Badacsonyi túrák 2020

Badacsonyi túrák 2020

Kiemelt ajánlat
2020. augusztus 22.

Vezetett gyalogtúrák a Badacsony régióban. Szereted a természetet, a Balaton-felvidéket? A finom Borokat? Akkor keress minket! A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület öt éve szervez vezetett, bakancsos túrákat a Badacsony Régióban. A kirándulni vágyók számos lehetőség közül válogathatnak. Legyen az madarász, holdfény, kilátó vagy tanösvény túra.

Vezetett túrák a Badacsony Régióban 

Az idei évtől megújultak vezetett túráink. Új helyszínek, élmények várnak a környéket megismerni vágyókra.

A túrákon való részvétel díjköteles, valamint előzetes bejelentkezés szükséges. (min.5 fő jelentkezés alatt a túra elmarad)

Részvételi díj:

  • gyermekeknek: 6 éves korig: ingyenes
  • 6-14 éves korig: 500,- Ft/fő
  • felnőtteknek: 1.000,- Ft/fő

A részvételi díj a helyszínen, készpénzben fizetendő a túravezetőnél.

Túravezető: Árvai Gábor geo- és madarász túravezető

Túrák 2020-ban:

2020-ban is folytatódnak túráink! Fedezzük fel együtt a téli és kora-tavaszi Badacsony szépségét és természeti értékeit szakképzett túravezető segítségével!

2020. március 21.
Tavaszi zsongás a Szent György-hegyen

ELMARAD!

A kellemes tavaszi hegybejárás során megismerkedünk e csodás hegy kialakulásával, gazdag élő-és élettelen természeti értékeivel, kultúrtörténetével.

Ezen a tavaszi délelőttön még a hegy sárkányának históriája sem marad titokban előttünk! Tarts velünk és szakképzett túravezetőnkkel, és böngésszük végig ezt a kevésbé ismert vulkáni hegyoldalt!

indulás: 10:00 óra, Kisapáti temető melletti parkoló – Kérünk mindenkit, jelenjen meg az indulási időpont előtt 10 perccel a helyszínen!

útvonal: Kisapáti temető – Szent Kereszt-kápolna – Turistaház – „Jégbarlang” – orgonák – tető – Oroszlánfejű-kút – Tarányi-ház – Lengyel-kápolna – Csepegő-forrás

időtartam: 4 óra
szintemelkedés: 300m
táv: 8-9 km

2020. április 11.
Holdfénytúra a Badacsonyon 

Varázslatos alkonyi, esti túra a Badacsony tetején.

A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik oldalon pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

Tapasztalt túravezetőnk segítségével egy igazán egyedi túraélményt próbálhatsz ki. Az esti, holdfényes Badacsonyt sokan nem ismerik. Te ne légy köztük!

iIdulás: 18:30 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.)  – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó
időtartam: 2 és fél- 3 óra
szintemelkedés: 250 m.
táv: 4 km.

2020. április 25.
Agárkosbor túra a Badacsonyon

Botanikai túránk során megismerkedünk a Badacsony egyetlen orchidea fajával, az agárkosborral.

Az agárkosbor, agár kosbor vagy agár sisakoskosbor (Anacamptis morio) a kosborfélék vagy orchideafélék családjába tartozó védett növényfaj. Ezt az egyedülálló lilás virágú növényt fürkésszük ki hegyünkön, szakvezetőnk segítségével. Természetesen a hegy többi élő-és élettelen természeti értékei is ismertetésre kerülnek e könnyű séta során.

Indulás: Badacsonytomaj, Korkováni-parkoló, 10:00 óra – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: egykori bányák udvarai
időtartam: 2-2.5 óra
szintemelkedés: 50 m.
táv: 1.5 km.

2020. május 2.
Szigligeti vártúrÁK 

Vártúránk során megismerkedünk Szigliget ismert és kevésbé ismert erődítményeivel.

Feltárulnak a várak titkai, történetük és természetesen, e csodás falu és környékének históriája is. A Szigligeti vár, azaz a „Balaton vára” mindenképpen a legszebbek közé tartozik. A település felett magasodó hegyen álló erődítmény maradványa az ország egyik legszebb fekvésű, legromantikusabb várromja. Emellett felfedezésre kerül az Ófaluban, a település másik, kevésbé ismert vára: az Óvár.

Indulás: 10:00 óra, Tourinform parkoló (Szigliget, Petőfi u. 1.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szigliget Ófalu- Óvár- Balaton Vára
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 150 m
táv: 100 m

2020. május 9.
Holdfénytúra a Badacsonyon 

Varázslatos májusi alkonyi, esti túra a Badacsony tetején.

A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik irányban pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

Izgalmas holdfényárban úszó éji kirándulás! Légy a részese és hozd magaddal a családod vagy barátaidat!

Elemlámpa ajánlott!

indulás: 19:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.)

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó
időtartam: 2.5-3 óra
szintemelkedés:  250 m
táv:  4 km

2020. május 16.
„Kettős hódítás” – Csobánc-Hegyesd vártúra 

Feltárulnak előttünk e két vár históriájának érdekes eseményei.

Bepillantunk a török korba, az akkori párviadalok világába. Megismerkedünk a Gyulaffy család történetével és a történelem eseményeinek ecsetelése közben páratlan panoráma fog elénk tárulni a két vár romjai közül a Balatonra, a Tapolcai-medencére és meseszépségű vulkáni képződményeire.

Indulás: 09:00 óra, Gyulakeszi-Várparkoló (autó szükséges a 2 vár közötti közlekedéshez) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: 6 km autóval
időtartam: 4-4.5 óra
szintemelkedés: 250 m
táv: 4 km

2020. június 6.
Csobánci holdfénytúra

Nyári alkonyi-esti túra a várral koronázott Csobánc hegyen.

A romok között romantikus holdfénytúra vár ránk. A tetőről pazar kilátás nyílik a környező vidékre, így a Badacsonyra és a többi vulkánra, a Balatonra. Távolból még Fonyód fényeit is látni fogjuk. Közben megismerkedünk a hegy élő-és élettelen természeti értékeivel és a vár históriájával.

Elemlámpával készülni ajánlott!

indulás: 20:00 óra, Gyulakeszi-Várparkoló – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Gyulakeszi – Rossz-templom  – Csobánc vára
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 300 m
táv:  5 km

2020. június 13.
Túra a Tóti-hegyen 

Kellemes nyári túra a kevésbé ismert Tóti-hegyen!

Tudtad, hogy a Tóti-hegy kialakulása eltér a többi itteni vulkántól? Túránk során feltárulnak a hegy titkai. Tudtad, hogy a környék fontos római központ volt annak idején? Erről és sok más érdekességről is szó lesz a szakvezetéses túra során.

indulás: 10:00 óra, Istvándy Birtok parkolója (Hegymög) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Parkoló – bánya – csúcs
időtartam: 2.5 óra
szintemelkedés: 230 m
táv: 4 km

2020. június 20.
Délutáni túra a Nagy Pán teremtette Badacsonyon 

Délután, koraeste, nyár érdekességek, titkok és Badacsony.

Badacsony rengeteg érdekességet és titkot tartogat számunkra. Sok mindent nem is jól tudunk. Tegyünk rendet a tévismeretek között! Sok izgalmas kérdésre kap választ az, aki részt vesz ezen a kora nyár esti túrán!

indulás: 17:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsa-kő – Hertelendy- emlék – Kisfaludy-kilátó – Ranolder-kereszt –Bujdosók lépcsője
időtartam: 3.5 óra
szintemelkedés:250 m
táv: 6 km

2020. június 27.
A szigligeti “szúrós csobabogyó” nyomában 

Szigliget más szemszögből.

Mit jelent a Kamon? Mi Szigliget nevének eredete? Mivel foglalkoztak a régi szigligetiek? Szigliget történetével, életével és a környék természeti értékeivel ismerkedhet meg az, aki velünk tart ezen a hangulatos túrán.

indulás: 10:00 óra, Tourinform parkoló (Szigliget, Petőfi u. 1.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Tourinform Iroda – Ófalu – Avasi-templom – homokbánya – Kamon-kő kilátóhely – Szigliget központ
időtartam: 4 óra
szintemelkedés: 200 m
táv: 9-10 km

2020. július 4.
Holdfénytúra a Badacsonyon 

Júliusi este a Badacsonyon. Kell ennél több?

A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik irányban pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

Izgalmas holdfényárban úszó éji kirándulás! Légy a részese és hozd magaddal a családod, barátaidat!

indulás: 20:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.) –  Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó
időtartam: 2.5-3 óra
szintemelkedés: 250 m
táv: 4 km

2020. július 11.
Túra a tördemici sziklák alatt 

Túránk a Badacsony kevésbé ismert útjait járja be.

A hegy északi részét barangoljuk be, közben megismerkedünk azzal a vulkáni tevékenységgel, mely megformázta ezt a hegyet, a szőlő-és bor története is feltárul, csakúgy mint a hegy élő természeti értékei is.

indulás: 16:30 óra, Badacsonytördemic Faluház – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Badacsonytördemic faluház – bányák – Kőkapu – tető –Ranolder-kereszt – Bujdosók lépcsője
időtartam: 3-4 óra
szintemelkedés: 300 m
táv: 7 km

2020. július 25.
A “Sárkány lehellete” – túra a Szent György-hegyen 

Július reggel a Szent György-hegyen. Honnan ered a neve? Kik élték és élnek itt? Most kiderítheted!

Szent György hegy. Hasonlít a Badacsonyra, mégis kicsit más. Vulkanikus Tanúhegyünk sok történetet és legendát tartogat. A hegy sárkányának históriája sem marad titokban. A szőlő-és borkultúrája, illetve ezek néprajzi vonatkozásai is terítékre kerülnek a túra során.

indulás: 09:30 óra, Kisapáti temető melletti parkoló – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Kisapáti temető – Szent Kereszt-kápolna – Turistaház – „Jégbarlang” – orgonák – tető – Oroszlánfejű-kút – Tarányi-ház – Lengyel-kápolna – Csepegő-forrás
időtartam: 4 óra
szintemelkedés: 300 m
táv: 8-9 km

2020. augusztus 5.
Holdfénytúra a Badacsonyon 

Varázslatos augusztusi alkonyi, esti túra a Badacsony tetején.

A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik irányban pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

indulás: 19:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 250 m
táv: 4 km

2020. augusztus 8.
“Madárkavalkád és Pálos lelkület” – madarász és kolostortúra Ábrahámhegy és Salföld között 

Csörgey Titusz ornitológusra emlékezünk túránk során.

Figyeljük a terület élővilágát, megismerkedünk az itt élő madarakkal és egyéb élőlényekkel. Utunk végén elérünk a Pálos kolostorhoz, ahol feltárul előttünk a Pálos Rend története, a kolostor és Remete Szent Pál sorsa. Érdemes velünk tartani a múltidéző túrára!

indulás: 09:30 óra – Ábrahámhegy vasútállomás parkolója (Ábrahámhegy, Badacsonyi u.)- Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Ábrahámhegy vasútállomás – Burnót-patak völgye – Pálos kolostorrom
időtartam: 3-3.5 óra.
szintemelkedés: 150 m
táv: 10 km

2020. augusztus 15.
Szigliget várainak meghódítása – Szigligeti vártúrák (óvár, vár) 

Vártúránk során megismerkedünk Szigliget ismert és kevésbé ismert erődítményével.

Feltárulnak a várak titkai, történetük és természetesen, e csodás falu és környékének históriája is. A “Balaton Vára” és egy másik kevésbé ismert másik szigligeti vár, az Óvár titkaiba avat bele túravezetőnk. Fedezd fel és hozd el barátaid, családod!

indulás: 09:00 óra- Szigliget Tourinform előtt ( Szigliget, Petőfi u. 1.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szigliget Tourinform Iroda – Vár – Óvár
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 150 m
táv: pár 100 m, a két vár között 3 km

2020. augusztus 22.
A szunnyadó vulkán titkai – Badacsonyi körtúra

Nyári délutáni- koraesti találka egy szunnyadó vulkán történetével!

Körtúránk során megismerkedünk a Badacsonyt létrehozó hatalmas erőkkel, a hegy élő-és élettelen természeti értékeivel. Meglátogatunk 3 bányát is, közben emlékezünk azokra a bányászokra, akik anno fejtették a kőzetet.

indulás: 16:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.)

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rrózsakő – kőtenger – Rodostó turistaház – bányák – bányaépület romok
időtartam: 3.5 óra
szintemelkedés: 50 m
táv: 6 km

2020.  szeptember 5.
Holdfénytúra a Badacsonyon

Ismét egy holdfénytúra, ám ez már kicsit más. Eljött az ősz, más színek, illato fogadnak az alkonyi.esti Badacsony-hegyen.

A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik irányban pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

indulás: 18:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 250m
táv: 4 km

2020. szeptember 12.
Reformkori túra a Badacsonyon 

A múltba, méghozzá a reformkori Badacsonyba kalautol el Árvai Gábor túravezetőnk ezen a szombati napon.

Megismerkedünk a reformkor csodálatos balatoni világával, az akkori Badacsonnyal, Szegedy Rózával, Kisfaludy Sándorral, a hajózás történetével és sok más egyéb érdekességgel.

indulás: 10:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó – Ranolder-kereszt

időtartam: 3.5 óra
szintemelkedés: 250 m
táv: 5.5 km

2020. szeptember 19.
Szent György-hegyi csodák

A legendás Szent-György hegy van ezúttal terítéken.

A délelőtti  túránk során megismerkedünk e csodás hegy kialakulásával, gazdag élő-és élettelen természeti értékeivel, kultúrtörténetével. A hegy sárkányának históriája sem marad titokban. A szőlő-és borkultúrája, illetve ezek néprajzi vonatkozásai is terítékre kerülnek a túra során.

indulás: 10:00 óra Kisapáti temető melletti parkoló – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Kisapáti temető – Szent Kereszt-kápolna – Turistaház – „Jégbarlang” – orgonák – tető – Oroszlánfejű-kút – Tarányi-ház – Lengyel-kápolna – Csepegő-forrás
időtartam: 4 óra
szintemelkedés: 300 m
táv: 8-9 km

2020. szeptember 26.
Túra a Kopasz-hegyen 

A Kopasz-hegy sok újdonságot tartogat akár a helyiek számára is.

A Kopasz-hegy a Káli-medence kevésbé frekventált turistacélpontjai közé tartozik, de aki már jól ismeri a Badacsonyt, vagy a Szent György- hegyet, azoknak sok újat mutathat ez a hegy. Túránk során megismerkedünk egy másik különleges vulkáni képződménnyel. Miért különleges? Kialakulása, élővilága és az éghajlata miatt. Deríts rá fényt szakvezetéses túránkon!

indulás: 10:00 óra, Mindszentkálla templom előtti tér – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Mindszentkálla templom – tető – Mindszentkálla templom
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 140 m
táv: 2.5 km

2020. október 3.
Holdfénytúra a Badacsonyon 

Egy őszi holdfénytúrát kínálunk október elejére. A szezonnak ugyan vége, de Badacsony ilyenkor ősszel mutatja meg valóját.

Őszi esti túra a Badacsony tetején. Őszi színek a természetben, illatok A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik irányban pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

indulás: 17:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó
időtartam: 2.5-3 óra
szintemelkedés: 250 m
táv: 4 km

2020. október 10.
Őszi varázslat Szigligeten 

Kamon-kő túrára invitálunk minden aktív pihenésre vágyót!

Mit jelent a Kamon? Mi Szigliget nevének eredete? Mivel foglalkoztak a régi szigligetiek? Szigliget történetével, életével és a környék természeti értékeivel ismerkedhet meg az, aki velünk tart ezen a hangulatos túrán.

indulás: 10:00 óra Tourinform Iroda – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Tourinform Iroda – Ófalu – Avasi-templom – homokbánya – Kamon-kő kilátóhely – Szigliget központ
időtartam: 4 óra
szintemelkedés: 200 m
táv: 9-10 km

2020. október 17.
Hajnalmadár túra a Badacsonyon 

Túrázni támadt kedved? Felkutatnál egy különleges fajt? Akkor itt a helyed!

Láttál már trópusi pillangót? Ha nem, akkor gyere velünk, a mai túránk fő attrakciója a hajnalmadár megfigyelése, mely repüléskor pontosan a trópusokon élő pillangókra emlékeztet! Pazar látványban lesz részed!

indulás: 10:00 óra; Badacsonytomaj Korkováni- parkoló – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Badacsonytomaj Korkováni parkoló – bányák
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 50 m
táv:  2 km

2020. október 24.
Csodás Szent György- hegy 

Sárkányok, Szent György, ásványos borok, vulkán. Ezek hol jönnek össze? Hát a Szent György-hegyen!

A túránk során megismerkedünk e csodás hegy kialakulásával, gazdag élő-és élettelen természeti értékeivel, kultúrtörténetével. A hegy sárkányának históriája sem marad titokban. A szőlő-és borkultúra, illetve ezek néprajzi vonatkozásai is terítékre kerülnek a túra során, melynek végén megérkezünk a hegy barokk építészeti emlékeihez.

indulás: 10:00 óra, Kisapáti temető melletti parkoló – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Kisapáti temető – Szent Kereszt-kápolna – Turistaház – „Jégbarlang” – orgonák – tető – Oroszlánfejű-kút – Tarányi-ház – Lengyel-kápolna – Csepegő-forrás
időtartam: 4 óra
szintemelkedés: 300 m
táv: 8-9 km

2020. október 31.
Holdfénytúra a Csobáncon 

Elképesztő kilátásra számíthat az aki egy különleges esti túrán szeretné bevenni a Csobánc hegytetőjét!

Gyönyörű alkonyi-esti túra a várral koronázott Csobánc hegyen.  A romok között romantikus holdfénytúra vár ránk. A tetőről pazar kilátás nyílik a környező vidékre, így a Badacsonyra és a többi vulkánra, a Balatonra. Távolból még Fonyód fényeit is látni fogjuk. Közben megismerkedünk a hegy élő-és élettelen természeti értékeivel és a vár históriájával.

indulás: 15:15 Gyulakeszi várparkoló (templom melletti utca vége) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Gyulakeszi – Rossz-templom  Csobánc vára
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 300 m
táv:  5 km

2020. november 7.
Hajnalmadár túra a Badacsonyon 

Egy különleges, szemet gyönyörködtető túrával szolgálunk november első szombatján!

Láttál már trópusi pillangót? Ha nem, akkor gyere velünk, a mai túránk fő attrakciója a hajnalmadár megfigyelése, mely repüléskor pontosan a trópusokon élő pillangókra emlékeztet! Pazar látványban lesz részed!

indulás: 10:00 óra; Badacsonytomaj Korkováni parkoló – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Badacsonytomaj Korkováni-parkoló-bányák
időtartam: 3 óra
szintemelkedés: 50 m
táv: 2 km

2020. november 14.
A magyar Fujiama, a Gulács-hegy meghódítása

Egy csúcsos, vadregényes vulkán várja meghódítóit szombat délelőtti túránkon!

A Gulács különös vulkáni képződmény. Kialakulása eltér a Badacsonyétól. Hogy alakult ki? Milyen értékei vannak a hegynek? Erről és még sok minden másról is szó lesz szakvezetéses túránk során.

indulás: 10:00 óra – Gulács, Lovarda (a templom melletti utca vége) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Lovarda (Templom melletti utca vége) – Sér-kút – bánya – orgonák – tető
időtartam: 3 óra
szintemelkedés:270 m
táv: 4 km

2020. november 28.
Holdfénytúra a Badacsonyon 

Este, elemlámpák, érdekes történetek, gyönyörű fények. Ez vár ezen a holdfénytúrán!

Különleges alkonyi, esti túra a Badacsony tetején. A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány tárul szemünk elé: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik irányban pedig a Káli-medence falvainak gyöngyfüzérszerűen fénylő csodáiban gyönyörködhetünk.

indulás: 15:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.)  – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó
időtartam: 2.5-3 óra
szintemelkedés: 250 m
táv: 4 km

2020. december 5.
Teleszkópos madármegfigyelés a Balatonon 

Megosztás
Madarak télen? Igen!

A téli Balaton sok madártani érdekességet tartogat. Ilyenkor már láthatóak a tavon azok a fajok, melyek csak késő ősszel érkeznek ide és pár hónapot itt töltenek télen. Ezekre a fajokra „vadászunk” megfigyelő utunk során.

indulás: 09:00 óra (autó szükséges) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Badacsonytomaj strand – Badacsony móló – Szigliget móló – Balatonederics Nádasmező és strand
időtartam: 3-4 óra
szintemelkedés: –
táv: 20 km

2020. december 31.
Óévbúcsúztató körtúra a Badacsonyon 

Az év utolsó napján menjünk fel együtt a Badacsony- hegyre!

Vidám, óévbúcsúztató körtúra a Badacsonyon. Körbejárva a hegyet megismerkedünk minden olyan információval, melyet Badacsonyról tudni érdemes! Az év utolsó napja jó társaságot, jó levegőt, gyönyörű kilátást ígér túránkon! Jelentkezz és hozd el szeretteidet!

indulás: 10:00 óra, Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum (Badacsony, Kisfaludy út 17.) – Kérünk minden túrázót, hogy indulás előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre!

útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Rodostó turistaház – bányák – Rózsakő
időtartam: 3.5 óra
szintemelkedés: 50 m
táv: 6 km


2020.08.22.
2020.09.05.
2020.09.12.
2020.09.19.
2020.09.26.
2020.10.03.
2020.10.10.
2020.10.17.
2020.10.24.
2020.10.31.
2020.11.07.
2020.11.14.
2020.11.28.
2020.12.05.
2020.12.31.
Találatok száma: 4

Hubertus Hof Landhotel & Restaurant

Hubertus Hof Landhotel & Restaurant

Szállodánk és éttermünk a Balaton déli partjától nyolcszáz méterre, egy parkerdőben található. Otthonos, frissen felújított szobáink és lakosztályaink egyszerre akár több családnak vagy baráti társaságnak nyújthatnak kikapcsolódást. Á la carte éttermünkben a saját farmunkon nevelt angus marhahúsból és más ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Balatoni szállodánk parkkal, belső zárt gépkocsi parkolóval a gyermekek részére játszótérrel, játszószobával biztosít kellemes, nyugodt pihenést vendégeinek. Családi szobáink két helyiségesek, egyedileg légkondícionálhatók, erkélyesek, fürdőszobával, rádióval, televízióval, hűtővel, telefonnal felszereltek. ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Balatonfenyves és környéki kiadó házak, apartmanok, szálláshelyek, szobák

Balatonfenyves és környéki kiadó házak, apartmanok, szálláshelyek, szobák

Balatonfenyvesen és környékén található szálláshely kínálatunkban megtalálja az igényinek megfelelő nyaralót. Válasszon igényei és lehetőségei szerint a kiadó vízparti, vízparthoz közeli nyaralók, apartmanok, szobák, egyéb szállások közül! Nyaralóink teljesen felszereltek, de ha különleges kívánsága van, lehetőség ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Aliz Nyaralóház

Aliz Nyaralóház

Pihenjen a Balaton északi partján, a Hegyestű lábánál fekvő csendes kis községben, Zánkán az Aliz Nyaralóházban. Családok, párok részére egyaránt kényelmes pihenést biztosít. A nyaralóban található egy szoba (2 ágyas), nappali Sat-Tv-vel (2 ágyas), felszerelt konyha, tusoló WC-vel és terasz kerti ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8261 Badacsonytomaj (Badacsony) , Badacsonyban és környékén
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG