Idei nyári attrakciónk: Kockajáték LEGO® Játszóház! Kreatívan egész nyáron!
Idei nyári attrakciónk: Kockajáték LEGO® Játszóház! Kreatívan egész nyáron!

Rigó Vendégház

Az erdők, mezők, rétek, tavak, legelők a - sokak számára gyermekkorukat idéző - hamisítatlan vidéki környezet a szívet és a lelket egyaránt rabul ejti. Aki csendre és nyugalomra vágyik, és szeretné maga mögött hagyni a nagyvárosok, zajos, rohanó mindennapjait, itt újjászülethet.


NAGYHÁZ (8+2 fő részére)

A nagyobb házunk a 19. század végén épült, klasszikus három osztatú ún. vertfalu ház.

A bejárati ajtóval szemben, középen a valamikori konyha - most kisszoba található, melyben 1 franciaágy és két egyedi kivitelezésű heverő van. Az előszobából jobbra nyílik a nagyszoba. Itt 4 fő részére kínálunk kényelmes szállást. Igény esetén pótágyazható.

Balra nyílik a konyha, ahol hűtő fagyasztóval, mikrosütő, mosogató, gáztűzhely főző-és tálalóedények, evőeszközök kávéfőző, szendvicssütő, kenyérpirító, bogrács állvánnyal található. A konyha mögött alakítottuk ki a fürdőszobát és a különálló WC helységet.

A házat egész évben kiadjuk, mivel cserépkályhákkal jól fűthető.

Az egész ház hangulatát meghatározza az egyedi készítésű és régi parasztbútorok harmonikus egysége, a tömör, vastag falak rusztikus hatása, a fafödém melegsége.

Kisház (3 fő részére)

A kisebb házba a kert felől, egy szőlőlugassal felfuttatott - nyári melegben kellemes árnyat adó - tornácon keresztül jutunk. A szoba magában foglalja a konyhasarkot is, mely edényekkel főző és evőeszközökkel jól felszerelt - kétlapos elektromos főző és grillező, kávéfőző, mosogató. A helységben egy franciaágy és egy heverő van, de igény esetén 4 fő (2 felnőtt, 2 gyermek) kényelmes elhelyezése is megoldható. A szobából nyílik a fürdőszoba, amely mögött található a fatüzeléses szauna. A ház barátságos hangulatát fokozza a natúr tölgyfagerendák és a hófehér kemence látványa.

Kástu (2 fő részére)

A kástu jellegzetes őrségi épület, az országban csak itt található, amely tulajdonképpen egy emeletes kamra. Egyszerre volt éléskamra és jószágélelem tárolására alkalmas építmény. Az emeletén tárolták az élelmiszereket, az alsó részén a gabonát, ecetet, szerszámokat stb.

Az épületbe belépve balra egy hangulatos kis étkező, szemben a konyhasarok található, mellette egy fával fűthető egyedi kialakítású kályha adja a szoba meleg, barátságos hangulatát. Jobbra találjuk a kályhával kialakított kis fürdőszobát, dézsás zuhanyzóval, wc-vel. A bejárattal szemben, sajátos kialakítású fa lépcsőn jutunk fel az emeletre, mely 2 fő részére kényelmes elhelyezést kínál.

A Kástu épülete az alig egy hektáros kert végében vadregényes, csendes környezetben, kb.100 méterre fekszik a vendégházak utca, és parkoló felőli bejáratától.

Forrás: A vendégház honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Rigó Vendégház

Programajánlat

Őrségi Termelői Piac 2017
Őrségi Termelői Piac 2017
  • Őriszentpéter
2017. augusztus 26.
Őrségi Tökfesztivál 2017
Őrségi Tökfesztivál 2017
  • Őriszentpéter
2017. szeptember 22 - 24.