Koch Borászat
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Koch Borászat


Az elmúlt közel húsz évben számos fejlesztés eredményeként alakult ki a Koch Borászat központja, amit egy 40 hektáros, összefüggő szőlőterület ölel át, alig egy kilométerre Borota községtől. A borászati üzem a legkorszerűbb technológiával rendelkezik a feldolgozástól a palackozásig.

Borászat

Az üzem teljes kapacitása 18 000 hl. A technológiai berendezések,a pince, az irodák, az óvodás gyerekek szüretelését biztosító szőlő mintakert, a wellness részleggel felszerelt panzió, az elegáns borkóstoló épület, a kádár szakmát bemutató múzeum és az autentikus kádárlakás együttese várja a boraink és bortermelési filozófiánk iránt érdeklődőket. Elődeinkre emlékezve az itteni épületeket a felső-bácskai hagyományokat megidéző sváb barokk stílusban hoztuk létre.

A pincénk körül 40 ha-os kiváló szőlőterületeink találhatók, saját telepítésű fiatal ültetvényeink minőségi fajtákkal. (Kadarka, Pinot Noir, Kékfrankos, Chardonnay, Ottonel Muskotály, Rajnai Rizling, Cserszegi Fűszeres, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc)

Ez a terroár a borvidék egyik gyöngyszeme. A felső-bácskai barna csernozjon talaj magas humusz-, mész és tápanyagtartalma, jó vízgazdálkodása miatt az itt termelt szőlőből készült borokat gazdag íz- illatanyagok, nagy, de szép savak és magas alkoholtartalom jellemzi.

Minden ültetvényünkben saját termesztés technológiát alkalmazunk, melynek lényeges elemei:

  • rovarölő szer mentes
  • minimálisra csökkentett gombaölőszer használata
  • gyepesítés
  • madárodúk elhelyezése az ültetvényekben
  • saját művelésmód, melyben a növények természetes módon drótok közé  kényszerítés és lombozat csonkázása nélkül szabadon nőhetnek. 

Folyamatosan fejlesztjük pincénk technológiáját és javítjuk boraink minőségét.

Szőlőfeldolgozást korszerű és kíméletes membránpréssel végezzük, az üzemben új szivattyúkkal és tárolótérrel rendelkezünk.

Palackozó sorunk új, modern, legszigorúbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek megfelel.

Fehér- és rosé boraink elkészítése reduktív technológiával történik, még vörös borainknál nagy tölgyfahordós és barrique hordós érlelés után még palackos érlelést is végzünk prémium kategóriás borainkon.

Panzió

A borászat látogatóinak igényeit figyelembe véve egy nyolcszobás panziót építettünk, ahol 24 vendéget is magas színvonalon el tudunk látni.

A borkóstoló, a kemencés vacsora, az elmaradhatatlan pincelátogatás után lehetőség van a kádár szakmát bemutató múzeum és az autentikusan berendezett kádárlakás megtekintésére.

A gasztronómiai élményekben megfáradt vendégnek lehetősége van a panzió wellness részlegében felfrissülni, szaunázni vagy a szabadtéri medencében megmártózni, úszni. 

Forrás: a borászat honlapja

2021.01.01 - 2021.12.31


Kiemelt ajánlatok

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Borotai programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás