Villa Silvestris Erdei Iskola és Panzió Monoszló
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Villa Silvestris Erdei Iskola és Panzió Monoszló


A Monoszlói Református Egyházközség tulajdonát képező létesítmény erdei iskolai funkciója mellett a mai igényeknek megfelelő színvonalas panzióként működik. A szobák kényelme és az érintetlen természeti környezet nyugalma az üdülés, szakmai tanácskozások, tanfolyamok, tréningek, családi hétvégék, csendes napok ideális helyszínévé teszi.

A Monoszlói Erdei Iskola épületében egykor a falu elemi iskolája működött, felújítása 2001 és 2003 között történt, s 2005-től fogadja vendégeit.

Az épület 16 (köztük két háromágyas és két négyágyas) szobával rendelkezik, minden szobához külön fürdőszoba és vécé tartozik. A szobák között két műemlékszoba található, s maga az egész épület is műemléki védettség alatt áll.

A vendégek ellátását az épület új szárnyában kialakított korszerű konyha és étterem biztosítja.

Bár a létesítmény eredeti hivatása szerint erdei iskolaként szolgálja a fiatalok természeti nevelését, konferenciaközpontként is kínál fél- és teljes panziós szálláslehetőséget.

A modern felszereltségű, 40 férőhelyes konferenciaterem kiváltképp alkalmas kisebb megbeszélések, csapatépítők, tréningek és meetingek szervezésére.

Szolgáltatásaink

A Villa Silvestris 16 igényesen berendezett szobával áll vendégei rendelkezésére. Ebből 11 kétágyas, 2 három- és 1 négyágyas szoba, továbbá egy ötágyas lakosztály. Négy szoba pótágyazható. Minden szobához saját zuhanyozó és WC tartozik.

A földszint két külön bejáratú szobájában a vendéggel saját kutya is megszállhat, részére külön kosarat biztosítunk.

Az éttermet a legkorszerűbb követelményeknek megfelelő konyha szolgálja ki. Teljes és félpanzió, illetve szállás reggelivel egyaránt kérhető.

Az előadóteremben tábla, projektor, írásvetítő, flip-chart , hangosítás áll rendelkezésre.

Az előadóterem maximális befogadóképessége 50 fő. Az egész épületben ingyenes wifi hozzáférés van.

Az étteremhez kapcsolódó terasz jó időben étkezésre is igénybe vehető.

A földszinten és az emeleten két kisebb társalgó szolgálja a vendégek kényelmét.

Műemlékszobák

A Villa Silvestris 2-es és 3-as szobája különleges kialakításával a műemléképület sajátosságait mutatja be. A 2-es szoba – ún. püspöki lakosztály – boltozatos mennyezetével és eredeti bútorzatával két-évszázados hangulatot őriz.

A 3-as szoba északi fala az épület legelső történeti szakaszában az utcai homlokzatot alkotta, a később elfalazott ablakrács a felújításkor került elő. A falfelület kialakítása a homlokzati eredetre utal. A falon látható festmények az erdei iskolai funkciót hangsúlyozzák.

Csendes nap, családi hétvége

A Villa Silvestris kitűnő környezetet kínál gyülekezetek és lelki közösségek számára csendes napok, presbiteri értekezletek, lelki találkozók tartására. A természet kínálta béke és nyugalom élményét kizárólagos használat is segítheti.

Rekreáció

A természetgyógyászok és rekreációs alkalmak szervezői körében a Monoszló határában emelkedő Hegyestű különleges értékkel bír: a látványosan töredezett bazaltoszlopoknak tulajdonított pozitív sugárzás, társulva a háborítatlan környezet nyugalmával és tisztaságával, komoly rekreációs hatást gyakorolhat a bazalt-katlanban mozgás- és légzőgyakorlatokat végzőkre.

Tűzrakóhely

A 30 férőhelyes tűzrakóhely alkalmas nyársas sültek és bográcsos ételek készítésére. Tüzifát igény szerint biztosítunk.

Borospince

A Villa Silvestristől tíz perces gyalogsétával érhető el a látótávolságban lévő műemlék egyházpince, ahol kisebb csoportokban hangulatos borvacsora tartható. Borkóstolót kérésre a szomszédos Szentantalfán található Dobosi pincészetbe tudunk szervezni, ahol a Balaton-felvidék különleges borait élvezhetik a vendégek.

Konferenciaterem

Konferencia, tanácskozás, értekezlet céljára az étterem nagyterme vehető igénybe, ami a szokásos igényeket kielégítő felszereltséggel rendelkezik: hagyományos tábla, írásvetítő, projektor, flip-chart, hangosítás. Maximális befogadóképessége 50 fő. Az épületben wifi hozzáférés van.

Étterem​ és kávézó

Két éttermi helyiség áll a vendégek rendelkezésére. Igény esetén a nagyobb étkező konferenciateremként is használható. A zárt éttermi rész mellett a tavaszi-nyári szezonban fedett terasz is vendégeink rendelkezésére áll. Itt dohányzásra is van lehetőség.

Az étterem mellett kávéterasz is működik, ahol a szezon bizonyos napjain ötórai tea is van, élő vagy gépi zene kísérettel.

Forrás: a panzió és erdei iskola honlapja

2020.01.01 - 2020.12.31

Találatok száma: 1
Levendulás ételek, örömfőzés Halmos Monikával egy ízutazáson a Magyar Provence-ban

Levendulás ételek, örömfőzés Halmos Monikával egy ízutazáson a Magyar Provence-ban 2020. június 20.

Ízutazás a Magyar Provence-ba. Extra levendulás örömfőzés Halmos Monikával. Ötféle levendulás finomságot készítünk, mindenki megkapja a recepteket is. Bővebben

Jegyvásárlás
Újdonság
Kiemelt ajánlatTalálatok száma: 4
Levendula szedés 2020. Várjuk a MagyarProvence Levendulabirtokon!

Levendula szedés 2020. Várjuk a MagyarProvence Levendulabirtokon! 2020.06.13. - 07.19.

Június 13-tól várjuk a látogatókat levendulaszedésre a Balaton-felvidéken található birtokunkon, a Káli-medence szívében. Először a francia levendula kezd virágozni. A kis francia levendulaföldön már hamar találhatunk virágot, igaz, rövidebb a szára, de a színe és az illata kárpótol a szár hosszáért. ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Hegyestű túra a Bakony és Balaton Térségben

Hegyestű túra a Bakony és Balaton Térségben 2020.03.15. - 11.15.

A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között 337 méterre magasodó Hegyestű. Bazaltkúpjának tetejéről csodálatos, a Balaton-felvidék jellegzetes tájrészleteit felvonultató panorámában gyönyörködhetünk. Bővebben

Kiemelt ajánlat

Balaton-Bakony Geopark kirándulások

Balaton-Bakony Geopark kirándulások 2020.01.01. - 12.31.

Kirándulás a Balaton-Bakony Geoparkban. Ismerje meg a Káli-medence természeti és kulturális értékeit a területet jól ismerő szakember segítségével. Bővebben


Cserszömörce- és rizling túra a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Cserszömörce- és rizling túra a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2020.01.01. - 12.31.

Csoportos és egyéni kirándulásra invitáljuk a természetbarát túrázókat, a Káli-medence gyönyörű természeti- és kultúrtörténeti értékeinek felfedezésére. Cserszömörce- és rizling túra a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban. Bővebben
Találatok száma: 1

Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló

Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló

A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között 337 méterre magasodó Hegyestű. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelye a Bakony-Balaton Geopark része. A Hegyestű Zánka mellett, a Káli-medence bejáratát őrzi monumentális bazaltoszlopaival. A Hegyestű bazaltkúpjának tetejéről csodálatos ... Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Hasonló ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás