Harangodi Erdészeti Erdei Iskola Napkor
Gyulai téli wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Adventi programajánló
Adventi programajánló

Harangodi Erdészeti Erdei Iskola Napkor


Erdei iskolánk a Nyírség szívében, Napkor község határában, a Harangodi erdőben várja egész évben a csöndre, nyugalomra, tiszta levegőre, a természet szépségeire és különleges élményekre vágyó látogatóit!

Erdei iskola

Az intézmény célja, hogy környezeti, erdészeti oktatóközpontként szolgáljon és helyt adjon erdészeti, vadászati és más turisztikai rendezvényeknek.

Telepített, főként akác, nyár, erdei fenyő és vörös tölgy elegyes erdőben helyezkedik el, de természeti értékekben, látnivalóban így is bővelkedik. A különböző korosztályokhoz és évszakokhoz illeszkedő programjaink lebonyolítása az iskolában és a környező erdőkben történik.

A gyerekek többek között az erdei életközösséggel, az erdészek munkájával, a felelős állatgondozással és a vadgazdálkodás alapjaival is megismerkedhetnek.

Megtanulnak tájékozódni a természetben térkép, iránytű és a csillagos égbolt segítségével. Az élőlények tájékozódása, a különböző természetismereti terepgyakorlatok, mikroszkópozás, közvetlen megfigyelések is a program részét képezik.

A megszerzett ismeretek rögzítésére munkafüzet szolgál. Az élményszerző tanulást segíti a 3 km hosszú Őzike és a 6 km hosszú Pagony természetismereti tanösvény is. Szabadidős programok közül legnépszerűbb az éjszakai túra, futball, erdei játszótér, kincskeresés, számháború, kézműveskedés, activity, tábortűz, stb.

A kétszintes központi épület egy hőszigetelt és klimatizált gerendaház, 7 szoba 38 férőhellyel, elkülönített oktató terekkel, étkezővel és szaunával.

Az infrastruktúrához tartozik még egy 40 férőhelyes szabadtéri foglalkoztató kemencével, mesterséges kis tó híddal, 40 db természetismereti tájékoztató tábla a tanösvényeken, háziállat bemutató (őshonos magyar háziállatokkal), fa játszótér, füvesített sportpálya, bemutató erdő (1 ha nyitvatermő gyűjtemény, 2 ha lombhullató és cserjegyűjtemény).

Nyári táborok  

Nyári táborokról általánosan:

  • Minden nyáron táborokat szervezünk a legváltozatosabb témákban a nyári szünidő kellemes és hasznos eltöltésére.
  • A nyári táboraink szálláshelye a Harangodi Erdei Iskola.
  • A nyári táborokban napi háromszori étkezést biztosítunk, amelyet a Napkelte Panzióból szállítanak ki.
  • Infrastruktúránk az eddigi tapasztalatok alapján kiváló lehetőséget és csodás környezetet nyújt sport edzőtáborok, zenei, tánc és egyéb művészeti táborok, alkotó táborok, bentlakásos idegen nyelvi táborok, természetbarát és turisztikai táborok, harcművészeti és küzdősport, valamint életmódtáborok számára.

Rugalmas konstrukciójú nyári táboraink a következőképpen alakulnak:

  • Saját nyári táborok: az erdei iskola biztosítja a szállást, az étkezést és a programot. Ezek a táborok mindenki számára nyitottak.
  • Tematikus nyári táborok: az erdei iskola a szállást és az étkezést biztosítja, míg a programot az adott szervező nyújtja. Ezek a táborok lehetnek nyitottak vagy zártkörűek, amikor egy-egy konkrét osztály, szervezett csoport vesz részt a programban. Igény, lehetőség és megállapodás szerint biztosítunk speciális, saját programelemeket a szervezett programok színesítésére, mint tanösvény séta, vadaskert látogatás lovas kocsival, kenyérsütés, háziállat gondozás.

Forrás: az erdei iskola honlapja

2019.01.01 - 2019.12.31


Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Legnépszerűbb úticélok

Online jegyvásárlás

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Napkori programturizmus

Jégkaland a jégpályákon! Regisztrálj és érezd a mozgás pozitív energiáját!
Várjuk gyerek- és családi programjainkra!  Aki tud támogassa jótékonysági akciónkat felajánlásaival!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás