Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark, Hajós

A Duna ártere és a Duna–Tisza közi homokhátság határán húzódó lápvidék déli részét nevezték hagyományosan Őrjegnek. A Duna hajdani vízi világának utolsó hírmondója a Vörös-mocsár ma már természetvédelmi oltalom alatt áll, természeti értékeit tanösvényen ismerhetjük meg. A térség egyetlen városi jogállású települése a pincefalujáról és az abban érlelt boráról híres Hajós. A natúrparki kezdeményezéshez Császártöltés, Érsekhalma, Homokmégy és Öregcsertő csatlakozott még.

Látnivalók

Programlehetőségek Hajóson

Bivalyok a Hajósi Kaszálók és Löszpartok területén
Ha szerencsénk van, akkor a Pincefalut Hajóssal összekötő útról észak felé nézve megpillanthatjuk a fűzfákkal tarkított legelőn mélázó bivalyokat. A hatalmas állatokból álló csorda fontos küldetést teljesít: lelegeli az őshonos flórát veszélyeztető, betolakodó invazív növényeket. Segítségükkel a terület ökológiai egyensúlya stabilabbá vált, így számos védett növényfaj tud zavartalanul élni a területen. Megfelelő időben ide látogatva a mocsári kosbor, a szibériai-és a fátyolos nőszirom, a buglyos szegfű és a kornistárnics szépségének lehetünk szemtanúi. Ha gurgulázó hangokat hallunk a magasból, az égen színpompás gyurgyalagokat láthatunk vitorlázni.
A terület szabadon látogatható.

Borkóstolás a Hajósi Pincefaluban
A Pincefalu 1200 pincéjének nagy része hobbicélt szolgál, ezért ide látogatva nem fogjuk az összeset nyitva találni. Van azonban számos hivatásos borász, akikhez érdemes betérni egy borkóstolóra. Bár a Pincefaluban sétálgatni mesebeli élmény, nagysága és girbe-gurba utcácskái miatt érdemes előre megtervezni az útvonalat.
A természet tisztelete, a borkészítés művészete és a sváb hagyományok a Sziegl Pincében találkoznak a legszebben. Hajós első osztályú dűlőiben, hagyományos szőlőfajtákból, a biogazdálkodás előírásai szerint készült boraik természet adta egyediséget tükröznek. Kóstolásukhoz szakértő vezetést és szívélyes fogadtatást kap a látogató.

Hajósi Barokk Kastély
Az 1740-ben épült érseki vadászkastély miniatűrnek tűnhet a nagy, főúri kastélyokhoz képest, pompájában azonban cseppet sem marad el azoktól. A legkisebb szögletéig barokk: kőkapujának boltíve fölött unikornis-szobor ágaskodik, kertjében formára nyírt sövényköltemények és romantikus lugas, odabent bársonyszőnyeg, rózsacsokros freskók, pompás termek. A 2010-ben felújított épületben az állandó- és az időszaki kiállítások mellett eredeti állapotukba visszaállított helyiségek is megtekinthetők.

Német nemzetiségi Tájház (Heimatmuseum)
A múzeum a II. világháború előtti sváb paraszti életformát mutatja be a látogatóknak. Az idelátogatók bepillantást nyerhetnek a sváb kultúra szépségeibe, az ősök életébe.

Orbán-napi Borünnep
Szent Orbán a szőlő, a szőlőművelők, a kádárok és a kocsmárosok védőszentje. Az ő tiszteletére tartják meg 1982-től kezdve minden év májusában az Orbán-napi Borünnepet a Hajósi Pincefaluban. A több napos ünnepségsorozat ideje alatt a koncerteken, utcabálokon megfáradt közönséget számtalan pincében várják remek borokkal és odaadó vendégszeretettel a termelők. A Borünnep fénypontja vasárnap a borverseny eredményhirdetése, az új borlovagok avatása és Szent Orbán szobrának az év legjobb boraival való meglocsolása. A rendezvény minden évben tömegeket vonz, ezért érdemes még az év elején szállást foglalni!

Látnivalók Homokmégyen:

Őrjegi legelők
Az őrjegi mocsarak jellegzetes képét mutató területet a nád és a gyékény uralja, melyek sűrűje tömérdek élőlénynek szolgál búvóhelyéül. Vízisiklók, a tarajos- és pettyes gőték, mocsári teknősök és különféle békafajok mellett a buja vízinövényzet olyan ritka mocsári halfajok menedéke, mint a réti csík és a lápi póc. Ha ezekkel a rejtőzködő élőlényekkel nem is mindig találkozhatunk, az Őrjeg változatos növény- és madárvilágában mindig gyönyörködhetünk. Különleges látványt nyújt a mocsári zsúrló és a mocsári gólyahír, a folyandárként terjedő ebszőlő csucsor látványos piros bogyóit azonban csak messziről nézegessük, mert bár szépek, de mérgezőek! A mocsár érdekessége a közönséges rence, melynek víz alatti levelei rovarfogásra módosultak. Az égre pillantva a magyar természetvédelem címerállatát, a nagy kócsagot fedezhetjük fel. Hattyúkkal, fehér gólyával, tőkés récékkel és piroslábú cankóval is összefuthatunk. 

Paskum
A homokmégyi Paskum fehéren ragyogó szikpadkákkal tarkított terület. Az iszapból, iszapos agyagból és mészkarbonátos iszapból álló talaj felszínén olyan sótűrő növények telepedtek meg, mint a mézpázsit, a bárányparéj, a pozsgás zsázsa és a sóvirág. A szigetszerűen kiemelkedő szikpadkák elérő talajadottságaiknak köszönhetően eltérő növényzettel rendelkeznek. Színpompás virágokkal virít rajtuk a a mezei zsálya, az agárkosbor és a koloncos legyezőfű. Szikes talaja és növényritkaságai miatt a Paskum madárvilága egyedülálló. Előfordul itt a fokozottan védett székicsér és széki lile. Az ugartyúkot rejtőszínei miatt nehéz észrevenni, ám a magasban zsákmányra leső, majd zuhanva lecsapó kék vércse megfigyelése izgalmas élmény lehet.

Tájház
A kalocsai parasztok a jobbágyfelszabadítás után látványos népművészetet alakítottak ki, amelyet nemcsak ruházatukban, hanem lakáskultúrájukban is gyakran alkalmaztak. A Tájház gyönyörű kalocsai hímzésekkel, pingálással díszített. Megtalálhatók benne a kemencék, a padkák, a falfülkék és minden olyan régi eszköz, amely szükséges volt az akkori élethez. A XIX. sz-i tanyaépület hátsó felében egy, a legmodernebb követelményeknek megfelelő vendégházat alakítottak ki.
A tájház bejelentkezés után látogatható. 

A Romsics-szállás Tanösvénye
A tájház melletti 2 ha-os nyár- és tölgyerdőben egy 400 m hosszú, informatív tanösvényen ismerkedhetünk meg a Kalocsai Sárköz élővilágával, a fokgazdálkodással, az alacsony- és a magas ártér jellegzetességeivel, a láperdőkkel, a szikesekkel, illetve az őrjegi táj és a mezőgazdaság egymásra gyakorolt hatásával. A tanösvény mögött egy kis tó kínál kellemes pihenőhelyet.

Programlehetőségek Érsekhalmán:

Bronzkori földvár bejárása
Az 54-es főútról az érsekhalmi leágazásnál a faluhoz vezető bekötőúttal szemközt leágazó aszfaltútra kell lekanyarodni. A lejtős út aljára érve, egy lépcső tövében álló információs tábla jelzi a tanösvény kezdetét. A “hegyre” felkapaszkodva gyönyörű kilátásban lehet részünk. Az egykori erőd szerkezetén kívül érdemes megfigyelni a termikekben körözve emelkedő egerészölyveket, az ösvény mentén fellelhető számtalan gyógynövényt, a cserjék közt költő barátposzátákat, a karvalyposzátákat és mezei poszátákat. A terület nyugati peremének meredek partfalában gyurgyalagok és partifecskék fészkelnek. A távolban felsejlik Szekszárdi-dombság, sőt, tiszta időben még a Zengő csúcsa is felismerhető.
A tanösvény szabadon látogatható.

Tájház
A tájház bejelentkezéssel látogatható. Különlegessége, hogy a helyreállított parasztház autentikus bútorzatú lakószobáját nem csak nézni, hanem használni is lehet, ez ugyanis vendégházként is funkcionál. A házhoz az udvaron modern vizesblokk csatlakozik, így a falusi romantikát kompromisszum nélkül élvezheti az utazó. Kemence, bográcsozóhely és sátorozási lehetőség is adott.

Biobor kóstoló az Anna Borháznál
A szőlőtermesztés a táj és a természeti értékek megőrzése mellett is folytatható. A bioművelésű szőlőültetvény nem elvesz a természettől, hanem élőhelyet teremt a legkülönbözőbb rovar- hüllő- és madárfajoknak. Hagyományos ízvilágú, testes borai kóstolása mellett a borász, Gonda János ezer csodát tud mesélni arról, hogy az élet hogyan talál utat magának a szőlőültetvényekben.

Hajósi Homokpuszta Természetvédelmi Terület
Hagyományos nevén az “ürgelegelő” egy mesebeli szépségű zegzuga a vidéknek. A sűrű erdőből kibukkanva illatos, hullámzó fűtengeren találjuk magunkat. A legelő buckáin sétálni az év minden szakában fantasztikus élmény. Szinte mindig nyílik valamilyen különleges virág, úgyhogy nem csak a nyúlüregek bejáratai miatt érdemes a lábunk elé nézni. Az árvalányhaj virágzásakor fenséges szépségnek lehetünk tanúi.
A terület szabadon látogatható, de gépjárművel nem lehet behajtani.

Látnivalók Császártöltésen:

Vörös-mocsár Tanösvény
A 2,5 km hosszú útvonalon a tőzeges mocsár jellemző életközösségeit és a löszpartok madárvilágát figyelhetjük meg. A tanösvény táblával ellátott állomásain megismerkedhetünk a mocsár kialakulásásának körülményeivel, a rovarvilágra épülő kétéltű és hüllő faunával, a halak táplálékláncban betöltött szerepével, a nádasok és a nyílt vizek madaraival, a löszpart és a környező erdők élővilágával.
A tanösvény a Csala-csárdától indul az 54-es főút 68. km-nél és Császártöltés előtt egy üzemen kívüli téglagyárnál végződik. A mocsár a területet nem ismerők számára veszélyes lehet, ezért csak a kijelölt útvonalon, vagy szakvezetővel ajánlott látogatni.

Séta a horgásztavak mentén
Császártöltéstől délre öt horgásztó található, melyek a létesítésük óta eltelt 40 évben szinte már a természet részeivé váltak. Romantikus, ligetes környezetükben kellemes élmény egy könnyű sétát tenni.

Kerékpártúra a Báger mentén
A Duna-völgyi Főcsatorna császártöltési szakasza 1923-24 között került kialakításra, ezt a szakaszt a kotrógép után Bágernek nevezik. A csatorna melletti utat fák borítják, így kellemes túrát tehetünk Hajósig, s onnan a Kaszálók és a Pincefalu érintésével tovább a kerékpárúton Érsekhalmára.
Saját bringa híján a Pincelakat Borházban lehetőség van kerékpárbérlésre.

Sváb Tájház
A sváb népi építészeti kultúra ékes képviselője az 1896-ban épült parasztház, mely ma tájházként üzemel. Az eredeti állapotára visszaállított és eredeti bútorokkal berendezett épületben a helyben gyűjtött használati tárgyakon keresztül bepillanthatunk a korabeli sváb családok mindennapi életébe.

Kiscsalai löszpart
Kiscsala településhez közel egy látványos, meredek löszfal nyújt ideális fészkelőhelyet elsősorban a színpompás gyurgyalagok és szintén üregekben fészkelő szorgos partifecskék számára. Érdemes több időt rászánni, mert megfigyelhetjük hogy a rendkívül gyors jégmadár, mezei verebek és a hangos seregély is ezeket a költőüregeket használják. A löszpart lankáin csodaszép löszgyepvegetációt találhatunk, védett fajok közül előfordul itt a tarka nőszirom, apró nőszirom, sömörös kosbor, pusztai meténg, tarka sáfrány.

Császártöltési ősborókás
Az ősborókás az Illancsi tájegység része. A több hektáros, erdőkkel körülvett homokbuckás terület az ős-Duna hordalékából alakult ki. A borókán kívül gyakori cserje a kökény, a galagonya, a vadrózsa, a varjútövis és a fagyal is.

Programlehetőségek Öregcsertőn

Minden évben szeptember első szombatján kerül megrendezésre a falunap. Ezen a napon focigála, sportvetélkedők, főzőverseny és népi hagyományőrző tánccsoportok találkozójának megrendezésével ápolják a környező településekkel a kapcsolatot.

Lovasoktatás a Csatangoló Lovardában
Kezdők, hobbilovasok számára itt kiváló lehetőség nyílik elsajátítani a lovas sportok alapjait, és eljutni a haladó szintig. A lovarda vezetője, Kis Csilla Lilla egy született lovasember, akinek kedvességére és szakértelmére kisgyerekek és felnőttek egyaránt rábízhatják magukat.

Forrás: A Natúrpark honlapja

2024.01.01 - 2024.12.31

Találatok száma: 6
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Berger Pince és Vendégház

Berger Pince és Vendégház

A szőlészet és borászat teljes vertikumát képviseljük, a szőlő felvásárlásától a feldolgozáson, palackozáson keresztül az értékesítésig. A család 29 hektáros ültetvényen gazdálkodik, melyet folyamatosan bővít.

Judit Panzió Étterem Borozó Hajós

Judit Panzió Étterem Borozó Hajós

Az aki igazán szereti a jó bort, és azt a legmegfelelőbb helyen szeretné megkóstolni, az feltétlenül látogasson el hozzánk. Amikor már megkóstolták a fehér és vörösborokat nem kell gyorsan hazasietni. Önök rendelkezésére áll az éttermünk ahol családias hangulat és házias ételek várják. Ezután pedig a ...

Kellermotel Bor- és Vadászház

Kellermotel Bor- és Vadászház

A Kellermotel Bor- és Vadászház színvonalas és hangulatos szálláshely Közép Európa legnagyobb pincefalujában. Tágas, kényelmes és jól felszerelt szobáink, wellness-, illetve fitness részlegünk garantálják a zavartalan pihenést, kikapcsolódást. Ezen kívül minden reggel finom svédasztalos reggelivel ...

Kovács Borház Családi Pincegazdaság

Kovács Borház Családi Pincegazdaság

Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is ...

Terbe Pince

Terbe Pince

Borászatunkban a hagyományos szőlő feldolgozás mellé jól illeszkedik egy kis modernizáció is. Szőlőterületeink bővülésével párhuzamosan egyre növekszik pincénk. A régebb óta meglévő Kékfrankos és Zweigelt szőlőfajtáinkat Cabernet Sauvignonnal és Cserszegi fűszeressel is bővítettük. Több évtizedes hagyományokkal ...

Zarándokház Hajós

Zarándokház Hajós

A zarándokház Hajós központjában található. A Zarándokház kiállító terme bemutatja a hajósi kegytemplom történetét, a Mária szoborhoz köthető csodás gyógyulásokat. Megtekinthetjük a Magyar Zarándokút térképét, a környékbeli templomok fotóit. A zarándoklat, a vallás szorosan kötődött, kötődik a sváb ...

Találatok száma: 22
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

7 Présház Hajós

7 Présház Hajós

2009-ben vettünk egy pincét Hajóson heten, barátok. Van egy 70 nm-es présházunk és egy 35 m hosszú pincénk, benne 14 hordó és kb 40 hektó bor, de gyorsan fogy.

Berger Pince és Vendégház

Berger Pince és Vendégház

A szőlészet és borászat teljes vertikumát képviseljük, a szőlő felvásárlásától a feldolgozáson, palackozáson keresztül az értékesítésig. A család 29 hektáros ültetvényen gazdálkodik, melyet folyamatosan bővít.

Berta Pince

Berta Pince

Pincénk Közép-Európa legnagyobb pincefalujában az 1200 pincét számláló Hajósi Pincefaluban, Présház utcában található. Családunk borászati tevékenysége több mint száz éves múltra vezethető vissza.

Bálint Borház

Bálint Borház

Az Európán egyedülálló, 1200 löszfalba vájt pincékből álló hajósi Pincefalu szívében (a Kadar utcában) található pincénk. Alsó pincénk 108 fős befogadóképességű. Hangulatos alsó pincés leülési lehetőséget nyújt borkóstolókhoz, rendezvényekhez, borbarát társasági összejövetelekhez. Pincénkhez ...

Hajósi Pincefalu

Hajósi Pincefalu

A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszeme. A különálló, 1200 borospincében csupán a borok laknak. Kiváló kirándulást és programokat kínáló turisztikai látványosság. Hajós Magyarország déli részén, Kalocsától 20 km-re fekszik, mely az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. ...

Huber Pince

Huber Pince

Jártál már valaha olyan faluban, ahol több, mint ezer házikóban senki más nem lakik, csak a borok? Kíváncsi vagy hol találod? Azt hiszem, hogy tudok segíteni. Egy biztos, hogy sok-sok házikó közül az egyik az enyém itt Hajós Pincefalujában.

Kellermotel Bor- és Vadászház

Kellermotel Bor- és Vadászház

A Kellermotel Bor- és Vadászház színvonalas és hangulatos szálláshely Közép Európa legnagyobb pincefalujában. Tágas, kényelmes és jól felszerelt szobáink, wellness-, illetve fitness részlegünk garantálják a zavartalan pihenést, kikapcsolódást. Ezen kívül minden reggel finom svédasztalos reggelivel ...

Knehr Pince

Knehr Pince

A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék ...

Kovács Borház Családi Pincegazdaság

Kovács Borház Családi Pincegazdaság

Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is ...

Matos Pince

Matos Pince

Jelenleg 3 területen gazdálkodunk, ültetvényeink nagy részét még a Nagyszüleim telepítették. Ezeken a parcellákon többféle szőlőfajta megtalálható, hiszen a régi telepítésű szőlőskertekben sokfajta szőlővesszőt ültettek, mert azt vallották, így lehet jó bort készíteni.

1 2 3   
Találatok száma: 7
Fröccsözön Hajós 2024. Nyári pincenyitogató a Hajósi Pincefaluban

Fröccsözön Hajós 2024. Nyári pincenyitogató a Hajósi Pincefaluban 2024. június 29. (szombat)

Hol is lehetne a nyári hőségben a legjobban múlatni az időt, mint egy borospince mélyén...? Gyere el Te is június 29-én a Hajósi-Pincefaluba, ahol helyi borászok nyitják ki a pincéiket és kínálják szebbnél szebb boraikat. Az italok mellé természetesen házi finomságokat is kínálnak!

Hajósi programok 2024. Események, rendezvények, fesztiválok

Hajósi programok 2024. Események, rendezvények, fesztiválok 2024. június 29. (szombat)

Fröccsözön Hajós - Nyári PIncenyitogató

Hajósi programajánló. Fedezd fel Hajóson a magyar borvidékek egyik rejtett kincsét, a Hajósi Pincefalut! Borünnepek, pincelátogatások várnak a Hajósi Pincefaluban, mely a Hajós-Bajai borvidék gyöngyszeme. A Pincefalu mellett a Hajósi Barokk Kastély is kihagyhatatlan látnivaló. Az egykori érseki kastély ...

Nyitott Pince Napok 2024. Borkóstolók, pincetúrák országszerte

Nyitott Pince Napok 2024. Borkóstolók, pincetúrák országszerte 2024. június 29. (szombat)

Nyitott pincék Hajós

Vendégváró nyitott pincék. Az ország legjobb pincészetei várják a vendégeket borkóstolókkal, pincetúrákkal.

Nyitott pincék Hajós 2024

Nyitott pincék Hajós 2024 2024. június 29. (szombat)

Nyári pincenyitogató - Fröccsözön 2.

Nyitott pince napok a Hajósi Pincefaluban.

Hajósi Szüreti Forgatag 2024. Szüreti Pincenyitogató

Hajósi Szüreti Forgatag 2024. Szüreti Pincenyitogató 2024. szeptember 14. (szombat)

Szüreti Pincenyitogató a Hajósi Pincefaluban 2024. szeptember 14-én.

Tökös Pincenyitogató 2024 Hajósi Pincefalu

Tökös Pincenyitogató 2024 Hajósi Pincefalu 2024. október 19. (szombat)

A Hajósi Pincefalu leghangulatosabb eseménye idén egy nappal tovább tart! Barangolj a töklámpásokkal szegélyezett 24 utca 1200 pincéje között, kóstold a jobbnál jobb borokat és élvezd a különleges szarvasgombás, gombás, tökös ételeket!

Adventi Nyitott Pince Napok 2024 Hajós. Adventi Pincenyitogató

Adventi Nyitott Pince Napok 2024 Hajós. Adventi Pincenyitogató 2024. december 7. (szombat)

Forralt bor, fények, kürtőskalács, ünnepi hangulat, a legszebb díszletek közt: a Hajósi Pincefaluban! Hangolódj velünk te is, kóstold meg a pincékben az újborokat, szerezz be a kézműves vásárban pár szép ajándékot, és hagyd, hogy a közelgő ünnepek megérintsenek! December 7-én várunk a Hajósi Pincefaluba az ...

Találatok száma: 5

Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont Hajós

Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont Hajós

Látogasson el hozzánk, töltsön velünk néhány napot, és ismerje meg a Hajós-Bajai borvidéket! Hajós-Pincefalu központjában, az egykori uradalmi pince épületében kapott helyet ez az élményközpontú helyszín, benne látványos kiállítótérrel, turisztikai információs központtal és multifunkciós rendezvénytérrel. ...

Hajósi Barokk Kastély

Hajósi Barokk Kastély

A hajósi volt érseki kastély Bács-Kiskun vármegye legrégebbi, a Dél-alföldi Régió második legrégebbi kastélya, amely építészettörténeti, művészettörténeti és kultúrtörténeti adottságait tekintve is az egyik legjelentősebb épület az Alföldön. A barokk stílusú hajósi kastélyt gróf Patachich Gábor ...

Német Nemzetiségi Tájház Hajós

Német Nemzetiségi Tájház Hajós

A Német Nemzetiségi Tájház megtekintésekor az idelátogatók bepillantást nyerhetnek a sváb kultúra szépségeibe, régi népművészeti, ruházati kellékek, edények, berendezési tárgyak, szerszámok árulkodnak az ősök életéről. Az évente sok ezer látogatót fogadó tájház, állandó karbantartást és az anyagok ...

Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark, Hajós

Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark, Hajós

A Duna ártere és a Duna–Tisza közi homokhátság határán húzódó lápvidék déli részét nevezték hagyományosan Őrjegnek. A Duna hajdani vízi világának utolsó hírmondója a Vörös-mocsár ma már természetvédelmi oltalom alatt áll, természeti értékeit tanösvényen ismerhetjük meg. A térség egyetlen városi ...

Szent Imre Római Katolikus Templom Hajós

Szent Imre Római Katolikus Templom Hajós

1728-ban épült a Szent Imre római katolikus templom. A templomban található, XVI. századból származó Szűz Mária szoborhoz kötődő legendák szerint gyógyulások történtek a szobor előtt. Késő barokk stílusban épült a római katolikus plébánia a XVIII. század elején. A templom mellett 14 Zsolnay kerámia stáció ...

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Nyitott pincék Hajós 2024 Nyitott pincék Hajós 2024
  • Hajós
2024. június 29. (szombat)
Hajósi Szüreti Forgatag 2024. Szüreti Pincenyitogató Hajósi Szüreti Forgatag 2024. Szüreti Pincenyitogató
  • Hajós
2024. szeptember 14. (szombat)
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!