Turizmus Program

Szaunázók hétvégéje

Siófoki Halfesztivál

Oldtimer Show

Hogyan segítenek az állatok a gyógyulásban?

Csabai Kolbászfesztivál

Kék Zónák Titkai

Bor Apetite - Sétáló borkóstoló a hévízi Bonvitalban
Csabai Kolbászfesztivál 2025. október 23-26. Békéscsaba
Idén is nagyszabású gálakoncerttel búcsúztatja az évet a világon egyedül álló 100 Tagú Cigányzenekar
Bor Apetite - Sétáló borkóstoló a hévízi Bonvitalban
Csabai Kolbászfesztivál 2025. október 23-26. Békéscsaba
Idén is nagyszabású gálakoncerttel búcsúztatja az évet a világon egyedül álló 100 Tagú Cigányzenekar

Szentendrei gasztronómia

Népszerűség

Egykor az erdőhorváti asszonyok Miskolctól Sátoraljaújhelyig híresek voltak perecükről. A nehéz megélhetés miatt piacokon árulták őket, így tettek szert további bevételre. Ezt a néhány alapanyagból készült tésztát (víz, liszt, só, cukor, élesztő) karika formájúra nyújtják, majd megfőzik, utána pedig a kemencében megsütik. A több hónapig elálló pereceket magában vagy mákkal megszórva és tejjel, vízzel leöntve is fogyasztották.

Kiemelt ajánlat

Egykor az erdőhorváti asszonyok Miskolctól Sátoraljaújhelyig híresek voltak perecükről. A nehéz megélhetés miatt piacokon árulták őket, így tettek szert további bevételre. Ezt a néhány alapanyagból készült tésztát (víz, liszt, só, cukor, élesztő) karika formájúra nyújtják, majd megfőzik, utána pedig a kemencében megsütik. A több hónapig elálló pereceket magában vagy mákkal megszórva és tejjel, vízzel leöntve is fogyasztották.

Kiemelt ajánlat

Egykor az erdőhorváti asszonyok Miskolctól Sátoraljaújhelyig híresek voltak perecükről. A nehéz megélhetés miatt piacokon árulták őket, így tettek szert további bevételre. Ezt a néhány alapanyagból készült tésztát (víz, liszt, só, cukor, élesztő) karika formájúra nyújtják, majd megfőzik, utána pedig a kemencében megsütik. A több hónapig elálló pereceket magában vagy mákkal megszórva és tejjel, vízzel leöntve is fogyasztották.

Kiemelt ajánlat

2025. november 8-án és 9-én Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a Skanzenben! A színes programkavalkád mellett a Skanzen Étterem ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel, libás finomságokkal, újborokkal, továbbá a`la carte és korlátlan svédasztalos étel- és italfogyasztással várja vendégeit!

Kiemelt ajánlat

2025. november 8-án és 9-én Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a Skanzenben! A színes programkavalkád mellett a Skanzen Étterem ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel, libás finomságokkal, újborokkal, továbbá a`la carte és korlátlan svédasztalos étel- és italfogyasztással várja vendégeit!

Kiemelt ajánlat

2025. november 8-án és 9-én Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a Skanzenben! A színes programkavalkád mellett a Skanzen Étterem ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel, libás finomságokkal, újborokkal, továbbá a`la carte és korlátlan svédasztalos étel- és italfogyasztással várja vendégeit!

Kiemelt ajánlat

A Szent Márton Újborfesztivál és Libator során Márton-napi szokásokkal telnek meg a Skanzen portái. A látogatók részt vehetnek borkóstoláson és libalakomán, megismerhetik Szent Márton életét, valamint kézműves foglalkozások keretében elkészíthetik az őszi ünnepkör szimbólumait is. A lámpás felvonulás évről évre kedvelt programelem, ami az idei évben sem fog hiányozni.

Kiemelt ajánlat

A Szent Márton Újborfesztivál és Libator során Márton-napi szokásokkal telnek meg a Skanzen portái. A látogatók részt vehetnek borkóstoláson és libalakomán, megismerhetik Szent Márton életét, valamint kézműves foglalkozások keretében elkészíthetik az őszi ünnepkör szimbólumait is. A lámpás felvonulás évről évre kedvelt programelem, ami az idei évben sem fog hiányozni.

Kiemelt ajánlat

A Szent Márton Újborfesztivál és Libator során Márton-napi szokásokkal telnek meg a Skanzen portái. A látogatók részt vehetnek borkóstoláson és libalakomán, megismerhetik Szent Márton életét, valamint kézműves foglalkozások keretében elkészíthetik az őszi ünnepkör szimbólumait is. A lámpás felvonulás évről évre kedvelt programelem, ami az idei évben sem fog hiányozni.

Kiemelt ajánlat

A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.

Kiemelt ajánlat

A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.

Kiemelt ajánlat

A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.

Kiemelt ajánlat

Több osztály számára foglalható foglalkozások az év-kör különböző időszakához, jeles napjaihoz kapcsolódóan.

Kiemelt ajánlat

Több osztály számára foglalható foglalkozások az év-kör különböző időszakához, jeles napjaihoz kapcsolódóan.

Kiemelt ajánlat

Több osztály számára foglalható foglalkozások az év-kör különböző időszakához, jeles napjaihoz kapcsolódóan.

Kiemelt ajánlat

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Szaunázók Hétvégéje
Bor Apetite - Sétáló borkóstoló a hévízi Bonvitalban
Pontyshow 2025. november 7-9. Magyarország egyik legnagyobb horgászkiállítása
Szaunázók Hétvégéje
Bor Apetite - Sétáló borkóstoló a hévízi Bonvitalban
Pontyshow 2025. november 7-9. Magyarország egyik legnagyobb horgászkiállítása

Legjobb élmények

Szaunázók Hétvégéje
Őszi Oldtimer Show! 500 válogatott oldtimer jármű! 100 évnél öregebb motorkerékpárok és fakerekű autók!