Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház Zalaegerszeg
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Téli programajánló
Téli programajánló

Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház Zalaegerszeg


A magyarság szerves kultúráját valaha együttesen alkotta a népzene, a néptánc, a népmese, de a tárgyi kultúra is. Utóbbinak hivatott közvetítője Zalaegerszegen a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház. A 70-es évek végén merült fel a gondolat: kell egy hely, ahol alkotni lehet, mégpedig közösségben. A gondolat, ehhez az időszakhoz kötődően, a fiatalok egy rétegében előretört, a hagyományos népi kultúra - ezen belül is a tárgyi kultúra iránti érdeklődés - s annak megújítására való törekvésben nyilvánult meg, s közösséget teremtett e területen a Fiatal Népművészek Stúdiója megalakításával.

Ezzel együtt létrejött - céltudatosan e tevékenységek helyszíneként - a népi kézműves alkotóház, mely nem „csak” a találkozás helye, hanem az eszközrendszer megteremtésével az alkotás, oktatás helye is lett. Zalaegerszegen az 1982-ben megalakult Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagsága és Zalaegerszeg városa építette fel, a ma is működő, sőt azóta jócskán kibővült alkotóházat a Gébárti-tó gyönyörű környezetében. Azóta a ház szakmailag önálló szervezeti egysége a mindenkori városi művelődési központnak, ugyanakkor az Egyesület szakmai bázisa is.

A ház építészetileg is külön értéket képvisel, hiszen külső és belső megjelenésében egyaránt egyedülálló. Az 1981-82-ben épült épületrész magán hordozza a Nyugat-Dunántúl népi fa építészetének jellegzetes vonásait. A belső berendezés külön értéke, hogy a bútorzat is egyedi, hiszen a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagsága hozta létre azt, az úgynevezett házépítő táborok folyamán. Az épülethez műhelysor is csatlakozik, így bőrműves, faműves, szálasanyag-feldolgozó. A ház udvarában tavaly adták át a boronafalas építkezés megőrzésével elkészített kovácsműhelyt. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület az Alkotóház Gébárti-tóra néző oldalán alakította ki a Panoráma Népművészeti Galériát.

Az alkotóház főbb tevékenységei: mesterség bemutatók és játszóházak az alkotóházban, és külső helyszíneken egyaránt, táborok szervezése szakági, vagy vegyes kézműves tematikával, közösségek szervezése, működtetése; közösségi tevékenységek szervezése, kiállítási tevékenység, saját hagyományőrző rendezvények, szakmai konferenciák szervezése, szakmai képzések, továbbképzések szervezése, pályázatok írása, lebonyolítása, kiadványozás és egyéb más tevékenységek.

Nagyrendezvényeink a Családi Pünkösdi Fesztivál és a Pásztorhagyományok Napja, melyekhez mindig társul a folklór (népzene, néptánc). Közkedvelt programunk a Nyitott Műhelygalériák Napja. Nyári táboraink különböző korosztályokat vonnak be a tárgyalkotás megismerésébe: gyermek, ifjúsági és felnőtt szaktáborok. Az elmúlt években népzenei táborokat is sikeresen megvalósítottunk.

Alkotóközösségeket működtetünk: Zalaegerszegi Hímző Stúdió, Zalai Csipkeműhely, Fazekas Szakkör, Bőrtárgykészítő- és Fafaragó Szakkör, Kosárfonó Szakkör, Komplex Szakkör szülőknek és gyermekeknek, Kovács Stúdió.

A 2019-ben történt fejlesztés során új tevékenységi körrel bővült a szakmai tevékenységünk, állandó kiállításokkal várjuk a hozzánk látogatókat. Ennek az új épületrész ad helyet, mely megjelenésében is alkalmazkodott a benne kiállításra került nemezsátor szerkezeti megoldásához, miszerint az egy öntartó szerkezet, így az állandó kiállítások tere is ezt az építészeti jellegzetességeket hordozza magán. E térben három állandó kiállítás látható, és egy nemezes műhely is helyet kapott a nemezsátor melletti térben.

Legfőbb attrakció az 1996-ban készített honfoglalás-kori nemez vezérsátor rekonstrukciója, melyet a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagsága és segítői - 122 fő - készítettek el a millecentenárium tiszteletére, s ugyan ebben az évben már látványossága volt a Mesterségek Ünnepének, a zalai egyesület rendezvényhelyszínén. A nemezsátor 22 éven át több mint 200 rendezvényen volt látható, s ez azt jelentette, hogy ennyi alkalommal került felépítésre és lebontásra. A kazah típusú nomád lakhely rácsos falú alsó „keregéjét” és a kupola felső körgyűrűjét hajlított tetőlécek kötik össze, megvalósítva ezzel az öntartó szerkezetet, melyet nemez lapok borítanak. Honfoglaló őseink lakhelye is hasonló lehetett.

Az építés során felhasznált alapanyagok: 8 m3 kőrisfa, 7 q gyapjú, valamint felhasználtak a készítésnél 2800 db bőrszeget, s elkészítettek 140 m szövött szalagot, 300 m fonott, sodrott kötözőt is.

A nemezsátor, mint közösségi alkotás elkészülte során az alkotókban megfogalmazódott gondolat még ma is érvényes: „A Honfoglalás 1100. évfordulóján épített jurtánk hitvallás magyarságunkról, közösségi kultúránkba vetett hitünkről. Öröm és nyugalom tölti el szívünket, hogy híd lehetünk a múlt és a jövő között, hogy az ősök fogták a kezünket és bátorították lelkünket, hogy a felvállalt feladatot elvégezzük.”

Az épület galériaszintjén került elhelyezésre Szelestey László néprajzkutató, néprajzi gyűjtő hagyatéka.  A kiállítás alkalmas a pásztorművészet reprezentatív bemutatására. A közel 200 tárgyat felsorakoztató tárlat, a pásztortársadalom önálló tárgykultúrájának állít emléket. A kiállítás számos példát mutat be a pásztorélet használati tárgyai tekintetében: botok, sótartók, tükrösök, borotvatokok, kobakok, gyufatartók. De bemutatásra kerülnek azok az ajándéktárgyak is (mángorlók, vetélők, guzsalyfák), amelyek ugyan olyan díszítményeket kaptak, mint a használati tárgyak, tárgycsoportok. A gyűjteménynek, melynek nem csak összegyűjtése volt nemes tett, hanem feldolgozása, kutathatóvá tételének megteremtése, együttesen adja meg jelentőségét. Szelestey László évtizedeket tett fel az életéből arra, hogy végigbúvárkodja a Dunántúl levéltárait, múzeumait, plébániáit, s ez által tudta megrajzolni a névtelen faragóművészek ismeretlen portréját. A fellelt tárgyi anyagot rendszerezte és felsorakoztatta egy-egy, a kutatásai során kirajzolódó alkotó neve mellé. Ez szakmailag óriási teljesítmény, mindezekről megjelent publikációit is összegyűjtöttük.

Ugyancsak a galériaszinten kapott helyet Makovecz Imre Kossuth- és Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia megalapítója, a magyar organikus építészet megteremtőjének zalai munkáságát bemutató tablókiállítás. Két apropója is van, hogy ide került ez a kiállítás. Egyrészt, mint már említettük a 70-es évek végén kelt gondolat a közösségi  népi kézműves alkotóházak létrehozására, melynek egyik megálmodója Makovecz Imre volt, aki megfogalmazta a Tokajban létrejött első ilyen ház építése során, hogy  ,,A tokaji házépítésnek előre tudott célja és értelme a közösség…  nyitott szellemiségével a ház valamit őriz azokból, akik felépítették, és alkalmas befogadni azokat, akik hisznek a tudatos közösségi lét lehetséges sugárzásában.”

Másrészt a Gébárti Szabadidőparkban 2019-ben került átadásra a Makovecz Imre tervei alapján felépült Boldogasszony Kápolna, melyet néhány évvel halála előtt vetett papírra. A kápolna felfelé keskenyedő, hatszögletű tornyával, gyönyörűen ívelő hajórészével, különleges belső terével - mely a Pieta körvonalát idézi fel- ejti ámulatba a látogatót.

A Gébárti-tó körüli szabadidőparkban látványosságot nyújt még a Gébárti Szoborpark, melyben az Alkotóház által 1992 óta működtetett GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelepen alkotó képzőművészek monumentális alkotásai nyújtanak felejthetetlen esztétikai élményt.

A 2019-ben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata segítségével kialakított emlékparkban a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szakmai táboraiban elkészült rekonstruált fa sírjelek és egy harangláb került elhelyezésre. E szabadtéri kiállítóhely a "Kárpát-medencei Tradicionális Fa Sírjelek Emlékpark" nevet viseli.

Szolgáltatások

  • Az állandó kiállítások belépőjeggyel tekinthetők meg. Nagyobb létszámú csoportokhoz előzetes időpont egyeztetése szükséges.
  • Kézműves foglalkozás: előzetes egyeztetés és árajánlat alapján kérhető.

Forrás: Az Alkotóház honlapja

2023.04.01 - 2023.10.31

Találatok száma: 13
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Aquacity Vízicsúszda és Élménypark szomszédságában épült a festői szépségű létesítmény, mely környezetét és sokszínűségét tekintve egyaránt méltán említhetjük egy lapon, más nyugat-európai kempingekkel. Zalaegerszeg peremén, a Gébárti-tó és erdők ölelésében, a Termálfürdő és az ... Bővebben


Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Kitűnő szállás és étterem Zalaegerszeg szívében! Hangulatos borestek, kulináris élvezeteket nyújtó rendezvények, esküvők lebonyolítása. Sokszínű étel választék, remek árak! Bővebben


Jánkahegyi Gyuri Vendégház

Jánkahegyi Gyuri Vendégház

A Zalaegerszeg zöldövezetében található Jánkahegyi Gyuri Csárda és Vendégház teraszáról csodálatos panoráma tárul az ide látogató vendég elé. A város felett varázslatos környezetben élvezhetik a finom ételeink, boraink, pálinkáink ízeit, zamatát. Bővebben


Kovács Vendégház Zalaegerszeg

Kovács Vendégház Zalaegerszeg

A Kovács Vendégház Zalaegerszeg Neszele Városrészében, csendes nyugodt környezetben a Gébárti tótól a termálfürdőtől és a Dunántúl legnagyobb Aquaparkjától 800 m-re található. A vendégház egész évben fogad vendégeket. Bővebben


Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Családias hangulatú négycsillagos panziónk Zalaegerszeg belvárosában található, ahol szobáink az épület felső részében és hátsó szárnyában helyezkednek el. A kontinentális reggelit és igény esetén a teljes vagy félpanziós ellátást polgári stílusú éttermünkben szolgáljuk fel. Bővebben


Vándor Vigadó Zalaegerszeg

Vándor Vigadó Zalaegerszeg

A Vándor Vigadó Zalaegerszeg határában, a Zalai dombság közepén fekszik. Amellett, hogy ideális feltételeket kínál a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz, megfelelő kiindulópont a környékre - a közeli Gébárti tó, az Aquacity és termálfürdő, az Őrség, Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, a Balaton - vagy akár ... Bővebben


Willis Hotel**** Business & Wellness Zalaegerszeg

Willis Hotel**** Business & Wellness Zalaegerszeg

A Willis Hotel**** Business & Wellness Zalaegerszeg városközpontjában, a zalai dombság szívében, ami csak arra vár, hogy felfedezze! Vendégeinket 64 új szoba várja, ízléses modern berendezéssel, amelyek kellemes földszíneivel a garantált pihenést szolgálják. Az eleganciát a sok márvány felület, ... Bővebben


Arany Bárány Hotel *** superior Zalaegerszeg

Arany Bárány Hotel *** superior Zalaegerszeg

Az egész évben nyitva tartó 3 csillag „superior” minősítésű szállodánk Zalaegerszeg központjában található. Standard szobáink egy- és kétágyasak, fürdőszobásak, TV, minibár, telefon található bennük. Minden szobában internet hozzáférést biztosítunk vendégeinknek. Lakosztályaink, kislakosztályaink ... Bővebben


Kiskakas Étterem Panzió Zalaegerszeg

Kiskakas Étterem Panzió Zalaegerszeg

Házias ízek, családias hangulat, délben finom menü vár. Ha jól lakott panziónkban alhat, mindenből a legjobbat csak a Kiskakasban kaphat! Panziónkban komfortos, saját fürdővel és WC-vel rendelkező szobákkal várjuk önöket. Bővebben


Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió. A panzió és étterem vállalja családi és céges rendezvények megszervezését 170 főig, és 10 szobájában szállást is tud biztosítani vendégei részére. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 10
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Aquacity Vízicsúszda és Élménypark szomszédságában épült a festői szépségű létesítmény, mely környezetét és sokszínűségét tekintve egyaránt méltán említhetjük egy lapon, más nyugat-európai kempingekkel. Zalaegerszeg peremén, a Gébárti-tó és erdők ölelésében, a Termálfürdő és az ... Bővebben


Gerő Cukrászda Zalaegerszeg

Gerő Cukrászda Zalaegerszeg

Gerő Cukrászda Zalaegerszegen is várja vendégeit. Annak ellenére, hogy mi is élünk a folyamatosan fejlődő technika adta lehetőségekkel, számos dolgot nem adtunk, és nem is adunk ki a kezünkből. A friss tojásokat magunk törjük, a piskóta tésztát minden nap frissen sütjük, a hazai gyümölcsökből akkor ... Bővebben


Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Kitűnő szállás és étterem Zalaegerszeg szívében! Hangulatos borestek, kulináris élvezeteket nyújtó rendezvények, esküvők lebonyolítása. Sokszínű étel választék, remek árak! Bővebben


Jánkahegyi Gyuri Csárda Zalaegerszeg

Jánkahegyi Gyuri Csárda Zalaegerszeg

Csendes, természet közeli városrész a Jánkahegy, de mégis alig karnyújtásnyira a város forgatagától. Elérhető közelségben tehát a mai kor kevésbé ráérős, rohanó városi embere számára, aki mégis olykor igazi, de közeli felüdülésre vágyik. A Zalaegerszeg zöldövezetében található Jánkahegyi Gyuri Csárda és ... Bővebben


Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Családias hangulatú négycsillagos panziónk Zalaegerszeg belvárosában található, ahol szobáink az épület felső részében és hátsó szárnyában helyezkednek el. A kontinentális reggelit és igény esetén a teljes vagy félpanziós ellátást polgári stílusú éttermünkben szolgáljuk fel. Bővebben


Robinson Music Pub Étterem Zalaegerszeg

Robinson Music Pub Étterem Zalaegerszeg

A magyaros ízek mellett a mediterrán konyha remekeit és nemzetközi ízvilágnak is megfelelő házias ételeket kínálunk elérhető árakon. Akár hagyományos vagy különleges ételre vágyik, ezt mind megtálalhatja a Robinson Étteremben! A prószától, a csirkemell csíkoktól, a szüzérmétől kezdve a kenguruig, a ... Bővebben


Vándor Vigadó Zalaegerszeg

Vándor Vigadó Zalaegerszeg

A Vándor Vigadó Zalaegerszeg határában, a Zalai dombság közepén fekszik. Amellett, hogy ideális feltételeket kínál a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz, megfelelő kiindulópont a környékre - a közeli Gébárti tó, az Aquacity és termálfürdő, az Őrség, Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, a Balaton - vagy akár ... Bővebben


Kiskakas Étterem Panzió Zalaegerszeg

Kiskakas Étterem Panzió Zalaegerszeg

Házias ízek, családias hangulat, délben finom menü vár. Ha jól lakott panziónkban alhat, mindenből a legjobbat csak a Kiskakasban kaphat! Panziónkban komfortos, saját fürdővel és WC-vel rendelkező szobákkal várjuk önöket. Bővebben


Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió. A panzió és étterem vállalja családi és céges rendezvények megszervezését 170 főig, és 10 szobájában szállást is tud biztosítani vendégei részére. Bővebben


Szalon Étterem és Söröző Zalaegerszeg

Szalon Étterem és Söröző Zalaegerszeg

Az étterem 80, 30, 20 és 12 fős helyiségekből áll. A különböző méretek alkalmassá teszik lakodalmak, állófogadások, cégek és családi rendezvények lebonyolítására. A vendégeink számára őrzött parkoló áll a rendelkezésre. Az étteremben szagelszívó, légkondicionáló és elkülönített dohányzó rész ... Bővebben
Találatok száma: 30
Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ programok 2023 Zalaegerszeg

Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ programok 2023 Zalaegerszeg 2023. február 7.

Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ Zalaegerszeg programok, események, rendezvények. Bővebben

Népszerűség

Göcseji Múzeum programok 2023. A Göcseji Múzeum és a Mindszentyneum programajánlója

Göcseji Múzeum programok 2023. A Göcseji Múzeum és a Mindszentyneum programajánlója 2023. február 9.

Érdekli Zala megye és Zalaegerszeg története? Kíváncsi arra, milyen tárgyakkal vették körbe magukat elődeink? Szívesen ellátogatna egy régészeti ásatásra? Szeretné tudni, kik a megye képzőművészei? Akkor a legjobb helyen jár! Bővebben

Népszerűség

Termelői és Kézműves Vásár Zalaegerszeg 2023

Termelői és Kézműves Vásár Zalaegerszeg 2023 2023. február 9.

Vegyél hazait! Vegyél zalait! Helyi termelői és kézműves termékek a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon. Bővebben

Népszerűség

Zalaegerszeg Hevesi Sándor Színház előadások 2023

Zalaegerszeg Hevesi Sándor Színház előadások 2023 2023. február 9 - 11.

A Hevesi Sándor Színház előadások, programok. Bővebben

Népszerűség

Farsang Zalaegerszeg 2023

Farsang Zalaegerszeg 2023 2023. február 11.

Farsangi programajánló Bővebben

Népszerűség

Zalaegerszegi programok 2023. Fesztiválok, rendezvények, események

Zalaegerszegi programok 2023. Fesztiválok, rendezvények, események 2023. február 11.

ÁLL A BÁL - CSALÁDI FARSANGOLÓ KALAP JAKABBAL

Zalaegerszegi programajánló. Bővebben

Népszerűség

Tankcsapda koncertek 2023

Tankcsapda koncertek 2023 2023. február 17.

A Tankcsapda Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara. A zenekar kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock / heavy metal hangzás. Bővebben

Népszerűség

Deák Bill Blues Band koncertek 2023

Deák Bill Blues Band koncertek 2023 2023. március 10.

Deák Bill Gyula Artisjus-díjas magyar blues-énekes. Gyakran „a magyar blueskirály” jelzővel illetik, de Bill Kapitánynak vagy egyszerűen csak Bill-nek is szokták szólítani. Bővebben

Népszerűség

Kormos Anett stand up 2023. Online jegyvásárlás

Kormos Anett stand up 2023. Online jegyvásárlás 2023. március 11.

Kormos Anett, egyszeres jegygyűrűs, kétszeres gyermekes humorista. Korábban újságírásból próbált megélni, hiába. Most humorizálásból próbál, ? Tehetsége, humorérzéke amúgy elképesztő. A nézők/hallgatók általában el is képednek. és az önkritika: Tehetséges vagyok, okos, szép, többnyire szobatiszta. Alig ... Bővebben

Jegyvásárlás
Népszerűség
Ár: 4 500 Ft -tól 7 500 Ft -ig JEGYVÁSÁRLÁS

Göcseji Falumúzeum programok 2023

Göcseji Falumúzeum programok 2023 2023. március 25.

Kikeleti forgatag

A Göcseji Falumúzeum az ország első szabadtéri néprajzi gyűjteményeként, hosszas szakmai előkészítést és gyűjtést követően 1968 óta fogadja a látogatókat. A múzeumfalu tavasztól őszig számos hagyományőrző rendezvénnyel várja látogatóit. Bővebben

Népszerűség

1 2 3   


Találatok száma: 5
Termelői Piac Zalaegerszeg 2023

Termelői Piac Zalaegerszeg 2023 2023.01.01. - 12.31.

Zalaegerszegi termelői piac és Vásárcsarnok a Mérleg téren keddtől vasárnapig. Bővebben

Népszerűség

Zala Megyei Népművészeti Egyesület program 2023

Zala Megyei Népművészeti Egyesület program 2023 2023.01.01. - 12.31.

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei. Bővebben

Népszerűség

Zalaegerszeg Bolhapiac 2023

Zalaegerszeg Bolhapiac 2023 2023.01.01. - 12.31.

Zalaegerszeg legnagyobb bolhapiaca vár minden szombat délelőtt 6 és 12 óra között. Fedezd fel nálunk az alkudozás izgalmát, keresgélj, nézz szét a rengeteg árus megannyi portékája közt. Keress `kincseket`, vagy csak egyszerűen sétálj egy nagyot a friss levegőn, érezd jól magad. Bővebben

Népszerűség

Gébárti- tó kirándulás, séta Zalaegerszeg szabadidős övezetében

Gébárti- tó kirándulás, séta Zalaegerszeg szabadidős övezetében 2023.01.01. - 12.31.

Zalaegerszeg mellett, a várostól északi irányban található a környék legnagyobb mesterséges tava, a két kisebb patak felduzzasztásából keletkezett, mintegy 32 hektáros Gébárti-víztározó. Félszigetén szabadtéri strand található, továbbá egy kutyastrand is kialakításra került. Az elmúlt évek során a helyiek által ... Bővebben


Kézműves vásár Zalaegerszeg 2022. Helyi Termék Vásári Forgatag

Kézműves vásár Zalaegerszeg 2022. Helyi Termék Vásári Forgatag 2023.01.01. - 12.31.

Piacra menni péntek délután? Mostantól érdemes. Legalább is minden hónap második péntekjén délután 13-18 óra között, amikor Helyi Termék Vásári Forgatag vár a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac árkádjai alatt. A helyi termelők és kézművesek legfrissebb termékei és alkotásai mellett ... Bővebben

NépszerűségTalálatok száma: 7

Csácsi Állatkert Zalaegerszeg

Csácsi Állatkert Zalaegerszeg

Zalaegerszegen a Csácsi-hegyen található Állatkert, Állatsimogató és Állatotthonban olyan egzotikus állatokat is megnézhet és akár meg is simogathat, mint a kenguru, ormányos medve, teve, majom, lámák, emuk. Játszótér, trambulin, körhinta és bográcsozási lehetőség is várja a látogatókat! A hely küldetése, hogy a ... Bővebben


Göcseji Falumúzeum Zalaegerszeg

Göcseji Falumúzeum Zalaegerszeg

A Göcseji Falumúzeum az ország első szabadtéri néprajzi gyűjteménye, a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. A skanzen jelenleg negyven különböző építményből (lakóházak, fatemplom, istállók, pajták, ólak, pálinkafőző kunyhó, szőlőhegyi pincék, útszéli keresztek) ... Bővebben


Göcseji Múzeum Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum Zalaegerszeg

A Göcseji Múzeum a Zala megyei kulturális örökség elsősorban tárgyakban, képi dokumentumokban és szellemi hagyományokban megtestesülő része megőrzésének, tudományos feldolgozásának és korszerű eszköztárral történő, közérthető bemutatásának zászlóshajója. Intézményünk küldetése az előző generációk e ... Bővebben


Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Zalaegerszeg

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Zalaegerszeg

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum országos gyűjtőkörű szakmúzeum, mely gyűjti, feldolgozza, kiállításain és kiadványaiban bemutatja a magyarországi szénhidrogénipar több mint száz éves történetét. Ezen kívül gondozza a Zsigmondy Vilmos Gyűjteményt, és a szénhidrogénipar, a vízbányászat történeti ... Bővebben


Mindszentyneum - Mindszenty József Látogatóközpont Zalaegerszeg

Mindszentyneum - Mindszenty József Látogatóközpont Zalaegerszeg

A Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont új épülete megidézi az egykori zalaegerszegi plébános emlékét, bemutatja életét. Állandó és időszaki kiállítások várják majd az érdeklődőket. Bővebben


Jánkahegyi-kilátó Zalaegerszeg

Jánkahegyi-kilátó Zalaegerszeg

A kilenc és fél méter magas Jánkahegyi-kilátót 2012 őszén avatták fel a Gyuri Csárda tetején, Zalaegerszeg Kertváros feletti Jánkahegyen. Egész évben ingyenesen látogatható a kilátó. A hegyhátra addig is sokan sétáltak fel csupán a panoráma miatt. A kilátóból kipillantván a távlatok azonnal értelmet ... Bővebben


Madárerdő tanösvény Zalaegerszeg

Madárerdő tanösvény Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Madárerdő tanösvény a zalaegerszegi Alsóerdőn hívják fel a figyelmet a környékre jellemző madárfajokra, különleges szokásaikra, meglepő tulajdonságaikra. 1200 méter hosszú. Információs táblák ismertetik a madaraink legérdekesebb jellemzőit, s a különböző madárfajoknak alkalmas ... Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események