Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2020

Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2020

Kiemelt ajánlat
2020. február 24.

A város legnagyobb kulturális intézménye, közművelődési, közösségi színtere a Babits Mihály Kulturális Központ egész évben változatos programokkal várja az érdeklődőket. A művelődési házhoz tartozik az Agora Mozi és Művészetek Háza is.

Programok

2020. február 17. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - A "belülről vezérelt" alkotó folyamatok. Az expresszionizmus.

Németországban a 20. század második évtizedében az expresszionizmus vált a legjellemzőbb festői törekvéssé. A Fauves-kör német megfelelője, a „Die Brücke” csoport magában hordozta az expresszionizmus csíráit, hatott az expresszionizmusra Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Ensor és Hodler, rajtuk keresztül a szecesszió szimbolizmusa és miszticizmusa. Amíg a kubizmust a teljes objektivitás jellemezte, az expresszionizmus a romantika késői változata. A művészi alany néha beteges szorongásának önkivetítődése a magva az irányzatnak, amely a háború előtt és alatt az értelmiséget elfogta. Az 1910-ben indult az expresszionizmus folyóirata, a „Sturm” (Vihar). Waszilij Kandinszkij (1866-1944) a „tiszta festészet” mellett száll síkra, vallotta, hogy a festményből minden témát, gondolatot száműzni kell. A zenéhez akarta közelíteni a festészetet, úgy vélte, hogy a képzőművészetnek is ugyanolyan tiszta, minden naturális utalás nélküli esztétikai hatást kell ébresztenie, mint a zenének.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. február 17. 19:00
Szekszárdi Big Band koncert

Művészeti vezető: Pecze István

Sztárvendég: László Boldizsár

Közreműködik:

Csepregi Péter – ének

Pecze Balázs – trombita

Pecze Zsófi – ének

Puskás Zsombor - ének

Jegyár: 2.600 Ft

2020. február 18. 14:30
Mátyás király mézbora Kisiskolás bérlet

Mátyás király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána miért nincs a királyi asztalon a mézbor. A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért. A mesét korhű középkori zene és tánc színesíti, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

Jegyár 1000 Ft

További előadások: 
2020. február 19. 10:00 Óvodás bérlet
2020. február 19. 14:30 Kisiskolás Plusz bérlet

2020. február 20. 13:30
Hollós László Megyei Természetismereti Versmondó Verseny

A Hollós László emlékére szervezett versmondó verseny évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő program a város és tágabb környéke általános iskolásainak. A három korcsoportnak hirdetett verseny, amelynek témája hagyományosan a természetvédelem, a bennünket körülvevő környezet, igen népszerű az iskolák körében, rendszerint sok kisdiákot neveznek pedagógusaik. Az előadásokat szakértő zsűri értékeli, a legjobbak tárgyjutalomban is részesülnek.

2020. február 24. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az expresszionizmus: stílus és jelentésváltozatok

Általánosan elterjedt nézet, hogy az expresszionizmus német mozgalom, a szót magát egy francia kritikus írta le 1908-ban, egy francia festőművészre alkalmazva. De ebben az évben jelentette ki Matisse is „Egy festő feljegyzései” című értekezésében, hogy „mindenekelőtt az expresszióval (kifejezéssel) foglalkozom…”. Az expresszionizmus megnyilatkozási formái nagyszámúak és különfélék, és a művészet valamennyi műfajában fellelhetők. Nem csak a képzőművészetben, az irodalomban, a zenében, a színpadon, a filmben, de az építészetben és az iparművészetben is jelen volt, hiszen ami életre hívta, az az adott társadalmi állapot kísérője volt. Valójában az akkori pozitivista szemlélettel szembenálló, ha tetszik ellenzéki felfogás volt, mely magában hordozta a naturalizmus illetve az impresszionizmus eszközrendszerével való szembenállást. Az élet valamennyi területén (iparban, kereskedelemben, politikában…) felértékelődött az egyén szerepe. A szabad kereskedelem és az új ipar megkövetelte a szabadságot, legfőképpen azt, hogy az egyén megszabaduljon a társadalmi magatartást meghatározó régi szabályoktól. A művészet részéről mindez egyértelműen a tagadásban mutatkozott meg. Manapság szinte minden megnyilvánulásra vonatkoztatják, melyekre jellemző a szubjektivitás, így a stilárisan és módszerében teljesen eltérő, önmagukba zárt törekvésekre is. Figyelnünk kell a fogalomhasználatra. Az expresszionizmus nem azonosítható általában az expresszivitással.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. február 24. 19:00
Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0

Ilyen az, amikor két sokoldalú, kreatív, alkotóereje teljében levő, méltán népszerű művész egymásra talál: a dalszerző, szövegíró, frontember (Kistehén) és a sokkötetes író, színpadi szerző közös estje kötelező program mindenkinek, aki meg kíván győződni arról, hogy az igényes, magas nívójú kortárs művészet is lehet magával ragadóan élvezetes és szórakoztató. A greCSÓKOLlár két nagyszerű alkotó és kiváló előadói képességekkel rendelkező színpadi ember közös gondolkodásának, párbeszédének feszesre komponált, ám számos rögtönzéssel, spontaneitással teli műsora a barátságról, szerelmekről, szeretőkről, maradásról és menekülésről, reményről és lemondásról, elindulásról és megérkezésről, otthonról és otthontalanságról. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák közös dalokban és új novellákban elbeszélve – hozzánk és rólunk szóló történet mindahány. A zenés kalandozás különlegessége, hogy a hazai underground egyik legsokoldalúbb szereplője, az immár két remek novelláskötetet is kiadott Kollár-Klemencz László prózaíróként, a páratlanul népes olvasótáborral rendelkező Grecsó Krisztián pedig zenészként és dalszerzőként is bemutatkozik. Teszik mindezt mindennemű művészi allűröktől mentes, végtelenül vonzó, személyes hangnemben, miközben elmosódnak a műfaji különbségek, s a zenei, az előadói és az irodalmi megszólalás egymásban oldódik fel. (Írta: Keresztury Tibor)

Az est vendége Dés László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas dzsesszzenész, zeneszerző, előadóművész, aki számtalan zenésszel, előadóművésszel, színésszel dolgozott együtt, kortárs írókkal (Esterházy Péterrel, Grecsó Krisztiánnal, Parti Nagy Lajossal, Spiró Györggyel, Závada Pállal) közös estjeinek népszerűsége töretlen. Számos film és musical fülbemászó zenéjét köszönhetjük neki. Hangszere a szoprán- és tenorszaxofon, játékát az érzékeny és "szubjektív hang", az improvizációs dallamvezetés jellemzi.

Az előadáson közreműködik még Mákó Kató (vokál és archaikus ütőshangszerek) és Vajdovich Árpád (bőgő és vokál).

Jegyár: 2.500 Ft

2020. február 25. 10:30
Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja

Az országgyűlés 2000. június 16-án hatályba lépett határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. 1947-ben ezen a napon Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok jogellenesen letartóztatták, majd a Szovjetunióba hurcolták. A mentelmi jogától megfosztott képviselő hozzávetőleg kilenc évet töltött börtönökben és munkatáborokban. Szabadon engedése után pár évvel, 1959-ben, 51 évesen halt meg.

A politikus emblematikus letartóztatása az első állomása volt annak az eltervezett folyamatnak, mely során a kommunista párt az ellenszegülők kiiktatásával a totális egypárti diktatúra kiépítése felé haladt. A kisgazda képviselő önkényes fogva tartása a demokratikus jogok lábbal tiprásának jelképévé vált, s jól jellemezte a pártállami rezsim majdnem fél évszázados uralmát. Kovács Béla sorsa egyfajta típuspéldája lett azoknak, akiket ma a kommunizmus áldozataiként tarthatunk számon.

2020. február 26. 17:00
EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem

Téma: Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban

Előadó: Mester Károly agrármérnök (Szarvas)

Szervező: Mentálhigiénés Műhely

A belépés díjtalan.

2020. február 26. 18:00 és 20:30
"Kolera a Vackor csoportban" – Bödőcs Tibor önálló estje

Bödőcs Tibor turnéra indult ötödik önálló estjével! Az emberiség nagy kérdéseiről és a hétköznapok prózai, kis pillanatairól szóló műsor minden eddiginél szókimondóbb, szabadabb. A bödőcsi univerzum állandó bolygói, Búcsúszentlászló és Magyarország mellett most új témák is előkerülnek. A többi legyen meglepetés.

Vendég: Hajdú Balázs

Jegyár: 4.300 Ft

2020. február 28. 18:00
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása: A család jövője, a jövő családja

Média szereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Bagdy Emőke mint ember titka a munka, a szorgalom. Nem ismeri a körülményeket, nem igényel feltételeket. Kedvenc tárgyai a kedves és fontos könyvei. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás. Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus.

Jegyár: 3200 Ft

2020. március 01. 10:30
Kisvakond bábjáték

Nem maradnak élmény nélkül azok, akik március 1-jén délelőtt szeretnének megfelelő elfoglaltságot találni a család legkisebb tagja számára. Vasárnap délelőtt 10:30 órakor érdemes lesz ellátogatni a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermébe, ahol egy felvonásban egy mindenki által jól ismert rajzfilmhős a Kisvakond lesz vendégünk. A Kisvakond című bábjáték az eredeti cseh meséből került színpadi alkalmazásra a közkedvelt Kalap Jakab produkciójában.

A Kisvakond bábjátékot 2-től 8 éves korig ajánljuk.

Műsoridő 50 perc
Jegyár 1.500 Ft

2020. március 02. 17:30
Művészettörténeti Szabadegyetem - A "varrógép és esernyő véletlen találkozása..." A DaDa

A Dada nem egységes mozgalom, nem szabályos csoport, tagjai minden visszaemlékezésükben kiemelik állandó, létszükségletszerű vitáikat. Az „első háború” alatti-utáni megváltozott politikai-társadalmi helyzetnek köszönhetően a Dada intellektuális téren jelentett áttörést az európai, és az amerikai művészetben. A művészetről alkotott elképzelésekben szintúgy. Az avantgárd első hullámának, a klasszikus modernek irányzatai közül a dadaizmus kitüntetett figyelmet érdemel, bár néha, főleg Európa keleti részén, nem könnyű elválasztani az avantgárd egyéb irányzataitól, akár egy alkotó munkásságán belül is (pl. Kassák Lajos, Moholy-Nagy László). A dadaizmus nem köthető egyértelműen egy művészeti ághoz sem, ugyanannyira irodalmi, mint képzőművészeti és előadóművészeti irányzat. A dadaisták munkásságában elmosódnak a műfajbeli határok, a kubistákhoz hasonlóan készítenek montázsokat, kollázsokat. A fotót, a mindennapi élet tárgyait bevonják az alkotásokba. A dadaizmus alapattitűdje a tagadás, a cinizmusba átcsapó irónia, gyakran anarchista lázadás. Ezt tükrözi Kassák ismert felszólítása: "Romboljatok, hogy építhessetek, építsetek, hogy győzhessetek!"

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. március 03. 14:00
A MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA

Előadó: Dr. Alfahrat Jusuf (onkológus főorvos)

A belépés díjtalan.

2020. március 04. 19:00
Nagy-Kálózy Eszter – Rudolf Péter: ...És Rómeó és Júlia… (Pódium bérlet III. előadás)

Egy híres szerelem, de most másként!

Ketten vannak a világot jelentő deszkákon. Összesen ketten jelenítik meg Shakespeare világát. Egy halálra ítélt, halhatatlan szerelem történetét. Ám Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter nemcsak a szerelmespárt alakítják. Varázsos játékukkal életre keltik egész Veronát. Testük egyben a díszlet is. Gesztusok, mozdulatok fantáziadús jelrendszerével változnak egy pillanat alatt figuráról figurára. Öntörvényű, lázas száguldás, egy drámaköltő zseni kottája alapján.

Az előadást létrehozta: Nagy-Kálózy Eszter (Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész), Rudolf Péter (Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, kiváló művész), Horgas Ádám

Jegyár: 2.000 Ft

2020. március 07. 09:00 - 18:30
AA Anonim Alkoholisták XV. Találkozó

Regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő helyszínen fizetendő

2020. március 08. 10:00 - 18:30
Nőnapi kavalkád

A lányok és asszonyok testi-lelki-szellemi felüdülését szolgáló ajándék programok, a Mentálhigiénés Műhely szervezésében. A nap folyamán interaktív mozgásművészeti- és tánc bemutatókon, mozgásmeditációs foglalkozáson, kreatív színházi együttléten, hangfűrdőn, egészségügyi állapotfelmérésen, életmód tanácsadáson, kreatív kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők. Ezen kívül gyermekeknek szóló "hangszersimogató" örömzenéléssel, továbbá árusokkal és termékbemutatókkal várják az érdeklődőket.

A belépés díjtalan.

2020. március 09. 17:30
Művészettörténeti Szabadegyetem - Válság és újjászületés. A szürrealista mozgalom

A dadaisták munkássága nyomán egy újfajta művészetfelfogás vezetett a művészet tagadásából születő antiművészethez. Ehhez a fordulathoz azonban egy végletesen kiábrándító alapélmény, a világháború páratlan "élménye" volt szükséges. Ez a következmény a szürrealizmus. A dadaizmussal párhuzamosan kezdett formálódni, de irányzattá csak 1922 után vált. A kifejezést először Apollinaire használta. Az irányzat központja Franciaország, de számos más országban is kibontakozott. A korábbi avantgárd irányok mellett alkotói elődjüknek tekintették Baudelaire-t, Rimbaud-t, Apollinaire-t. Felfedezték az első „igazi” szürrealistát, Lautréamont-t (1846—1870). A szürrealizmus kibontakozásához hozzájárultak Freud, Bergson munkái, a relativitáselmélet, hatott rá a marxizmus, de a misztika, az okkultizmus is. Kiindulópontjuk a hazug, kegyetlen civilizáció elleni lázadás. "Nekünk nem fontos az alkotás. Minden erőnkkel azt kívánjuk, hogy a forradalmak, a háborúk és a gyarmati felkelések megsemmisítsék a nyugati civilizációt. Szerintünk nem lehet sem harmónia, sem nagy művészet. A szépség eszménye már réges-rég összeaszott. Megragadjuk ezt az alkalmat, hogy nyilvánosan elhatároljuk magunkat szóban és írásban mindentől, ami francia."

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. március 10. 19:00
Zorán koncert

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon látni Zoránt? Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep. Zorán ez évi őszi turnéja az október 19-i budapesti Papp László Arénában rendezendő koncert új, amolyan "BEST OF" koncertje köré szerveződik. Így néhány Zorán "fellegvárnak" számító nagyvárosban – ahol még a pesti koncertet megelőzően, mintegy előpremierként és lesznek, ahol már az Aréna tapasztalataival, élményével megerősödve mutatja be új műsorát. Kihagyhatatlan...

Jegyárak 6.700 Ft, 6.200 Ft, 5.700 Ft

2020. március 13. 18:00
Szaxofonnal a világ körül – PTE Regionális Kamarakoncertek

Az est során a közönség bepillantást nyerhet a klasszikus szaxofonirodalomba, valamint a könnyedebb műfajok felé is elkalandoznak az előadók. A koncerten hallhatóak lesznek többek között J. S. Bach, E. Bozza, G. Pierné, G. Gershwin, P. Iturralde, A. Piazzola művei, de improvizációt is hallhat a közönség, miközben különböző népek muzsikáit játsszák különböző földrészekről.

Fellépők:

Szendrői Zsuzsanna szaxofonművész és növendékei a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumból:
Gáspár Zsombor
Somogyvári Arnold
Notheisz Krisztián
Műsor:

J.S.Bach: Kyrie
J.S. Bach: Fughetta
G. Pierné: Chanson d'autrefois
G. Gershwin: Liza
Cl. Debussy: Lenhajú lány
P. Iturralde: Suite Hellenique
J. Francaix: Petit Quatuor
A. Piazzola: Oblivion
H. Wiberny: Ulla in Africa
Gershwin: The man I love

A belépés díjtalan.

2020. március 16. 17:30
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az Újvilág és az Új Világ. Az USA és a vizuális kultúra

Az amerikai kultúra mindenesetre ritkán táplálta úgy festőit és szobrászait, ahogyan tette azt regényíróival és költőivel. Voltak ugyan festők ebben az országban, közülük néhány nem keveset tett le az asztalra, végső soron azonban csak az Európából importált eszmék felfokozásával vagy sajátos kitekerésével tudtak valami újat alkotni. Soha nem voltak képesek igazán magukévá tenni vagy megteremteni egy új látomást, amire a világnak azután oda kellett volna figyelnie, és amiből a jövő képzőművészei lényegileg meríteni tudtak volna. Nem csináltak mást, mint kiegészítették és finomították a francia impresszionizmus különbözı szakaszait. Úgy tűnik, hogy minden, ami művészi értelemben kiváló, továbbra is az 1905 és 1930 közötti eleven közelmúltból jön, amelynek az első világháború sem, csak Hitler tudott visszavonhatatlanul véget vetni. A magára valamit adó amerikai művész a két háború között még mindig függött mindattól, amit a Párizsi iskola, Klee, Kandinszkij és Mondrian 1935 előtt felhalmozott. Az absztrakt expresszionizmus volt az első irányzat, mely – a nevében is rejlő nonfigurativitás és az erőteljes érzelmi töltés kettősségén kívül – erőteljesen támaszkodott a szürrealizmusra, persze nem elsősorban a figuratív, hanem a nonfiguratív szürrealizmus szabad tudatalatti módszereire és esetleg technikáira is." Kandinszkij "improvizációinak" szellemére, munkásságára vonatkoztatva az amerikai Alfred Barr használta 1929-ben először az "absztrakt expresszionizmus" kifejezést. A fogalom 1951-től vált általánossá, amikor is a New York-i Museum of Modern Art-ban az észak-amerikai absztrakt művészet nagy kiállítását rendezték. Az amerikai absztrakt expresszionizmus elválaszthatatlan a kor egész vizuális kultúráját egységbe foglaló kapcsolatok hálózatától. Ennek a nemzetközi festészeti irányzatnak a lényege a művész lelki- és hangulati állapotának, tudat alatti képzeteinek közvetlen, drámai kifejezése és a festés folyamatának meditatív átélése. Mindezt a hagyományos kompozíció feloldásával és az ábrázolás száműzésével kívánták elérni. Ebben a művészeti stílusban tevékenykedő művészek szerint a festményeket gyorsan kell készíteni, hasonlóan a kínai kalligráfiákhoz. Nem szabad semmit fontolgatni, az alkotás akkor jó, ha spontán és "kitörésszerű". A művészek az egyediségre törekednek ebben az elgépiesedett, szabványosított világban.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. március 17. 19:00
Szente Vajk: Legénybúcsú - Múzsa bérlet III. előadás

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. Rémes csapda tud lenni egy szállodai lakosztály, senki sem az, mint elsőre gondolni lehet róla, és minden egyre jobban gabalyodik össze... Most akkor ki kicsoda valójában, és meglesz-e vajon másnap az az esküvő? Szente Vajk íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti azt, már-már szinte a műfaj paródiája pereg a néző előtt.

Szereposztás:

Simon, a vőlegény: Nagy Sándor
Alex, a barátja: Szente Vajk
Candy, a tündöklő fiatal sztár: Bálizs Anett
Atya, aki mindjárt bíboros lesz: Szerednyey Béla
Mr. Watt, egy úriember: Csonka András
Daisy, a callgirl: Kovács Gyopár
Bob, a testőr: Barabás Kiss Zoltán
Rendőrnő, aki egy rendőrnő: Dobos Judit
Mona, a menyasszony: Lévay Viktória
Londiner: Oláh Béla
Olaf, kisfiú: Neuhauser Emil Béla
Alkotók:

Díszlet- és jelmeztervező: Kovács Yvett Alida
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Rendező: Szente Vajk

Jegyárak: 3.800, 3.500, 3.300 Ft

2020. március 18. 19:00
Mérő László: A szívemre hallgassak, vagy az eszemre? - Érzelmeink és döntéseink logikája

Dr. Mérő László az egyik legnépszerűbb magyar pszichológus, akinek előadásait országszerte mindenhol vastapssal köszöni meg a közönség.

Mérő professzor az okos, igazán magas színvonalú lélektani ismeretterjesztés híveinek egyik nagy kedvence. A neves szakember azoknak sem okoz csalódást, akik egy előadástól sok információt, hasznos ismereteket várnak, de azoknak sem, akik szeretik az érthető, plasztikus megfogalmazást, az érdekes sztorikat és a jó humort – ezek mind az erősségei közé tartoznak.

Aktuális előadásában azt mutatja meg nekünk, hogy valójában hogyan hozunk döntéseket – és hogyan lenne érdemes döntéseket hoznunk. Valóban észérvek alapján mérlegelünk, vagy csak hisszük ezt? Milyen szerepet játszanak egy tudatos döntésben az érzelmeink? Szabad-e a szívünkre hallgatni, vagy akkor tesszük jobban, ha inkább az eszünkre támaszkodunk? És mit tegyünk, ha egészen mást súg a szívünk, mint az eszünk? Mire törekedjünk: az elégedettségre vagy az optimumra? Mikor járunk jobban? Dr. Mérő László segít jól dönteni.

Jegyár: 2.400 Ft

2020. március 19. 19:00
Dumaszínház: Megáldjam az autódat? - Winkler Róbert önálló estje

Azt hiszi, autókat és motorokat tesztelni valami mérhetetlenül idillikus dolog? Nem is tévedhetne nagyobbat. Lehet, hogy egzotikus helyszíneken vezethet érdekes autókat, de korán kell kelni, és egyébként is, ott a legszörnyűbb dolog, ami élő emberre manapság leselkedhet: az ötcsillagos szálloda. És akkor még nem beszéltünk a szakírót üldöző legkülönfélébb autós és motoros szubkultúrákról. Ismerje meg Winkler Róbertet, az embert és családapát. Ha szeretne eggyel kevesebb foglalkozást irigyelni, itt a helye!

Jegyár: 3.600 Ft

2020. március 20. 19:00
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged

Ki ne emlékezne a Százszor ölelj még, a Túl a varázshegyen, a Szeretem, vagy 2005-ben, az Euróvíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő, nagysikerű Forogj, világ! című dalokra? Hazánk egyik valaha volt legnagyobb szuperprodukciójának, a NOX pályafutásának történetét készül színpadra állítani Péter Szabó Szilvia!

Ennek fényében indul útjára 2020 tavaszán az énekesnő NOXTALGIA Unplugged nevű koncertsorozata. A 11 állomásos turné egy igazi időutazás lesz, hisz a műsorban felcsendülnek a mindenki által jól ismert NOX klasszikusok, ezúttal egy különleges zenei hangulatba bújtatva, hogy egy varázslatos világba repítve, felejthetetlen koncertélményt nyújtson a közönség részére. Kihagyhatatlan…

Jegyár 4900 Ft, 3900 Ft

2020. március 21. 19:00
Budapest Klezmer Band koncert

A Szekszárdi Magyar Izraeli Baráti Társaság és a Babits Mihály Kulturális Központ közös rendezvénye Hanuka alkalmából.

Vendég: Bíró Eszter énekesnő

Jegyár: 3.500 Ft

2020. március 22. 08:00
BABABÖRZE - HASZNÁLT GYEREKRUHA VÁSÁR A BABITSBAN

Használt gyerekruhák, cipők, játékok, babaruhák, babakelengyék.

Asztalfoglalás szükséges!

2020. március 25. 17:00
Egész-ség Szabadegyetem: Testi bajban lelki baj van?

Téma: Testi bajban lelki baj van?

Előadó: Dr. Budai László Károly szabadfoglalkozású orvos-természetgyógyász, Germán Gyógytudomány terapeuta (Budapest)

Szervező: Mentálhigiénés Műhely

A belépés díjtalan.

2020. március 27. 19:00
Képzelt Riport, ja csak A XXI. századról...

Örömmel számolunk be a Király Színház legújabb előadásáról, amely a 45 éves "Képzelt Riport egy amerikai popfesztiválról" című legendás mű méltó, de mai, friss, napjainkban játszódó változata. Az előadás történeti alapvetése és örök slágerei nem változtak, csupán a hangsúlyok immár a XXI. századra jellemzően vibrálóak, a ránk leselkedő veszély helye, tere átkerült az internet hálójára, így az előadás szövegezése és szituációi a webes felületek világát idézik. Az előadás azt a világot rajzolja körénk, amelyben a mai fiatalok eltévedhetnek, mint például a virtuális tértől való függőség, a személyes emberi kapcsolatok hiánya. Aktuális kérdéseket próbálunk felszínre segíteni azzal, hogy érintjük az internetes zaklatás, a személyes kapcsolatok helyett a virtuális tértől való függés veszélyeit. Mindezt körül öleli a jól ismert, és igazán mesteri muzsika, a kiváló énekesek, színészek tolmácsolásában felcsendülő jól ismert slágerek.

Előadásunk igazi csemege a mai zenés színház kedvelőinek! Megértjük még egymást? Meghalljuk még azt, akit szeretünk? Vagy csak a messengeren, chaten kattognak a billentyűhangok, félreérthető szavakkal, emberi hangsúlyok nélkül? Ez lett a mai világ alapzöreje? Ez lett a levegőnk? Találkozunk a való életben még? Vagy csupán a hálón keresztül élünk? Átköltözünk? Vagy már átköltöztünk Oda? A Mátrix nyer végül? Odaát minden élhetőbb? Odaát minden átírható? Odaát minden újra élhető? Az előadás kifejezetten alkalmas iskoláknak, gimnáziumoknak közös látogatás gyanánt, mint közösségi esemény, hiszen beszélgetéseket generálhat, közelebb hozhat egymáshoz generációkat, felületet ad és kínál arra, hogy a fiatalok az előadás kapcsán merjenek megnyílni, véleményt formálni. Tartalomra és témára való tekintettel 15 éves kortól ajánljuk az előadás megtekintését.

Szereposztás:

Neo - Mikola Gergő
Kicsilány - Foki Veronika
True - Bácsatyai Gergely
Rockerlány - Szegő Adrienn
Régi kiposztolt kép - Molnár Szilvia
Facebook - Mezei Kitty
Kicsilány édesanyja - Vígh Anita
Görénykedő lány - Szatmári Alíz
Jólány - Rárósi Anita, Pászthy Viktória
Zaklatott fiú - Vámosi Máté, Opavszki Máté
Barátnők: Hermann Hanna, Homonnay Fanni, valamint a Király Színház tánckara
Alkotók:

Zenei vezető - Nagy Anikó
Díszlet kivitelező - Bajkó György
Koreográfus - Dandé Daniella és Bogáti Fanni
Tér, látvány, vetítés - Pesty-Nagy Kati
Rendező asszisztens - Szatmári Alíz
Rendező - Pesty – Nagy Kati

A vetítésben a tatai Szent Gergely Autista Lakóotthon Alkotóinak grafikái szerepelnek.
Jegyárak: 2.900, 3.300, 3.600, 3.900 Ft

2020. március 28. 11:00
Alice Csodaországban- Zenés felfordulás gyerekeknek

Alice egy unalmas délutánon meglát egy jólöltözött nyuszit a kertben. A nyuszi után szalad és lezuhan egy mély alagútba. Lent aztán megismerkedik a Kalapossal, a Mormotával, sőt, a Fakutyával is, eljut a teknőciskolába, ráfogják, hogy ő lopta el a lepényt és végül különös vitát folytat a kiismerhetetlen Dingidungival. Egyébként nem kell végig szépen csöndben a nézőtéren ülni: lehet madárként repülni és énekelni, teknőcként mászni és táncolni és mormotaként aludni. Mindent lehet, mert mindez Csodaországban történik. Lewis Carrol könyve alapján írta Fábri Péter, zene: Gallai Péter

Szereposztás:

Kecskés Tímea - Szegő Adrienn
Kovács Szilárd - Mező Zoltán
Formán Bálint - Sándor Dávid
Alkotók:

Fény - Mudraninecz János
Koreográfus - Sándor Dávid
Díszlet-jelmez - Ruttka Andrea
A rendező munkatársa - Mundraninecz Éva
Rendező - Kováts Kriszta

Jegyárak 2.400, 2.900 Ft

2020. március 30. 10:00
Filharmónia Magyarország Ifjúsági hangverseny - JAZZ A LELKE MINDENNEK - JAZZFORMERS

A Jazzformers tagjai felsőfokú szinten végzett jazz,- illetve klasszikus zenészek, akik aktív zenei életük mellett régóta zenetanárok is. A koncerten magával ragadó stílussal mesélik el a jazz történetét, az afrikai és amerikai zenei műfajok összeolvadását, miközben a történet során felbukkanó hangszereket is bemutatják a közönségnek. Az izgalmak itt még nem érnek véget, hiszen a koncert során a gyerekek is szerepet kapnak, és közösen énekelhetik az együttessel kedvenc rajzfilmjeik dalait.

Moderátor: Szalkay Dávid

Belépődíj : 800 Ft

2020. március 31. 19:00
Heltai Jenő: Tündérlaki lányok

A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem – vagy csak annak délibábja? –, akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni. Ám nem csak az önfeláldozás, az igazi szeretet próbája is ez a pillanat... Heltai Jenő örökérvényű, a színre lépő művészek számára kitűnő szereplehetőségeket tartogató, s mindazonáltal egyik legsikeresebb színművében a szerelem és a család iránti odaadás összeütközése jelenti a legnagyobb konfliktust. Az író olyan ma is létező problémát boncolgat, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi összetartozással, mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével teszi.

Szereposztás:

Özvegy Bergné - Bozó Andrea (Jászai Mari-díjas) / Kökényessy Ági
Boriska- Marjai Virág Olga: Németh Anna
Manci- Bánfi Kata
Sári- Házi Anita
A Báró - Jakab Csaba
Pázmán Sándor - Farkas Zoltán
Petrencey Gáspár - Máté Krisztián
Malvin néni - Falati Hedvig
Róza - Angyal Linda
Pista - Albert Péter
Alkotók:

Rendezőasszisztens - K. Müller Zsófia
Díszlet- és jelmeztervező - Laczó Henriette
Rendező - Halasi Imre (Jászai Mari-díjas, érdemes művész)

Jegyárak: 3.800, 3.500, 3.300 Ft

2020. április 03. 15:00
Bárdos Lajos Zenei Hetek Tolna Megyei Éneklő Ifjúság Díszhangversenye

Közreműködnek a Tolna és Baranya megyei általános és középiskolák kórusai.

A belépés díjtalan.

2020. április 06. 16:30
Magyar Rákellenes Liga: a halak és az ember

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szervezésében "a halak és az ember" előadás meghallgatására. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Előadó: Dr.Urbányi Béla D.Sc. Tanszékvezető egyetemi tanár, Szent István Egyetem Gödöllő

A belépés díjtalan.

2020. április 07. 14:00
MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA

Előadó: Dr. Benczúr Béla (kardiológus főorvos)

A belépés díjtalan.

2020. április 15. 14:30
A didergő király - Kisiskolás bérlet

Nekeresd ország Nevenincs királyának mindene megvan, mégis boldogabb nála még a mezítlábas kisgyermek is. Hiába fűtik be a hatalmas kandallót, hiába bugyolálják aranyos palástba – a király rettenetesen fázik, sőt mi több: didereg! Mikor már a csengő barack, a mosolygó alma, de még a szóló szőlő venyigéje is tűzre kerül, betipeg egy pici lány a hatalmas trónterembe, s azt kérdezi mézédes hangján a farkasbundában vacogó királytól: miért szedette le a házuk tetejét, hiszen most megfázik a babája… A didergő királynak megolvad a szíve, babaruhának ígéri bársonyköntösét és menten kitárja ajtaját, hadd tóduljon be fázó népe, hadd lakjon jól a legkedvesebb vendégsereg… És hadd kapjon a mi legkedvesebb vendégseregünk, a gyermekközönség egy csodás, zenével átszőtt, igazi bíborpalástos, fényes-tróntermes mesejátékot.

Móra Ferenc verses meséje alapján írta: Topolcsányi Laura

Tervezett szereposztás:

A didergő király - Antal Ádám
Udvari bolond - Borbély Krisztina
Késdobáló, Planétás, Festő - Faggyas Alexandra
Cigánylány, Papagáj, Porcelán baba, Kislány - Szilvási Judit
Fűtő, Medvetáncoltató, Zenebohóc - Merk László
Cigányasszony, Operaénekes baba, Királyné - Nyírő Bea
Francia fiú - Pásztor Máté
Medve - Zakar Gábor
Alkotók:

Díszlet - Darvasi Ilona
Jelmez - KYDI
Koreográfus - Borbély Krisztina
Hangszerelte - Győri Péter
Rendező - Nyírő Bea

Jegyár 1000 Ft

További előadások:
2020. április 16. 10:00 Óvodás bérlet
2020. április 16. 14:30 Kisiskolás Plusz bérlet

2020. április 17. 09:30
Borvidéki Borverseny díjkiosztó

2020. április 19. 11:00
Bárdos Lajos Zenei Hetek – Tolna megyei Kórustalálkozó

A rendezvénysorozat Solymáron indult 1977-ben Solymári Zenei Hetek címmel. Az országos jellegű, európai szintű fesztiválon rendszeresen részt vett Bárdos Lajos is, számos elméleti előadással gazdagítva a programot. Később Budapest lett a fesztivál központja, amely 1987-ben, Bárdos Lajos halálát követően vette fel a zenetudós nevét. A Bárdos Lajos Zenei Hetek állandó rendezője és résztvevője a művész nevét viselő kórus, amelyet 1986-ban Kempelen Tünde karnagy alapított. A zenei hetek alapja a magyar kóruskultúra, a fesztivál célja pedig az, hogy elsősorban ebből a szempontból adjon minél teljesebb körképet Magyarország zenei életéről. A rendezvénysorozat alkalmat ad a karvezetők, zenepedagógusok továbbképzésére, zenei szimpóziumok rendezésére, valamint a társművészetek bemutatására is. A Bárdos Lajos Zenei Hetek nem művészeti verseny, hanem azon együttesek közös ünnepe, amelyek magas szinten művelik a muzsikálást, és azoké az embereké, akik ezt érdeklődéssel és szeretettel fogadják be.

PROGRAM:

11:00 BÁRDOS LAJOS: MISSA TERCIA
Helyszín: Szekszárdi Belvárosi Római Katolikus Templom, Béla király tér

15:00 KÓRUSTALÁLKOZÓ
Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvényterem

Megnyitja: Kempelen Tünde karnagy, a Bárdos Lajos Zenei Hetek művészeti vezetője

A belépés díjtalan.

2020. április 20. 19:00
Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.) Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, nyolcvan percben. Csányi Sándor előadásában.

2020. április 25. 15:00
Aranyos Kóstoló

A Szekszárd Borvidéki Borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolója.

2020. április 29. 18:00
Egész-ség Szabadegyetem: A belső fejlődés kérdései

Téma: A belső fejlődés kérdései

Előadó: Dr. Fülöp Sándor (Gunagriha) fogorvos, spirituális tanító (Csömör)

Szervező: Mentálhigiénés Műhely

A belépés díjtalan.

2020. április 29. 19:00
Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje

Életünk jelentős része a közösségi oldalakon zajlik, ami alaposan átrendezte és újraalkotta a szokásainkat. De vajon tényleg ismerjük az ismerőseinket? Biztos, hogy szeret minket az, aki folyamatosan felfelé tartott mutatóujjat küld mindenre? Mit akarhat valójában tőlünk, aki rendszeresen megbök? És egyébként hová tettem a lakáskulcsomat??? Dombóvári István legújabb önálló estjében többek között ezekre a mindenkit érintő kérdésekre keres válaszokat. Stand up, jelenet és zene két órában!

Műsorvezető: Bellus István

Jegyár: 3.600 Ft

2020. május 05. 14:00
MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA

Előadó: Dr. Kondákor István (neurológus főorvos)

A belépés díjtalan.

2020. május 05. 19:00
Pál Ferenc: Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő?

Pál Feri senkinek sem kell bemutatni: pap, mentálhigiénés szakember – és az egyik legjobb előadó, akit valaha hallhattunk. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a leginkább foglalkoztatnak bennünket, egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyes magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Hatalmas személyes varázsa van, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt akár stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Aktuális előadásában azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy miként válhat erőforrássá a gyakran fájdalmas sebekkel teli múlt, és hogyan alakíthatjuk szabadabban a jövőnket.

"De sokszor hallottam már azt a mondatot, hogy a jelenben kell élni, és felesleges a múlttal foglalkozni! Amikor valaki azt mondja, hogy értelmetlen a múlttal foglalkozni, hiszen azt már nem lehet megváltoztatni, nagy precizitással fejezi ki, hogy azt gondolja: az segítene rajta, ha a múltat megváltoztathatná. Azt hiszi, a múlttal kapcsolatos egyetlen lehetősége az volna, ha azt meg nem történtté tehetné vagy átírhatná, és mivel ez lehetetlen, nincs dolga ezzel. A sejtjeink azonban őrzik a múltunkat, így az hatást gyakorol a jelenünkre. Ezért éppen annyira érdemes a múlttal foglalkozni, azt földolgozni, elrendezni, amennyire a jelen szempontjából szükségünk van rá. A múltat pontosan azért kell helyére tenni, hogy a jelenben élhessünk" – állítja Pál Feri, aki aktuális előadásában ezt a témát bontja ki a tőle megszokott lebilincselő stílusban.

Jegyár: 2.500 Ft

2020. május 09. 08:00 - 12:00
BABABÖRZE - HASZNÁLT GYEREKRUHA VÁSÁR A BABITSBAN

Használt gyerekruhák, cipők, játékok, babaruhák, babakelengyék.

Asztalfoglalás szükséges!

2020. május 09. 18:00
Alisca Brass Band

Az Alisca Brass Band Szekszárd Megyei Jogú Város kiemelkedő művészeti együttese, jelenlegi formájában 1992 óta működik. 2007-ben Tolna Megyei Príma díjas, 2016-ban Tolna Megye Művészetéért elismerésben részesült. A közönség rendszeresen találkozhat a zenekarral Szekszárd város és Tolna megye kulturális rendezvényein, ünnepségein. Az együttes minden évben fellép a március 15-én, október 23-án rendezett ünnepi megemlékezéseken, a Pünkösdi fesztiválon és a Szüreti napokon, rendszeres szereplő külföldön, legutóbb 2019 októberében Németországban mutatkozott be.

A zenekar évente egyszer, egy nagykoncert keretében mutatja be új műsorát a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében. Az idei programban a hagyományos fúvószenekarra írt indulók, vagy polkák mellett ismét könnyűzenei feldolgozások is hallhatók lesznek.

A belépés díjtalan.

2020. május 15. 16:00
"ITT VAN A MÁJUS..."

Magyarnóta est Dr. Fehér Eszter vendégszereplésével. Közreműködnek a Szekszárdi Magyarnóta Klub szólistái

Kísér: Oláh Attila prímás és cigányzenekara

Jegyárak 1.500 Ft, 2.000 Ft

2020. május 16. 10:00
Gemenc Hangja 2020

Könnyűzenei énekverseny diákok részére popdal és musical kategóriában.

Jelentkezési határidő: 2020. május 14.

Nevezési díj: 2000 Ft/fő/kategória

A zsűri elnöke: Nagy Anikó, Jászai Mari díjas színész, énekesnő, énekművész

Nevezési kategóriák (betöltött életkor szerint):

GYERMEK 1. kategória 6-10 éves korig,
GYERMEK 2. kategória 11-14 éves korig,
IFJÚSÁGI kategória 15-18 éves korig,
FELNŐTT (nappali tagozatos diák) kategória 19 éves kortól.
A zsűri tagjai:

Nagy Anikó, Jászai Mari díjas színésznő, énekes, énekművész, a zsűri elnöke
Kemény Gábor, zeneszerző – zongoraművész
Zsikó Zoltán, ének – zenetanár, előadóművész, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója
Pecze István, trombitaművész, a Liszt Ferenc Zeneiskola tanára, a Szekszárd Big Band művészeti vezetője
A diák zsűri tagjai: A Tücsök Zenés Színpad szólistái

Műsorvezető: Juhász Bence, a Színművészeti Egyetem hallgatója, énekes előadó

A verseny díjai:

Minden versenyző részére „Gemenc Hangja - 2020” verseny emléklap
Arany – ezüst - bronzminősítés korcsoportonként és műfajonként
Különdíjak
Az értékelésről:

Az értékelés az összes produkció elhangzása után, zárt pontozással történik 1-10 pontos értékek között. A díjátadás előtt a zsűri elnöke tart általános értékelést, a verseny végén igény szerint lehetőség lesz egyéni értékelésre is.

A jelentkezésről:

A versenyzőknek 2 dallal kell nevezniük (a 2. dal is a versenyprogram része lehet)
A versenydal hossza lehetőség szerint ne haladja meg az 5 percet
A dalok előadása zenei alap bejátszásával történik
A dalok zenei alapjait a versenyzőknek kell hozniuk CD lemezen, vagy pendrive-on, feltüntetve a versenyző nevét, korcsoportját, a dalok címeit, a track sorszámokat, illetve lehetőség van a megadott email címre küldeni a nevezési lappal együtt
Minden versenyző a szervezők által biztosított egységes hangtechnikát használja
A regisztrálás, a sorszámok húzása és a nevezési díj befizetése a verseny napján 8.30 órától, érkezési sorrendben történik
Beéneklési lehetőségre termet biztosítunk
Saját videofelvétel és fotó készítése megengedett
A rendezvény nyilvános és ingyenes
Az intézményben működő büfé egész nap üzemel
A jelentkezési lapokat a felhívásban megjelölt módon, a Babits Mihály Kulturális Központ honlapjáról lehet letölteni www.szekszardagora.hu, amelyet a megadott e-mail címre pontosan kitöltve, legkésőbb május 14-ig kérünk beküldeni.

Email cím: gemenchangja@gmail.com

Érdeklődni személyesen Béresné Kollár Évánál a 30-2164051-es telefonon, vagy a megadott email címen lehet.

2020. május 19. 19:00
Élj szívből! - Dr. Csernus Imre előadása

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki média személyiséggé vált. Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Csernus Imre az előadásain országszerte.

Jegyár: 3200 Ft

2020. május 27. 17:00
Egész-ség Szabadegyetem: A rejtélyes betegségek

Téma: A rejtélyes betegségek

Előadó: Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó (Budapest)

Szervező: Mentálhigiénés Műhely

A belépés díjtalan.

2020. május 28. 09:00 - 2020. május 31. 18:00
Kiállítás LEGO alkotásokból

Helyszín: Placc Ifjúsági Közösségi tér

Történelmi diorámák, mesés témák, Start Wars, modern város működő vonatokkal, mozgó részletekkel több 10.000 Lego kockából.
Játszósarok TECHNIC-gépekkel, társasjátékokkal, DUPLO-kockákkal, LEGO VÁSÁR

Csoportoknak előzetes bejelentkezés telefonon a 20/922-8862 számon vagy személyesen a Kocka Kuckóban (Béri B. Á. u.67.)

Jegyárak: felnőtt 1.000 Ft, gyermek 1.000 Ft, családi 3.000 Ft, csoportos 400 Ft/fő (csoportot kísérő nevelőknek ingyenes)

2020. május 29. 08:00 - 2020. május 31. 18:00
Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok - Gödöllői Természetfilm Fesztivál

A Fesztivál legjobb filmjei – kiemelten a magyar alkotások – kerülnek országosan vetítésre. Az Országos Természet és Környezetvédelmi Filmnapokban résztvevő városok és Intézmények a nevezett filmek 100 legjobbja közül választják ki azokat, amelyeket vetítési programjukba beemelnek. A Partnereink, városok filmszínházai, művelődési házai, nemzeti parkok és erdőgazdaságok látogató központjai a gyermeknapi hétvégén ingyenes természetfilm vetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket.

A Filmnapok minden eseménye ingyenes!

2020. szeptember 16. 19:00
Tesla - Végtelen energia – musical show

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhetően az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé váltak mely folyamat fejlődése még napjainkban is megállíthatatlanul tart, hiszen az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként ő fektette le. Előadásunkkal azonban mi elsősorban a zseni mögött rejlő embert kívánjuk bemutatni nagyközönségünknek, aki ugyanúgy hisz és remél, vágyakozik és szenved, küzd és örül, mint bármelyikünk, ugyanakkor valami bámulatos belső felhajtóerő, energia sugárzik belőle.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Szakmai karrierje Budapestről indult, és sok egyéb szállal is kötődött Magyarországhoz, ami remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production első egész estés műsorát neki szentelje, bemutatva életének azt a szakaszát, amelyben egy isten háta mögötti faluból elindulva felér a világhír legmagasabb csúcsára, megvalósítva gyermekkori álmát, a Niagara-vízesésre épített villamos erőművet. Természetesen a lenyűgöző szakmai előmenetel bemutatása mellett nagy hangsúlyt kap a darabban a magánélet is, amely Tesla esetében szintén egészen különleges: a szülő-gyerek kapcsolat, a barátságok, szerelmek és a szakmai rivalizálások is eltértek attól, amit átlagosnak nevezünk.

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.

A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Production csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Alkotók:

Rendező: Radó Denise
Kreatív ötletgazda: Vona Tibor.
Szereposztás:

Nikola Tesla: Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám
Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron
Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka
Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám
Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett
George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Pálfalvy Attila
A produkció a szerepváltoztatás jogát fenntartja!

Jegyárak: 9.300, 7.500 Ft

2020. október 17. 19:00
Nagy Szenes gála

Csaknem kétezer dalszöveget írt, az egész ország- szinte minden korosztály ismeri és dúdolja még ma is a Nemcsak a húszéveseké a világ, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kislány a zongoránál, a Találkozás egy régi szerelemmel, az Úgy szeretném meghálálni, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Mindenkinek van egy álma című örökzöldeket. Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában.

Ő Szenes Iván Magyarország legtöbbet játszott szerzője.

Az idősebb generációkban még elevenebb az emlék, hiszen az utolsó százasuk elköltésekor ők énekelték azt, hogy Isten veled, édes Piroskám, vagy amikor kikapott a válogatott Kicsit szomorkás a hangulatom máma… Az pedig, hogy Nem csak a 20 éveseké a világ, szállóige lett manapság. Ezeket a gondolatokat szedtük csokorba – és énekeljük egy interaktív műsor kíséretében együtt énekelve a közönséggel.

Megidézzük a Táncdalfesztiválok hangulatát és Koós János, Kovács Kati, Mary Zsuzsi, Harangozó Teri, Aradszky Láslzó, Hofi Géza, Bodrogi Gyula, Cserháti Zsuzsa, Zalatnay Sarolta, Korda György, Szécsi Pál, és Voith Ági legnagyobb slágereit.

2 X 45 perces előadásunkban a legkedveltebb dalai közül válogatunk.

Kislány a zongoránál, Isten Véled, édes Piroskám, Annál az első ügyetlen csóknál, Tölcsért csinálok a kezemből, Próbálj meg lazítani, Szeretni bolondulásig, Nem vagyok teljesen őrült, Ha legközelebb látlak, Egy tisztes, őszes halánték, Én édes Katinkám, Találd ki gyorsan a gondolatom, Félteni kell, Engem nem lehet elfelejteni, Jamaicai trombitás...

Jegyárak: 4.500, 5.100, 5.500 Ft


2020.02.24. Művészettörténeti Szabadegyetem - Az expresszionizmus: stílus és jelentésváltozatok - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
Megnézem
2020.02.24. Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0 - Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László koncertje
Megnézem
2020.02.25. Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
Megnézem
2020.02.26. EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem: Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban
Megnézem
2020.02.26. `Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
Megnézem
2020.02.28. Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása: A család jövője, a jövő családja
Megnézem
2020.03.01. Kisvakond bábjáték
Megnézem
2020.03.02. Művészettörténeti Szabadegyetem - A `varrógép és esernyő véletlen találkozása...` A DaDa
Megnézem
2020.03.03. A MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA
Megnézem
2020.03.04. Nagy-Kálózy Eszter – Rudolf Péter: ...És Rómeó és Júlia… (Pódium bérlet III. előadás)
Megnézem
2020.03.07. AA Anonim Alkoholisták XV. Találkozó
Megnézem
2020.03.08. Nőnapi kavalkád
Megnézem
2020.03.09. Művészettörténeti Szabadegyetem - Válság és újjászületés. A szürrealista mozgalom
Megnézem
2020.03.10. Zorán koncert
Megnézem
2020.03.13. Szaxofonnal a világ körül – PTE Regionális Kamarakoncertek
Megnézem
2020.03.16. Művészettörténeti Szabadegyetem - Az Újvilág és az Új Világ. Az USA és a vizuális kultúra
Megnézem
2020.03.17. Szente Vajk: Legénybúcsú - Múzsa bérlet III. előadás
Megnézem
2020.03.18. Mérő László: A szívemre hallgassak, vagy az eszemre? - Érzelmeink és döntéseink logikája című előadása
Megnézem
2020.03.19. Dumaszínház: Megáldjam az autódat? - Winkler Róbert önálló estje
Megnézem
2020.03.20. Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
Megnézem
2020.03.21. Budapest Klezmer Band koncert
Megnézem
2020.03.22. BABABÖRZE - HASZNÁLT GYEREKRUHA VÁSÁR A BABITSBAN
Megnézem
2020.03.25. Egész-ség Szabadegyetem: Testi bajban lelki baj van?
Megnézem
2020.03.27. Képzelt Riport, ja csak A XXI. századról...
Megnézem
2020.03.28. Alice Csodaországban- Zenés felfordulás gyerekeknek
Megnézem
2020.03.30. Filharmónia Magyarország Ifjúsági hangverseny - JAZZ A LELKE MINDENNEK - JAZZFORMERS
Megnézem
2020.03.31. Heltai Jenő: Tündérlaki lányok
Megnézem
2020.04.03. Bárdos Lajos Zenei Hetek Tolna Megyei Éneklő Ifjúság Díszhangversenye
Megnézem
2020.04.06. Magyar Rákellenes Liga: a halak és az ember
Megnézem
2020.04.07. MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA
Megnézem
2020.04.15. A didergő király - Kisiskolás bérlet
Megnézem
2020.04.16. A didergő király - Óvodás bérlet
Megnézem
2020.04.16. A didergő király - Kisiskolás Plusz bérlet
Megnézem
2020.04.17. Borvidéki Borverseny díjkiosztó
Megnézem
2020.04.19. Bárdos Lajos Zenei Hetek – Tolna megyei Kórustalálkozó
Megnézem
2020.04.20. Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?
Megnézem
2020.04.25. Aranyos Kóstoló
Megnézem
2020.04.29. Egész-ség Szabadegyetem: A belső fejlődés kérdései
Megnézem
2020.04.29. Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje
Megnézem
2020.05.05. Pál Feri `Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő?` című előadása
Megnézem
2020.05.05. MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA
Megnézem
2020.05.09. BABABÖRZE - HASZNÁLT GYEREKRUHA VÁSÁR A BABITSBAN
Megnézem
2020.05.09. Alisca Brass Band koncert
Megnézem
2020.05.15. `ITT VAN A MÁJUS...` - Magyarnóta est Dr. Fehér Eszter vendégszereplésével
Megnézem
2020.05.16. Gemenc Hangja 2020
Megnézem
2020.05.19. Élj szívből! - Dr. Csernus Imre előadása
Megnézem
2020.05.27. Egész-ség Szabadegyetem: A rejtélyes betegségek
Megnézem
2020.05.28. - 2020.05.31. Kiállítás LEGO alkotásokból
Megnézem
2020.05.29. - 2020.05.31. Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok - Gödöllői Természetfilm Fesztivál
Megnézem
2020.09.16. Tesla - Végtelen energia – musical show
Megnézem
2020.10.17. Nagy Szenes gála
Megnézem
További ajánlataink

2020.02.24. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az expresszionizmus: stílus és jelentésváltozatok - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
2020.02.24. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0 - Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László koncertje
2020.02.24. 17:30 Szabadegyetem Szekszárd 2020
2020.02.24. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0 - Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László koncertje
2020.02.25. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
2020.02.05. - 2020.02.26. Szekszárdi kiállítások 2020-ban a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában
Erdélyi Sándor kiállítása
2020.02.26. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem: Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban
2020.02.26. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
`Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
2020.02.26. 18:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
`Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
2020.02.26. 20:30 Szekszárdi színházi előadások 2020
`Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
2020.02.27. 10:30 Városi Ünnepség Szekszárdon, a Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján
2020.02.28. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása: A család jövője, a jövő családja
2020.02.17. - 2020.03.04. Agora Mozi Szekszárd 2020
2020.03.01. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kisvakond bábjáték
2020.03.01. 10:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Kisvakond bábjáték
2020.03.02. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - A `varrógép és esernyő véletlen találkozása...` A DaDa
2020.03.02. 17:30 Szabadegyetem Szekszárd 2020
2020.03.03. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA
2020.03.04. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Nagy-Kálózy Eszter – Rudolf Péter: ...És Rómeó és Júlia… (Pódium bérlet III. előadás)
2020.03.04. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Nagy-Kálózy Eszter – Rudolf Péter: ...És Rómeó és Júlia… (Pódium bérlet III. előadás)
2020.03.07. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
AA Anonim Alkoholisták XV. Találkozó
2020.03.08. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Nőnapi kavalkád
2020.03.08. 10:00 - 2020.03.08. 18:30 Nőnapi programok Szekszárdon, Nőnapi kavalkád a Babits Mihály Kulturális Központban
2020.03.09. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Válság és újjászületés. A szürrealista mozgalom
2020.03.09. 17:30 Szabadegyetem Szekszárd 2020
2020.03.10. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Zorán koncert
2020.03.10. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Zorán koncert
2020.03.13. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szaxofonnal a világ körül – PTE Regionális Kamarakoncertek
2020.03.13. 18:00 Szekszárdi koncertek 2020
Szaxofonnal a világ körül – PTE Regionális Kamarakoncertek
2020.03.14. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Országos Táncművészeti Fesztivál Regionális Elődöntő
2020.03.16. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az Újvilág és az Új Világ. Az USA és a vizuális kultúra
2020.03.16. 17:30 Szabadegyetem Szekszárd 2020
2020.03.17. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szente Vajk: Legénybúcsú - Múzsa bérlet III. előadás
2020.03.17. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Szente Vajk: Legénybúcsú - Múzsa bérlet III. előadás
2020.03.18. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Prof. Dr. Mérő László `Érzelmeink és döntéseink logikája` című előadása
2020.03.18. 19:00 Pszichológiai előadás Szekszárdon, Dr. Mérő László előadása a Babits Mihály Kulturális Központban
2020.03.19. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Winkler Róbert önálló estje `Megáldjam az autódat?` címmel
2020.03.19. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Dumaszínház: Megáldjam az autódat? - Winkler Róbert önálló estje
2020.03.20. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2020.03.20. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2020.03.21. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Budapest Klezmer Band koncert
2020.03.21. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Budapest Klezmer Band koncert - Vendég: Bíró Eszter énekesnő
2020.03.22. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
BABABÖRZE - HASZNÁLT GYEREKRUHA VÁSÁR A BABITSBAN
2020.03.25. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egész-ség Szabadegyetem: Testi bajban lelki baj van?
2020.03.27. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Képzelt Riport, ja csak A XXI. századról...
2020.03.27. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Képzelt Riport, ja csak A XXI. századról...
2020.03.28. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Alice Csodaországban- Zenés felfordulás gyerekeknek
2020.03.28. 11:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Alice Csodaországban- Zenés felfordulás gyerekeknek
2020.03.28. 11:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Alice Csodaországban- Zenés felfordulás gyerekeknek
2020.03.30. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Filharmónia Magyarország Ifjúsági hangverseny - JAZZ A LELKE MINDENNEK - JAZZFORMERS
2020.03.30. 14:30 Szekszárdi koncertek 2020
Filharmónia Magyarország Ifjúsági hangverseny - JAZZ A LELKE MINDENNEK - JAZZFORMERS
2020.03.31. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Heltai Jenő: Tündérlaki lányok
2020.03.31. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Heltai Jenő: Tündérlaki lányok
2020.04.03. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bárdos Lajos Zenei Hetek Tolna Megyei Éneklő Ifjúság Díszhangversenye
2020.04.03. 15:00 Szekszárdi koncertek 2020
Bárdos Lajos Zenei Hetek Tolna Megyei Éneklő Ifjúság Díszhangversenye
2020.04.06. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Magyar Rákellenes Liga: a halak és az ember
2020.04.07. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA
2020.04.15. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A didergő király - Kisiskolás bérlet
2020.04.15. 14:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
A didergő király - Kisiskolás bérlet
2020.04.15. 14:30 Szekszárdi színházi előadások 2020
A didergő király - Kisiskolás bérlet
2020.01.01. - 2020.12.31. Szülinapi buli Szekszárdon, szülinapozz a Babits Mihály Kulturális Központban
2020.04.16. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A didergő király - Kisiskolás Plusz bérlet
2020.04.16. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A didergő király - Óvodás bérlet
2020.04.16. 10:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
A didergő király - Óvodás bérlet
2020.04.16. 10:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
A didergő király - Óvodás bérlet
2020.04.16. 14:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
A didergő király - Kisiskolás Plusz bérlet
2020.04.16. 14:30 Szekszárdi színházi előadások 2020
A didergő király - Kisiskolás Plusz bérlet
2020.04.17. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Borvidéki Borverseny díjkiosztó
2020.04.19. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bárdos Lajos Zenei Hetek – Tolna megyei Kórustalálkozó
2020.04.20. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?
2020.04.20. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?
2020.04.25. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Aranyos Kóstoló
2020.04.29. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egész-ség Szabadegyetem: A belső fejlődés kérdései
2020.04.29. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje
2020.04.29. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje
2020.05.05. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Pál Feri `Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő?` című előadása
2020.05.05. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
MENTÁLHIGIÉNÉS MŰHELY ÖNKÉNTES NYUGDÍJAS TAGOZATÁNAK EGÉSZSÉGVÉDŐ ELŐADÁSA
2020.05.09. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Alisca Brass Band koncert
2020.05.09. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
BABABÖRZE - HASZNÁLT GYEREKRUHA VÁSÁR A BABITSBAN
2020.05.09. 18:00 Szekszárdi koncertek 2020
Alisca Brass Band koncert
2020.05.15. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
`ITT VAN A MÁJUS...` - Magyarnóta est Dr. Fehér Eszter vendégszereplésével
2020.05.15. 16:00 Szekszárdi koncertek 2020
`ITT VAN A MÁJUS...` - Magyarnóta est Dr. Fehér Eszter vendégszereplésével
2020.05.16. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Gemenc Hangja 2020
2020.05.19. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Élj szívből! - Dr. Csernus Imre előadása
2020.05.27. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egész-ség Szabadegyetem: A rejtélyes betegségek
2020.05.28. - 2020.05.31. Szekszárdi kiállítások 2020-ban a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában
Kiállítás LEGO alkotásokból
2020.05.28. - 2020.05.31. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kiállítás LEGO alkotásokból
2020.05.28. - 2020.05.31. Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Kiállítás LEGO alkotásokból
2020.05.29. - 2020.05.31. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok - Gödöllői Természetfilm Fesztivál
2020.09.16. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Tesla - Végtelen energia – musical show
2020.09.16. 19:00 ExperiDance Szekszárd: Tesla - Végtelen Energia musical show a Babits Mihály Kulturális Központban
2020.09.16. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Tesla - Végtelen energia – musical show
2020.09.17. - 2020.09.20. Szekszárdi Szüreti Napok 2020
2020.10.17. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Nagy Szenes gála

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Szabadegyetem Szekszárd 2020
Szabadegyetem Szekszárd 2020
  • Szekszárd
2020. február 24. 17:30
Szekszárdi koncertek 2020
Szekszárdi koncertek 2020
  • Szekszárd
2020. február 24. 19:00

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG