Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2020

Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2020

Kiemelt ajánlat
2020. január 20.

A város legnagyobb kulturális intézménye, közművelődési, közösségi színtere a Babits Mihály Kulturális Központ egész évben változatos programokkal várja az érdeklődőket. A művelődési házhoz tartozik az Agora Mozi és Művészetek Háza is.

Programok

2020. január 20. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az "irányzatos" európai művészet

A művészet "igazodásainak" számbavétele során finom ellentmondásokkal és világnézeti tartalmú szembenállásokkal találkozunk az európai századforduló táján. A kulturális és politikai központok, valamint a tőlük távolabb lévő perifériák a modernizáció programjainak és nyelvének átvételével készítették elő a polgárosodás koncentrikus körökben szétáradó modelljeit. Az érdekorientációnak megfelelően más társadalmi közeget tételez fel a szecesszió, és mást a legkülönbözőbb irodalmi és képzőművészeti irányzatok sokasága. A "korstílus" szóhasználat, fogalom új értelmet nyer azáltal, hogy ezúttal egyidejűleg ható, párhuzamos folyamatokat jelent. A magyar Szinyei Merse Pál, Munkácsy Mihály példája figyelmeztetnek az időszerű választások felelősségére és kockázataira.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. január 20. 19:00
Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje – Josef M. két halála - Pódium bérlet I. előadás

Perjés János, a darab egyetlen szereplője így vélekedik: Történelmi valóság és zseniális fantázia keveredik a színpadon. Hogyan él száműzetésében a náci bűnöző? Mennyire van tisztában tetteivel? Keres-e felmentést? A Dél-Amerikában eltöltött évek mindennapjainak filmszerű eseményei peregnek, bemutatva a valódi környezetet és a szintén menekült „hétköznapi” náci közösségek gondolkodását és életvitelét. A szerző pontosságát mutatja, hogy a CIA aktáiba is betekintést nyert írói munkája során.

Szereposztás: Josef M. - Perjés János

Alkotók:

Rendező - Bányai Gábor
Színpadra alkalmazta - Besenyei Zsuzsanna
Dramaturg - Bányai Gábor
Díszlet - Bányai Gábor Jelmez: Szűcs Beatrix
Hangfelvételről:

Anga-Kakszi István
Hegyi Barbara
Jantyik Csaba
Nagy Enikő,
Varju Kálmán

2020. január 22. 18:00 - 2020. január 23. 18:00
Magyar Kultúra Napja

Ünnepi Hangverseny a Magyar Kultúra Napján
2020. január 22. (szerda) 18:00
Művészetek Háza

Közreműködik:

Szekszárdi Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kovács-Buzás Márta
Szekszárdi Madrigálkórus
Művészeti vezető, karnagy: Dr. Jobbágy Valér Liszt-díjas karnagy
Halasi Lőrinc, versmondó
Felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné
Információ:

A belépés díjtalan.
"Himnuszok" – Rendhagyó Irodalomóra Nyáry Krisztián író, irodalmárral
2020. január 23. (csütörtök) 13:00
Babits Mihály Kulturális Központ, Csatár terem

Általános iskolák felső tagozatos tanulóinak, valamint középiskolásoknak ajánljuk.
A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Öt osztályt (kb. 150 fő) tudunk fogadni a jelentkezések sorrendjében.
Regisztráció: Gonda Mária (20/428-7137)

Rendhagyó Irodalomóra Hevesi Judit költővel
2020. január 23. (csütörtök) 14:30
Babits Mihály Kulturális Központ, Csatár terem

Általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak ajánljuk.
A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Két osztályt tudunk fogadni a jelentkezés sorrendjében.
Regisztráció: Gonda Mária (20/428-7137)

Életemnél is jobban – Nyáry Krisztián előadása
2020. január 23. (csütörtök) 18:00
Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvényterem

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, s bár a ’90-es évek közepén otthagyta a katedrát, hobbija az irodalom- és művelődéstörténet maradt. Vezetett PR-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs vezetője, jelenleg könyvkiadással foglalkozik. 2012 elején barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel két kötet született, az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerei. Legújabb könyve 2019 novemberében látott napvilágot Életemnél is jobban címmel, ebben 115 újabb szerelmes levél és történet olvasható. A válogatásban mások mellett Szabó Magda, Mészöly Miklós, Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály, Kossuth Lajos, Rákóczi Ferenc, Jászai Mari, Liszt Ferenc, Kosztolányi Dezső, József Attila, Babits Mihály, Erzsébet királyné vagy éppen Frida Kahlo leveleibe pillanthatunk bele. Ahány levél, annyiféle sors és érzelem. Mert a szerelemnek sokféle arca van.
Közreműködik: Hevesi Judit költő, a Corvina Kiadó szerkesztője

Jegyár: 2.300 Ft

2020. január 25. 19:00
Szekszárdi Borászbál

A Szekszárdi Borászok Céhe és az Alisca Borrend bálja.

2020. január 26. 10:30
Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona a Bóbita Bábszínház előadásában

Árgyélus királyfi lenn a földön folyton az eget kémleli, Tündérszép Ilona fenn az égben egyre a földet lesi. Egymás után vágyakoznak – s az Ilona könnyéből sarjadt aranyalmafa tövénél végre találkoznak. Ilona tündéranyja leányát félti, s minden bűbájt bevet, hogy a csalódástól megvédje a szerelmes tündérgyermeket. Árgyélus útra kel Ilonához, bumfordi ördögöktől csellel varázseszközt szerez, repül a Hold sötét oldaláig – ott azonban véget ér az út, s tán Árgyélus élete…

Hogy mégis van remény, hogy emberfiú és tündérleány egymásé hogyan lehet, arról mesélünk bábbal, fénnyel, színnel, szívvel…

Szereplők:

TÜNDÉR ILONA – Vadon Judit, Balog Zita
ÁRGYÉLUS – Boglári Tamás m.v.
TÜNDÉRANYA – Papp Melinda
KIRÁLY – Matta Lóránt
FAVÁGÓ – Czéh Dániel, Tölgyfa Gergely m.v.
ÖRDÖGÖK
EGY – Tölgyfa Gergely m.v., Czéh Dániel
KETTŐ – Matta Lóránt
MÁSFÉL – Papp Melinda
SÖTÉTSÉG KIRÁLYA – Matta Lóránt
Alkotók:

Író: Gimesi Dóra
Díszlet- és bábtervező: Miareczky Edit
Zeneszerző: Nyitrai László
Kivitelezők: Bódiné Kövecses Anna, Fekete Hajnalka, Nagy Kovács Géza
Hangtechnikus: Illés Zoltán
Fénytervező: Jankó Mátyás
Rendező: Fige Attila

Az előadás megtekintése 4 éves kortól ajánlott.
Az előadás időtartam: 50 perc
Jegyár: 1.500 Ft

2020. január 27. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus.

A 20. és 21. század vizuális kultúrájára ez egyik legnagyobb hatással lévő korai irányzat volt a Cézanne-festészetből és a gazdasági-technológiai átalakulás, ideológiai differenciálódás hatásából létrejövő kubizmus. Erős kritikai ösztönzéseket hozott "mozgásba", hiszen az illúzió megteremtésével párosuló több évszázados hagyományt nem tekintette fenntarthatónak. A művészet nem "utánzó", önálló, képi lényegű valósággá lesz. A műalkotás nem tárgyak puszta tükörképe. A kubisták fő törekvése a véletlenszerű külső forma mögötti belső szerkezet tartalmának feltárása. E cél elérése érdekében többnyire leegyszerűsített geometrikus formaelemek később könnyen öncélúvá váló kultuszát alakították ki.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. január 29. 14:30
INVICTUS – A LEGYŐZHETETLEN - Pécsi Művészeti Symphonic Band

Közreműködnek a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium dráma-, tánc- és zeneművészeti tagozatának tanulói.

A zene, a tánc, a színjátszás, az alkotás mozgalmassága együtt jelenik meg előadásukban. Az összművészeti produkcióban a gyerekek képzelhetik magukat hódítónak (Nagy Sándor), gondolkodónak (Diogenész), zenésznek, táncosnak, de legfőképp legyőzhetetlennek! Az együttes 1998-ban szerveződött újjá. A profi zenésznek tanuló fúvósok és ütőhangszeresek a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium válogatott növendékei. Szólistaként nemzetközi és országos versenyek díjazottjai. Az együttes repertoárja a barokk kortól kezdve napjaink zenéjéig terjed, melyben szimfonikus átiratok, musical feldolgozások, és filmzenék is szerepelnek.

Jegyár: 800 Ft

2020. január 29. 17:00
EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem

Téma: A bélflóra (mikrobium) szerepe az egészség megőrzésében

Előadó: Dr. Forrai Márta háziorvos, természetgyógyász (Pécs)

Szervező: Mentálhigiénés Műhely

A belépés díjtalan.

2020. január 29. 18:00
Dumaszínház: Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje - Humor sapiens – a felegyenesedés hátrányai

A humor az ember kiváltsága. Van példa az állatvilágban is vidámságra, játékra, mókázásra, de a szándékosan vicces dolgok generálása már csak a homo sapiens sajátja. A zsiráf nem töri a fejét, hogy megtréfálja az oroszlánt vagy megnevettesse a társait, de még egy szurikáta sem tud azon nevetni, hogy elesik a szomszédja. Mi igen. A humor egy ajándék az ember számára, szórakoztat, sokszor feszültségeket old fel. Forrása legtöbbször a saját hülyeségünk, gyarlóságunk, akár az egyént, akár az emberiséget nézzük. Kiss Ádám és Benk Dénes új közös estje erre a gondolatmenetre épül. A produkció a felegyenesedésünk hátrányait vizsgálja, különös tekintettel a mai gondolkodó ember vállára nehezedő temérdek teherre (reklámok, címlapok, tanfolyamok, életmódtippek ezrei stb.), mely tele van ellentmondásokkal. Tudjuk, hogy mi a jó, mi a rossz, mi az egészséges, mi a káros, mégis elveszünk az információcunamiban, és a döntéseink nem mindig a legjobbak. Talán pont ezért kaptuk a képességet, hogy nevetni tudjunk, hogy könnyebben vegyük, viseljük terheinket és hibáinkat.

Jegyár: 3.900 Ft

2020. február 01. 16:00
Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar koncert

Karnagy: Kovács Zsolt

A belépés díjtalan.

2020. február 03. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - A megragadható jövő. A futurizmus.

A futurizmus több mint művészeti irányzat a 20. század első harmadában. Politikai és művészeti mozgalom. Jellegzetessége a múlt tagadása, a technika, a mozgás, a jövő, a sebesség, a dinamizmus pajzsra emelése. Kreatív módszereire a modern élet sajátos kifejezőeszközeinek keresése jellemző. 1909-ben adta ki F. T. Marinetti az első kiáltványt: „Megállapítjuk, hogy a világ nagyszerűsége új szépséggel gazdagodott, a sebesség szépségével... Egy versenyautó, kirobbanó lélegzetű kígyókhoz hasonlatos vastag csövekkel díszített motorházával... szebb, mint a Győzelem istennőjének szamothrakéi szobra...” Elbűvölte őket a modern technika, a közlekedés és a távközlés. Céljuk a polgári hagyományok lerombolása, az élet újjáalakítása. Témáik a modern, nagyvárosi jövő, technikai csodák, a gépek, a mechanika világa, sebesség, erő, dinamizmus, militarizmus, a forradalmak és háborúk éltetése stb. Képzőművészeti eszközeik az egymás utáni mozgásfázisok ábrázolása, a mozgás irányának érzékeltetése, erővonalak feltüntetése.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. február 5. (szerda) 17:30
Erdélyi Sándor kiállítása

Helyszín: Bakta galéria

"Nagyon nehéz elmagyarázni ezt a kozmikus vallásos érzést valakinek, akiből ez teljesen hiányzik… Szerintem a művészet és a tudomány legfontosabb szerepe, hogy felébressze ezt az érzést és életben tartsa azokban, akik fogékonyak rá."

- Albert Einstein

Erdélyi Sándor 1954-ben született Somogy megyében. 1973-ban érettségizett a pécsi Művészeti Szakközépiskolában, ötvös szakon. Kezdetben olajjal és pasztellel dolgozott, majd később tért át a plasztikus technikára. Mindig érdekelték az öreg, kiszáradt fák. A távoli múltban gyökerező, ott kiteljesedő élet után már szinte nincs jelenük, jövőjük pedig egyáltalán nincs – mégis tiszteletet parancsolnak. Visszatérő témái a sziklák és hegyek. Rajtuk járva a messzeség felemelő élményét éljük át, ahol szabadon szárnyalhat a szellem és megmutatkozik a lélek végtelen szabadsága; az ember magára talál(hat).

Megnyitó: 2020. február 5. (szerda) 17:30

A kiállítás nyitvatartási ideje: 2020. február 26., hétköznap 8-20 óráig, szombaton 8-18 óráig, vasárnap zárva.
A belépés díjtalan.

2020. február 06. 19.00
Jacobi Viktor: Sybill - Orfeum bérlet III. előadás

Történetünk a cári Oroszországban kezdődik. Egymás után érkeznek a szállodai vendégek, többek között Sybill, párizsi énekesnő, a Nagyherceg, a Kormányzó, Petrov, a moszkvai testőrtiszt és még sokan mások. Ebben a gyönyörű, orosz téli hangulatban, ahol zümmög a szamovár, odakint hull a hó, a Kormányzó úr tiszteletére tartott estélyén minden adott ahhoz, hogy Sybill és Petrov szerelme kibontakozzon. Azonban ahhoz, hogy a szerelmesek egymásra találhassanak, sok félreértésen, szerepcserén, nevetést és könnyeket fakasztó jeleneteken keresztül vezet az út. Az ismert nagy slágerek: Kis Petrovom, Illúzió a szerelem, az Élni jó mind csupa fülbemászó dallam, melyek a történetet magasba emelik, és a klasszikus, látványos operett előadást felejthetetlenné teszik.

Szereposztás:

Sybill: Vörös Edit / Geszthy Veronika
Petrov: Borbély Richárd / Ott József
Nagyhercegnő: Sáfár Mónika (Jászai Mari-díjas)
Nagyherceg: Vadász Zsolt / Domoszlai Sándor
Kormányzó: Szirtes Gábor (Jászai Mari-díjas)
Charlotte: Teremi Trixi (Bársony Rózsi-díjas)
Poire: Kiss Zoltán / Kovács Szilárd
Borcsakov: Molnár Erik
Szobalány: Halász Aranka
Szárnysegéd: Illés Dániel
Kocsis, lakáj: Hábel Ferenc
Monarchia Zenekar
Alkotók:

Jelmeztervező: Rátkai Erzsébet
Koreográfus: Hábel Ferenc
Zenei vezető: Félix Györgyi
Rendező: Teremi Trixi
Információ:

Jegyárak: 3.800 Ft, 3.500 Ft, 3.300 Ft

2020. február 09. 09:00 - 13:00
Farsangi játszóház

Program:

10:00 – Ízelítő a Bartina gyermekfarsang produkcióiból
11:00 – A Csimota Zenekar koncertje
Továbbá:

Kézműves foglalkozások
Fánkkóstoló
Gyermekjátszó
Arcfestés

Jegyár 1.000 Ft, 4 éves kor alatt 500 Ft
Egész alakos jelmez esetén a belépés ingyenes.

2020. február 10. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - Szerkezet, funkció és a képzelet. A konstruktivizmus.

A konstruktivizmus névadója az orosz Vlagyimir Tatlin képzőművész. Tatlin 1915-ben „konstruktivistának” nevezte el azt az új képzőművészeti eljárást, amely üvegből, fémből és fából „konstruált” absztrakt térbeli alkotások létrehozását jelentette. A kubizmus és a futurizmus művészi formakincse az 1910-es évek elején továbbgondolásra késztette a Párizstól távol élő, orosz művészeket is. Hazájuk gazdag magángyűjteményeiben jelentős műalkotásokat ismertek meg, melyek összekapcsolták az új utakat kereső, olykor tudományosan gondolkodó művészek törekvéseit. A kubizmus és a futurizmus stílusjegyei előre mutattak a geometrikus absztrakció megjelenése felé. A természeti valóság ábrázolásának vágya meggyengült. Később a konstruktivizmus az absztrakt művészetben általános alapelvvé vált. A konstruktivizmus legáltalánosabban a kultúra különböző területein fellépő olyan irányzatokat jelöli, amelyek elméleteik középpontjába a „konstrukció” (szerkezet, elgondolás, logikai felépítés stb.) fogalmát helyezik. Mivel azonban a konstruktivizmus minden területen más-más jelentésű, az egyes konstruktivizmusok között csak formai hasonlóság fedezhető fel.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak 1.000 Ft, Nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. február 15. 07:00
XVI. SZEKSZÁRDI TAVASZVÁRÓ SZAKMAI MÉHÉSZNAP

Helyszín: Mozi előtér

Hagyományainkhoz hűen, ismét számtalan méhészeti eszközforgalmazó és kiállító színesíti programunkat. A profi méhészetekben használható legmodernebb gépektől, a hobbyszintig mindenki megtalálhatja számára megfelelőt. Az eszközvásár már reggel 7 órától várja a látogatókat, a szakmai programok 9 óra 30 perckor kezdődnek.

Szervező: Nagyernyei Attila, elnök Tolna Megyei Méhész Egyesület 

A belépés díjtalan.

2020. február 15. 19:00
Anconai Szerelmesek - zenés komédia 2 részben

Anconában él Tomao Nicomaco, az eladósorba került lányát egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amorózó, aki körül mindig zajlik az élet. Szomszédságában a könnyűvérű szobalány, a magányos panziósnő és a kávézó tulajdonos egyre-másra nehezítik az életét – nem beszélve az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermeke apját igyekszik megtalálni.

Szirtes Gábor rendezésében mutatja be a színház ezt az örökzöld zenés játékot, melyet Vajda Katalin álmodott a színpadra. Az előadáson elhangzó dalok Fábri Péter magyar dalszövegével kerülnek bemutatásra.

Szereposztás:

Tomao: Petridisz Hrisztosz/Szirtes Gábor
Lucia: Szegő Adrienn
Dorina: Balog Tímea
Luigi: Kurkó József/Petróczi Gábor
Viktória: Jancsó Dóra/Pánczél Klaudia
Drusilla: Rárósi Anita
Lucrezió: Sövegjártó Áron
Giovanni: Kovács Szilárd
Agnese: Kováts Kriszta/Papadimitriu Athina
Alkotók:

Az előadás zenei vezetője: Nagy Nándor
Koreográfus: Borbély Krisztina
Játékmester: Radnai Erika
Látványtervező: Horányi Júlia
Súgó: Mundráninecz Éva
Rendező: Szirtes Gábor

Jegyárak: 3.300 Ft, 3.600 Ft, 3.900 Ft, 4.500 Ft

2020. február 17. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - A "belülről vezérelt" alkotó folyamatok. Az expresszionizmus.

Németországban a 20. század második évtizedében az expresszionizmus vált a legjellemzőbb festői törekvéssé. A Fauves-kör német megfelelője, a „Die Brücke” csoport magában hordozta az expresszionizmus csíráit, hatott az expresszionizmusra Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Ensor és Hodler, rajtuk keresztül a szecesszió szimbolizmusa és miszticizmusa. Amíg a kubizmust a teljes objektivitás jellemezte, az expresszionizmus a romantika késői változata. A művészi alany néha beteges szorongásának önkivetítődése a magva az irányzatnak, amely a háború előtt és alatt az értelmiséget elfogta. Az 1910-ben indult az expresszionizmus folyóirata, a „Sturm” (Vihar). Waszilij Kandinszkij (1866-1944) a „tiszta festészet” mellett száll síkra, vallotta, hogy a festményből minden témát, gondolatot száműzni kell. A zenéhez akarta közelíteni a festészetet, úgy vélte, hogy a képzőművészetnek is ugyanolyan tiszta, minden naturális utalás nélküli esztétikai hatást kell ébresztenie, mint a zenének.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. február 17. 19:00
Szekszárdi Big Band koncert

Művészeti vezető: Pecze István

Jegyár: 2.600 Ft

2020. február 18. 14:30
Mátyás király mézbora Kisiskolás bérlet

Mátyás király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás király arca egyszer csak elkomorul: Nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás királytól már megszoktuk – álruhában járnak utána miért nincs a királyi asztalon a mézbor. A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk az is kiderül miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért. A mesét korhű középkori zene és tánc színesíti, a látványt pedig a részben három dimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

Jegyár 1000 Ft

További előadások: 
2020. február 19. 10:00 Óvodás bérlet
2020. február 19. 14:30 Kisiskolás Plusz bérlet

2020. február 20. 13:30
Hollós László Megyei Természetismereti Versmondó Verseny

A Hollós László emlékére szervezett versmondó verseny évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő program a város és tágabb környéke általános iskolásainak. A három korcsoportnak hirdetett verseny, amelynek témája hagyományosan a természetvédelem, a bennünket körülvevő környezet, igen népszerű az iskolák körében, rendszerint sok kisdiákot neveznek pedagógusaik. Az előadásokat szakértő zsűri értékeli, a legjobbak tárgyjutalomban is részesülnek.

2020. február 24. 17:00
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az expresszionizmus: stílus és jelentésváltozatok

Általánosan elterjedt nézet, hogy az expresszionizmus német mozgalom, a szót magát egy francia kritikus írta le 1908-ban, egy francia festőművészre alkalmazva. De ebben az évben jelentette ki Matisse is „Egy festő feljegyzései” című értekezésében, hogy „mindenekelőtt az expresszióval (kifejezéssel) foglalkozom…”. Az expresszionizmus megnyilatkozási formái nagyszámúak és különfélék, és a művészet valamennyi műfajában fellelhetők. Nem csak a képzőművészetben, az irodalomban, a zenében, a színpadon, a filmben, de az építészetben és az iparművészetben is jelen volt, hiszen ami életre hívta, az az adott társadalmi állapot kísérője volt. Valójában az akkori pozitivista szemlélettel szembenálló, ha tetszik ellenzéki felfogás volt, mely magában hordozta a naturalizmus illetve az impresszionizmus eszközrendszerével való szembenállást. Az élet valamennyi területén (iparban, kereskedelemben, politikában…) felértékelődött az egyén szerepe. A szabad kereskedelem és az új ipar megkövetelte a szabadságot, legfőképpen azt, hogy az egyén megszabaduljon a társadalmi magatartást meghatározó régi szabályoktól. A művészet részéről mindez egyértelműen a tagadásban mutatkozott meg. Manapság szinte minden megnyilvánulásra vonatkoztatják, melyekre jellemző a szubjektivitás, így a stilárisan és módszerében teljesen eltérő, önmagukba zárt törekvésekre is. Figyelnünk kell a fogalomhasználatra. Az expresszionizmus nem azonosítható általában az expresszivitással.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. február 24. 19:00
Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0

Ilyen az, amikor két sokoldalú, kreatív, alkotóereje teljében levő, méltán népszerű művész egymásra talál: a dalszerző, szövegíró, frontember (Kistehén) és a sokkötetes író, színpadi szerző közös estje kötelező program mindenkinek, aki meg kíván győződni arról, hogy az igényes, magas nívójú kortárs művészet is lehet magával ragadóan élvezetes és szórakoztató. A greCSÓKOLlár két nagyszerű alkotó és kiváló előadói képességekkel rendelkező színpadi ember közös gondolkodásának, párbeszédének feszesre komponált, ám számos rögtönzéssel, spontaneitással teli műsora a barátságról, szerelmekről, szeretőkről, maradásról és menekülésről, reményről és lemondásról, elindulásról és megérkezésről, otthonról és otthontalanságról. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák közös dalokban és új novellákban elbeszélve – hozzánk és rólunk szóló történet mindahány. A zenés kalandozás különlegessége, hogy a hazai underground egyik legsokoldalúbb szereplője, az immár két remek novelláskötetet is kiadott Kollár-Klemencz László prózaíróként, a páratlanul népes olvasótáborral rendelkező Grecsó Krisztián pedig zenészként és dalszerzőként is bemutatkozik. Teszik mindezt mindennemű művészi allűröktől mentes, végtelenül vonzó, személyes hangnemben, miközben elmosódnak a műfaji különbségek, s a zenei, az előadói és az irodalmi megszólalás egymásban oldódik fel. (Írta: Keresztury Tibor)

Az est vendége Dés László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas dzsesszzenész, zeneszerző, előadóművész, aki számtalan zenésszel, előadóművésszel, színésszel dolgozott együtt, kortárs írókkal (Esterházy Péterrel, Grecsó Krisztiánnal, Parti Nagy Lajossal, Spiró Györggyel, Závada Pállal) közös estjeinek népszerűsége töretlen. Számos film és musical fülbemászó zenéjét köszönhetjük neki. Hangszere a szoprán- és tenorszaxofon, játékát az érzékeny és "szubjektív hang", az improvizációs dallamvezetés jellemzi.

Az előadáson közreműködik még Mákó Kató (vokál és archaikus ütőshangszerek) és Vajdovich Árpád (bőgő és vokál).

Jegyár: 2.500 Ft

2020. február 25. 10:30
Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja

Az országgyűlés 2000. június 16-án hatályba lépett határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. 1947-ben ezen a napon Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok jogellenesen letartóztatták, majd a Szovjetunióba hurcolták. A mentelmi jogától megfosztott képviselő hozzávetőleg kilenc évet töltött börtönökben és munkatáborokban. Szabadon engedése után pár évvel, 1959-ben, 51 évesen halt meg.

A politikus emblematikus letartóztatása az első állomása volt annak az eltervezett folyamatnak, mely során a kommunista párt az ellenszegülők kiiktatásával a totális egypárti diktatúra kiépítése felé haladt. A kisgazda képviselő önkényes fogva tartása a demokratikus jogok lábbal tiprásának jelképévé vált, s jól jellemezte a pártállami rezsim majdnem fél évszázados uralmát. Kovács Béla sorsa egyfajta típuspéldája lett azoknak, akiket ma a kommunizmus áldozataiként tarthatunk számon.

2020. február 26. 17:00
EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem

Téma: Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban

Előadó: Mester Károly agrármérnök (Szarvas)

Szervező: Mentálhigiénés Műhely

A belépés díjtalan.

2020. február 26. 18:00 és 20:30
"Kolera a Vackor csoportban" – Bödőcs Tibor önálló estje

Bödőcs Tibor turnéra indult ötödik önálló estjével! Az emberiség nagy kérdéseiről és a hétköznapok prózai, kis pillanatairól szóló műsor minden eddiginél szókimondóbb, szabadabb. A bödőcsi univerzum állandó bolygói, Búcsúszentlászló és Magyarország mellett most új témák is előkerülnek. A többi legyen meglepetés.

Vendég: Hajdú Balázs

Jegyár: 4.300 Ft

2020. március 01. 10:30
Kisvakond bábjáték

Nem maradnak élmény nélkül azok, akik március 1-jén délelőtt szeretnének megfelelő elfoglaltságot találni a család legkisebb tagja számára. Vasárnap délelőtt 10:30 órakor érdemes lesz ellátogatni a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermébe, ahol egy felvonásban egy mindenki által jól ismert rajzfilmhős a Kisvakond lesz vendégünk. A Kisvakond című bábjáték az eredeti cseh meséből került színpadi alkalmazásra a közkedvelt Kalap Jakab produkciójában.

A Kisvakond bábjátékot 2-től 8 éves korig ajánljuk.

Műsoridő 50 perc
Jegyár 1.500 Ft

2020. március 02. 17:30
Művészettörténeti Szabadegyetem - A "varrógép és esernyő véletlen találkozása..." A DaDa

A Dada nem egységes mozgalom, nem szabályos csoport, tagjai minden visszaemlékezésükben kiemelik állandó, létszükségletszerű vitáikat. Az „első háború” alatti-utáni megváltozott politikai-társadalmi helyzetnek köszönhetően a Dada intellektuális téren jelentett áttörést az európai, és az amerikai művészetben. A művészetről alkotott elképzelésekben szintúgy. Az avantgárd első hullámának, a klasszikus modernek irányzatai közül a dadaizmus kitüntetett figyelmet érdemel, bár néha, főleg Európa keleti részén, nem könnyű elválasztani az avantgárd egyéb irányzataitól, akár egy alkotó munkásságán belül is (pl. Kassák Lajos, Moholy-Nagy László). A dadaizmus nem köthető egyértelműen egy művészeti ághoz sem, ugyanannyira irodalmi, mint képzőművészeti és előadóművészeti irányzat. A dadaisták munkásságában elmosódnak a műfajbeli határok, a kubistákhoz hasonlóan készítenek montázsokat, kollázsokat. A fotót, a mindennapi élet tárgyait bevonják az alkotásokba. A dadaizmus alapattitűdje a tagadás, a cinizmusba átcsapó irónia, gyakran anarchista lázadás. Ezt tükrözi Kassák ismert felszólítása: "Romboljatok, hogy építhessetek, építsetek, hogy győzhessetek!"

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. március 09. 17:30
Művészettörténeti Szabadegyetem - Válság és újjászületés. A szürrealista mozgalom

A dadaisták munkássága nyomán egy újfajta művészetfelfogás vezetett a művészet tagadásából születő antiművészethez. Ehhez a fordulathoz azonban egy végletesen kiábrándító alapélmény, a világháború páratlan "élménye" volt szükséges. Ez a következmény a szürrealizmus. A dadaizmussal párhuzamosan kezdett formálódni, de irányzattá csak 1922 után vált. A kifejezést először Apollinaire használta. Az irányzat központja Franciaország, de számos más országban is kibontakozott. A korábbi avantgárd irányok mellett alkotói elődjüknek tekintették Baudelaire-t, Rimbaud-t, Apollinaire-t. Felfedezték az első „igazi” szürrealistát, Lautréamont-t (1846—1870). A szürrealizmus kibontakozásához hozzájárultak Freud, Bergson munkái, a relativitáselmélet, hatott rá a marxizmus, de a misztika, az okkultizmus is. Kiindulópontjuk a hazug, kegyetlen civilizáció elleni lázadás. "Nekünk nem fontos az alkotás. Minden erőnkkel azt kívánjuk, hogy a forradalmak, a háborúk és a gyarmati felkelések megsemmisítsék a nyugati civilizációt. Szerintünk nem lehet sem harmónia, sem nagy művészet. A szépség eszménye már réges-rég összeaszott. Megragadjuk ezt az alkalmat, hogy nyilvánosan elhatároljuk magunkat szóban és írásban mindentől, ami francia."

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. március 10. 19:00
Zorán koncert

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon látni Zoránt? Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep. Zorán ez évi őszi turnéja az október 19-i budapesti Papp László Arénában rendezendő koncert új, amolyan "BEST OF" koncertje köré szerveződik. Így néhány Zorán "fellegvárnak" számító nagyvárosban – ahol még a pesti koncertet megelőzően, mintegy előpremierként és lesznek, ahol már az Aréna tapasztalataival, élményével megerősödve mutatja be új műsorát. Kihagyhatatlan...

Jegyárak 6.700 Ft, 6.200 Ft, 5.700 Ft

2020. március 16. 17:30
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az Újvilág és az Új Világ. Az USA és a vizuális kultúra

Az amerikai kultúra mindenesetre ritkán táplálta úgy festőit és szobrászait, ahogyan tette azt regényíróival és költőivel. Voltak ugyan festők ebben az országban, közülük néhány nem keveset tett le az asztalra, végső soron azonban csak az Európából importált eszmék felfokozásával vagy sajátos kitekerésével tudtak valami újat alkotni. Soha nem voltak képesek igazán magukévá tenni vagy megteremteni egy új látomást, amire a világnak azután oda kellett volna figyelnie, és amiből a jövő képzőművészei lényegileg meríteni tudtak volna. Nem csináltak mást, mint kiegészítették és finomították a francia impresszionizmus különbözı szakaszait. Úgy tűnik, hogy minden, ami művészi értelemben kiváló, továbbra is az 1905 és 1930 közötti eleven közelmúltból jön, amelynek az első világháború sem, csak Hitler tudott visszavonhatatlanul véget vetni. A magára valamit adó amerikai művész a két háború között még mindig függött mindattól, amit a Párizsi iskola, Klee, Kandinszkij és Mondrian 1935 előtt felhalmozott. Az absztrakt expresszionizmus volt az első irányzat, mely – a nevében is rejlő nonfigurativitás és az erőteljes érzelmi töltés kettősségén kívül – erőteljesen támaszkodott a szürrealizmusra, persze nem elsősorban a figuratív, hanem a nonfiguratív szürrealizmus szabad tudatalatti módszereire és esetleg technikáira is." Kandinszkij "improvizációinak" szellemére, munkásságára vonatkoztatva az amerikai Alfred Barr használta 1929-ben először az "absztrakt expresszionizmus" kifejezést. A fogalom 1951-től vált általánossá, amikor is a New York-i Museum of Modern Art-ban az észak-amerikai absztrakt művészet nagy kiállítását rendezték. Az amerikai absztrakt expresszionizmus elválaszthatatlan a kor egész vizuális kultúráját egységbe foglaló kapcsolatok hálózatától. Ennek a nemzetközi festészeti irányzatnak a lényege a művész lelki- és hangulati állapotának, tudat alatti képzeteinek közvetlen, drámai kifejezése és a festés folyamatának meditatív átélése. Mindezt a hagyományos kompozíció feloldásával és az ábrázolás száműzésével kívánták elérni. Ebben a művészeti stílusban tevékenykedő művészek szerint a festményeket gyorsan kell készíteni, hasonlóan a kínai kalligráfiákhoz. Nem szabad semmit fontolgatni, az alkotás akkor jó, ha spontán és "kitörésszerű". A művészek az egyediségre törekednek ebben az elgépiesedett, szabványosított világban.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Jegyárak: 1.000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft

2020. március 18. 19:00
Mérő László: A szívemre hallgassak, vagy az eszemre? - Érzelmeink és döntéseink logikája

Dr. Mérő László az egyik legnépszerűbb magyar pszichológus, akinek előadásait országszerte mindenhol vastapssal köszöni meg a közönség.

Mérő professzor az okos, igazán magas színvonalú lélektani ismeretterjesztés híveinek egyik nagy kedvence. A neves szakember azoknak sem okoz csalódást, akik egy előadástól sok információt, hasznos ismereteket várnak, de azoknak sem, akik szeretik az érthető, plasztikus megfogalmazást, az érdekes sztorikat és a jó humort – ezek mind az erősségei közé tartoznak.

Aktuális előadásában azt mutatja meg nekünk, hogy valójában hogyan hozunk döntéseket – és hogyan lenne érdemes döntéseket hoznunk. Valóban észérvek alapján mérlegelünk, vagy csak hisszük ezt? Milyen szerepet játszanak egy tudatos döntésben az érzelmeink? Szabad-e a szívünkre hallgatni, vagy akkor tesszük jobban, ha inkább az eszünkre támaszkodunk? És mit tegyünk, ha egészen mást súg a szívünk, mint az eszünk? Mire törekedjünk: az elégedettségre vagy az optimumra? Mikor járunk jobban? Dr. Mérő László segít jól dönteni.

Jegyár: 2.400 Ft

2020. március 20. 19:00
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged

Ki ne emlékezne a Százszor ölelj még, a Túl a varázshegyen, a Szeretem, vagy 2005-ben, az Euróvíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő, nagysikerű Forogj, világ! című dalokra? Hazánk egyik valaha volt legnagyobb szuperprodukciójának, a NOX pályafutásának történetét készül színpadra állítani Péter Szabó Szilvia!

Ennek fényében indul útjára 2020 tavaszán az énekesnő NOXTALGIA Unplugged nevű koncertsorozata. A 11 állomásos turné egy igazi időutazás lesz, hisz a műsorban felcsendülnek a mindenki által jól ismert NOX klasszikusok, ezúttal egy különleges zenei hangulatba bújtatva, hogy egy varázslatos világba repítve, felejthetetlen koncertélményt nyújtson a közönség részére. Kihagyhatatlan…

Jegyár 4900 Ft, 3900 Ft

2020. április 20. 19:00
Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.) Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, nyolcvan percben. Csányi Sándor előadásában.

2020. május 05. 19:00
Pál Ferenc: Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő?

Pál Feri senkinek sem kell bemutatni: pap, mentálhigiénés szakember – és az egyik legjobb előadó, akit valaha hallhattunk. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a leginkább foglalkoztatnak bennünket, egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyes magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Hatalmas személyes varázsa van, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt akár stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Aktuális előadásában azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy miként válhat erőforrássá a gyakran fájdalmas sebekkel teli múlt, és hogyan alakíthatjuk szabadabban a jövőnket.

"De sokszor hallottam már azt a mondatot, hogy a jelenben kell élni, és felesleges a múlttal foglalkozni! Amikor valaki azt mondja, hogy értelmetlen a múlttal foglalkozni, hiszen azt már nem lehet megváltoztatni, nagy precizitással fejezi ki, hogy azt gondolja: az segítene rajta, ha a múltat megváltoztathatná. Azt hiszi, a múlttal kapcsolatos egyetlen lehetősége az volna, ha azt meg nem történtté tehetné vagy átírhatná, és mivel ez lehetetlen, nincs dolga ezzel. A sejtjeink azonban őrzik a múltunkat, így az hatást gyakorol a jelenünkre. Ezért éppen annyira érdemes a múlttal foglalkozni, azt földolgozni, elrendezni, amennyire a jelen szempontjából szükségünk van rá. A múltat pontosan azért kell helyére tenni, hogy a jelenben élhessünk" – állítja Pál Feri, aki aktuális előadásában ezt a témát bontja ki a tőle megszokott lebilincselő stílusban.

Jegyár: 2.500 Ft


2020.01.20. Művészettörténeti Szabadegyetem - Az `irányzatos` európai művészet - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
Megnézem
2020.01.20. Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje – Josef M. két halála - Pódium bérlet I. előadás
Megnézem
2020.01.22. - 2020.01.23. Magyar Kultúra Napja
Megnézem
2020.01.25. Szekszárdi Borászbál
Megnézem
2020.01.26. Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona a Bóbita Bábszínház előadásában
Megnézem
2020.01.27. Művészettörténeti Szabadegyetem - Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
Megnézem
2020.01.29. EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem: A bélflóra (mikrobium) szerepe az egészség megőrzésében
Megnézem
2020.01.29. Dumaszínház: Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje - Humor sapiens – a felegyenesedés hátrányai
Megnézem
2020.01.29. INVICTUS – A LEGYŐZHETETLEN - Pécsi Művészeti Symphonic Band koncertje
Megnézem
2020.02.01. Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar koncert
Megnézem
2020.02.03. Művészettörténeti Szabadegyetem - A megragadható jövő. A futurizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
Megnézem
2020.02.05. Erdélyi Sándor kiállításmegnyitója
Megnézem
2020.02.06. Jacobi Viktor: Sybill - Orfeum bérlet III. előadás
Megnézem
2020.02.09. Farsangi játszóház
Megnézem
2020.02.10. Művészettörténeti Szabadegyetem - Szerkezet, funkció és a képzelet. A konstruktivizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
Megnézem
2020.02.15. XVI. SZEKSZÁRDI TAVASZVÁRÓ SZAKMAI MÉHÉSZNAP
Megnézem
2020.02.15. Anconai Szerelmesek - zenés komédia 2 részben
Megnézem
2020.02.17. Szekszárdi Big Band koncert
Megnézem
2020.02.17. Művészettörténeti Szabadegyetem - A `belülről vezérelt` alkotó folyamatok. Az expresszionizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
Megnézem
2020.02.18. Mátyás király mézbora Kisiskolás bérlet
Megnézem
2020.02.19. Mátyás király mézbora Kisiskolás Plusz bérlet
Megnézem
2020.02.19. Mátyás király mézbora Óvodás bérlet
Megnézem
2020.02.20. Hollós László Megyei Természetismereti Versmondó Verseny
Megnézem
2020.02.24. Művészettörténeti Szabadegyetem - Az expresszionizmus: stílus és jelentésváltozatok - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
Megnézem
2020.02.24. Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0 - Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László koncertje
Megnézem
2020.02.25. Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
Megnézem
2020.02.26. EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem: Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban
Megnézem
2020.02.26. `Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
Megnézem
2020.03.01. Kisvakond bábjáték
Megnézem
2020.03.02. Művészettörténeti Szabadegyetem - A `varrógép és esernyő véletlen találkozása...` A DaDa
Megnézem
2020.03.09. Művészettörténeti Szabadegyetem - Válság és újjászületés. A szürrealista mozgalom
Megnézem
2020.03.10. Zorán koncert
Megnézem
2020.03.16. Művészettörténeti Szabadegyetem - Az Újvilág és az Új Világ. Az USA és a vizuális kultúra
Megnézem
2020.03.18. Mérő László: A szívemre hallgassak, vagy az eszemre? - Érzelmeink és döntéseink logikája című előadása
Megnézem
2020.03.20. Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
Megnézem
2020.04.20. Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?
Megnézem
2020.05.05. Pál Feri `Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő?` című előadása
Megnézem
További ajánlataink

2020.01.20. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje – Josef M. két halála - Pódium bérlet I. előadás
2020.01.20. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az `irányzatos` európai művészet - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
2020.01.20. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje – Josef M. két halála - Pódium bérlet
2020.01.22. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Ünnepi Hangverseny a Magyar Kultúra Napján
2020.01.22. - 2020.01.23. Magyar Kultúra Napja Szekszárd 2020
2020.01.22. 18:00 Szekszárdi koncertek 2020
Ünnepi Hangverseny a Magyar Kultúra Napján
2020.01.23. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Rendhagyó Irodalomóra Hevesi Judit költővel a Magyar Kultúra Napja alkalmából
2020.01.23. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Életemnél is jobban – Nyáry Krisztián előadása
2020.01.23. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
`Himnuszok` – Rendhagyó Irodalomóra Nyáry Krisztián író, irodalmárral a Magyar Kultúra Napja alkalmából
2020.01.25. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Borászbál
2020.01.25. 19:00 Szekszárdi Borászbál 2020
2020.01.26. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona a Bóbita Bábszínház előadásában
2020.01.26. 10:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona a Bóbita Bábszínház előadásában
2020.01.27. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Párhuzamos és széttartó folyamatok. A kubizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
2020.01.11. - 2020.02.01. Szekszárdi kiállítások 2020-ban a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában
Idő-Tér-Kép kiállítás
2020.01.29. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Dumaszínház: Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje - Humor sapiens – a felegyenesedés hátrányai
2020.01.29. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem: A bélflóra (mikrobium) szerepe az egészség megőrzésében
2020.01.29. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
INVICTUS – A LEGYŐZHETETLEN - Pécsi Művészeti Symphonic Band koncertje
2020.01.29. 14:30 Szekszárdi koncertek 2020
INVICTUS – A LEGYŐZHETETLEN - Pécsi Művészeti Symphonic Band koncertje
2020.01.29. 18:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Dumaszínház: Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje - Humor sapiens – a felegyenesedés hátrányai
2020.02.01. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar koncert
2020.02.01. 16:00 Szekszárdi koncertek 2020
Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar koncert
2020.02.03. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - A megragadható jövő. A futurizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
2020.01.02. - 2020.02.05. Agora Mozi Szekszárd 2020
2020.02.05. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Erdélyi Sándor kiállításmegnyitója
2020.02.05. - 2020.02.26. Szekszárdi kiállítások 2020-ban a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában
Erdélyi Sándor kiállítása
2020.02.06. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Jacobi Viktor: Sybill - Orfeum bérlet III. előadás
2020.02.06. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Jacobi Viktor: Sybill - Orfeum bérlet III. előadás
2020.01.01. - 2020.12.31. Szülinapi buli Szekszárdon, szülinapozz a Babits Mihály Kulturális Központban
2020.02.09. Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Farsangi játszóház
2020.02.09. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Farsangi játszóház
2020.02.09. 09:00 - 2020.02.09. 13:00 Farsangi játszóház és koncert gyerekeknek a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban
2020.02.09. 11:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
A Csimota Zenekar koncertje
2020.02.09. 11:00 Szekszárdi koncertek 2020
A Csimota Zenekar koncertje
2020.02.10. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Szerkezet, funkció és a képzelet. A konstruktivizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
2020.02.15. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
XVI. SZEKSZÁRDI TAVASZVÁRÓ SZAKMAI MÉHÉSZNAP
2020.02.15. Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap 2020
2020.02.15. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Anconai Szerelmesek - zenés komédia 2 részben
2020.02.15. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Anconai Szerelmesek - zenés komédia 2 részben
2020.02.17. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Big Band koncert
2020.02.17. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - A `belülről vezérelt` alkotó folyamatok. Az expresszionizmus. - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
2020.02.17. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Szekszárdi Big Band koncert
2020.02.18. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Mátyás király mézbora Kisiskolás bérlet
2020.02.18. 14:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Mátyás király mézbora Kisiskolás bérlet
2020.02.19. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Mátyás király mézbora Óvodás bérlet
2020.02.19. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Mátyás király mézbora Kisiskolás Plusz bérlet
2020.02.19. 10:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Mátyás király mézbora Óvodás bérlet
2020.02.19. 14:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Mátyás király mézbora Kisiskolás Plusz bérlet
2020.02.20. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Hollós László Megyei Természetismereti Versmondó Verseny
2020.02.24. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az expresszionizmus: stílus és jelentésváltozatok - Dr. Aknai Tamás, művészettörténész előadása
2020.02.24. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0 - Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László koncertje
2020.02.24. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0 - Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László koncertje
2020.02.25. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
2020.02.26. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
EGÉSZ-SÉG Szabadegyetem: Egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban
2020.02.26. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
`Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
2020.02.26. 18:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
`Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
2020.02.26. 20:30 Szekszárdi színházi előadások 2020
`Kolera a Vackor csoportban` – Bödőcs Tibor önálló estje
2020.03.01. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kisvakond bábjáték
2020.03.01. 10:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2020
Kisvakond bábjáték
2020.03.02. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - A `varrógép és esernyő véletlen találkozása...` A DaDa
2020.03.09. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Válság és újjászületés. A szürrealista mozgalom
2020.03.10. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Zorán koncert
2020.03.10. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Zorán koncert
2020.03.14. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Országos Táncművészeti Fesztivál Regionális Elődöntő
2020.03.16. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Művészettörténeti Szabadegyetem - Az Újvilág és az Új Világ. Az USA és a vizuális kultúra
2020.03.18. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Prof. Dr. Mérő László `Érzelmeink és döntéseink logikája` című előadása
2020.03.18. 19:00 Pszichológiai előadás Szekszárdon, Dr. Mérő László előadása a Babits Mihály Kulturális Központban
2020.03.20. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2020.03.20. 19:00 Szekszárdi koncertek 2020
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2020.04.20. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?
2020.04.20. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2020
Csányi Sándor színházi estje - Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?
2020.05.05. Szekszárdi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Pál Feri `Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő?` című előadása
2020.09.17. - 2020.09.20. Szekszárdi Szüreti Napok 2020

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG