ, MVGYOSZ, MEOSZ igazolvánnyal, 100 Ft-os jelképes jeggyel látogathatják a kiállítást.

A fogyatékkal élő személlyel 1 fő kísérő ingyen bejöhet.

A belépőjegy felhasználható-e még egyszer ha kimegyek az épületből?

A látogató érkezéskor egy karszalagot kap, ennek segítségével az adott napon bármikor visszatérhet.

Be kell-e jelentkezni a Csodák Palotájába?

Magánlátogatóként, ha családi, baráti program keretében érkeznek hozzánk nem kell bejelentkezni.
Iskolai csoportoktól minden esetben kérjük, hogy jelezzék látogatási szándékukat.

Mennyi idővel előbb érdemes bejelentkezni a kiállításra?

Kérjük, hogyha csoportosan érkeznek a Csodák Palotájába, legalább egy héttel előbb jelezzék ezt nekünk.

(A tanév vége felé általában több osztály, csoport kerekedik fel tanulmányi kirándulásra, így a májusi-júniusi időszakban tervezett látogatást érdemes legalább egy hónappal előbb bejelenteni.)

Milyen adatok szükségesek a csoportos bejelentkezéshez?

  • érkezési dátum, óra,

  • település, ahonnan érkeznek,

  • intézmény neve,

  • hányadik osztály - hány fővel

  • kísérő neve, telefonszáma, e-mail címe

  • ha az Öveges teremben előadást kérnek, akkor kérjük, erre is jelentkezzenek be.

Milyen rendszer szerint érdemes végigjárni a kiállítást?

Nincs javasolt útirány: mindenkit vezessen kedve, kíváncsisága.

Lehet-e születésnapi zsúrt tartani a Csodák Palotájában?

Erre van lehetőség, szülinapi különtermünkben az ünnepelt megvendégelheti barátait.

Van-e utazó kiállítása a Csodák Palotájának?

A legnépszerűbb eszközökből összeállítottunk egy utazókiállítást, mellyel sok helyen jártunk már az országban és Európában is. Részleteket itt olvashat.

Hányan látogatják évente?

Évente mintegy száznyolcvanezer látogatónk van, a vendégeink egyharmada iskolai csoportos látogatás keretében érkezik hozzánk, kétharmaduk pedig magyar, illetve külföldi család, egyéni látogató.

Vasúti kedvezmény igénybe vehető-e, ha a Csodák Palotájába utazunk?

A Csodák Palotája nincs benne azon országos hatáskörű múzeumok körében, ahova a diákcsoportok ingyenesen utazhatnak vasúton.

Mennyi időt szánjunk a látogatásra?

Érdemes legalább két órát nálunk tölteni, ha ki szeretnék próbálni a az összes játékot, eszközt.

Mennyire biztonságosak a kipróbálható eszközök?

A legnagyobb gondossággal terveztük és készítettük el játékainkat. Azoknál az eszközöknél, melyeket nem lehet egyedül használni, demonstrátoraink ott vannak, segítenek. Felhívjuk azonban mindenki figyelmét, hogy az eszközöket csak saját felelősségére próbálja ki.

Milyen rendszerességgel vannak előadások (science show-k)?

Az Öveges teremben kétóránként tartunk előadásokat. Egy-egy bemutató általában harminc perces, utána lehetőség van kérdéseket feltenni az előadónak.

Érdekes-e olyanoknak is az előadás, akik még nem tanultak fizikát?

Feladatunk, hogy érdekessé, szórakoztatóvá, látványossá tegyük a fizikát, ezért bármely korosztály vesz részt a kísérletbemutatón, az egészen kicsiket is beleértve, biztosan tetszik majd neki.


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

Nyitva tartás:

H-P: 9:00-19:00

Szo-V: 10:00-20:00

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Csodák Palotája