Magyarország 365 fotópályázat amatőr és hivatásos fotósok részére!
Magyarország 365 fotópályázat amatőr és hivatásos fotósok részére!
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
25 ország közel félezer sajtkülönlegessége hazánk legnagyobb sajtünnepén!
25 ország közel félezer sajtkülönlegessége hazánk legnagyobb sajtünnepén!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Pinceszínház Budapest


A Pinceszínház Budapest kulturális palettáján különös színt képvisel: a hazai színházművészet kiválóságait egy-két-háromszereplős darabokban, kamaraszínházi bemutatókban láthatja a közönség testközelből.

Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!

A Pinceszínház története és helye Ferencváros kulturális életében

A helytörténeti kutatások alapján tudható, hogy a Ráday utca 5. szám alatti ház 1875-ben épült és helyet adott a „Fogadó a két kék kecskebak”-hoz nevű műintézménynek. Az épület akkor lábakon állt, a földszint egyáltalán nem volt beépítve, hogy a szekerek, lovaskocsik be tudjanak állni az udvarra.  Az említett kecskebakok vörösbronzból, kb. 1-1,5 m magas szobrok lehettek a ház tetején, a saroknál, egy azóta lebontott kupola tetején. Két egymás felé forduló, mellső lábait felemelő patás állatot ábrázolt. A fogadóban átvonuló árusok, kereskedők szálltak meg egy-két éjszakára.

Később az Állami Altiszti Egyesület tulajdona volt a ház, a lakók tőlük bérelhették otthonukat. A két irányba néző épület Ráday utca 5. sz. ház felé néző része műemlék, a Török Pál utcai oldal építésének éve 1890. Az első világháború előtt táncos szórakozóhely volt itt, a háború után a pincében kuglizó, a földszinti részen szórakozóhely működött, hétvégi táncos rendezvényekkel, az egész környék lakói ide jártak táncolni. Alatta nagyméretű pince található, ami a II. világháborúban óvóhely lett, szintén sok környékbeli ház lakóinak menedéket nyújtva. Több mint 200 ember volt lenn egy-egy támadás alkalmával, és a méretére jellemző, hogy mindenkinek jutott fekvőhely.
A felszabadulás után renoválták az épületet (állítólag a két kecske akkor tűnt el, mert bomba nem találta el őket; egy másik lakó szerint 1951-ben még az egyik kecske a helyén volt) a kupolát lebontották, ma csak a hagyományos nyeregtető látható. Az eresz alatt díszesen cizellált minták húzódtak végig, amelyeket levertek és a helyét egyszerűen bedeszkázták. A pincében „kuglizó”-t csináltak, fent a hétvégi táncpartik tovább folytatódtak, míg a hangoskodók miatt a mellékutca felől is csináltak bejáratot, mert addig csak a ház belső udvara felől lehetett megközelíteni. Az eredetileg csak a Ráday utca felől megközelíthető helyiségek bejáratát az 1965-66-os átépítés során alakították ki a Török Pál utca felé, amely akkor kapta a Török Pál u. 3-as számot. Az ottani bejáratot Mattioni Eszter Táncoló leány című mozaikképe díszíti.
Az ötvenes évek végén a Soroksári úti Likőrgyár nyugdíjas klubja működött itt.

A kerületi Tanács 1962-ben alapította első önálló művelődési otthonát a Ráday u. 5 szám alatti épület Török Pál utcai részén. A kedvezőbb adottságokat elváró művelődési házi besorolási kategória helyett az „otthon” elnevezés jobban illett az intézményre. A művelődési otthon alig száz négyzetméteres nagyteremének ülőhelyszáma 100 fő, befogadóképessége maximum 120 fő. 1966. május 13-ától viseli a Török Pál utcai intézmény Kosztolányi Dezső nevét. „A névadó ünnepségen meghívottként részt vett Kosztolányi özvegye, Harmos Ilonka, a híres Ilona című vers ihletője, és Kosztolányi fia, Ádám is.
A Kosztolányi Művelődési Otthonban működő Pinceszínház eredetileg marionett-bábszínház volt az Astra Marionett Stúdió számára, de ennek helyét 1966. április 2-án a Budapesti Ifjúsági Színpad vette át, amely hamarosan Pinceszínház néven vált ismertté. Keleti István és Mezei Éva nevéhez fűződik a Pinceszínház legendájának kezdete és első három évtizede.
A jelenlegi, tehát a művelődési intézmény felől megfogalmazott történetben az a kiemelendő szempont, hogy a színháznak egészen 1993-ig nem volt azonos a fenntartója a művelődési otthonéval. A Pinceszínház a Fővárosi Tanács közvetlen felügyelete alá tartozott, előbb a Fővárosi Művelődési Ház egyik telephelyeként, majd 1979-től, a Budapesti Művelődési Központ megalapításától a XI. kerületi BMK egyik telephelyeként, nagy szakmai és gazdasági önállósággal rendelkezett. Keleti István 1969. január 1-től hivatalosan is a Pinceszínház vezetőjeként szerepel. Ezt a tisztet egészen 1985 tavaszáig töltötte be, amikor felkérésre megpályázta és elnyerte a Gyermekszínház, a későbbiekben általa elnevezett Arany János Színház igazgatói tisztét.

Keletit 1985-ben a színház kezdetekor vele együtt dolgozó Mezei Éva követte. Mezei Éva 1986 októberében, egy diákrendezők számára tartott tanfolyamon rosszul lett és még aznap este, 57 éves korában elhunyt. Váratlanul maradt elismert, nagy tekintélyű vezető nélkül a színház. Ez a körülmény lett a kiindulópontja annak a majd fél évtizedig tartó küzdelemnek, ami ettől kezdve kibontakozott a Pinceszínház működtetése, szakmai irányítása és fenntartása körül a kerület és a fővárosi kulturális irányítás között. Az eredője ennek a sok éven át zajló harcnak valójában az a hiányosság volt - amely műszakilag bizonyára indokolt, hiszen az eltelt évtizedek alatti számos felújítás, átalakítás során sem változott -, hogy a Pinceszínház a művelődési házéhoz hasonlóan 100 főre méretezett nézőteréhez, irodájához és színházi öltőihez semmilyen vizesblokk nem tartozott, és nézői csak a művelődési ház felől mehettek le az előadásokat megtekinteni. Büfé is csak a művelődési házi szinten állt rendelkezésre, a mindenkori művelődési ház üzemeltetésében.

Mindaddig, amíg Keleti és Mezei révén megkérdőjelezhetetlen tekintélyek irányították a színházi munkát, kevesebb előadással, főként amatőrszínházi műhelyként, a status quo-t minden fél tiszteletben tartotta. Sőt, a harmonikus és eredményes együttműködésre alapozva, a Fővárosi Tanács V.B. Művelődési Főosztálya és a Budapesti Művelődési Központ szakmai támogatásával jött létre 1979-ben a művelődési házban a Budapesti Diákszínjátszó Bázis. A diákszínjátszó bázis munkájában Keleti István szakmai vezetőként támogatta a művelődési házban népművelőként alkalmazott Illés Klára tevékenységét, számos sikeres színházrendezői tanfolyamot, tábort, budapesti diákszínjátszó seregszemlét bonyolítottak le együtt.

A feszültségek akkor kezdődtek, amikor Mezei Éva halálát követően, alig egy hónapon belül, a Fővárosi Tanács V.B. Művelődési Főosztály munkatársát, dr. Bodansky Györgyöt kinevezték a Pinceszínház igazgatójának. Bodansky törekvései a profi színházi működés irányába tartottak, ehhez azonban a működési feltételeket csak akkor lehetett volna biztosítani, ha a művelődési házi és a színházi közönség kiszolgálása nem ütközik. A legtöbb feszültség forrása a zaj átszűrődése volt, de nem kis nehézséget jelentett a kétféle közönség áteresztése és infrastruktúrával történő ellátása sem, annál is inkább, mivel a Hagyomány Iskolája, Rolling Stones Klub, Benkó Klub révén a művelődési ház a 80-as évek végén, 90-es évek elején gyakorlatilag minden hétköznap este foglalt volt. Egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy a probléma csak úgy oldható meg, ha egységes irányítással működik a két intézmény. A Pinceszínház pozícióját gyengítette, hogy hiába hozott létre sikeres produkciókat, hívott vendégművészeket, valójában saját társulattal nem rendelkezett, a saját társulati mag továbbra is amatőr jellegű volt, ugyanakkor repertoárjának profi színházi törekvései a nem-hivatásos és az alakuló alternatív színházi szcénában is kívülállóvá tették. A történetet a BMK és a Pinceszínház oldaláról tekintve, a Budapesti Művelődési Központ első három évtizedét bemutató kötet jól foglalja össze.

A nyitottabb, színesebb művelődési házi tevékenység – gazdasági eredményesség és sok látogató, a helyi pártok megalakulása, a kulturális utca megszervezése – jó alapot teremtett arra, hogy a megalakuló Ferencvárosi Önkormányzat egyre aktívabban kezdeményezze a nemrég létrejött Fővárosi Önkormányzatnál a Pinceszínháznak a kerülethez történő csatolását, az ingatlan helyzetének megnyugtató és végleges rendezését. Miközben a színház igyekezett megtartani és növelni presztízsét, a művelődési ház részéről is beadványok, koncepciók sora született, amely azt kívánta alátámasztani, hogy a diákszínházi jelleghez kellene visszakanyarodni, valamint, a „két intézmény – egy tulajdonos” helyzet megszünteti majd az áldatlan állapotokat.

Végül 1993-ban került pont a történet végére: a Ferencvárosi Önkormányzat által a Fővárosnak megváltásul biztosított tulajdon felajánlásával, vagyis tulajdoncserével a Budapesti Művelődési Központ telephelye megszűnt a Török Pál utcában és a Pinceszínház az akkor létrejövő Kosztolányi Kulturális Központ (KKK) része lett. Ez utóbbi 1999-ben megszűnt, a Pinceszínház pedig 2007 óta a Ferencvárosi Művelődési Központ tagintézménye.

Az épület tehát nem csak az amatőr, majd profi színjátszásáról ismert a lenti színházteremben, hanem a Benkó Dixielandről is, amely a felső teremben alakította ki klubját és működtette több, mint 50 éven keresztül. Helyüket, a szerda esti klubkoncertek rendezését  - Benkó Sándor halála után - 2016-tól a Dixie Kings of Hungary folytatja. A Pinceszínház működése 2017. november 1-étől a Ferencvárosi Művelődési Háztól függetlenné vált, önállóan, Ferencváros színházaként folytatja tovább a munkáját. 

Antal Tibor és Gönczi Ambrus gyűjtése alapján

2019.01.01 - 2019.12.31

Találatok száma: 1
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Unicum Ház

Unicum Ház

Látogass el hozzánk egy minden érzékszervre ható élményért! A Zwack család által tolmácsolt filmben megismerheted kalandos történetüket. A kiállításon felfedezheted az Unicum történetét korabeli palackok, dokumentumok, családi fényképek és relikviák segítségével. A régi lepárlóban és a pincében az ital ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 169
TerraPlaza 2019 Budapest. Nemzetközi egzotikus állat kiállítás és vásár

TerraPlaza 2019 Budapest. Nemzetközi egzotikus állat kiállítás és vásár 2019. október 20.

Egzotikus állat kiállítás és vásár, mely nem csak Közép-Európa egyik legnagyobb terrarisztikai és akvarisztikai rendezvénye, hanem közönségtalálkozó és egy életforma is egyben. Száz válogatott nemzetközi kiállító és több ezer látogató emeli a TerraPlaza-t Magyarország piacvezető kisállat expójává évente 4 ... Bővebben

TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

10 éves DUDA ÉVA Társulat: Wonderland előadás a Trafó Kortárs Művészetek Házában

10 éves DUDA ÉVA Társulat: Wonderland előadás a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2019. november 4 - 5.

10 ÉVES A DUDA ÉVA TÁRSULAT: Ez alkalomból a WONDERLAND című előadás bemutatója 2019. november 4-én és 5-én lesz a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában. A csapat 10 éves évfordulójára készülő előadás harsány finálénak ígérkezik, kortárs show biz, egy parádés táncdalfesztivál hangulatát idézve, a ... Bővebben

TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Bőrápolás gyógynövényekkel, gyógykozmetikum készítő workshop a Herba Center gyógyfüves műhelyben

Bőrápolás gyógynövényekkel, gyógykozmetikum készítő workshop a Herba Center gyógyfüves műhelyben 2019.10.19 09:00 - 14:00

A tanfolyamon megismerkedhetsz a bőrápolásban használt gyógynövényekkel, növényi alapanyagokkal, azok hatóanyagaival, felhasználási területeivel, alkalmazási módjaival. Kiscsoportos foglalkozásunkon megtanulhatod, hogy mely gyógynövények használhatóak külsőleg, és hogyan készíts belőlük kozmetikumot. ... Bővebben

Újdonság Újdonság
TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen

Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen 2019. október 17. 17:00

TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN

MNM Málenkij Robot Emlékhely - A Magyar Nemzeti Múzeum új állandó kiállítóhelye a második világháború után a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A kiállításnak otthont adó, Ferencvárosi pályaudvar mellett álló „atombiztos” épület egykor a ... Bővebben

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Múzeumi tárlatvezetés Budapesten, az MNM MÁLENKIJ ROBOT Emlékhelyén

Múzeumi tárlatvezetés Budapesten, az MNM MÁLENKIJ ROBOT Emlékhelyén 2019. október 17. 17:00

TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN

Tárlatvezetés az MNM Málenkij Robot Emlékhelyén - POKOL BURGYRAI... `MÁLENKIJ ROBOT` - KÉNYSZERMUNKA A SZOVJETUNIÓBAN: A Magyar Nemzeti Múzeum új állandó kiállítóhelye a második világháború után a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A kiállításnak otthont adó, ... Bővebben

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Hobo koncertek 2019

Hobo koncertek 2019 2019. november 3.

Földes László közismert becenevén Hobo, Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész és a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese. Bővebben

Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat
Ár: 2 999 Ft Jegyvásárlás

Kiállításmegnyitók Budapest 2019

Kiállításmegnyitók Budapest 2019 2019. október 16. 18:00

Ady, Csáth, Örkény évfordulós illusztrációs kiállítás megnyitója

Állandó és időszaki kiállításmegnyitó események Budapesten művészeti, kulturális intézményekben 2019-ben. Bővebben

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Csernus-estek 2019. Dr. Csernus Imre pszichiáter előadásai, online jegyvásárlás

Csernus-estek 2019. Dr. Csernus Imre pszichiáter előadásai, online jegyvásárlás 2019. november 20.

Dr. Csernus Imre országosan ismert pszichiáter előadásain vehetnek részt az érdeklődők számos nagyvárosban. Bővebben

Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat
Ár: 2 700 Ft -tól 3 200 Ft -ig Jegyvásárlás

Csillagok Háborúja kiállítás 2019. Online jegyvásárlás

Csillagok Háborúja kiállítás 2019. Online jegyvásárlás 2019. október 15 - 18.

A The Fans Strike Back - CSILLAGOK HÁBORÚJA KIÁLLÍTÁS – egyedülálló díszletében életre kel a Csillagok háborúja univerzum, felelevenednek a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” élő szereplők. Online jegyvásárlás! Bővebben

Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat
Ár: 3 400 Ft -tól 12 500 Ft -ig Jegyvásárlás

Szekeres Adrien koncertek 2019. Online jegyvásárlás

Szekeres Adrien koncertek 2019. Online jegyvásárlás 2019. október 24.

Szekeres Adrien: Pop-up - JEGYVÁSÁRLÁS

Szekeres Adrien koncertek, fellépések online jegyvásárlási lehetőséggel. Szekeres Adrien korunk, és generációjának egyik legkiemelkedőbb előadóművésze. Nem csak páratlan és mással össze nem téveszthető énekhangjának, hanem lebilincselő egyéniségének, előadásmódjának is köszönheti sikereit. A nagysikerű ... Bővebben

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat
Ár: 3 500 Ft -tól 11 900 Ft -ig Jegyvásárlás

1 2 3 4 ... 17   


Találatok száma: 14
IF Kávéház programok 2019. Mindenkit vár az IF Cafe Jazz Club

IF Kávéház programok 2019. Mindenkit vár az IF Cafe Jazz Club 2019. október 14 - 31.

Az év minden napján élő jazz koncertek, finom ételek és italok. Bővebben


Kertvárosi Időutazások 2019

Kertvárosi Időutazások 2019 2019.10.20. - 11.13.

Kertvárosi Időutazások - városnézések. Mátyásföld, Cinkota, Árpádföld, Rákosszentmihály, Sashalom. Rejtett szépségek, izgalmas múlt, megkapó történetek. Ősszel és tavasszal 2-2 hónapig zajlanak a városnézések. Bővebben


Palesztin kultúra, a palesztin képzőművészet remekei kiállítás

Palesztin kultúra, a palesztin képzőművészet remekei kiállítás 2019.10.12 19:00 - 2019.10.29 20:00

Bartók 1 Galéria

Ezúton szeretettel meghívjuk az 2019.október 12-én megrendezésre kerülő A palesztin képzőművészet remekei című kiállítás megnyitójára, amelyen elkalauzoljuk a látogatókat Palesztina földjére és megismerkedhetnek a palesztin művészet különlegességeivel. Bővebben


Márton nap Budapest 2019

Márton nap Budapest 2019 2019. november 1 - 10.

Márton napi programok Budapesten! Bővebben


Márton-napi mulatságok Budapest 2019

Márton-napi mulatságok Budapest 2019 2019. november 1 - 11.

Márton-napi mulatságok, programok Budapesten. Bővebben


Unicum túra Budapesten vezetett pincelátogatással és prémium minőségű Unicum Riserva kóstolással

Unicum túra Budapesten vezetett pincelátogatással és prémium minőségű Unicum Riserva kóstolással 2019.09.30. - 12.31.

Az Unicum és a Zwack család különleges története egybefonódott Magyarország történelmével. Ma is Magyarország legnépszerűbb itala, hogy miért? Erre kaphatunk választ, a mind az öt érzékünket megmozgató Unicum Házban. A látogatás során betekintést nyerhetnek az Unicum közel 500 tölgyfahordós ... Bővebben

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Ferencvárosi Művelődési Központ programok 2019 / 2020

Ferencvárosi Művelődési Központ programok 2019 / 2020 2019.10.08. - 12.17.

Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei programajánló. Bővebben

Ár: 2 500 Ft -tól 3 500 Ft -ig Jegyvásárlás

Zwack Unicum Múzeum kiállítás Budapest

Zwack Unicum Múzeum kiállítás Budapest 2019.01.01. - 12.31.

Bizonyára hallott már II. József udvari orvosáról. De vajon tudja-e, honnan származnak az első magyarországi neonreklámok? És az ország egyik legrégebben kedvelt plakátja? A Zwack család históriája ilyen és ehhez hasonlóan érdekes kérdésekre ad választ a történelemmel párhuzamosan haladva ezen a kiállításon. ... Bővebben

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Új Budapest Galéria tárlatvezetés csoportoknak magyar és idegen nyelven

Új Budapest Galéria tárlatvezetés csoportoknak magyar és idegen nyelven 2019.01.01. - 12.31.

Az Új Budapest Galéria egy 860 négyzetméteres kiállítóhely a Bálnában, amely kiemelkedő hazai és nemzetközi művészi teljesítmények, alkotói csoportok, 20. századi és kortárs alkotások bemutatására vállalkozik. A kortárs törekvések és a közelmúlt művészettörténeti hagyományainak arányos együttesét ... Bővebben

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat

Ferencvárosi programok 2019

Ferencvárosi programok 2019 2019.01.01. - 12.31.

Ferencvárosi programok, események, rendezvények, fesztiválok Budapest 9. kerületében. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 20

Unicum Ház

Unicum Ház

Látogass el hozzánk egy minden érzékszervre ható élményért! A Zwack család által tolmácsolt filmben megismerheted kalandos történetüket. A kiállításon felfedezheted az Unicum történetét korabeli palackok, dokumentumok, családi fényképek és relikviák segítségével. A régi lepárlóban és a pincében az ital ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Új Budapest Galéria

Új Budapest Galéria

Az Új Budapest Galéria a fővárosi képzőművészeti élet megkerülhetetlen, kiemelkedő helyszíne kíván lenni a Bálnában. A 860 négyzetméteres kiállítóhely kiemelkedő hazai és nemzetközi művészi teljesítmények, alkotói csoportok, 20. századi és kortárs alkotások bemutatására vállalkozik. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Dunapart Galéria

Dunapart Galéria

A DunaPart Galéria 2001 januárjában alakult, azzal a céllal, hogy a kortárs képzőművészeti alkotások, egyre meghatározóbb szerephez jussanak az emberek mindennapi életében, környezetükben, otthonukban, munkahelyeiken. Támogatni, és ezáltal elérni, hogy a festészet, a kisplasztika, a kerámia eredeti ... Bővebben


Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény

Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény

1997-ben nyílt meg a Ferencváros fejlődését és több mint 200 éves történetét bemutató állandó kiállítás az önálló helyet nyert Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben, mely nagyjából 60 négyzetméter alapterületen mutatta be elsősorban korabeli térkép- és fotóanyag segítségével a főváros e dinamikusan ... Bővebben


Fradi Múzeum

Fradi Múzeum

Látogasson el a Ferencvárosi Torna Club otthonába, csodálja meg a Groupama Arénát úgy, ahogyan az még csak keveseknek adatott meg. A Groupama Aréna főépületének földszintjén található múzeumban 203 négyzetméteren, 7 helyiségben közel 300 tárgy, emlék látható. A múzeum méltó módon mutatja be a klub az FTC ... Bővebben


Húsipari Múzeum

Húsipari Múzeum

A kiállítás áttekintést ad a húsipari eszközök, a vágási és feldolgozási technológiák fejlődéséről. Bemutatót láthatunk a húsipari szakirodalomból, valamint nyomon követheti a látogató a Húsipari Kutatóintézet történetét, fejlődését. Bővebben


József Attila Emlékhely

József Attila Emlékhely

Ferencvárosban született József Attila, a magyar és az európai irodalom óriása. 1964-ben a tisztelet és az emlékezet hozta létre az emlékszobát, amelyben a költő életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók a Ferencvárosi Művelődési Központban. Bővebben


Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum

Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Magyarország első olyan múzeuma, amely kizárólag kortárs művészetet gyűjt. Jelentős nemzetközi és magyar képzőművészeti gyűjteményét Peter és Irene Ludwig adománya alapozta meg 1989-ben. A műgyűjtő házaspár hetven nagy értékű műtárgyat ajándékozott ... Bővebben

Ár: 1 000 Ft -tól 3 000 Ft -ig Jegyvásárlás

Urban Jungle Budapest

Urban Jungle Budapest

Budapest szívében, egy lakásétterem, ami telis-tele van szobanövényekkel. Szeretünk és keresünk mindent a városban, ami zöld. Egyformán rajongunk a szobanövényekért, a városi parkokért, az irodai élő zöld falakért és a hangulatos belvárosi növényes erkélyekért. Hiszünk benne, hogy egy lakásból a ... Bővebben


2B Galéria

2B Galéria

A 2B kortárs képzőművészeti galéria, Böröcz András és Böröcz László alapította. Bővebben


1 2   Látvány és élmény!

Budapest éjjel

Budapest nappal

Kiemelt ajánlatok

Pinceszínház előadások Budapest 2019. Online jegyvásárlás
Pinceszínház előadások Budapest 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • IX. kerület
2019. október 15 - 16.

Közeli ajánlatok

Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 Budapest
Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 Budapest
 • Budapest
 • VIII. kerület
2019. október 17. 17:00
Magyar Építőművészek Szövetsége programok 2019 Budapest
Magyar Építőművészek Szövetsége programok 2019 Budapest
 • Budapest
 • VIII. kerület
2019.10.18 17:00 - 19:00

Hasonló ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Magyar Nemzeti Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület
Múzeumi Bolt Magyar Nemzeti Múzeum
Múzeumi Bolt Magyar Nemzeti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület
Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház
Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház
 • Budapest
 • VIII. kerület

Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG