Veronika Erdei Iskola Gyűrűfű
Siófoki télen is elvarázsol! Mindenkit vár a Jégkikötő!
Siófoki télen is elvarázsol! Mindenkit vár a Jégkikötő!
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Veronika Erdei Iskola Gyűrűfű


Szeretné, ha gyermeke megismerkedne vidám, játékos módon ismerkedne meg a természettel? Jöjjön Gyűrűfűre, az ország első ökofalujába! Szállásunk a Dél-Zselic lankái közt, természetvédelmi területen fekszik. A gyönyörű táj, a természetközeliség, a kikapcsolódás garantált. Erdei iskolánkban összesen 30 személyt tudunk elszállásolni hagyományos vályogházban – amelyhez azonban napkollektorral is felszerelt –, valamint jurtáinkban. Természetesen igény szerint étkeztetést is vállalunk. Szállásunkat természetbarát és energiatakarékos.

Nálunk a gyermekekkel számára profi, tapasztalt foglalkozásvezetők foglalkoznak. A nálunk töltött idő alatt gyermeke megismerkedhet az ökológiával, az olyan tradicionális sportokkal, mint az íjászat és a lovaglás, a természetismerettel, ezeken kívül pedig nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre és a közösségfejlesztésre is.

Erdei iskolánk célja a gyerekek környezethez való viszonyulásának pozitív megváltoztatása, magatartás-formálás. Sokat építünk a saját tevékenységre, önálló felfedezésre, élményközpontúságra. A környezeti ismeretek átadásán túl fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartás fejlesztését. Hisszük, hogy a gyerekek viselkedésmintái alapvetően hiteles példaadással alakíthatók.

Gyűrűfű ideköltözött lakói nem a nagyvárosból menekültek, hanem egy más életforma kialakításának reményében költöztek az ökológiai faluba. Szeretnénk a pazarló, fogyasztói társadalom taposómalmából kilépni, és fenntartható módon élni. Átadni gyerekeinknek nemcsak a viszonylag élhető állapotban hagyott Földünket, hanem azokat az ismereteket, amelyek ezt az állapotot megőrizni képesek.

Ezért tartjuk fontosnak, hogy az itt pár napot eltöltő gyerekek ne csak a hagyományos erdei iskolában elsajátított természettel kapcsolatos ismeretekkel gyarapodjanak, hanem komplex képet kapjanak az őket körülvevő környezetükről. Igyekszünk egyfajta alázatot kialakítani bennük a természet iránt, s tudatosítani, hogy ne mi alakítsuk kényünk-kedvünk szerint környezetünket, hanem próbáljunk alkalmazkodni hozzá (pazarló szokások visszaszorításával, alternatív technikák alkalmazásával stb.).

Erdei iskolánk 2004-ben nyitotta meg kapuit. A helyszín kínálkozott erdei iskola létesítéséhez, hiszen viszonylag érintetlen, változatos élőhelyekkel rendelkező, természetvédelmi területen található, az ökológiai falu szívében.

Forrás: Veronika Erdei Iskola oldala

2022.01.01 - 2022.12.31

Találatok száma: 1

Ibafai Pipamúzeum

Ibafai Pipamúzeum

1968-ban Ibafán létrehoztak egy pipatörténeti kiállitást, amely mai formáját az 1989-es újrarendezés során nyerte el. A kiállitott tárgyak a pécsi Janus Pannonius Múzeum gyüjteményét képezik. Az ibafai pipatörténeti kiállitás két teremben mutatja be érdekességeit. Az első teremben a nevezetes ibafai fapipa ... Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
7935 Ibafa , Gyűrűfű 086/4 hrsz. Lovastanya
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események