Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.

A tárlat a lenyűgöző emberi testet mutatja be a látogatók számára, különböző életszakaszokban és lehetővé teszi, hogy tetőtől talpig betekintést nyerjünk bőrünk alá. A tárlat méretében meghaladja az Európában eddig valaha látott kiállításokat. A több, mint 2200 négyzetméretes kiállítótéren a látogatók több száz tökéletesen elkészített kiállítási tárgyat, köztük teljes testet ábrázoló emberi preparátumokat láthatnak. 2018. július 29-ig látogatható!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Budapesten megnyílt a világhírű BODY kiállítás. A kivételes hangulatú tárlat 2200 négyzetméterén több száz eredeti, egykor emberi testben megtalálható szerv preparációját mutatja be az érdeklődők számára, így például megtekinthető az ember vázrendszere, izomzata, légzőszerve, szaporítószervei, és az egész keringési rendszer.

A tárlaton felkészült orvostanhallgatók várják az érdeklődőket, akik minden felmerülő kérdésre választ adnak a szakmai, háttér információkkal kapcsolatban. A galériákban az érdeklődők megismerhetik a lenyűgöző emberi testrészeket, különböző életszakaszokban. A szemünk elé tárul élőben, hogy tetőtől talpig valójában mi rejlik a bőrünk alatt. A kiállítás egész területét 3D-s animációkat bemutató nagy képernyők és dokumentumok egészítik ki, ezzel teljessé téve a tárlat vizuális élményét. Speciális részleget szentel a kiállítás az emberi magzat fejlődésének bemutatására, amely közérthetően elmagyarázza a fiatalok számára a születés csodáját.

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll. Ezért a szervezők életre hívták a „Magyarok a napi testmozgásért társadalmi összefogást”, amely mellé olyan prominens személyek álltak, mint például Cseh László, Szentesi Éva, Győrfi Pál vagy Steiner Kristóf.

Egyénileg és csoportosan is várjuk szeretettel az érdeklődőket a BODY Kiállításon.

A csoportokat a kiállítás medikusai vezetik körbe a tárlaton, akik örömmel állnak rendelkezésre a felmerülő kérdések kapcsán. A kiállításon található preparátumok különböző testhelyzeteket mutatnak be, így a mozgás, sportolás, valamint pihenés közbeni állapotokat ábrázolják.

A BODY kiállítás rendkívül gazdag tudásanyagot tár a látogatók elé és jelentősen befolyásolja az életmódjukat is. Egy dohányzó ember elfeketedett tüdejének vagy egy rákos máj látványa a legtöbb látogató számára sokkoló élmény.

A kiállítás kialakítása a csontrendszerrel kezdődik, majd bemutatja az izom-, ideg-, keringési, emésztési, légzőszervi, húgyúti és reproduktív rendszereket; valamint a magzati fejlődést az egymást követő szobákban.

A kiállítás egyes termei a következő témák szerint vannak berendezve: az orvostudomány és a magyar orvostudomány története, légzőrendszer, emésztőrendszer, szív, keringési rendszer, izomrendszer, idegrendszer, csontrendszer, embrionális fejlődés, reproduktív és húgyúti rendszer, patológia és az emberi test gyógyítása, elsősegély nyújtás és sürgősségi ellátás.

Néhány test úgy van felállítva, hogy konkrét, beállított tevékenységet, mozgást végez.

Útközben a felnőtt dohányosok szennyezett tüdeje is látható.

Az egyik rész több magzatot foglal magába, a fejlődés különböző fázisaiban. Itt lehetősége nyílik a látogatónak, hogy kihagyja a szobát és másik teremben folytassa a kiállítás megtekintését.

A kiállítás szakmai segítségét és egyéb információ elosztását medikusok végzik a helyszínen, így bárki kérdezhet tőlük az egyes termekben.

A BODY kiállítás a Magyar Vöröskereszt együttműködésében egy olyan kiállító térrel operál, ahol bárki kipróbálhatja az újraélesztést kiállítási eszközökön és erre alkalmas prezentációs tárgyakon.

A BODY kiállítás és a Magyar Vöröskereszt havi rendszeres véradást szervez a kiállításon, ezen alkalmakra regisztráció ellenében várják a szervezők a jelentkezőket.

A magyar orvostudománynak a BODY kiállítás szervezői külön termet szentelnek, így a hazai orvosszakmai érdekességek és tények is részletesen leírva láthatóak a kiállításon.

Plasztináció

A plasztináció a test vagy testrészek konzerválásának az anatómiában használatos modern módszere. Az eljárás során a formalinnal kezelt szövetekből kivonják a vizet és a zsírokat, majd ezek helyére szilikonpolimert juttatnak.

A módszer fő lépései:

  •     a formalinos fixálás,
  •     a -19 °C hőmérsékletű acetonfürdőben végzett dehidratálás,
  •     az impregnáció, amely során a szövetekben maradt mobilis kémiai anyagokat (folyadékok, illékony anyagok) vákuum segítségével eltávolítják,
  •     a test szilikonfürdőbe kerül és újra telítődik, végül
  •     a szobahőmérsékleten történő keményítés.

A plasztinált test kemény, szagtalan, szabad levegőn tartható, a sejtek és természetes szövetfelületek eredeti alakja mikroszkopikus nagyságrendig épségben marad és már nem tud elbomlani.

Információk

Kiállítás: minden nap 09:00 - 20:00

A kiállítás 20:00-ig tart nyitva, de a kiállítótérbe csak 18:30-ig tudjuk leengedni a látogatókat.

Kérjük Önöket, hogy az említett időpontig szíveskedjenek megérkezni.

Jegytípusok  Hétköznap  Hétvégén

Felnőtt jegy  3 800 Ft  4 400 Ft
Diák / Nyugdíjas jegy *  2 900 Ft  3 500 Ft
Gyermek jegy (6-14 év)  2 500 Ft  2 800 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + max. 3 gyermek)  10 500 Ft  11 900 Ft
Mozgássérült jegy **  2 500 Ft  2 800 Ft
Gyermek és Diák csoportos jegy ***  2 000 Ft  2 400 Ft

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Emberi test kiállítás Budapest 2018. Fedezze fel az emberi test titkait a BODY kiállításon!

Szolgáltató

© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket