Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház Zalaegerszeg

A magyarság szerves kultúráját valaha együttesen alkotta a népzene, a néptánc, a népmese, de a tárgyi kultúra is. Utóbbinak hivatott közvetítője Zalaegerszegen a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház. A 70-es évek végén merült fel a gondolat: kell egy hely, ahol alkotni lehet, mégpedig közösségben. A gondolat, ehhez az időszakhoz kötődően, a fiatalok egy rétegében előretört, a hagyományos népi kultúra - ezen belül is a tárgyi kultúra iránti érdeklődés - s annak megújítására való törekvésben nyilvánult meg, s közösséget teremtett e területen a Fiatal Népművészek Stúdiója megalakításával.

Ezzel együtt létrejött - céltudatosan e tevékenységek helyszíneként - a népi kézműves alkotóház, mely nem „csak” a találkozás helye, hanem az eszközrendszer megteremtésével az alkotás, oktatás helye is lett. Zalaegerszegen az 1982-ben megalakult Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagsága és Zalaegerszeg városa építette fel, a ma is működő, sőt azóta jócskán kibővült alkotóházat a Gébárti-tó gyönyörű környezetében. Azóta a ház szakmailag önálló szervezeti egysége a mindenkori városi művelődési központnak, ugyanakkor az Egyesület szakmai bázisa is.

A ház építészetileg is külön értéket képvisel, hiszen külső és belső megjelenésében egyaránt egyedülálló. Az 1981-82-ben épült épületrész magán hordozza a Nyugat-Dunántúl népi fa építészetének jellegzetes vonásait. A belső berendezés külön értéke, hogy a bútorzat is egyedi, hiszen a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagsága hozta létre azt, az úgynevezett házépítő táborok folyamán. Az épülethez műhelysor is csatlakozik, így bőrműves, faműves, szálasanyag-feldolgozó. A ház udvarában tavaly adták át a boronafalas építkezés megőrzésével elkészített kovácsműhelyt. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület az Alkotóház Gébárti-tóra néző oldalán alakította ki a Panoráma Népművészeti Galériát.

Az alkotóház főbb tevékenységei: mesterség bemutatók és játszóházak az alkotóházban, és külső helyszíneken egyaránt, táborok szervezése szakági, vagy vegyes kézműves tematikával, közösségek szervezése, működtetése; közösségi tevékenységek szervezése, kiállítási tevékenység, saját hagyományőrző rendezvények, szakmai konferenciák szervezése, szakmai képzések, továbbképzések szervezése, pályázatok írása, lebonyolítása, kiadványozás és egyéb más tevékenységek.

Nagyrendezvényeink a Családi Pünkösdi Fesztivál és a Pásztorhagyományok Napja, melyekhez mindig társul a folklór (népzene, néptánc). Közkedvelt programunk a Nyitott Műhelygalériák Napja. Nyári táboraink különböző korosztályokat vonnak be a tárgyalkotás megismerésébe: gyermek, ifjúsági és felnőtt szaktáborok. Az elmúlt években népzenei táborokat is sikeresen megvalósítottunk.

Alkotóközösségeket működtetünk: Zalaegerszegi Hímző Stúdió, Zalai Csipkeműhely, Fazekas Szakkör, Bőrtárgykészítő- és Fafaragó Szakkör, Kosárfonó Szakkör, Komplex Szakkör szülőknek és gyermekeknek, Kovács Stúdió.

A 2019-ben történt fejlesztés során új tevékenységi körrel bővült a szakmai tevékenységünk, állandó kiállításokkal várjuk a hozzánk látogatókat. Ennek az új épületrész ad helyet, mely megjelenésében is alkalmazkodott a benne kiállításra került nemezsátor szerkezeti megoldásához, miszerint az egy öntartó szerkezet, így az állandó kiállítások tere is ezt az építészeti jellegzetességeket hordozza magán. E térben három állandó kiállítás látható, és egy nemezes műhely is helyet kapott a nemezsátor melletti térben.

Legfőbb attrakció az 1996-ban készített honfoglalás-kori nemez vezérsátor rekonstrukciója, melyet a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagsága és segítői - 122 fő - készítettek el a millecentenárium tiszteletére, s ugyan ebben az évben már látványossága volt a Mesterségek Ünnepének, a zalai egyesület rendezvényhelyszínén. A nemezsátor 22 éven át több mint 200 rendezvényen volt látható, s ez azt jelentette, hogy ennyi alkalommal került felépítésre és lebontásra. A kazah típusú nomád lakhely rácsos falú alsó „keregéjét” és a kupola felső körgyűrűjét hajlított tetőlécek kötik össze, megvalósítva ezzel az öntartó szerkezetet, melyet nemez lapok borítanak. Honfoglaló őseink lakhelye is hasonló lehetett.

Az építés során felhasznált alapanyagok: 8 m3 kőrisfa, 7 q gyapjú, valamint felhasználtak a készítésnél 2800 db bőrszeget, s elkészítettek 140 m szövött szalagot, 300 m fonott, sodrott kötözőt is.

A nemezsátor, mint közösségi alkotás elkészülte során az alkotókban megfogalmazódott gondolat még ma is érvényes: „A Honfoglalás 1100. évfordulóján épített jurtánk hitvallás magyarságunkról, közösségi kultúránkba vetett hitünkről. Öröm és nyugalom tölti el szívünket, hogy híd lehetünk a múlt és a jövő között, hogy az ősök fogták a kezünket és bátorították lelkünket, hogy a felvállalt feladatot elvégezzük.”

Az épület galériaszintjén került elhelyezésre Szelestey László néprajzkutató, néprajzi gyűjtő hagyatéka.  A kiállítás alkalmas a pásztorművészet reprezentatív bemutatására. A közel 200 tárgyat felsorakoztató tárlat, a pásztortársadalom önálló tárgykultúrájának állít emléket. A kiállítás számos példát mutat be a pásztorélet használati tárgyai tekintetében: botok, sótartók, tükrösök, borotvatokok, kobakok, gyufatartók. De bemutatásra kerülnek azok az ajándéktárgyak is (mángorlók, vetélők, guzsalyfák), amelyek ugyan olyan díszítményeket kaptak, mint a használati tárgyak, tárgycsoportok. A gyűjteménynek, melynek nem csak összegyűjtése volt nemes tett, hanem feldolgozása, kutathatóvá tételének megteremtése, együttesen adja meg jelentőségét. Szelestey László évtizedeket tett fel az életéből arra, hogy végigbúvárkodja a Dunántúl levéltárait, múzeumait, plébániáit, s ez által tudta megrajzolni a névtelen faragóművészek ismeretlen portréját. A fellelt tárgyi anyagot rendszerezte és felsorakoztatta egy-egy, a kutatásai során kirajzolódó alkotó neve mellé. Ez szakmailag óriási teljesítmény, mindezekről megjelent publikációit is összegyűjtöttük.

Ugyancsak a galériaszinten kapott helyet Makovecz Imre Kossuth- és Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia megalapítója, a magyar organikus építészet megteremtőjének zalai munkáságát bemutató tablókiállítás. Két apropója is van, hogy ide került ez a kiállítás. Egyrészt, mint már említettük a 70-es évek végén kelt gondolat a közösségi  népi kézműves alkotóházak létrehozására, melynek egyik megálmodója Makovecz Imre volt, aki megfogalmazta a Tokajban létrejött első ilyen ház építése során, hogy  ,,A tokaji házépítésnek előre tudott célja és értelme a közösség…  nyitott szellemiségével a ház valamit őriz azokból, akik felépítették, és alkalmas befogadni azokat, akik hisznek a tudatos közösségi lét lehetséges sugárzásában.”

A Gébárti Szabadidőparkban található a Makovecz Imre tervei alapján felépült Boldogasszony Kápolna, melyet néhány évvel halála előtt vetett papírra. A kápolna felfelé keskenyedő, hatszögletű tornyával, gyönyörűen ívelő hajórészével, különleges belső terével - mely a Pieta körvonalát idézi fel- ejti ámulatba a látogatót.

A Gébárti-tó körüli szabadidőparkban látványosságot nyújt még a Gébárti Szoborpark, melyben az Alkotóház által 1992 óta működtetett GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelepen alkotó képzőművészek monumentális alkotásai nyújtanak felejthetetlen esztétikai élményt.

A 2019-ben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata segítségével kialakított emlékparkban a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szakmai táboraiban elkészült rekonstruált fa sírjelek és egy harangláb került elhelyezésre. E szabadtéri kiállítóhely a "Kárpát-medencei Tradicionális Fa Sírjelek Emlékpark" nevet viseli.

Szolgáltatások

  • Az állandó kiállítások belépőjeggyel tekinthetők meg. Nagyobb létszámú csoportokhoz előzetes időpont egyeztetése szükséges.
  • Kézműves foglalkozás: előzetes egyeztetés és árajánlat alapján kérhető.

Forrás: Az Alkotóház honlapja

2024.04.01 - 2024.10.31

Találatok száma: 12
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Aquacity Vízicsúszda és Élménypark szomszédságában épült a festői szépségű létesítmény, mely környezetét és sokszínűségét tekintve egyaránt méltán említhetjük egy lapon, más nyugat-európai kempingekkel. Zalaegerszeg peremén, a Gébárti-tó és erdők ölelésében, a Termálfürdő és az ...

Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Kitűnő szállás és étterem Zalaegerszeg szívében! Hangulatos borestek, kulináris élvezeteket nyújtó rendezvények, esküvők lebonyolítása. Sokszínű étel választék, remek árak!

Jánkahegyi Gyuri Vendégház

Jánkahegyi Gyuri Vendégház

A Zalaegerszeg zöldövezetében található Jánkahegyi Gyuri Csárda és Vendégház teraszáról csodálatos panoráma tárul az ide látogató vendég elé. A város felett varázslatos környezetben élvezhetik a finom ételeink, boraink, pálinkáink ízeit, zamatát.

Kovács Vendégház Zalaegerszeg

Kovács Vendégház Zalaegerszeg

A Kovács Vendégház Zalaegerszeg Neszele Városrészében, csendes nyugodt környezetben a Gébárti tótól a termálfürdőtől és a Dunántúl legnagyobb Aquaparkjától 800 m-re található. A vendégház egész évben fogad vendégeket.

Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Családias hangulatú négycsillagos panziónk Zalaegerszeg belvárosában található, ahol szobáink az épület felső részében és hátsó szárnyában helyezkednek el. A kontinentális reggelit és igény esetén a teljes vagy félpanziós ellátást polgári stílusú éttermünkben szolgáljuk fel.

Vándor Vigadó Zalaegerszeg

Vándor Vigadó Zalaegerszeg

A Vándor Vigadó Zalaegerszeg határában, a Zalai dombság közepén fekszik. Amellett, hogy ideális feltételeket kínál a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz, megfelelő kiindulópont a környékre - a közeli Gébárti tó, az Aquacity és termálfürdő, az Őrség, Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, a Balaton - vagy akár ...

Arany Bárány Hotel *** superior Zalaegerszeg

Arany Bárány Hotel *** superior Zalaegerszeg

Az egész évben nyitva tartó 3 csillag „superior” minősítésű szállodánk Zalaegerszeg központjában található. Standard szobáink egy- és kétágyasak, fürdőszobásak, TV, minibár, telefon található bennük. Minden szobában internet hozzáférést biztosítunk vendégeinknek. Lakosztályaink, kislakosztályaink ...

Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió. A panzió és étterem vállalja családi és céges rendezvények megszervezését 170 főig, és 10 szobájában szállást is tud biztosítani vendégei részére.

TÓ-KA Étterem és Panzió Zalaegerszeg

TÓ-KA Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Egy, két és három ágyas szobát kínálunk reggelivel. 8 személyt tudunk egyszerre elhelyezni. Éttermünk 180 fő befogadaására alkalmas. Az éttermünkhöz tartozik egy 100 fő befogadására alkalmas kerthelyiség.

Willis Hotel**** Business & Wellness Zalaegerszeg

Willis Hotel**** Business & Wellness Zalaegerszeg

A Willis Hotel**** Business & Wellness Zalaegerszeg városközpontjában, a zalai dombság szívében, ami csak arra vár, hogy felfedezze! Vendégeinket 64 új szoba várja, ízléses modern berendezéssel, amelyek kellemes földszíneivel a garantált pihenést szolgálják. Az eleganciát a sok márvány felület, ...

1 2   
Találatok száma: 10
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

Aquatherma Termálfalu és Kemping Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Aquacity Vízicsúszda és Élménypark szomszédságában épült a festői szépségű létesítmény, mely környezetét és sokszínűségét tekintve egyaránt méltán említhetjük egy lapon, más nyugat-európai kempingekkel. Zalaegerszeg peremén, a Gébárti-tó és erdők ölelésében, a Termálfürdő és az ...

Gerő Cukrászda Zalaegerszeg

Gerő Cukrászda Zalaegerszeg

Gerő Cukrászda Zalaegerszegen is várja vendégeit. Annak ellenére, hogy mi is élünk a folyamatosan fejlődő technika adta lehetőségekkel, számos dolgot nem adtunk, és nem is adunk ki a kezünkből. A friss tojásokat magunk törjük, a piskóta tésztát minden nap frissen sütjük, a hazai gyümölcsökből akkor ...

Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Göcsej Palatinus Étterem Panzió Zalaegerszeg

Kitűnő szállás és étterem Zalaegerszeg szívében! Hangulatos borestek, kulináris élvezeteket nyújtó rendezvények, esküvők lebonyolítása. Sokszínű étel választék, remek árak!

Jánkahegyi Gyuri Csárda Zalaegerszeg

Jánkahegyi Gyuri Csárda Zalaegerszeg

Csendes, természet közeli városrész a Jánkahegy, de mégis alig karnyújtásnyira a város forgatagától. Elérhető közelségben tehát a mai kor kevésbé ráérős, rohanó városi embere számára, aki mégis olykor igazi, de közeli felüdülésre vágyik. A Zalaegerszeg zöldövezetében található Jánkahegyi Gyuri Csárda és ...

Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Piccolo Panzió Vendéglő Zalaegerszeg

Családias hangulatú négycsillagos panziónk Zalaegerszeg belvárosában található, ahol szobáink az épület felső részében és hátsó szárnyában helyezkednek el. A kontinentális reggelit és igény esetén a teljes vagy félpanziós ellátást polgári stílusú éttermünkben szolgáljuk fel.

Robinson Music Pub Étterem Zalaegerszeg

Robinson Music Pub Étterem Zalaegerszeg

A magyaros ízek mellett a mediterrán konyha remekeit és nemzetközi ízvilágnak is megfelelő házias ételeket kínálunk elérhető árakon. Akár hagyományos vagy különleges ételre vágyik, ezt mind megtálalhatja a Robinson Étteremben! A prószától, a csirkemell csíkoktól, a szüzérmétől kezdve a kenguruig, a ...

Vándor Vigadó Zalaegerszeg

Vándor Vigadó Zalaegerszeg

A Vándor Vigadó Zalaegerszeg határában, a Zalai dombság közepén fekszik. Amellett, hogy ideális feltételeket kínál a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz, megfelelő kiindulópont a környékre - a közeli Gébárti tó, az Aquacity és termálfürdő, az Őrség, Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, a Balaton - vagy akár ...

Kiskakas Étterem Zalaegerszeg

Kiskakas Étterem Zalaegerszeg

Házias ízek, családias hangulat, délben finom menü vár.

Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió Zalaegerszeg

Kiskondás Étterem és Panzió. A panzió és étterem vállalja családi és céges rendezvények megszervezését 170 főig, és 10 szobájában szállást is tud biztosítani vendégei részére.

Szalon Étterem és Söröző Zalaegerszeg

Szalon Étterem és Söröző Zalaegerszeg

Az étterem 80, 30, 20 és 12 fős helyiségekből áll. A különböző méretek alkalmassá teszik lakodalmak, állófogadások, cégek és családi rendezvények lebonyolítására. A vendégeink számára őrzött parkoló áll a rendelkezésre. Az étteremben szagelszívó, légkondicionáló és elkülönített dohányzó rész ...

Találatok száma: 31
Nemzetközi tánc-és művészeti fesztivál 2024 Zalaegerszeg

Nemzetközi tánc-és művészeti fesztivál 2024 Zalaegerszeg 2024. június 13. (csütörtök) - 2024. június 19. (szerda)

Nemzetközi tánc-és művészeti fesztivált szerveznek Zalaegerszegen. A nemzetközileg és országosan is egyedülálló gálát június 13-a és 19-e között, az Egerszeg Fesztivál idején tartják. A nagyszabású rendezvényre a világ minden tájáról várnak tánccsoportokat, énekeseket és zenekarokat. A fesztivál egyik célja, ...

Zalaegerszegi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események

Zalaegerszegi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események 2024. június 13. (csütörtök) - 2024. június 19. (szerda)

Nemzetközi tánc-és művészeti fesztivál

Zalaegerszegi programajánló. Zalaegerszeg kulturális és gasztronómiai rendezvényekkel, programokkal, kiállításokkal, fesztiválokkal várja az érdeklődőket. A látnivalókban gazdag város és környéke számos kikapcsolódási és szabadidős programot kínál, turisztikai, kirándulási lehetőségekben is bővelkedik a ...

Mindszentyneum programok 2024 Zalaegerszeg

Mindszentyneum programok 2024 Zalaegerszeg 2024. június 18. (kedd)

A Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont új épülete megidézi az egykori zalaegerszegi plébános emlékét, bemutatja életét. Állandó és időszaki kiállítások, vándorkiállítások, különleges tárlatok, vitaestek, beszélgetések, előadások várják az érdeklődőket.

Levendula szedd magad Zalaegerszeg 2024

Levendula szedd magad Zalaegerszeg 2024 2024. június 21. (péntek) - 2024. június 23. (vasárnap)

Idén is sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Zalaegerszegen az Alsóerdőn, aki saját maga szeretne levendulát aratni.

Levendula programok 2024. Szedd magad akciók, levendulás napok országszerte

Levendula programok 2024. Szedd magad akciók, levendulás napok országszerte 2024. június 21. (péntek) - 2024. június 23. (vasárnap)

Levendula szedd magad

A levendula szedés páratlan élmény, felejthetetlen illatos program. Érdemes felkeresni azokat a közeli levendulafarmokat, ültetvényeket vagy kerteket, ahol meghirdetik a levendula szedését. A levendulaszedésre érdemes felkészülni néhány dologgal. Ajánlott a kényelmes ruházat, hosszú ujjú póló és ...

Apáczai Csere János Művelődési Ház Zalaegerszeg programok 2024

Apáczai Csere János Művelődési Ház Zalaegerszeg programok 2024 2024. június 22. (szombat)

Apáczai Csere János Művelődési Ház programajánlója. Az egész napos rendezvényeken minden korosztály számára kínálunk tartalmas és szórakoztató programot az apró csemetéktől a nyugdíjasokig. Játékudvart, vásárokat, ünnepi rendezvényeket is kínál a kulturális központ. Nyáron az intézményt júniustól ...

Göcseji Falumúzeum programok 2024

Göcseji Falumúzeum programok 2024 2024. június 22. (szombat)

Múzeumok Éjszakája a Göcseji Falumúzeumban

A Göcseji Falumúzeum 1968 óta várja vendégeit. A Göcsej tájegység hagyományos épületeit, az egykor e falak között élt emberek mindennapi és az ünnepekhez kötődő életeseményeit mutatja be. A Göcseji Falumúzeum az ország első szabadtéri néprajzi gyűjteménye. A múzeumfalu tavasztól őszig számos ...

Göcseji Múzeum programok 2024

Göcseji Múzeum programok 2024 2024. június 22. (szombat)

Érdekli Zala megye és Zalaegerszeg története? Kíváncsi arra, milyen tárgyakkal vették körbe magukat elődeink? Szívesen ellátogatna egy régészeti ásatásra? Szeretné tudni, kik a megye képzőművészei? Akkor a legjobb helyen jár! Időszakos és állandó kiállítások, tárlatok, múzeumi programok egész évben várják ...

Múzeumok Éjszakája Göcseji Falumúzeum 2024 Zalaegerszeg

Múzeumok Éjszakája Göcseji Falumúzeum 2024 Zalaegerszeg 2024. június 22. (szombat)

Szeretettel várjuk Mindnyájukat a Föcseji Falumúzeumban, a Múzeumok Éjszakáján! A Göcseji Skanzen idén is izgalmas esemény kavalkáddal készül!

Múzeumok Éjszakája Zalaegerszeg 2024

Múzeumok Éjszakája Zalaegerszeg 2024 2024. június 22. (szombat)

Zalaegerszeg városának több kulturális intézménye is invitálja a közönséget egy színes programkavalkádra, egy összművészeti rendezvényre a Múzeumok Éjszakáján.

1 2 3 4   
Találatok száma: 7
Termelői Piac Zalaegerszeg 2024

Termelői Piac Zalaegerszeg 2024 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Zalaegerszegi termelői piac és Vásárcsarnok a Mérleg téren keddtől vasárnapig.

Zala Megyei Népművészeti Egyesület program 2024

Zala Megyei Népművészeti Egyesület program 2024 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei. Kézműves mesterség bemutatók, játszóházi foglalkozások, előadások, folklór műsor, kiállítás, népművészeti és helyi kistermelők vására és még számos hagyományőrző program várja az érdeklődőket. Állandó és időszakos rendezvényeket, nyári népművészeti táborokat ...

Zalaegerszeg Bolhapiac 2024

Zalaegerszeg Bolhapiac 2024 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Zalaegerszeg legnagyobb bolhapiaca vár minden szombat délelőtt 6:00 és 12:00 óra között. Fedezd fel nálunk az alkudozás izgalmát, keresgélj, nézz szét a rengeteg árus megannyi portékája közt. Keress `kincseket`, vagy csak egyszerűen sétálj egy nagyot a friss levegőn, érezd jól magad.

Gébárti- tó kirándulás, séta Zalaegerszeg szabadidős övezetében

Gébárti- tó kirándulás, séta Zalaegerszeg szabadidős övezetében 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Zalaegerszeg mellett, a várostól északi irányban található a környék legnagyobb mesterséges tava, a két kisebb patak felduzzasztásából keletkezett, mintegy 32 hektáros Gébárti-víztározó. Félszigetén szabadtéri strand található, továbbá egy kutyastrand is kialakításra került. Az elmúlt évek során a helyiek által ...

Kézműves vásár Zalaegerszeg 2024. Helyi Termék Vásári Forgatag

Kézműves vásár Zalaegerszeg 2024. Helyi Termék Vásári Forgatag 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Helyi Termék Vásári Forgatag vár a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac árkádjai alatt. A helyi termelők és kézművesek legfrissebb termékei és alkotásai mellett hagyományos vásári vigasságok, kézműves játszóház várja a vásárlókat.

Termelői és kézműves vásár Zalaegerszeg 2024

Termelői és kézműves vásár Zalaegerszeg 2024 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Vegyél hazait! Vegyél zalait! Helyi termelői és kézműves termékek a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon.

Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház programok 2024 Zalaegerszeg

Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház programok 2024 Zalaegerszeg 2024.04.05. (péntek) - 2024.06.18. (kedd)

Kiállítások, kézműves foglalkozások, nyílt napok és hagyományőrző rendezvények a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban. A Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház az egyetlen, egész éven át nyitva tartó népi kézműves „műhelyotthon” Magyarországon, ám abból a szempontból is kiemelkedik, hogy azon kevés ...

Találatok száma: 8

Csácsbozsoki Arborétum Zalaegerszeg

Csácsbozsoki Arborétum Zalaegerszeg

Csácsbozsoki Arborétum Zalaegerszeg keleti határában, Csácsbozsok városrészben, a városközponttól körülbelül 4 kilométerre található 83 hektáros védett terület, melyen Zala megye erdősült vidékének valamennyi jellemző fa- és cserjefaja megtalálható. Domborzata változatos, minden kitettség fellelhető. ...

Göcseji Falumúzeum Zalaegerszeg

Göcseji Falumúzeum Zalaegerszeg

A Göcseji Falumúzeum az ország első szabadtéri néprajzi gyűjteménye, a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. A skanzen jelenleg negyven különböző építményből (lakóházak, fatemplom, istállók, pajták, ólak, pálinkafőző kunyhó, szőlőhegyi pincék, útszéli keresztek) ...

Göcseji Múzeum Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum Zalaegerszeg

A Göcseji Múzeum a Zala megyei kulturális örökség elsősorban tárgyakban, képi dokumentumokban és szellemi hagyományokban megtestesülő része megőrzésének, tudományos feldolgozásának és korszerű eszköztárral történő, közérthető bemutatásának zászlóshajója. Intézményünk küldetése az előző generációk e ...

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Zalaegerszeg

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Zalaegerszeg

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum országos gyűjtőkörű szakmúzeum, mely gyűjti, feldolgozza, kiállításain és kiadványaiban bemutatja a magyarországi szénhidrogénipar több mint száz éves történetét. Ezen kívül gondozza a Zsigmondy Vilmos Gyűjteményt, és a szénhidrogénipar, a vízbányászat történeti ...

Mindszentyneum - Mindszenty József Látogatóközpont Zalaegerszeg

Mindszentyneum - Mindszenty József Látogatóközpont Zalaegerszeg

A Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont új épülete megidézi az egykori zalaegerszegi plébános emlékét, bemutatja életét. Állandó és időszaki kiállítások várják majd az érdeklődőket.

Csácsi Állatkert Zalaegerszeg

Csácsi Állatkert Zalaegerszeg

Zalaegerszegen a Csácsi-hegyen található Állatkert, Állatsimogató és Állatotthonban olyan egzotikus állatokat is megnézhet és akár meg is simogathat, mint a kenguru, ormányos medve, teve, majom, lámák, emuk. Játszótér, trambulin, körhinta és bográcsozási lehetőség is várja a látogatókat! A hely küldetése, hogy a ...

Jánkahegyi-kilátó Zalaegerszeg

Jánkahegyi-kilátó Zalaegerszeg

A kilenc és fél méter magas Jánkahegyi-kilátót 2012 őszén avatták fel a Gyuri Csárda tetején, Zalaegerszeg Kertváros feletti Jánkahegyen. Egész évben ingyenesen látogatható a kilátó. A hegyhátra addig is sokan sétáltak fel csupán a panoráma miatt. A kilátóból kipillantván a távlatok azonnal értelmet ...

Madárerdő tanösvény Zalaegerszeg

Madárerdő tanösvény Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Madárerdő tanösvény a zalaegerszegi Alsóerdőn hívják fel a figyelmet a környékre jellemző madárfajokra, különleges szokásaikra, meglepő tulajdonságaikra. 1200 méter hosszú. Információs táblák ismertetik a madaraink legérdekesebb jellemzőit, s a különböző madárfajoknak alkalmas ...

Kapcsolódó témák:

Közeli ajánlatok

Nemzetközi tánc-és művészeti fesztivál 2024 Zalaegerszeg Nemzetközi tánc-és művészeti fesztivál 2024 Zalaegerszeg
  • Zalaegerszeg
2024. június 13. (csütörtök) - 2024. június 19. (szerda)
Múzeumok Éjszakája Göcseji Falumúzeum 2024 Zalaegerszeg Múzeumok Éjszakája Göcseji Falumúzeum 2024 Zalaegerszeg
  • Zalaegerszeg
2024. június 22. (szombat)
Olai Fesztivál 2024 Zalaegerszeg Olai Fesztivál 2024 Zalaegerszeg
  • Zalaegerszeg
2024. június 29. (szombat)
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!