Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Acetánia Ecetmúzeum
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Acetánia Ecetmúzeum

A hazai gasztroforradalom, a tudatos étkezéshez vezető út fontos állomásaként nyílt meg az ország első ecetmúzeuma, az Acetánia. Az Acetánia Ecetmúzeum egy olyan kiállítótér, ahol a látogatók a legkorszerűbb prezentációs technikák segítségével ismerhetik meg a borecetek gazdag történetét és izgalmas előállítási módját. A múzeum élményszerűen mutatja be az érdeklődőknek ennek az emberiséggel közel egyidős fűszernek a kultúrtörténetét. A látogatás során megismerkedhetnek a­­z ecetek megannyi fajtájával, elkészítésük mikéntjével és kalandos történelmükkel. Az Acetánia, a Borecet Művek alagsorában nyílt meg, Bodrogkeresztúron.

További információk


Még több a településen (Bodrogkeresztúr):

Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, ipari ecetsav jut eszébe. Mire is használjuk ezt? Kávéfőző tisztításra, vízkőmentesítésre és olykor, nagyon óvatosan mérve, ezzel savanyítjuk a bablevest. Szégyenletes kép egy olyan fűszerről, melynek készítésének hagyománya visszanyúlik időszámításunk előttig.

Nincs benne a köztudatban, hogy olyan ecetalapanyagok léteznek, mint a bor, sör, rizs, gyümölcsök, vagy akár a méz. Ezekből rengeteg féle ecet készül, amelyek mind-mind magukban hordozzák az alapanyagokra jellemző íz- illatanyagokat. A jó minőségű, biológiai eljárással készült, sokszor akár évekig érlelt ecetek elsősorban fűszerek, és nem savanyítószerek. Pár csepp minőségi bor-, balzsam-, vagy gyümölcsecettel bármilyen ételt „megbolondíthatunk”, izgalmasabbá tehetünk.

A modern kialakítású múzeum élményszerűen mutatja be az érdeklődőknek ennek az emberiséggel közel egyidős fűszernek a kultúrtörténetét. A látogatás során megismerkedhetnek az ecetek megannyi fajtájával, elkészítésük mikéntjével és kalandos történelmükkel.

Az Acetánia Ecetmúzeum a bodrogkeresztúri Borecet Művek pincéjében található, egy olyan kiállítótérben, ahol a látogatók a legkorszerűbb prezentációs technikák segítségével ismerhetik meg a borecetek gazdag történetét és izgalmas előállítási módját.

A múzeumot Bor- és Gyümölcsecetgyártók Egyesülete alapította. Az egyesület létrejöttének célja is az volt, hogy megismertesse az emberekkel a természetes eceteket illetve megváltoztassa az érdeklődők ecetről kialakult képét.

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek 08:00 – 16:00
Egyéb időpontban: egyeztetés alapján,
Hétvégi látogatás esetén kérjük jelentkezzen be!

2016.01.01 - 2016.12.31

Még több a településen (Bodrogkeresztúr):

◄ Vissza

Programajánlat

Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok 2017
Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok 2017
  • Tokaj
2017. október
6 - 8.

Pesterzsébeti Múzeum programok 2016
Pesterzsébeti Múzeum programok 2016
  • Budapest
  • XX. kerület
2016. december
6 - 10.

Göcseji Múzeum programok 2016
Göcseji Múzeum programok 2016
  • Zalaegerszeg
2016.12.08. -
2017.02.25.  

Szolgáltató

Gabi Vendégház
Gabi Vendégház
  • Bodrogkeresztúr

Kiscsillag Vendégház
Kiscsillag Vendégház
  • Bodrogkeresztúr

Rátkai Vendégház
Rátkai Vendégház
  • Bodrogkeresztúr

Székely Fogadó
Székely Fogadó
  • Bodrogkeresztúr

Tokaji Borecet Manufaktúra
Tokaji Borecet Manufaktúra
  • Bodrogkeresztúr

Zakator Vendégház
Zakator Vendégház
  • Bodrogkisfalud

Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer