Villa Silvestris Erdei Iskola és Panzió Monoszló
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Szilveszteri programajánló
Szilveszteri programajánló

Villa Silvestris Erdei Iskola és Panzió Monoszló


A Monoszlói Református Egyházközség tulajdonát képező létesítmény erdei iskolai funkciója mellett a mai igényeknek megfelelő színvonalas panzióként működik. A szobák kényelme és az érintetlen természeti környezet nyugalma az üdülés, szakmai tanácskozások, tanfolyamok, tréningek, családi hétvégék, csendes napok ideális helyszínévé teszi.

A Monoszlói Erdei Iskola épületében egykor a falu elemi iskolája működött, felújítása 2001 és 2003 között történt, s 2005-től fogadja vendégeit.

Az épület 16 (köztük két háromágyas és két négyágyas) szobával rendelkezik, minden szobához külön fürdőszoba és vécé tartozik. A szobák között két műemlékszoba található, s maga az egész épület is műemléki védettség alatt áll.

A vendégek ellátását az épület új szárnyában kialakított korszerű konyha és étterem biztosítja.

Bár a létesítmény eredeti hivatása szerint erdei iskolaként szolgálja a fiatalok természeti nevelését, konferenciaközpontként is kínál fél- és teljes panziós szálláslehetőséget.

A modern felszereltségű, 40 férőhelyes konferenciaterem kiváltképp alkalmas kisebb megbeszélések, csapatépítők, tréningek és meetingek szervezésére.

Szolgáltatásaink

A Villa Silvestris 16 igényesen berendezett szobával áll vendégei rendelkezésére. Ebből 11 kétágyas, 2 három- és 1 négyágyas szoba, továbbá egy ötágyas lakosztály. Négy szoba pótágyazható. Minden szobához saját zuhanyozó és WC tartozik.

A földszint két külön bejáratú szobájában a vendéggel saját kutya is megszállhat, részére külön kosarat biztosítunk.

Az éttermet a legkorszerűbb követelményeknek megfelelő konyha szolgálja ki. Teljes és félpanzió, illetve szállás reggelivel egyaránt kérhető.

Az előadóteremben tábla, projektor, írásvetítő, flip-chart , hangosítás áll rendelkezésre.

Az előadóterem maximális befogadóképessége 50 fő. Az egész épületben ingyenes wifi hozzáférés van.

Az étteremhez kapcsolódó terasz jó időben étkezésre is igénybe vehető.

A földszinten és az emeleten két kisebb társalgó szolgálja a vendégek kényelmét.

Műemlékszobák

A Villa Silvestris 2-es és 3-as szobája különleges kialakításával a műemléképület sajátosságait mutatja be. A 2-es szoba – ún. püspöki lakosztály – boltozatos mennyezetével és eredeti bútorzatával két-évszázados hangulatot őriz.

A 3-as szoba északi fala az épület legelső történeti szakaszában az utcai homlokzatot alkotta, a később elfalazott ablakrács a felújításkor került elő. A falfelület kialakítása a homlokzati eredetre utal. A falon látható festmények az erdei iskolai funkciót hangsúlyozzák.

Csendes nap, családi hétvége

A Villa Silvestris kitűnő környezetet kínál gyülekezetek és lelki közösségek számára csendes napok, presbiteri értekezletek, lelki találkozók tartására. A természet kínálta béke és nyugalom élményét kizárólagos használat is segítheti.

Rekreáció

A természetgyógyászok és rekreációs alkalmak szervezői körében a Monoszló határában emelkedő Hegyestű különleges értékkel bír: a látványosan töredezett bazaltoszlopoknak tulajdonított pozitív sugárzás, társulva a háborítatlan környezet nyugalmával és tisztaságával, komoly rekreációs hatást gyakorolhat a bazalt-katlanban mozgás- és légzőgyakorlatokat végzőkre.

Tűzrakóhely

A 30 férőhelyes tűzrakóhely alkalmas nyársas sültek és bográcsos ételek készítésére. Tüzifát igény szerint biztosítunk.

Borospince

A Villa Silvestristől tíz perces gyalogsétával érhető el a látótávolságban lévő műemlék egyházpince, ahol kisebb csoportokban hangulatos borvacsora tartható. Borkóstolót kérésre a szomszédos Szentantalfán található Dobosi pincészetbe tudunk szervezni, ahol a Balaton-felvidék különleges borait élvezhetik a vendégek.

Konferenciaterem

Konferencia, tanácskozás, értekezlet céljára az étterem nagyterme vehető igénybe, ami a szokásos igényeket kielégítő felszereltséggel rendelkezik: hagyományos tábla, írásvetítő, projektor, flip-chart, hangosítás. Maximális befogadóképessége 50 fő. Az épületben wifi hozzáférés van.

Étterem​ és kávézó

Két éttermi helyiség áll a vendégek rendelkezésére. Igény esetén a nagyobb étkező konferenciateremként is használható. A zárt éttermi rész mellett a tavaszi-nyári szezonban fedett terasz is vendégeink rendelkezésére áll. Itt dohányzásra is van lehetőség.

Az étterem mellett kávéterasz is működik, ahol a szezon bizonyos napjain ötórai tea is van, élő vagy gépi zene kísérettel.

Forrás: a panzió és erdei iskola honlapja

2020.01.01 - 2020.12.31

Találatok száma: 3
Balaton-Bakony Geopark kirándulások

Balaton-Bakony Geopark kirándulások 2020.01.01. - 12.31.

Kirándulás a Balaton-Bakony Geoparkban. Ismerje meg a Káli-medence természeti és kulturális értékeit a területet jól ismerő szakember segítségével. Bővebben


Cserszömörce- és rizling túra a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Cserszömörce- és rizling túra a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2020.01.01. - 12.31.

Csoportos és egyéni kirándulásra invitáljuk a természetbarát túrázókat, a Káli-medence gyönyörű természeti- és kultúrtörténeti értékeinek felfedezésére. Cserszömörce- és rizling túra a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban. Bővebben


Hegyestű túra a Bakony és Balaton Térségben

Hegyestű túra a Bakony és Balaton Térségben 2021.03.15. - 11.14.

A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között 337 méterre magasodó Hegyestű. Bazaltkúpjának tetejéről csodálatos, a Balaton-felvidék jellegzetes tájrészleteit felvonultató panorámában gyönyörködhetünk. Bővebben

Kiemelt ajánlatKapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Monoszlói programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események