Őszi pihenés Sopronban kedvező árakon - gazdag programkínálat!
Őszi pihenés Sopronban kedvező árakon - gazdag programkínálat!

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság igazgatási központja, a sarródi Kócsagvár. Az impozáns épületegyüttes kialakításánál a tervezők arra is figyeltek, hogy az a természetvédelmi feladatok irányítása mellett egyéb funkciókra is alkalmas legyen.


Így a nemzeti parkot felkereső csoportok, családok, kül- és belföldi látogatók nem csak tájékoztatást kérhetnek az információs irodában, de program- , szállás- és kerékpár igénylésre is lehetőségük van. 

Az épületben találhatják meg az újonnan megnyílt ajándékboltot is, ahol a megszokott apróbb emléktárgyak mellett a nemzeti park, illetve a helyi termelők folyamatosan bővülő kínálatából vásárolhatnak.

Mindemellett, a főépület tágas folyosója egész évben lehetőséget biztosít  természet- és környezetvédelmi témájú kiállítások megrendezésére, amelyeket érdemes felkeresni, megtekinteni.

A különböző rendezvényeknek, konferenciáknak az épületegyüttes közepén található, mintegy 40 fő befogadására alkalmas előadóterem nyújt megfelelő helyet. A technikai háttér, illetve a büfészolgáltatás igény szerint biztosított.

Nem utolsósorban, a Kócsagvár kedvelt színhelye az erdei iskolai programoknak, témanapoknak, jeles napi rendezvényeinknek is. Az érdeklődőknek az épület körül kialakított Kócsagvári Természetismereti Ösvény rejt felfedezni való csodákat!

Forrás: A látogatóközpont honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31