Nimbus Repülőklub Budakeszi
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Nimbus Repülőklub Budakeszi


Nimbus Repülőklub. A Nimbus sárkányrepülőklub célja, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének megismerkedni a sárkányrepülés élményével, legyen szó egyszeri sétarepülésről, vagy sárkányrepülő pilótaképzésről.

Repült már sárkányrepülővel? 

Ha még nem, de szeretné kipróbálni, szívesen elvisszük egy körre a Csepel sziget körül.

Sétarepülés ínyenceknek!

Szeretné megtudni, mit éreznek a madarak, amikor a magasból lenézve, szárnyukat kitárva hasítják a levegőt? Ezt az érzést kínálom Önnek egy sétarepülés alkalmával!! Sétarepülés ínyenceknek!! Ne hagyja ki életéből azt a gyönyörű látványt, amikor a tököli repülőtérről felszáll velem és a magasból Ön elé tárulnak a környékbeli halas tavak, miközben gyönyörködhet Budapest kecses hídjaiban. A Duna csillogó vize fölött repülve, megpillanthat egy hajót, de a Gellért hegy vagy a távolabbi, váci Naszály hegy látványa és a Velencei-tó aranyló csillogása is ámulatba ejtheti. Ne hagyja ki a sárkányrepülés adta szabad repülés élményét, egy "igazi" sétarepülést, repüljön velem és a madarakkal.

A sétarepülés remek lehetőség szeretteinek név- vagy születésnapi megajándékozására, egy vidám parti beindítására. Ha kedvet csináltam a repüléshez, utána akár megtaníthatom Önt egyedül repülni, egészen biztos, hogy élvezni fogja azt az érzést, hogy a motoros sárkányt egyedül tudja majd vezetni. 

Amennyiben túra repülésnél egyedi elképzelése van, kérem mondja el nekem, megtervezzük és lerepüljük!

Csoportoknak 5 főtől kedvezmény!


Szeretne megtanulni repülni? Vagy a már meglévő tudását leporolni?

Tapasztalt oktatóink segítségével akár 10 óra alatt megtanítjuk, hogyan kell biztonságosan repülni a motoros sárkánnyal. Gyakorlási lehetőség érdekli? Biztosítunk sárkányrepülőt és egy szakoktató támogatását.

Pilótaképzés, oktatás, gyakorlás

A pilótaképzés, oktatás, a Nimbus Repülőklub egyik elsődleges feladata. Tapasztalt szakoktató segítségével (Tóth Ferenc Pamacs) 10 órás program keretében képezzük sárkányrepülő pilótáinkat. Kezdő és haladó pilótákat is várunk!

Motoros sárkány pilóta kiképzési tervünk 10 óra!

A 10 órás kezdő oktatás tematikája:

Földi előkészítés: repülőeszköz üzembe helyezése; gurulás vízszintes szárnyakkal; az iskolakör repülésének elméleti átismétlése.

Gyakorlati kiképzés: szoktató repülés, egyenes-vonalú repülés, fordulók repülése, iskolakör repülése, légtér repülés, különleges helyzetek, kényszerleszállási gyakorlása, leszállás álló motorral, ellenőrző repülés előtti gyakorló repülés, írásbeli vizsga, egyedül repülés előtti ellenőrző repülés, első egyedül repülés, légtér repülés egyedül, útvonal repülés oktatóval és egyedül, túra repülés, vizsgarepülések. 

Szeretnéd felfrissíteni a már elsajátított ismereteket? Nálunk megteheted!

Mi gépet biztosítunk számodra, ha szükséges, egy oktató segítségét is szívesen adjuk.

Ha nem szándékozol saját gépet vásárolni, tőlünk bérelhetsz is.


Lánykérés!

Ha nem találja a szavakat, vagy nem akarja szokványos módon megkérni szíve választottja kezét, javaslok egyet! Elcsábítja a célszemélyt (haha:) valamilyen ürüggyel a kiszemelt helyre, ahol a lánykérő ceremóniát elképzeli. A megbeszélt időre érkezik a levegőben egy transzparens ´Légy a Feleségem!´ szöveggel. Miközben Ön a zsebéből előhúzza a mindent megpecsételő gyűrűket és felhúzza kedvese ujjára! 'És mit ad Isten a helyszínen véletlenszerűen, szinte egy varázsütésre ott terem minden kedves jó barát, akikkel a közeli ivóban meg is pecsételhetik ezt a szép napot. A helyszín lehet a Tököli repülőtér is egy jóízű "hangár buli" keretében.


Ajándékot keres valakinek? Mit szólna egy Repülés Élményhez?

1 órás esemény, mely 30 perc repülést tartalmaz a Csepel sziget és a Duna fölött!

Élmény ajándék, ajándékozzon sárkányrepülős sétarepülést!

Próbálta már milyen érzés a magasba emelkedni 15 négyzetméteres szárnnyal a feje fölött, miközben arcát éri a menetszél? Szeretne barátjának, családjának egy felejthetetlen élményt ajándékozni? Ajándékozza meg egy "igazi" sétarepüléssel sárkányrepülőn.

A sétarepülést egy rövid tájékoztatás előzi meg, melynek során a résztvevő megismerkedhet a sárkányrepülővel és a pilótával. Ezt követően elfoglalja helyét a pilóta mögötti ülésben. Felbőg a motor, és a sárkányrepülő a magasba emelkedik. 500 m magasan, 100-110 km sebességgel elrepülünk a Csepel sziget északi csücske felé, ahonnét madártávlatból láthatóak Budapest hídjai. Majd délre vesszük az irányt, és az utas itt megcsodálhatja a sziget különböző színű tavait. Tovább repülve az Alföld síksága, a Velencei tó aranyló csillogása a Duna imbolygó vonala téríti el figyelmét a hétköznapi gondoktól. Majd visszatérünk a repülőtérre. A repülés alatt madártávlatból szemlélve a földet, az "igazi repülés" szabadságát, érzését élheti át.

Időpont egyeztetés:
A hét minden napján van lehetőség repülésre.

Fontos információk:
Az élményben sajnos nem vehetnek részt azok, akiknek a testsúlya meghaladja a 130 kg-ot. A programon való részvétel alsó korhatára 6 év. Aki még nem töltötte be a 18 életévét, kérjük szülei hozzájárulását és azt, hogy a gyermeket kísérjék el a programra. Az Élmény Ajándék sétarepülésre a fent leírt útvonal helyett mást légi útvonalat is lehet kérni.

Javasolt öltözet:
A sárkányrepülő nyitott, ezért javasoljuk, hogy öltözzön az évszaknak megfelelően rétegesen.

Időjárási körülmények:
A sárkányrepülés nagymértékben függ az időjárástól. Amennyiben az időjárás kedvezőtlen feltételei miatt el kell halasztani a repülést, úgy lehetőséget biztosítunk egy másik alkalommal új időpont lefoglalására.

Egyéb információk:
A sárkányrepülőt Tóth Ferenc Pamacs vezeti, aki 1977-ben ismerkedett meg a sárkányrepüléssel és 6 évig a Magyar válogatott keret tagjaként sok hazai és nemzetközi versenyen vett részt. Eddig több mint 8500 órát repült különböző sárkányokkal és eljutott többek között Párizsba, a Loire menti kastélyok fölé és Drezdát is madártávlatból, sárkányrepülőről szemlélhette útja során. Az aktív repülés mellett rendszeresen oktatja a repülés iránt érdeklődőket itthon és külföldön (Franciaországban, Görögországban, Horvátországban) egyaránt.

Mostanság nagyon népszerű és kedvelt útvonal Budapest látképe városnézése. Kiinduló helyünk Tököl reptér - Érd – Budaörs - Budakeszi – János hegy – Hármashatárhegy – Szabadság hegy - Gellért hegy – Lágymányosi híd – Lakihegyi rádió torony, és Tököl repülőtér. Magasság 700-400 m között, hogy mindent részletet látni lehessen. Budapest látképe elénk tárul minden hídjával együtt.

Természetesen lehet a repülőtértől déli irányba is repülni és ennél kevesebb pontot érintve is.


Tevékenységünk:

  • Sárkányrepülő pilótaképzés, oktatás kezdőktől a gyakorolni vágyó haladókig
  • Sétarepülés motoros sárkánnyal Budapest, vagy akár az egész ország területén
  • Légi bemutatókon való részvétel sárkányrepülővel
  • Légifotó, látványfotó, ortofotó készítés támogatása
  • Baráti, családi, céges rendezvények szervezése sárkányrepüléssel a középpontban
2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 3
Budakeszi adventi vásárok 2021

Budakeszi adventi vásárok 2021 2021. december 17.

Kézműves karácsonyi vásár az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Adventi vásárok Budakeszin az ünnepi időszakban. Bővebben


Budakeszi programok 2021 / 2022. Fesztiválok, események, rendezvények

Budakeszi programok 2021 / 2022. Fesztiválok, események, rendezvények 2021. december 17.

Városkarácsony

Változatos programokkal várja látogatóit Budakeszi. Bővebben


Erkel Ferenc Művelődési Központ Budakeszi programok 2022

Erkel Ferenc Művelődési Központ Budakeszi programok 2022 2022. január 19.

Budakeszi kulturális központja az Erkel Ferenc Művelődési Központ. A város szívében helyezkedik el. A 220 fő befogadóképességű épületben 2 oktatóterem, 1 balett-terem, 3 egymásba nyitható terem, színpadterem, büfé és kiállítóhelység áll rendelkezésre. Bővebben

Jegyvásárlás
Ár: 3 000 Ft JEGYVÁSÁRLÁSTalálatok száma: 7
Rendezvényhelyszín Budapest környékén a Budakeszi Arborétumban

Rendezvényhelyszín Budapest környékén a Budakeszi Arborétumban 2021.01.01. - 12.31.

Több mint fél évszázada alapított arborétumunk a Budai Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. Ha szeretne különlegesen szép természeti környezetben családi vagy céges rendezvényt tartani, akkor kérje személyre szabott ajánlatunkat. Bővebben

Kiemelt ajánlat

Arborétum esküvő csodálatos környezetben, várjuk a Budakeszi Arborétumban

Arborétum esküvő csodálatos környezetben, várjuk a Budakeszi Arborétumban 2021.01.01. - 12.31.

Több mint fél évszázada alapított arborétumunk a Budai Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. Ha szeretné különlegesen szép természeti környezetben tartani esküvőjét, akkor kérje személyre szabott ajánlatunkat. Arborétumunk gyönyörű háttér esküvői fotózáshoz is, de méltó helyszíne lehet egy ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Erdei csapatépítés a Budakeszi Arborétumban

Erdei csapatépítés a Budakeszi Arborétumban 2021.01.01. - 12.31.

Több mint fél évszázada alapított arborétumunk a Budai Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. A Budakeszi Arborétum remek helyszíne lehet csapatépítő tréningeknek. Az erdei focipálya, a szabályos útvonalhálózat biztonságos környezetet biztosít a játékos feladatoknak. A fedett tűzrakó helyen ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Filmforgatás helyszín a Budakeszi Arborétumban

Filmforgatás helyszín a Budakeszi Arborétumban 2021.01.01. - 12.31.

Több mint fél évszázada alapított arborétumunk a Budai Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. A gyönyörű, ápolt és mégis vadregényes környezet, a sok-sok örökzöld és a könnyű megközelíthetőség miatt is remek forgatási helyszín lehet a Budakeszi Arborétum. Ha felkeltettük érdeklődését, kérje ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Születésnap a szabadban, gyönyörű környezettel várjuk a Budakeszi Arborétumban

Születésnap a szabadban, gyönyörű környezettel várjuk a Budakeszi Arborétumban 2021.01.01. - 12.31.

Több mint fél évszázada alapított arborétumunk a Budai Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. Gyermekeik természetes környezetben ünnepelhetik születésnapjukat. A helyszín biztosítása mellett igény szerint kézműves foglalkozással, kincskereséssel tudjuk színesíteni az arborétumban elöltött időt. ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Állatsimogató a Budakeszi Vadasparkban

Állatsimogató a Budakeszi Vadasparkban 2021.01.01. - 12.31.

Magyarországon egyedülálló lehetőségként a hazai erdőket képviselő muflonokat, dámszarvasokat lehet simogatni, illetve etetni a Budakeszi Vadasparkban. A szelíd, kézből nevelt állatok gondos egészségügyi kivizsgálás után kerültek a simogatóba, ahol a látogatók testközelből is megismerkedhetnek velük. ... Bővebben


Budakeszi Rathauskeller programok 2021

Budakeszi Rathauskeller programok 2021 2021.10.23. - 12.19.

Budakeszi meghatározó kulturális színterének programjai, rendezvényei. Hétköznaponként elsősorban táncfoglalkozásokat találhatnak itt az érdeklődők minden korosztály számára (argentin tangó, salsa, swing, néptánc, társastánc, hip-hop). A délutáni idősávban diákok részére, az esti órákban pedig a felnőttek ... Bővebben
Találatok száma: 4

Budakeszi Arborétum

Budakeszi Arborétum

Az 55 éve alapított Budakeszi Erdészeti Arborétum a Budai Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe. Kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt a kirándulni vágyóknak. Az itt eltöltött nyugodt séták mellett a folyamatosan fejlődő, eszközrendszerében bővülő játszótér, valamint a színes programok ... Bővebben

Kiemelt partner

Budakeszi Herbárium

Budakeszi Herbárium

A Budakeszi Herbárium élőgyűjteménye országosan (Tápiószelén) regisztrált, nemzetközileg is jegyzett génmegőrző állomány. Szakirányú (pl. erdészeti, kertészeti) diákok, de végzettek számára is tanulságos itt egy olyan növényközösség megismerése, amelynek célja, hogy a jelen környezeti (benne ... Bővebben


Budakeszi Vadaspark

Budakeszi Vadaspark

Zöld kalandok Budapest belvárosától mindössze 20 percre. Több, mint 50 állatfaj, állatsimogató, kalandpark és játszóterek, változatos programok minden nap. A Budapesthez simuló hegyek közötti völgyben meghúzódó Budakeszi Vadaspark, a fővárostól húsz percnyire található. A Vadaspark a hazánkban és az ... Bővebben


Punktum Galéria és Műhely Alapítvány

Punktum Galéria és Műhely Alapítvány

Punktum egy kísérleti művészeti helyszín Budakeszin. Egy közösségi hely, a kortárs művészek és a művészet helye. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
2316 Budakeszi , Farkashegyi repülőtér (röviden: Fahegy)
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események