Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

A tanösvényen az érdeklődők egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva nyerhetnek betekintést a Tisza-tó növény- és állatvilágába. A tanösvény a nemzeti parkkal szerződött kikötőkből csónaktúra formájában vagy a poroszlói Delfin-kikötőből rendszeres hajójárattal közelíthető meg. A sétányon elindulva kirándulás tehető a tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére. Az élőlények megfigyelését információs táblák és madármegfigyelők segítik. A sétányon a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai nyújtanak tájékoztatást, szerveznek élménytúrákat. A Vízi Sétány kerekes székkel és babakocsival is látogatható.

További információk


Még több a településen (Poroszló):

A Tisza-tó madárvilága télen-nyáron ellátja az ide látogatót érdekes látnivalókkal.

A tavasztól nyár végéig tartó költési időszak alatt búbos vöcskök figyelhetők meg a toronyból, ahogy a fészküket építik vagy éppenséggel a fiókáikat fuvarozzák a hátukon. A nyílt vízfelületeken kárókatonák halásznak csoportosan, míg a szerencsés megfigyelő a nádasok, gyékényesek belső tavaiban a világszerte veszélyeztetett rokonával, a kis kárókatonával is találkozhat. A ritka, rejtőzködő életmódú fekete gólyát leginkább a tó felett keringve pillanthatjuk meg, a bakcsók jelenlétét pedig az elsősorban alkonyatkor adott jellegzetes „kvak” hangjuk árulja el. A nádasok, gyékényesek fölött barna rétihéják lesik a gyanútlan szárcsa- és récefiókákat. Az uszadékfák kiváló fészkelési lehetőséget biztosítanak a küszvágó cséreknek, a tündérfátyol-mezőkön pedig a fattyúszerkők költenek telepesen. Csatornák partján gyakran találkozhatunk a színpompás jégmadárral, amint egy vízbe nyúló ágon várja a kisebb halakból álló zsákmányát. Kinyúló nádszálakon énekelve jelzi területét a nádirigó, a nádi tücsökmadár jelenlétére pedig a jellegzetesen tücsökszerű éneke hívja fel a figyelmet.

Ősszel a tó madárvilága teljesen átalakul. A téli vízszintre leeresztett tómederben tízezrével jelennek meg az északi tájak vadlúd csapatai. A tömeget a nagy lilik és a nyári lúd alkotja, de kis szerencsével két veszélyeztetett, ritka fajt – kis liliket és vörösnyakú ludat - is megpillanthatunk a kavargó tömegben. A szántókról pihenésre behúzódó vadlibákat rendszeresen támadják az itt telelő rétisasok. A mélyebb vizű öblözetekben északi récefajok tömegei figyelhetők meg. Nagy csapatokban telelnek itt a barát-, kontyos és kercerécék. Jellegzetes, de kis számú vendégnek számítanak a messze északról érkező sarki és északi búvárok.

2015 áprilisától ismét a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság üzemelteti a Vízi Sétányt!

    Nyitva tartás:

  •         április, október: 10.00 - 16.00 (utolsó menetrend szerinti járat 15.00 órakor)
  •         május 1.- június 14. és szeptember: 9.00 - 17.00 (utolsó menetrend szerinti járat 16.00 órakor)
  •         június 15.-augusztus 31. 9.00 - 19.00 (utolsó menetrend szerinti járat 18.00 órakor)

Nyitva tartási időben 20 percenként kishajó járatok indulnak a poroszlói Fűzfa Kikötőből. (Az utolsó járat zárás előtt 1 órával indul!)

A menetrend szerinti járatok indulási helye változott! 2017. április 1-jétől a poroszlói Fűzfa Kikötőből indulnak a kishajók. Így a Vízi Sétányra egy hosszabb csónakázással jutnak be vendégeink, az Eger-patak régi medre mentén.

Árak:

  • Felnőtt (18 év felett): 1500 Ft
  • Kedvezményes (3-18 éves kor, kerekesszékes): 1000 Ft
  • 3 év alattiaknak ingyenes  

Kilátó megtekintése (csak alkalmi kikötőknek, 3 év felett): 500 Ft
    
Saját szervezésben elérhető a további értékesítő kikötőkből:

  •     Albatrosz Kikötő és Kemping, Tiszafüred
  •     Csicsman Kikötő és Túraközpont, Poroszló
  •     Fűzfa Hotel és Pihenőpark, Poroszló
  •     Neptun Kikötő és Kemping, Újlőrincfalva
2017.04.01 - 2017.10.31

Még több a településen (Poroszló):

◄ Vissza

Eger

Programajánlat

Szolgáltató

Kapcsolódó hírek

Szelfizz és nyerj! Szelfizz és nyerj!

Látogasd meg az idén májusban nyílt Örvényi Pákász Tanösvény-t készíts egy szelfit, a tanösvény 1 jól beazonosítható pontján (pl.: az átkelő hajóban, a pákász tanyán vagy bármely táblával, melyen ...


Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer