Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Téli programajánló
Téli programajánló

Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje


Luby Interaktív Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje - a múlt, a jelen és a jövő ötvözete Szatmár Kincses-szigetén, Nagyarban. A páratlan szépségű kúriát, Magyarország legnagyobb zenélő rózsakertje veszi körül, mely felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg látogatóit.

A Luby kastély csodálatos történelmi múltra tekint vissza, egészen az 1800-as évekig. Építtetőjét, Luby Gézát, kora „Rózsakirálynak” hívta, a kastélyhoz kialakított pompázatos rózsakertjének köszönhetően. A kastély ma is otthont ad a kultúrának, történelemnek és gasztronómiának, amellyel méltán örököse a Luby család által megteremtett miliőnek és hangulatnak. Élje át a nemesi kor hangulatát a kastélyban működő interaktív múzeumunkban és szabadidőparkunkban, amely nemcsak gyermekeknek nyújt felejthetetlen élményt, hanem a felnőtteket is egy különleges világba repíti el. Szervezze meg királyi hangulatú esküvőjét a kastély rózsaligetében és trópusi pálmaházában! A kulinaris élvezetek szerelmesei pedig kihagyhatatlan élményben részesülnek a Rózsakirály mesterfogásaiból és kedvenc ételeiből a kastély éttermében

Rózsakert

A kastély felújításával nemcsak az épület újult meg, az egykori rosarium is visszakapta régi helyét, a kastély területén ritka rózsafajtákat találhatunk meg. A mintegy 5 000 rózsatő illata és látványa Önt is elbűvöli. A csodálatosan szép rózsakertben kellemes háttérmuzsika szól. A kertet szobrok, szökőkút és csobogók díszítik. A különleges formájú padok pihenésre, lazításra invitálnak a zenélő kertben, komplex élményt, önfeledt kikapcsolódást biztosítva.

A múzeum

Interaktív játékok

Vetélkedő:

A Luby Interaktív Kastélymúzeum egyedi és különleges programmal várja az érdeklődőket. A látogatók – tesztelve tudásukat, ügyességüket – modern informatikai eszközök alkalmazásával játékos formában, versenyezve oldják meg a feladatokat. Ennek során időutazást téve megismerik Szatmár megye történelmi és irodalmi értékeit. A különböző nehézségi szintek lehetővé teszik a versenyt a különböző korosztályok számára is.

Szabaduló szoba:

Az interaktív játék része a szabaduló szoba. Furfangos, fejtörős logikai játék, mely nagyszerű csapatépítő is egyben. Pusztán józan paraszti észre, találékonyságra és némi kreativitásra lesz szükség a szabadulós játék sikeres teljesítéséhez.

Szatmári Barangoló:

Az élő társasjáték segít a környék nevezetességeinek megismerésében. 40 m2-en barangolhatod be Szatmár látványosságait, és tudhatsz meg nagyon sok érdekességet a látnivalókról.

Maradandó élményt nyújt minden korosztálynak, ideális program iskolai csoportok, családok, baráti társaságok számára!

A kastély egész évben látogatható az alábbi nyitva tartási rend szerint:

Május – Szeptember:
kedd – vasárnap: 9:00-17:00
hétfő: zárva

Október – Április:
kedd – szombat: 9:00 – 17:00

2023.01.01 - 2023.12.31

Találatok száma: 1

Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje

Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje

Luby Interaktív Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje - a múlt, a jelen és a jövő ötvözete Szatmár Kincses-szigetén, Nagyarban. A páratlan szépségű kúriát, Magyarország legnagyobb zenélő rózsakertje veszi körül, mely felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg látogatóit. Bővebben

Kiemelt ajánlatok


Nagyari programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események