PROGRAMHELYEK
Tokaj Classic borászat Mád
Három, a világ sok országában koncertező klasszikus zenész életében 1994 fordulópont volt, mikor is Mádon járva, és kóstolva az “új” aszúkat, úgy döntöttek – Ők is részesei akarnak lenni a tokaji aszú újjáéledésének.
Andrássy Pincészet
Az Andrássy Pincészet 1999-ben kezdte meg működését mintegy 20 hektár szőlőterületen Tokaj-hegyalja első osztályú kataszterében, a Szentkereszt-dűlőben.
Babits Pincészet
A borászati tradíció a mai napig is nemzedékről nemzedékre száll. A tokaji borok jellegzetes karakterének kialakulásában meghatározó szerepe van a pincének, a falakat borító nemes penésznek és a nagy hagyományú tölgyfahordóknak. Kínálatunkban pincészetünk több évjárat édes, félédes és száraz ...
Bene Pincészet
A borkóstolás alkalmával betekintést nyerhetnek a borászat világába, megmutatjuk a présházat, a borkezelő és palackozó helyiséget. Az 1850-ben épült pincékben tehetnek sétát, igény szerint különböző borkóstoló sorokból választva megízlelhetik borainkat. Áprilistól októberig van lehetőség a pincénkben ...
Bodrog Borműhely
Tokaj városától kilenc kilométerre, Bodrogkisfaludon található a borászat, a környező települések határában pedig a szőlőterületek. A Hajdú János és Farkas Krisztián által alapított Bodrog Borműhely jelenleg 4,5 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Birtoklátogatásra, borkóstolásra előzetes bejelentkezés ...
Dudovics István családi pincészete
A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, ...
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tarcal
A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket. Főborászunk kezei alól a borvidék vezető szőlőfajtáit – a ...
Kardos és Fia Szőlőbirtok Mád
Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése. Aszúbort kizárólag kitűnő évjáratokban, limitált mennyiségben készítünk. Boraink: cuvée ziccer, madKiss, supreme birtokbor, padihegy furmint, betsek furmint, tündérmese late harvest, szamorodni édes, tokaji aszú ...
Obzidian Bormanufaktúra
A birtok talajának izgalmas karakterét leginkább a perlit formálja. Az innen származó borok egyik meghatározó jellemzője a hűvös elegancia.
Pannon Tokaj Pincészet
A teljes egészében magyar tulajdonú pincészet jelenleg 19,8 ha területtel rendelkezik. A három legjelentősebb tokaji szőlőfajtát termesztjük: a furmintot, a hárslevelűt és a sárgamuskotályt.