Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Reneszánsz Élménybirtok Bikal
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Reneszánsz Élménybirtok Bikal

Az egész évben látogatható Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. Az Élménybirtok főbejáratán történő átkelés egyfajta átszellemülés is, felkészülés a századokon átívelő időutazásra, mely a középkori faluban veszi kezdetét. A falu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára. Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem, melynek itt tartózkodása során a vendég is részese lehet. Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik: egymást érik a középkori iparosok műhelyei; a fogadó ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit; az Apródképző pedig a korabeli lovagi és persze apródi életbe enged betekintést, miközben az érdeklődő akár maga is középkori harcossá válhat egy kis időre. Az Élménybirtok városon kívüli része a tettek mezeje. A hatalmas főtér, a lovagi küzdőtér és a lovas istálló mind olyan hely, ahol fiatal és idősebb egyaránt rácsodálkozhat a középkor küzdelmes, ugyanakkor rendkívül kalandos oldalára, s ezzel együtt testközelből ismerheti meg a korabeli katonák életének meghatározó momentumait. Közvetlen az Élménybirtok mellett lévő négycsillagos bikali Puchner Kastélyszállóban gyönyörű környezetben ötféle szálláshangulat várja mindazokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak távol a város zajától.

További információk


Gyermekprogramok

Az Élménybirtok vendégeit, különösen a gyermekeket nem csupán látnivalók tucatjai várják a faluban, az óvárosban és a városon kívül, hanem olyan programok sora is, melyekbe maguk is bekapcsolódhatnak.

Az interaktív foglalkozások javarésze a birtok nyitva tartása alatt egész évben elérhető, így minden évszakban – gyakorlatilag időjárási viszonyoktól függetlenül – érdekes, hasznos, ezzel együtt emlékezetes időtöltést kínál a fiataloknak, s természetesen felnőtt kísérőiknek is.

Az óvárosi Apródképzőben fegyverbemutató és táncpercek, a faluban állatsimogató, szerte a birtokon, a különböző középkori mesterek műhelyeiben pedig kézműves tevékenységek (egyebek mellett vesszőfonás, fazekasság, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, bőrművesség, ólomkatona-festés, könyvkötés, díszdobozkészítés, ötvösművesség vagy éppen tűzzománckészítés) várják az érdeklődőket.

A fabatkás foglalkozások során a gyermekek különleges élményekkel gazdagodhatnak: a hintózás, a lovaglás, az íjászat, a vívás, a labirintusjáték, a bikali hőspróba és a számos más, testet, lelket és szellemet is formáló program a felfedezés örömén túl igazi sikerélményt nyújt az ifjaknak.

Az óvárosi szabómester műhelyében egész évben kölcsönözhetők középkori jelmezek, melyeket a látogatók az Élménybirtokon töltött idő alatt magukra is ölthetnek, hogy még inkább korhű legyen a bikali kalandozás.

Lovas programok

Már honfoglaló őseink is lovak hátán fedezték fel a Kárpát-medencét, s a magyarokat évszázadokon át joggal nevezték lovas nemzetnek, nem hiányozhatnak hát e tekintélyt parancsoló, daliás állatok a múltidéző bikali kalandok sorából sem.

Az Élménybirtok a hintózás és lovaglás mellett két kiemelt attrakciót kínál ezen patás állatok szerelmeseinek:

Lovas istálló

A birtok istállója úgynevezett élményistálló, vagyis a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg az állatokkal, láthatják, miként élik mindennapjaikat. A cél az, hogy a vendégek, az ifjak és az idősebbek is közel kerüljenek a lovakhoz, érintsék meg, simogassák őket, s ha kedvük tartja, akár a hátukra ülve ismerjék meg a lovaglás, ezzel együtt az ember és a ló közötti közvetlen kapcsolat semmihez sem fogható élményét.

Lovagi küzdőtér

Egyszerre akár ezer ember is láthatja, amint az Élménybirtok fő attrakciójaként a korabeli lovagok egymásnak feszülnek, s a nézőtéren helyet foglaló királyi pár kegyeiért birokra mennek egymással. Az izgalmas lovagi tornák, a látványos csatajelenetek és a mozgalmas ügyességi lovasbemutatók helyszínéül szolgáló lovagi küzdőtér nem mindennapi élményekkel szolgál a látogatóknak, akik az aréna fölé magasodó lelátóról egészen az óváros Északi-kapujáig, sőt a környékbeli dombokig is elláthatnak.

Iskoláknak osztálykirándulásokra

Osztálykirándulás, mint értékes maradandó élmény? Nálunk lehetséges: a bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja, ahol a hétköznapok pont úgy zajlanak, mint fél évezreddel ezelőtt a középkorban.

Az óvárosi Apródképzőben fegyverbemutató és táncpercek, a faluban állatsimogató, szerte a birtokon, a különböző középkori mesterek műhelyeiben pedig kézműves tevékenységek (egyebek mellett vesszőfonás, fazekasság, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, bőrművesség, ólomkatona-festés, könyvkötés, díszdobozkészítés, ötvösművesség vagy éppen tűzzománckészítés) várják az érdeklődőket.

A fabatkás foglalkozások során a gyermekek különleges élményekkel gazdagodhatnak: a hintózás, a lovaglás, az íjászat, a vívás, a labirintusjáték, a bikali hétpróba és a számos más, testet, lelket és szellemet is formáló program a felfedezés örömén túl igazi sikerélményt nyújt az ifjaknak.

Az óvárosi szabómester műhelyében egész évben kölcsönözhetők középkori jelmezek, melyeket a látogatók az Élménybirtokon töltött idő alatt magukra is ölthetnek, hogy még inkább korhű legyen a bikali kalandozás.

Csoportoknak élményprodukció

Nagyobb csoportok részére kiemelt produkcióinkat akár nyitva tartási napon kívül is exkluzív ajánljuk.

Lovas előadások

A középkorban megszokott volt a lovagi torna, mint szórakozást jelentő harci játék. A lovagoknak – ha már épp nem csatában voltak királyuk szolgálatában – itt nyílott lehetőségük arra, hogy bemutassák jártasságukat a lovagi tudományokban, vitézségüket a harcban. A viadal díjért ment, és több fegyvernemben is lehetett jelentkezni. De a lovagi tornák csúcspontja mindig az úgynevezett kopjatörés volt. Ez igen nagy felkészültséget követelt a lovagoktól.

Lovas szabadedzések

Lovas bemutató, ahol megismerkedhetnek a vendégek a lóidomítás rejtélyeivel, a középkori fegyverekkel, valamint ló és lovas összehangolt munkájával.

Cégeknek csapatépítő játékok

Csapatépítő játékainkat azon cégeknek, baráti társaságoknak ajánljuk, akik szeretnék a kirándulásukat élménydús programokkal színesíteni.

A cél, hogy a kollégák, barátok jól érezzék magukat, az együtt töltött időt tartalmasan, de mégsem kötött formában, a szabadban töltsék:

 •     A „Közös sütés-főzés” tréningünk szórakoztató, és ha sikerül ízletesen elkészíteni az ételeket, a játékosok jóllakottan távozhatnak.
 •     Amennyiben igazi próbatétel elé állítaná csapatát, nevezze be őket „Parasztolimpiánkra”, ahol megismerhetik a paraszti élet hangulatát, a csapatmunka szellemét és vidám perceket tölthetnek el.
 •     ParaPark-pályáink (menekülőszobáik) várják bátor jelentkezőiket. „A 113-as bikali garzon” lakója pszichikai hadviselést folytat a szomszéd ellen. Ismerje meg életét és zárkózzon vele egy lakásba. „A 9-es átjáró” egy rossz véget ért szellemidézés helyszíne, ahonnan 60 perc áll rendelkezésre a XXI. századba történő visszatéréshez. A 3. parajátékunk Magyarországon egyedülálló módon akár 20 fős csapatok szórakoztatására is alkalmas! A csoportoknak az a feladatuk, hogy a sorsolás után számukra kijelölt adott színű ládát, annak zárjait, titkos rekeszeit kinyissák. A játék végén a 4 ládából összeszedett információk segítségével lehet kinyitni az asztalon álló széfet, melyben a kijutáshoz szükséges ajtókulcs rejtőzik.
 •     „Betyáros csapatépítő játékunk” keretében a betyár 7 próbát legjobban teljesítő játékosokat igazi Betyárrá és Betyárnévá avatjuk.
 •     Amennyiben igazi középkori kalandokra nevezné be csapattársait válassza „Középkori kalandok” elnevezésű játékunkat, ahol kereső- és ügyességi játékokban, valamint kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.
 •     A középkori lovagi lét mindennapjait „Lovagi csapatépítő” játékunk keretében élhetik át Vendégeink.
 •     ÚJDONSÁG! Shakespeare Rómeó és Júliája kicsit másképp. Minden konfliktus a kommunikáció hiányából vagy félreértéséből, illetve direkt módú eltorzításából fakad. Egy alapvetően a kommunikációs problémákra alapozott, azok visszásságait falrengető humorral feldolgozó csapatépítő foglalkozást kínálunk.

    A játékokat előzetes egyeztetés alapján az Ön cégére, társaságára szabjuk!

Nyitva tartás 2017:

 • 2017. január 1. – március 31.  szombat  10:00-15:00
 • 2017. március 15.  szerda  10:00-15:00
 • 2017. április 1. – április 30.  szombat  10:00-15:30
 • 2017. április 16-17.  Húsvétvasárnap és -hétfő  10:00-15:00
 • 2017. április 20-27.  csütörtök  10:00-15:30
 • 2017. május 1. – június 30.  csütörtök, szombat  11:00-16:30
 • 2017. május 1. – június 30.  csütörtök, szombat  10:00-15:30
 • 2017. május 19., 26.  péntek  10:00-15:30
 • 2017. június 2., 9.  péntek  10:00-15:30
 • 2017. június 4-5.  Pünkösdvasárnap és -hétfő  10:00-15:30
 • 2017. június 13.  kedd  10:00-15:30
 • 2017. július 1. – augusztus 31.  csütörtök, szombat  11:00-18:00
 • 2017. szeptember 1. – október 31.  szombat  10:00-15:30
 • 2017. október 31.  kedd – Halloween program  10:00-15:30
 • 2017. november 1. – december 9.  szombat  10:00-15:00

Árak a Reneszánsz Élménybirtok honlapján!

2017.01.01 - 2017.12.09


2017.02.25. Lovagi torna bemutató, lovas programok és előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.02.25. Színházi előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.02.25. Téli élmények minden szombaton a bikali Élménybirtokon 2017. Jöjj és lépj be a középkor világába!
2017.02.25. Bikali programok 2017
Téli élmények minden szombaton a bikali Élménybirtokon
2017.02.25. Élménybirtok Bikal programok 2017
Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.02.25. Labirintus játék a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, remek családi program szombatonként
2017.02.25. Fegyverek a középkorban, bemutató a kor kedvelt fegyvereivel Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.02.25. Középkori tánc oktatás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.02.25. Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.02.25. Lovas előadás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, a Legio Nigra Legendája – lovagi torna
2017.02.25. Szerelmi praktikák, avagy párterápia hölgyeknek és uraknak, kurtizánképzés Zinával az Élménybirtokon
2017.02.25. Időutazás a középkorba, bikali fabatkás játékok, mese-barlang a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.02.25. Középkori programok, téli kalandok Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Lovagi torna bemutató, lovas programok és előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Bikali programok 2017
Tavaszi családi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Színházi előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Szerelmi praktikák, avagy párterápia hölgyeknek és uraknak, kurtizánképzés Zinával az Élménybirtokon
2017.03.04. Élménybirtok Bikal programok 2017
Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Tavaszi családi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Labirintus játék a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, remek családi program szombatonként
2017.03.04. Fegyverek a középkorban, bemutató a kor kedvelt fegyvereivel Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Lovas előadás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, a Legio Nigra Legendája – lovagi torna
2017.03.04. Középkori tánc oktatás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Időutazás a középkorba, bikali fabatkás játékok, mese-barlang a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Középkori programok, téli kalandok Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.04. Téli élmények minden szombaton a bikali Élménybirtokon 2017. Jöjj és lépj be a középkor világába!
2017.03.11. Bikali programok 2017
Tavaszi családi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Szerelmi praktikák, avagy párterápia hölgyeknek és uraknak, kurtizánképzés Zinával az Élménybirtokon
2017.03.11. Lovas előadás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, a Legio Nigra Legendája – lovagi torna
2017.03.11. Színházi előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Tavaszi családi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Élménybirtok Bikal programok 2017
Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Téli élmények minden szombaton a bikali Élménybirtokon 2017. Jöjj és lépj be a középkor világába!
2017.03.11. Fegyverek a középkorban, bemutató a kor kedvelt fegyvereivel Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Középkori tánc oktatás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Labirintus játék a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, remek családi program szombatonként
2017.03.11. Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Időutazás a középkorba, bikali fabatkás játékok, mese-barlang a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Lovagi torna bemutató, lovas programok és előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.11. Középkori programok, téli kalandok Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.15. Bikali programok 2017
Március 15. ünnepi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.15. Élménybirtok Bikal programok 2017
Március 15. - ünnepi program
2017.03.15. 11:30 Március 15. ünnepi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon 2017
2017.03.18. Középkori tánc oktatás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Szerelmi praktikák, avagy párterápia hölgyeknek és uraknak, kurtizánképzés Zinával az Élménybirtokon
2017.03.18. Színházi előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Tavaszi családi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Téli élmények minden szombaton a bikali Élménybirtokon 2017. Jöjj és lépj be a középkor világába!
2017.03.18. Fegyverek a középkorban, bemutató a kor kedvelt fegyvereivel Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Élménybirtok Bikal programok 2017
Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Labirintus játék a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, remek családi program szombatonként
2017.03.18. Lovagi torna bemutató, lovas programok és előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Bikali programok 2017
Tavaszi családi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Lovas előadás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, a Legio Nigra Legendája – lovagi torna
2017.03.18. Időutazás a középkorba, bikali fabatkás játékok, mese-barlang a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.18. Középkori programok, téli kalandok Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Élménybirtok Bikal programok 2017
Színházi Világnap az Élménybirtokon
2017.03.25. Színházi világnap a Bikali Élménybirtokon 2017
2017.03.25. Lovagi torna bemutató, lovas programok és előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Középkori tánc oktatás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Téli élmények minden szombaton a bikali Élménybirtokon 2017. Jöjj és lépj be a középkor világába!
2017.03.25. Tavaszi családi programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Szerelmi praktikák, avagy párterápia hölgyeknek és uraknak, kurtizánképzés Zinával az Élménybirtokon
2017.03.25. Bikali programok 2017
Színházi világnap a Bikali Élménybirtokon
2017.03.25. Színházi előadások a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Fegyverek a középkorban, bemutató a kor kedvelt fegyvereivel Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Labirintus játék a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, remek családi program szombatonként
2017.03.25. Lovas előadás a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, a Legio Nigra Legendája – lovagi torna
2017.03.25. Élménybirtok Bikal programok 2017
Élményprogramok szombatonként a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Időutazás a középkorba, bikali fabatkás játékok, mese-barlang a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.03.25. Középkori programok, téli kalandok Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.04.01. Élménybirtok Bikal programok 2017
Bolondok napja
2017.04.01. Bolondok napja az Élménybirtokon Bikalon 2017
2017.04.01. Bikali programok 2017
Bolondok napja az Élménybirtokon
2017.01.01. - 2017.12.31. Élmény csapatépítés, csapatépítő játékok cégeknek, baráti társaságoknak a bikali Élménybirtokon
2017.01.01. - 2017.12.31. Középkori jelmezkölcsönző családi és céges rendezvényekre
2017.01.01. - 2017.12.31. Lovas bemutatók, lovagi tornák, élmény istálló lovaglással, hintózással a bikali Élménybirtokon
2017.01.01. - 2017.12.31. Lovasbemutató, lovas előadások csoportoknak a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2017.04.15. Húsvétváró programok szombaton a Bikali Élménybirtokon 2017
2017.04.15. Tavaszköszöntő Kemencés Gasztrofesztivál 2017
HÚSVÉTVÁRÓ SZOMBAT
2017.04.15. Élménybirtok Bikal programok 2017
Húsvétváró szombat
2017.04.15. - 2017.04.17. Élménybirtok Bikal programok 2017
Tavaszköszöntő Kemencés Gasztrofesztivál
2017.04.16. Tavaszköszöntő Kemencés Gasztrofesztivál 2017
ÉVADNYITÓ VASÁRNAP
2017.04.16. Húsvét vasárnap program a Reneszánsz Élménybirtokon
2017.04.16. Élménybirtok Bikal programok 2017
Évadnyitó Húsvétvasárnap
2017.04.17. Húsvéthétfő program Élménybirtok Bikal 2017
2017.04.17. Tavaszköszöntő Kemencés Gasztrofesztivál 2017
HÚSVÉTHÉTFŐ
2017.04.17. Élménybirtok Bikal programok 2017
Húsvéthétfő a Bikali Élménybirtokon
2017.04.20. - 2017.06.29. Osztálykirándulás Bikalra, Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkjába 2017
2017.04.22. Ingyenes nyílt nap pedagógusoknak a Bikali Reneszánsz Élménybirtokon 2017
2017.04.22. Élménybirtok Bikal programok 2017
Ingyenes nyílt nap pedagógusoknak
2017.06.16. Élménybirtok Bikal koncert 2017
2017.06.16. 20:30 Élménybirtok Bikal programok 2017
Triász koncert
2017.08.24. 20:00 ExperiDance: Én, Leonardo - A fény születése táncjáték a Bikali Arénában
2017.08.25. 20:00 ExperiDance: Én, Leonardo - A fény születése táncjáték a Bikali Arénában
2017.08.26. 20:00 ExperiDance: Én, Leonardo - A fény születése táncjáték a Bikali Arénában

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer