Balatoni szálláshelyek, nyaralók, apartmanok, panziók hotelek.
Balatoni szálláshelyek, nyaralók, apartmanok, panziók hotelek.

Badacsonyi fesztiválok, rendezvények, események egész évben. Kiállítások, kulturális, művészeti és sport rendezvények, gasztronómiai események várják az érdeklődőket minden évszakban.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Aktuális programok

2017. december 16-17. Badacsonytomaji Advent

Decemberben ünnepi fénybe burkolózik Badacsonytomaj városa. Kedves hagyomány immár több éve a főtéri jótékonysági adventi vásár. A közös ünnepvárás, imádkozás, az együtténeklés összekovácsolja advent időszakában a térség lakosságát, egyben alkalmat adva a jótékonykodásra is a civil szervezetek, sportegyesületek, közalapítványok javára. Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye szervezésében idén is megrendezésre kerül a Jótékonysági Adventi Vásár december 16-án, advent harmadik szombatján. A program a III. adventi gyertya gyújtásával kezdődik a körforgalomnál. A harmadik az egyetlen gyertya az adventi koszorún, mely nem lila. A III. gyertya az örömöt jelképezi. Ezen a napon gondoljuk át, hogy mik azok a dolgok, amik a legfontosabbak számunkra az életben. Mi tesz igazán boldoggá: az anyagi javak, vagy valami egészen más? Rá kell jönnünk, hogy milyen értékesek családi és baráti kapcsolataink, és az, amivel a legnagyobb örömet adhatjuk nekik, az nem a boltban található.16.00 és 20.00 óra között a templom előtti tér díszfénybe öltözik, kigyúlnak a fények a város karácsonyfáján, mindeközben a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be a környéket. Kézműves karácsonyi vásár, valódi értékek, családi pillanatok, hangulatos programok a karácsonyi készülődés a jótékonyság nevében. Legyen hó, zenés ünnepi összeállítás Havasi Gábor előadásában, majd szentmise a Szent Imre Római Katolikus Templomban.

Az ünnepi várakozás jegyében immár huszonegyedik alkalommal rendezzük meg az Idősek Karácsonya nevű ünnepélyt, amelyre ezúttal mintegy nyolcszáz városbelinek küldünk meghívót, aki betöltötte a 60. életévét. Természetesen nemcsak őket várjuk, hanem  gyermekeiket, unokáikat is. Ezen a napon köszönti a város vezetés a település legidősebb férfi illetve nő lakosát, valamint a legidősebb házaspárt. Kívánjuk, hogy legyen ez az ünnepi délután a szülők, nagyszülők részére jelképe a hálának, köszönetnek mindazért, amit családjaikért, gyermekeikért, unokáikért és a település közösségéért tettek egy életen át”.

Nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmagunktól mit adunk önzetlenül. Ahol béke, elfogadás és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni!

ADVENTI HANGVERSENY - DECEMBER 16.
Helyszín: Szent Imre Plébániatemplom, 19 óra
Adventi hangverseny a NABE Helyi Kórusának előadásában
Karnagy: Krisztin N. Lászlóné

IDŐSEK KARÁCSONYA - DECEMBER 17.
Ünnepi köszöntő beszédet mond: Krisztin N. László, Badacsonytomaj Város polgármestere
Az ünnepi műsorban közreműködik a Pipitér KNFO Óvoda apróságai, a Tatay Sándor Általános Iskola tanulói és az Ezüst Kükapu Táncegyüttes.

Helyszín: Egry József Művelődési Ház, Badacsonytomaj
Szervező: Badacsonytomaj Város Kulturális Intézménye

BETLEHEMES JÁTÉK - DECEMBER 20.
Helyszín: Szent Imre Plébániatemplom, 17 óra
Betlehemes játék a hittanos tanulók előadásában
Betanította: Aradiné Steiner Erika


2017.12.08. - 2017.12.20.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Kapcsolódó időpontok

2018.08.01. - 2018.08.31. Balatoni programok 2018 augusztus
Találatok száma: 1

Kiadó badacsonyi nyaralók

Kiadó badacsonyi nyaralók

Nyaralását tervezze meg velünk Badacsonyban! Válasszon kínálatunkból, használja SZÉP Kártyáját! Kiadó nyaralók között válogathat Badacsonyban, Badacsonylábdihegyen és Badacsonytördemicen. Az Opus ...
Találatok száma: 1

Badacsonyi Hajóállomás

Badacsonyi Hajóállomás

A badacsonyi hajóállomásról indulnak a Balatoni Hajózási Zrt. sétahajói, a gyerekhajója és a retró diszkóhajók. Jegyváltás a kikötőben. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek rendezvényhajóink, ahol ...
KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Badacsonyi programok 2017

Programajánlat

Balatoni programok 2018 augusztus
Balatoni programok 2018 augusztus
2018. augusztus 1 - 31.