Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!
Imagine Budapest - Tematikus városnéző séták
Imagine Budapest - Tematikus városnéző séták

Bakonyi látnivalók, kiállítóhelyek és múzeumok a Bakony és Balaton térségében

2018.01.01. - 12.31.

A bakonyi múzeumok kiállításai méltán keresettek és népszerűek a vendégek körében. Sok közülük országos hírnévnek örvend. A bakonyi múzeumi kínálatból mindenki úti célja és érdeklődése szerint válogathat. Számos vallási, építészeti kincsre lelhetünk a Bakony és Balaton térség szabad ege alatt. Merüljünk el a természet hívogató békéjében, keressük fel a gyönyörű bakonyi tájakon – erdőkben és völgyekben megbúvó, dombokon magasodó kálváriákat, kápolnákat. Bakony & Balaton kártyával bebarangolhatja a térséget, miközben számos látnivalót, szolgáltatást, kikapcsolódási lehetőséget, programot kedvezményesen vagy akár ingyen vehet igénybe. A Bakony & Balaton kerékpárkölcsönző hálózat bármelyik pontján kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő bringát és kellékeit.

Bakonyi látnivalók, kiállítóhelyek és múzeumok a Bakony és Balaton térségében

Ajka

Városi Múzeum és Fotógaléria

A helytörténeti gyűjteményben megismerhető Ajka földrajzi környezete, az ott élő emberek tevékenységi köre, a régi mesterségek tárgyi emlékei, háztartási eszközök, ipari emléktárgyak és régészeti leletek. Bemutatja továbbá a környező táj növény- és állatvilágának sajátosságait, a természeti adottságok felhasználási lehetőségeit, a környék ásványait is.

A muzeális intézmény további kiállításai:

Borsos Miklós Emlékkiállítás: a rajzokat, kisgrafikákat, kisplasztikákat bemutató Borsos terem előadások, kisebb rendezvények, író-olvasótalálkozók, irodalmi, művészeti baráti körök megbeszéléseinek hangulatos, kedvelt helyszíne is egyúttal. Fekete István emlékszoba: Az 1928-tól Ajkán, Nirnsee Ferenc kisbirtokán 10 évig gazdatisztként dolgozó Fekete Istvánnak a településen bontakozott ki írói munkássága. A művész írásos és tárgyi emlékei, fényképei, művei, lakberendezési- és használati tárgyai láthatók ehelyütt.

Molnár Gábor emlékszoba: Molnár Gábor gyermekkora nagy részét Ajka-Csingervölgyben élő nagyszüleinél töltötte, felnőttként is szívesen visszalátogatott Ajkára. Az utazó író életének, útjainak tárgyi emlékeit, használati tárgyait, a vadászat szerszámait, kéziratait és műveit őrzi. A múzeumban található Városi Fotógaléria 2001 óta hivatásos fotóművészek, és amatőr fotósok időszaki kiállításainak megrendezésével teszi színesebbé Ajka kulturális életét.

Látogatható: 9 – 16 óráig keddtől szombatig

Bányászati Múzeum

Ez a gyűjtemény volt hazánk első szabadtéri skanzen műszaki emlékmúzeuma. Az épületét 1983-ban az Országos Műemléki Felügyelőség műemlékké nyilvánította.

Állandó kiállításai: Gépház, Aknaház, Kovácsműhely, Kiállító terem, Bemutató-táró, Őslény és Kőzettár.

Nyitva tartás:

Kedd - Péntek 11:00-16:00

Szombat - Vasárnap: 10:00-16:00

Kristálymúzeum

Az üveggyártás történetét, valamint az ajkai üveggyárban készült termékeket mutatja be a múzeum. Egyedi darabokat és csiszolt, színes üvegtárgyakat készítenek a gyárban ősi, szájfúvásos technológiával. A gyár 1878-ban kezdte meg működését, amikor az úrkúti üveghutát a Zihcy-ek Ajkára telepítették. Az üzem az I. világháború idején leállt, de 1916-ban újra működni kezdett. Ma több mint másfél ezer embernek ad munkát, termékei az ország, sőt Európa határain túl is ismertek.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.


Balatonkenese

Tájház

További néprajzi érdekességeket tudhatunk meg, egyúttal megismerhetjük a balaton-melléki népi építkezés jellegzetességeit, és bepillanthatunk a helyi gazdálkodás rejtelmeibe, ha ellátogatunk a kenesei Tájházba. Ezenfelül olyan érdekességekkel is találkozhatunk itt, mint a Kossuth Bizottság iratai, a településsel kapcsolatos kiadványok vagy a falu költőjének, Soós Lajosnak az emléktárgyai.

Látogatható: Kedd - Szombat: 10:00-12:00 és 14:00-16:00

Ezerjó Bormúzeum és Pincegaléria

A kultúrának szentelt balatonkenesei napunkat zárjuk egy hangulatos pincelátogatással és koronázzuk meg egy ízletes borkóstolóval az Ezerjó Bormúzeum és Pincegalériában. Érdemes telefonon bejelentkezni!

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Népművészeti Szövőház

Az emlékmúzeumként működő épületben a népművészet, ezen belül is a népi szövészet hagyományai iránt érdeklődők találnak tartalmas programot ide látogatásuk, illetve itt tartózkodásuk idejére.

Látogathatóság: előzetes bejelentkezéssel.

Kultúra Háza

Ez a szép formájú, I. világháború utáni épület egykor Csikvándy Béla ezredes villája volt, ma a helyi kulturális élet tárháza: időszakos kiállításokkal, szakkörökkel, klubokkal, és számos érdekes programmal várja mind a helybeli mind az ide látogató érdeklődőket.


Devecser Esterházy Kastély

Nagyjából a város közepén találunk rá a kastélyra, amelynek helyén eredetileg egy késő gótikus stílusú udvarház állt. A most itt látható, XVI. században épült kastély a késő barokk és az eklektikus stílus jegyeit hordozza magán. Az évszázadok során volt végvár, de a török sosem foglalta el, volt magtár, majd a XIX. században megtoldották a kétemeletes toronnyal és a kápolnával.

Érdemes belülről is megismerkedni az épülettel, hiszen ma Magyarország egyik legszebb könyvtára működik itt. Az épület régi elemeit hangulatosan építették be a mai helyiségekbe: az előtérben szépen faragott reneszánsz kandalló áll, egy ugyancsak reneszánsz ajtón át juthatunk be a könyvtár helyiségeibe, ahol újfent megcsodálhatjuk a reneszánsz korból származó részleteket, töredékeket. A könyvtár fogadócsarnokában Marton László alkotása, Nagy László költő bronz mellszobra látható. Érdemes megnézni még az udvaron a szintén reneszánsz korból származó kút faragott káváját, amelynek eredetijét a Csoron család Itáliából hozatta, ma a Szépművészeti Múzeumban őrzik. Devecseri látogatásunkat érdemes úgy időzíteni, hogy részt vehessünk a kastélyban rendezett sajátos hangulatú hangversenyek egyikén.

Látogatható: H, K 12h - 18h, Sze 9h - 16h, Cs, P 9h - 18h, Szo 8h - 12h.


Doba Erdődy-kastély

Az Erdődyek 1839-ben, Doba északkeleti határában építtették klasszicista kastélyukat, melyben ma a Hollós István Szocioterápiás Pszichiátriai Kórház működik. A ritka fafajoknak is otthont adó kastélypark természetvédelmi terület. 

Bejelentkezéssel látogatható.


Halimba

Dr. Szalai Miklós Emlékház és Helytörténeti Gyűjtemény, Falumúzeum és Oktatókert

Kivételes fogadtatásban és élményben részesülünk, ha ellátogatunk a Déli-Bakony kicsiny településére, Halimbára. A környék Magyarország egyik leggazdagabb gyógynövénytermő vidéke. Nem csak a teakeverékeiről országos hírű "halimbai esperes" történetét ismerhetjük meg, ha ellátogatunk a Dr. Szalai Miklós Emlékházba, hanem a gyógyító füveket és a belőlük készült ízletes teákat is! Dr. Szalai Miklós plébános nevéhez fűződik a Halimbárium gyógyteacsalád 3 évtizeddel ezelőtti megszületése is. Az esperes egykori lakhelye, ahol élt és dolgozott, kertjével ad helyet a Szalai Miklós Gyógynövényes kert Bemutató- és Oktatóközpontnak, amely méltón őrizi a „halimbai esperes" hagyatékát, továbbá elősegíti a településhez és az egész környékhez kapcsolódó gyógynövényes hagyományok felélesztését, bemutatását és elterjedését. A füveskert talán tavasszal a legszebb, amikor a megannyi aromás növény ontja magából a színes virágokat s a bódító illatokat. Nem hiába találunk ezen a településen méhészetet is, hiszen ennyi virágpor ezeket a szorgos kis állatokat sem hagyja hidegen... Az emlékházban jószívvel útbaigazítanak a méhészet felé.

Látogatható: egész évben.

Bauxitbányászati Gyűjtemény

Halimba másik sajátossága és kézjegye a ma már csak a múzeumi gyűjteményből s a helyi geotúráknak köszönhetően megismerhető bauxitbányászat. A település egykor fontos tevékenysége ma már a múlté; a bányászati ipartörténeti eszközöket és helyszínt egy épület pincéjében kialakított, imitált bányavágat segítségével tekinthetjük meg. Az udvaron bányai népes kocsi, kőzetgyűjtemény és egy, a községben bányabalesetben elhunytak emlékére állított emlékmű található.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel


Herend

Minimanufaktúra és Porcelánművészeti Múzeum

Herend a művészi porcelánkészítés hazai fellegvára. A Porcelanium látogatóközpont kínálta színvonalas programoknak köszönhetően az egész napunkat tartalmas kikapcsolódással tölthetjük, ha ide látogatunk.

A múzeum a herendi porcelángyár történetét, az általa alkalmazott technológia fejlődését mutatja be, részben termékei, részben régi iratok, fotók, oklevelek, plakettek segítségével. Egyúttal megtekinthetjük Magyarország legrégibb, világhírű porcelángyárának termékeit, külön csoportosítva a legszebb, legsikeresebb motívumokat, valamint a különböző korokban, különböző alkotók által készített termékeket.

Látogatható:

Március 4 - Április 4.: kedd-szombat 9:30-17:00

Április 5 - Október 25.: minden nap 9.30-18:00

Október 26 - December 19.: kedd-szombat 9.30-17.00

Herendi Majolikagyár

Herend másik kincse és gyöngyszeme a hasonlóképpen nagy múltú majolikagyár, amely ma már újra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A látogatók megcsodálhatják a kézzel festett kerámiagyártás szépségeit, és bepillantást nyerhetnek annak rejtelmeibe. Ne hagyjuk ki, hiszen a két művészi alkotási forma együtt jelenti Herendet.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel, csak szakvezetéssel.


Kapolcs

Fazekasműhely-Galéria

Kapolcsra nem csak a Művészetek Völgye idején érdemes ellátogatni. A falu és a környék életével, a népi mesterségekkel és kézműves tevékenységgel számos kiállítóhelyen ismerkedhetünk.

A Fazekasműhely és Galéria 1999 óta működik a 470 lelkes, barátságos falu központjában. A műhely tulajdonosa és megálmodója Szurdi Éva, aki a XIX. század végéig működő, híres kapolcsi fazekasok hagyományos kézműves technikáit és formavilágát ötvözi a modern iparművészet különböző elemeivel. A használati és dísztárgyak, kályhacsempék egész évben megtekinthetőek és kis szériában meg is rendelhetők a műhelyben.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Kovácsműhely Múzeum

Mint lovas nemzetnek, a kovács ősidőktől fogva nélkülözhetetlen mestersége volt minden magyar településnek. Ma már nemigen találkozhatunk élőben ezzel a tevékenységgel, térjünk hát be a kovácsműhelybe, s lássuk, mit és mivel is dolgoztak ezek a mesterek!

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Falumalom múzeum

Kapolcson úton-útfélen régi malomépületekkel találkozhatunk, amelyek többsége - műemlék épületként - egy újabb hagyományos népi mesterségről regélnek. Egyre többet újítanak fel közülük, ennek egyik szép és ékes példája a Szaller-vízimalom, a Falumalom, amely ma múzeumként működik. A teljes helyreállítás után az egyik legértékesebb magyarországi műemlék vízimalom-múzeum lett, mert a búzaőrlésen túl bármilyen más termény őrlését és feldolgozását is bemutatja, 100 évnél is régebbi gépeivel és gabona-feldolgozó műszaki berendezéseivel.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Faluház

A Faluház Kapolcs mindennapi kulturális életét kívánja összefogni, ennek megfelelően kiállításokat tekinthetünk itt meg, és tovább művelődhetünk a könyvtárban, amely munkanapokon áll az olvasni és kutatni vágyó és szerető közönség rendelkezésére. A könyvek társaságában eltöltött időnkbe pihenésként iktassuk be azt a fotótörténeti kiállítást, amely a régi és a mai Kapolcsot mutatja be ugyanitt.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.


Kislőd

Rőthy Mihály Egyháztörténeti Gyűjtemény

Csodálatosan gazdag keresztgyűjteménnyel találkozik, aki a Déli-Bakonyban járva megáll a 8-as főútról megközelíthető Kislődön, s betér a település egyháztörténeti gyűjteményét őrző múzeumába. A múzeum alapítója, Markója László plébános volt. A gyűjtemény értékes darabja egy gerendarész, amelyen az 1402-es évszám látható. Ezt a darabot a német telepesek hozták magukkal, amikor szülőföldjükről erre a vidékre vándoroltak. Ez emlékeztette őket régi, középkori templomukra.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.


Magyarpolány

Tájház és Alkotóház

Ez a Bakonyban megbújó kis falu szép, fehérre meszelt parasztházaival, rendezett környezetével megállásra készteti az erre járókat. A település egyik legjellegzetesebb, műemlék épülete a tájház, ahol a helyi viseletet és életmódot bemutató kiállítással, továbbá népi fazekas- és szövőműhellyel találkozhatunk. Az épület nem utolsó sorban alkotóházként is működik, tevékenyen segítve az alkotási vággyal érkező gyermekeket és felnőtteket számos mesterség kipróbálásában: fazekas- és grafikai műhely, pajtaszínház, kovácsműhely, fafaragó szín és rajzterem várja a látogatókat. A Polányi Pünkösdi Hetek alkalmával állandó és időszakos kiállítások segítik kikapcsolódásunkat. A Tájház udvarán nyáron szabadtéri színpad ad remek helyszínt a színes és változatos kulturális előadásoknak.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Pajta Galéria

Ha épp egy rendezvénybe csöppenünk a faluban, látogassunk el a polgármesteri hivatal udvarán kialakított, sajátos hangulatú Pajta Galériába, amely különféle kiállításokkal vár minden érkezőt.

Látogatható: a rendezvények ideje alatt.

Bakonyi népi műemlék parasztházak

A rendezvények és programok forgatagában ha egy kis csendre vágyunk, sétáljunk végig a Petőfi Sándor utcán, amely nemzeti örökségünk része, egyúttal műemlék utca: a bakonyi népi építkezésre jellemző boltozatos tornácú, mellvédes, oszlopos, hosszú kőházak szegélyezik. A falu a műemlék házak felújításáért és megőrzéséért 1993-ban Európa Nostra díjat kapott.

Látogatható: kívülről szabadon.


Nagyvázsony

Postamúzeum

A Kinizsi-vár szomszédságában található műemlék épület izgalmas kikacsolódást ígér: megismerkedhetünk a hírközlés történetével, tárgyi emlékeivel, majd egy-egy régi telefont ki is próbálhatunk! A kiállított tárgyak és dokumentumok, elektronikus kiadványok segítségével végigkövethetjük a Balaton-felvidék távközlésének, postarendszerének változását, fejlődését.

Látogatható: hétfő kivételével 10h - 18h (04.15-10.15.)

Schumacher-ház - Néprajzi Múzeum

A vártól kicsit feljebb, a falu felé találhatjuk a szabadtéri néprajzi kiállítóhelyként működő, utolsó tulajdonosáról Schumacher-háznak nevezett, XIX. századi oszlopos tornácos épületet, ahol a Bakony és a Balaton-felvidék falvainak XVIII-XIX. századi életét ismerhetjük meg. Konyhájában egy módosabb parasztgazda napi használati tárgyaival találkozhatunk, a tisztaszobában népi világítástörténeti kiállítás látható, a hátsó szobában ma is üzemkész állapotában áll a ház egykori lakójának szövőszéke. Ha a házat végigjártuk, igazi kuriózum vár bennünket az egykori istállóban: az utolsó vázsonyi rézműves mester műhelyének felszerelése.

Látogatható: Május 1.- November 30.: kedd-vasárnap 10:00-17:00

Kovácsmúzeum

Valódi ritkasággal fogunk találkozni, ha betérünk ide: egy még ma is, folyamatosan működő kovácsműhely vár bennünket! Tarsoly László kovácsmester hagyományos eszközökkel berendezett magánmúzeumában megismerhetjük a mesterség történetét, a műhelyben pedig annak csínját-bínját: magunk is kipróbálhatjuk a kovácsolás hagyományos, ma már sajnos eltűnőben lévő technikáját, és ha késztetést érzünk, el is készíthetünk egy-egy kovácsoltvas tárgyat. A mester számos díjazott termékéből - ha kedvet kaptunk - rendelhetünk is.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Kinizsi Vármúzeum

Kihagyhatatlan célpont Nagyvázsonyban a középkori vár, amelynek híres várura és - névadója - volt Kinizsi Pál. A vármúzeum kiállításán megtekinthetjük a vár feltárásának régészeti leleteit, az egykori élet kellékeit és egyes jeleneteit, a várról és a kolostorról készült maketteket. Kinizsi Pál síremlék is látható, a kápolnában.

Látogatható:
Március: 10 órától 17 óráig
Április: 10 órától 17 óráig
Május: 9 órától 18 óráig
Június, július, augusztus: 9 órától 19 óráig
Szeptember: 9 órától 18 óráig.
Október: 10 órától 17 óráig
November, december, január, február: 10 órától 16 óráig.


Nemesvámos

Baláca - Római kori villagazdaság és romkert

Ha szeretünk a régi korokba visszarepülni egy-egy élmény erejéig, akkor Balácapusztán a helyünk! A Dunántúl legnagyobb római kori villagazdasága vár bennünket a Balaton és a Bakony találkozásánál, Veszprém vonzáskörzetében. A nemzetközi rangú kiállítóhely új ismeretek és élmények tárháza, komplett kis szeletét mutatja be a római kori életnek, annak tárgyaival, és legkülönfélébb bizonyítékaival. A központi épület fogadóhelyiséget és múzeumpedagógiai foglalkoztató-termet foglal magába. A lapidáriumban Veszprém megye római kori kőemlékeinek impozáns darabjai tekinthetők meg. A parkszerűen kialakított romkertben római kori fűszer- és gyógynövények bemutató kertje fokozza a mediterrán hangulatot, a kert közepén pedig római jellegű napóra mutatja a múló időt. A villagazdaság központjától mintegy 600 méterre északra itáliai síremlékeket idéző egykori mauzóleum látható. Innen, a megfelelő pontot megtalálva, dél felé elláthatunk egészen a Balatonig, északi irányba pedig a bakonyi lankákig.

Látogatható:

Május 14 - május 31. között: hétköznap 10-18 óráig, hétvégén 10-17 óráig
Június 1 – augusztus 31. között: hétköznap 10-18 óráig, hétvégén 10-19 óráig
Szeptember 1 - október 31. között: hétköznap 10-18 óráig, hétvégén 10-17 óráig.


Sümeg

Kisfaludy Sándor Szülőháza

Sümegen született és Sümegen meghalt költőnk, Kisfaludy Sándor és ifjú felesége, Szegedy Róza egykori otthonában - egyben a költő szülőházában -, ma városi múzeumban a költőnek állított emlékgyűjteményt, valamint állandó kiállításokat tekinthetünk meg: sümegi kerámia ill. Patonai fazekasmester munkái, egyházművészeti gyűjtemény, Darnay emlékkiállítás, Sass Brunner emlékkiállítás, Kovács Margit kerámiák, porcelántárgyak és szobrok láthatók.

Látogatható:
05.1 - 09.30.: K-V 10:00 - 18:00
10.1 - 04.30.: H-P 8:00 - 16:00

Patonai Fazekasház

A fazekasság mint hagyományos népi mesterség rejtelmeibe pillanthatunk be ebben a házban. Patonai Ferenc fazekasmester alkotásai a sümegi hagyományokat, a régi formákat és motívumokat tükrözik. Magángyűjteményét 1979-ben nyitotta meg az érdeklődők számára.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Balaton-felvidéki Radetzky Huszáregyesület kiállítása

A várhegy lábánál álló boltíves, barokk istállóépület az 1700-as években épült Padányi Bíró Márton idejében. Az impozáns épülethez lakóházak is tartoztak. Földszintje két sor kőoszlopon áll, és ma is istállóként üzemel. Emellett itt kapott helyet a Radeczky Huszár Egyesület állandó kiállítása is.

Látogatható: egész évben ingyenesen.

Sümegi Vár

A város fejlődésének és történelmének alakulásában nagy szerepe van a várnak, amely a tatárjárás után, IV. Béla várak építését ösztönző rendelkezéseit követően épült. A mai vár látványosságai: hadtörténeti kiállítás (Magyarország fegyverei a XV. századból), panoptikum (középkori kínzóeszközök bemutatóhelye), Rédey-emlékszoba - Gábor Áron ágyúi; kovács műhely, bognár műhely, középkori konyha, kápolna, pénzverde.

Látogatható: minden nap.

Január – április: 9h – 16h
Május – június: 9h – 17h
Július – augusztus: 8h – 19h
Szeptember – december: 9h – 16h (december 23-27. zárva tart)
Havas, jeges időben a vár nem látogatható!
 

Püspöki Palota

A várhegy déli lejtőjén áll a barokk Püspöki Palota, amely Sümeg virágkorában, Padányi Bíró Márton püspöksége alatt épült, egy akkor már több mint 200 éves borospince fölé. A palota egykori berendezése, Padányi képgyűjteménye elveszett, illetve szétszóródott, de több helyiségben ma is láthatók az eredeti fal– és mennyezetfreskók maradványai, mennyezeti stukkók és az eredeti fa padlóburkolat. A palota helyreállítása folyamatos, a már felújított termekben állandó, és időszaki képzőművészeti kiállítások láthatók (Sümegi Képtár, Kajári Gyula grafikái, Horváth Márton üvegművész és Frederick Hagan kanadai művész állandó kiállítása).

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.


Szentgál

Tájház - Vitéz Tamás Gábor háza (helyismereti gyűjtemény)

A ház az egykori tulajdonos, egy hajdani szentgáli kisnemes életterét mutatja be. A múzeumban az eredeti bútorokat és használati eszközöket láthatjuk, a viselet pedig életnagyságú bábokon tekinthetjük meg. Ide kerültek még a helyi fazekasok cserépedényei a XIX. század végéről, a szentgáli pásztorok faragásai, a helyi motívumokkal készített bakonyi fehérhímzések, fotók a falu életéből, a királyi vadászok leszármazottaitól vadászati emléktárgyak, a női és férfiruhák, az imakönyvek és a zsoltárok német és magyar nyelven, valamint az oklevelek és leszerelő levél Ferenc József korából. A helyismereti gyűjtemény egyik szobáját pedig Lőrincze Lajos nyelvész munkásságának szentelték.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.


Taliándörögd

Ősök Háza Helytörténeti Múzeum

A megszokott helytörténeti kiállításon túl néhány érdekességgel is találkozhatunk, ha ellátogatunk a Művészetek Völgye egyik meghatározó településére, Taliándörögdre - ott is a múzeum könyvtárába... A római katolikus plébánia épületében lévő múzeum állandó kiállítása helytörténettel, népszokásokkal, a népi kultúra írásos és tárgyi emlékeivel, a koronkénti életmód jellemzőivel ismerteti meg a látogatót. A II. világháború előtti időszakot felölelő tárlaton a római kortól kezdve láthatunk emlékeket, egyházi és falutörténeti dokumentumokat, térképészeti leleteket, mezőgazdasági használati eszközöket. Itt található egy kőmúzeum is. A II. világháború utáni időszakkal foglalkozó rész a faluban és környezetében gyűjtött tárgyakat sorakoztatja fel az érmektől, zászlóktól, brigádnaplótól kezdve a nyolcezer kötetes könyvtárig, amelyben megtalálhatók Sztálin és Mao könyvei is.

Látogatható: folyamatosan előzetes bejelentkezéssel


Tapolca

Városi Múzeum

A Bakony és Balaton térség délnyugati csücskében, a Balaton közelében található városka remek kikapcsolódást és programot ígér a csendesebb, nyugodtabb tempót kedvelőknek. Kezdhetjük városlátogatásunkat mindjárt a Városi Múzeummal. Épülete – vagy ahogy a régi tapolcaiak emlegetik, a „Kántorház” – védett építészeti emlék, amelynek eredetije már a XVIII. század első felében állt. Mai formáját a XIX. század elején nyerte el. Jelenleg öt kiállító helyiségében három állandó tárlattal várják az érdeklődőket: egyedülálló iskolatörténeti kiállítással, a Batsányi Emlékkiállítással és a lapidáriummal.

Látogatható:Vasárnap-Hétfő: zárva, Kedd-Péntek: 10:00-18:00, Szombat: 9:00-13:00

 Szent Antal Bormúzeum

A tóparton található, étteremként is működő múzeumban a környék szőlőtermesztésének és -feldolgozásának hagyományai, történeti fejlődésének áttekintése szolgál érdekes programmal a borászat iránt érdeklődőknek.

Látogatható: az étterem nyitva tartása idején.

Marton Galéria

Szintén a tóparton található a galéria, amely Tapolca szülöttének és Munkácsy-díjas szobrászművészének alkotásait mutatja be a látogatóknak állandó kiállítás keretében.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.

Wass Albert Városi Könyvtár

A könyvtár több mint 230 ezer kötetnyi állományával (könyvek, folyóiratok és a különgyűjteményekben található dokumentumok) várja a kulturális feltöltődésre és szellemi kikapcsolódásra vágyó olvasókat, érdeklődőket. Az intézmény rendezvények szervezésével színesíti szolgáltatásai palettáját. A könyvtárhoz tartozó Tapolcai Muzeális Gyűjtemény anyaga sok helyi értéket, mintegy 10.800 műtárgyat mutat be látogatóinak.

Látogatható: Vasárnap-Hétfő:zárva, Kedd-Péntek: 10:00-18:00, Szombat: 09:00-13:00


Úrkút

Falumúzeum

E kicsiny bakonyi falu múzeumában számos sváb relikvia található, valamint az úrkúti népi hagyományok tárgyi eszközei tekinthetők meg, köztük a tradicionális sváb viselet egy-egy szép darabja.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.


Városlőd

Német Nemzetiségi Tájház

A Falumúzeum (tájház) műemlék jellegű épületében néprajzi, népviseleti és helytörténeti kiállítás várja a látogatókat. A konyhában és az egyik szobában néprajzi, a másik szobában német népviseleti kiállítás látható. Az épület másik lakásában egy helytörténeti és egy iskolatörténeti kiállítás kapott helyet. Állandó kiállítások: bkonyi német parasztház a XX. század fordulóján, városlődi német népviselet a XX. század első felében.

Látogatható: hétfő kivételével 13:00 - 17:00, Vasárnap-Hétfő:szünnap

Városlődi Keramika Kft. Bemutatóhelye

Tekintsünk vissza a történelemben, hogy megértsük, miért honosodott meg itt a kerámiagyártás!

A török hódoltság után elsősorban az üveggyártás (üvegfúvás) és a fafeldolgozás (fűrészmalom) adta a megélhetést a településen. A határban található, jó minőségű agyagot hamar megtalálták a fazekasmesterek is. Ma a kerámiagyár több mint 30 régi városlődi virágos dekort ápol. Dísz- és használati kerámiát egyaránt gyártanak itt, amelyek díszítése kézi festéssel, ecsettel történik. Több termék mint "népművészeti alkotás" minősített, és minden itt gyártott kerámiatárgy jogosult a "Magyar Kézműves Remek" embléma használatára. A termékeket a kiállítóteremben lehet megtekinteni, ahol vásárlásra is van lehetőség A gyártás megtekintése is lehetséges, csoportoknak előzetes bejelentkezéssel.

Látogatható:
Gyártás: hétfő-péntek 8:00-14:00
Kiállítás: hétfő-vasárnap 8:00-18:00


Várpalota

Nagy Gyula Galéria

A galéria XIX. században klasszicista stílusban épült épülete 1975-ig zsinagógaként működött. A függőkarzatokat leszámítva eredeti szépségében látható ma is. A karzaton ma Matzon Frigyes (1909-1986) szobrászművész kisplasztikai hagyatéka tekinthető meg állandó kiállítás keretében. A galéria termében április 1. és november 30. között időszakos képzőművészeti és egyéb kulturális eseményeken is részt vehetünk.

Látogatható: 04.01 - 10.31., hétfő kivételével 13h00 - 17h00.

Thury-vár

A vár kalandos története Mátyás király idejére nyúlik vissza, és leginkább a török kori végvári harcokhoz kapcsolódik. Nevét leghíresebb védőjéről, Thury Györgyről kapta. Aragóniai Beatrix hercegnő is itt készült fel a másnapi királynői koronázásra. E kort követően a várat átépítették, és kialakult mostani formája. Az ásatások során egyedülálló középkori falképek kerültek elő, amelyek különlegessége, hogy nem egyházi eseményt ábrázolnak.

A mai látogató folyamatosan mintegy tíz különféle kiállítást tekinthet meg a Thury-várban. Itt látható többek között a Bányásztörténeti Gyűjtemény, de megtekinthetjük a magyar népviselet mintegy száz, teljes öltözetét magába foglaló, egyedülálló kollekciót, valamint különböző korok egyenruháit a honfoglalástól napjainkig. A várat mint rendezvényközpontot is érdemes felkeresni: részese lehetünk itt esküvőknek, koncertnek, reneszánsz kori eseményeknek stb.

Látogatható:

November 2 - Március 31.: 9:00 - 17:00
Április 1 - Október 31.: kedd-vasárnap 9:00 - 19:00

Bányászattörténeti Gyűjtemény

A Thury-várban található a város bányászattörténeti gyűjteménye, ahol aknákat, bányamentő eszközöket, bányában használatos világítási eszközöket, ásványokat, kőzeteket, ősmaradványokat és a homokbánya őslénytani leleteit tanulmányozhatjuk.

Látogatható: Kedd – Vasárnap: 10:00-18:00

Zichy-kastély – Trianon Múzeum

A kastélydombon álló gróf Zichy-kastélyt a XVIII. század első felében kezdte építtetni a Várpalotán élő egyik Zichy család. A város uralkodó pontján álló épület egy évszázaddal később leégett. Ekkor a művészetpártoló földesúr, Waldstein János birtokolta a kastélyt, amelynek felesége, Zichy Terézia révén lett tulajdonosa. A kastélyt Ybl Miklós tervei alapján újjáépíttette. A földszinti, szépen felújított hall eredetileg kápolna volt, a világháborúk ideje alatt garázsnak használták. Az emeleti könyvtár gyönyörű fa polcai és különleges fa burkolatai máig láthatók, könyvei azonban 1913-ban megsemmisültek. A könyvtárterem, mennyezetén látható mitológiai korokat idéző freskóival ma is rendszeresen kulturális rendezvények otthona. Az épület homlokzatán látható a Waldstein – Zichy címer 1876-ból. Az épület ma a Trianon Múzeumnak ad otthont, amely a Kárpát-medence természeti, történeti, kulturális értékeit, a XX. századi békeszerződés népességi, gazdasági előzményeit mutatja be. A kiállítás foglalkozik a trianoni békeszerződés, a bécsi döntések és a párizsi békeszerződés történetével, következményeivel.

Látogatható: 
Kedd-csütörtök: 10h30 - 16h00
Péntek-vasárnap: 10h30 - 17h00.

Fodor Sára Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény

Az egykori Megyeház és modern 10 emeletes lakóépületek szomszédságában bújik meg a tájház épülete. Ez a parasztház a környék és a település paraszti és iparos múltjából fennmaradt eszközöket mutatja be az utókor számára. Az állandó kiállításon a látogató elé tárulnak a régi palotai élet megmaradt eszközei a meszesek, földművelők, fazekasok, csapók, bognárok mézeskalácsosok mindennapjaiból.

Látogatható: előzetes bejelentkezéssel.


Veszprém

Tűztorony

Veszprém város legmagasabb pontján áll a Vár egyetlen, a középkorból megmaradt tornya, a barbakán, a mai Tűztorony, amely minden órában Csermák Antal, veszprémi zeneszerző hangulatos Verbunkosát játssza. A torony körerkélyéről csodás kilátás nyílik Veszprém városrészeire

Látogatható: Március 15 - Október 31.: 10:00-18:00

Laczkó Dezső Múzeum

A Laczkó Dezső Múzeum Veszprém megyéről szól a világnak és a világról szól a Veszprém megyeieknek. Történeteket, életeket mesél el a múltból, a jelenből és a jövőről. A múzeum 330 000 darabból álló gyűjteménye felöleli Veszprém és Veszprém megye néprajzát, régészetét, történelmét, képző- és iparművészetét, irodalomtörténetét.

Látogatható: hétfő kivételével 10:00-18:00.

Csikász Galéria

A várban található épület a nevét építtetőjéről, a hírneves ügyvédről, Simoga Györgyről kapta. A XVIII. század legvégén épült késői barokk stílusban. Ma kiállításoknak ad otthont, földszintjén a Csikász Galéria található kortárs művészek, alkotók időszakos kiállításaival, illetve kortárs képzőművészeti tárlatokkal.

Látogatható: 10:00-18:00 vasárnap:szünnap

Dubniczay-palota

A Dubniczay Palota a képzőművészeti alkotásokat bemutató László Károly Gyűjteménynek, illetve időszaki kiállításoknak ad otthont. Az épület maga a várban, a Szentháromság tér nyugati oldalán található.

Az udvar alatt hatalmas XVI. századi kőboltozatos pince húzódik. A feltárások során istálló, várfal, ágyúbástya, kazamata nyomaira bukkantak. A palotában jelenleg két gyűjtemény látogatható. A László Károly Gyűjteményt az emeleti termekben és az északi szárny tetőterében nézhetjük meg. A Várgalériában pedig időszaki - többnyire kortárs - kiállítások látogathatók.

Látogatható:
11.01 - 04.30.: vasárnap kivételével 10:00 -17:00
05.01 - 10.31.: kedd kivételével 10:00 - 18:00

Hősök Kapuja

Az 1939-ben felavatott és 2013-ban felújított Hősök Kapuja kiállítóhelyen a látogatók megismerkedhetnek az épület históriájával, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, az I. és a II. világháború, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi eseményeinek és hőseinek történetével.

Látogatható: minden nap 10:00 – 18:00

Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény

A kortárs művészetek iránti érdeklődésünket egy újabb gyűjtemény csigázza a Várkapu mellett nyíló kicsi, eldugott kis zugban. Szegényebb iparosok laktak itt valaha kicsi és dísztelen házakban: szitások, ácsok, csizmadiák. Egyszerű, régies szépségük ma is látszik. Ma a modern művészet egyik kiemelkedő tárlatának adnak otthont A Vass-gyűjteményben a magyar mesterek alkotásai az európai absztrakció legnagyobbjainak szobraival, képeivel, rajzaival és sokszorosított grafikáival egészültek ki az elmúlt néhány év során. Az a vágykép lebegett a gyűjtő szeme előtt, hogy a művek egy része idővel majd ebbe a galériába kerül. A gyűjtemény darabjaiból jól kiolvasható a XX. századi művészet történetének néhány jelentős fejezete: elsősorban a konstruktivizmus és az absztrakció irányzataié. Vass László örekedett arra, hogy az egyes életműveken belül lehetőség szerint több alkotói periódus is képviseltesse magát, illetve a festményekkel, szobrokkal összefüggésben álló akvarellek, pasztellek és rajzok közül is jussanak be jelentős darabok a Vass-gyűjteménybe, amely most már nem titkoltan a veszprémi gyűjtemény számára gyarapodik.

Látogatható:
11.01 - 04.30.: vasárnap kivételével 10h -17h
05.01 - 10.31.: kedd kivételével 10h - 18h.

 Tejfalussy ház

A várban, a Szentháromság-téren található épület jelenleg a Boldog Gizella Főegyházmegyei gyűjteménynek ad otthont. Ízelítő az intézmény 2013-as kiállításaiból:

  • Fejedelemasszonyok és a vallásszabadság Erdélyben
  • Ikonok és ortodox liturgikus tárgyak
  • Francia, itáliai és osztrák miseruhák
  • Magyar királynék és koronázó püspökök

Látogatható: májustól októberig, hétfő kivételével 10h00 - 17h00.

Bakonyi Ház

A Laczkó Dezső Múzeum szomszédságában áll a Bakonyi Ház, amely az egyik legkorábbi magyar szabadtéri néprajzi kiállítóhely. A múzeumi műtárgyakkal berendezett épületben a látogatók részletes áttekintést kaphatnak a vidékünkre jellemző paraszti kutúra sajátosságairól.

Látogatható: 04.15 - 10.15., hétfő kivételével 10h - 18h.

Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ (Bíró-Giczey ház)

Az írók és újságírók védőszentjéről, Szalézi Szent Ferencről elnevezett Szaléziánum a Szentháromság téren, az Érseki Palotával szemben számos érdekességgel várja látogatóit:

A 18. századi házat bebarangolva a látogató megismerkedhet a ház egykori lakóinak minden napjaival. Itt lakott például a híres Padányi Biró Márton püspök, aki a művészetek kiemelkedő mecénása volt.

Az emeleten megtekinthetők a pazar barokk falfestményekkel rendelkező termek, a díszterem puttós mennyezetében majdnem teljes épségében fennmaradt a barokk freskó.

A barokk kor hangulatát a korabeli műtárgyak és a kiállításon hallható barokk zeneművek elevenítik meg. Az interaktív „Képtálaló asztal” segítségével a vendég végigkövetheti a restaurátorok szorgalmas munkáját és a barokk termek varázslatos átalakulását.

A vetítőteremben virtuális utazásra hív. A látogató megtekintheti Veszprém és a Főegyházmegye legérdekesebb látnivalóit dr. Márfi Gyula veszprémi érsek ajánlásával, és betekintést nyerhet a Katolikus Egyház mindennapjaiba megismerkedve a liturgikus tárgyak használatával.

A gyógynövények és gyógyhatásaik felfedezésre várnak az üvegpadlós füvesszobában.

A tetőtérben kialakított liturgikus kiállítótér betekintést ad a liturgia tereibe, hangjaiba és tárgyaiba. A liturgikus időkerék segítségével az egyházi év eseményeit lehet végigkövetni.

Az időszaki kiállítótér egész évben változatos kiállításoknak ad otthont (templommakett kiállítás, hegedűkiállítás, Fekete István-kiállítás, domonkos kiállítás stb.)

A tea- és kávéházban megkóstolhatók a „Halimbai esperes”, Szalai Mikós teái, aki a 20. században az ország gyógyfüvekkel gyógyító papja volt.

A kisebbekről sem feledkezik meg a Szaléziánum. A gyerekek bepillanthatnak egy hegedűkészítő mester munkájába, kipróbálhatják a gyertyaöntést, drámajátékokon és gyógynövénytúrákon vehetnek részt, megismerkedhetnek az ostyasütés folyamatával és kézműves foglalkozások várják őket.

Tudta-e, hogy… …a veszprémiek egykor Madaras háznak is nevezték a Bíró-Giczey házat, mivel barokk termeinek szekkóin csodálatos madarak láthatók! Egykori nevét építtetőiről, Padányi Biró Márton kanonokról, későbbi veszprémi püspökről és Giczey István kanonokról kapta. A 2011-ben Európai Úniós pályázat útján megújult és megnyitott központ célja, hogy tájékoztatást nyújtson a környék egyházi vonatkozású látványosságairól, mindeközben felfedezésre csábítsa azokat, akik a házat önmagában is szeretnék megismerni. A központ egyben az egyházi tematikus út kiindulópontja is.

Nyitva tartás: 

Január 14. – Február 28.: 10:00-17:00 (hétfő és vasárnap kivételével)
Március 1. – Május 31.: 10:00-17:00 (hétfő kivételével)
Június 1. – Augusztus 31.: 9:00-18:00
Szeptember 1. – December 31.:10:00-17:00 (hétfő kivételével)

Mestermű Galéria

A belvárosban sétálva érdemes felkeresni a Mestermű Galériát, ahol nemcsak kortárs magyar művészek festményeit, grafikáit vagy szobrait csodálhatjuk meg, de a kiállított műveket meg is lehet vásárolni.

Látogatható: Május 7 - Október 3.: kedd-péntek 13:00-17:00, szombat 10:00-13:00


Zirc

Zirci Ciszterci Apátság és Látogatóközpont

Nem járhatunk a Bakony fővárosában úgy, hogy az apátság monumentális épülete ne állítana meg bennünket. S ha már jártunk itt régebben, most érdemes újra eljönni, biztosan érezni fogjuk a különbséget!

A barokk stílusú római katolikus templom a ciszterci szerzetesek ma is használt apátsági temploma. Az apátság ma még változatosabb programmal várja látogatóit: az újonnan megnyílt látogatóközpont célja az apátság nyolcszáz éves múltjának és műtárgyainak bemutatása interaktív eszközök segítségével. Érdemes megnézni egyúttal az eredeti pompájában látható bazilika minort, az országosan híres műemlékkönyvtárat és a természettudományi múzeumot. Nem fogunk csalódni!

Látogatható: hétfő kivételével 9:00 - 17:00.

Téli nyitva tartás: 2017. november 16. - 2018. március 14. között: 

hétfő: zárva kedd-vasárnap: 10:00-16:00 

Ebédszünet: 12h30-13h30
Templom vasárnapi nyitva tartása: 12h00 - 17h00 (szertartásokhoz igazítva).

OSZK Reguly Antal Műemlékkönyvtár

Az apátság épületében található könyvtár a Ciszterci rend gyűjteményét őrzi. A mai gyűjtemény alapját képező köteteket Heinrichauból hozták a ciszterci szerzetesek. Ez az állomány ma 65.000 kötetből áll. Ebből 70 kötet a XV. századból való ősnyomtatvány, amely hazai viszonylatban egyedülálló! A könyvtár állományában a teológia mellett a történelem, az irodalom, a természettudományok, de a segédtudományok is képviseltetik magukat. Az intézmény ma mint múzeum és szakkönyvtár működik:

egyrészt szakszerű idegenvezetés segítségével Magyarország egyik fontos kultúrtörténeti emlékét ismerhetik itt meg a látogatók, másrészt az értékes régi könyves állomány és külön olvasóterem a kutatóknak nyújt segítséget munkájukhoz.

Látogatható: hétfő-szombat 9:00-17:00, vasárnap: 10:00-12:00 és 14:00-16:00

Agrárműszaki Emlékek Gyűjteménye

Az apátságtól kicsit eltávolodva találjuk ezt az országosan egyedülálló, muzeális értékű mezőgazdasági gépekből, használati eszközökből álló zirci gyűjteményt. A XIX-XX. század mezőgazdaságának mindennapjait ismerhetjük meg az itt kiállított eredeti eszközök, szerszámok és gépek tárlatán keresztül.

Látogatható:

szeptembertől júniusig H - P: 7:00 - 14:00, valamint előzetes bejelentkezéssel bármikor.

Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma

Az apátság barokk épületének első emeletén található múzeum számtalan érdekességet és kincset mutat meg a minket körülvevő természetből. Megtekinthetjük itt a jellegzetes bakonyi tájak életközösségeit, védett területeit. Az ásványbemutató csodálatos válogatást kínál a Kárpát-medence ritkaságaiból. A Jégkorszaki Óriások a Bakony-hegységben c. őslénytani állandó kiállítás is itt tekinthető meg. Ezenkívül megcsodálhatjuk a térségben elejtett vadak trófeáit.

Látogatható: egész évben 9h00 - 17h00.

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház

A múzeum és alkotóház - amint neve is jelzi - számos tevékeny elfoglaltságot és kiállítást kínál vendégeinek. Megtekinthetjük többek között a névadó Reguly Antal (néprajzkutató, nyelvész, folklorista) életéről, utazásairól, kutatásairól szóló tárlatot; Bér Júlia, zirci születésű grafikus-és festőművész emlékszobáját. Jelenleg még Bakonyi mesterek, bakonyi műhelyek címmel zirci és Zirc környéki kézműves mesterek alkotásaival is találkozhatunk itt. Előzetes bejelentkezéssel az alkotóműhelyekben lehetőség van a népi kismesterségek kipróbálására. Alkotóműhelyek: bőrműves, toplász, fazekas, gyertyakészítő, mézeskalácsos, szövő, kosárfonó-csuhézó, kovács, bognár, méhész- barkács.

Látogatható:
november 1-től március 31-ig, hétfőtől péntekig 10.00-16.00; szombat 10.00-17.00
április 1-től október 31-ig, hétfőtől szombatig 9.00-17.00; vasárnap 11.00-17.00


2018.01.01. - 2018.12.31.
Kapcsolódó időpontok

2018.11.15. Bakonyi rendezvények 2018
Ipar 4.0 - II. Veszprémi Üzleti Fórum
2018.11.15. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Így volt szép… Koncz Zsuzsa koncert Sümegen
2018.11.15. Bakonyi rendezvények 2018
Így volt szép… Koncz Zsuzsa koncert Sümegen
2018.11.17. Bakonyi rendezvények 2018
Stresszkezelési tréning Veszprémben
2018.11.17. Bakonyi rendezvények 2018
Janikovszky Éva Emléknap Veszprémben
2018.11.17. Bakonyi rendezvények 2018
Kencekészítő délelőtt
2018.11.17. Bakonyi rendezvények 2018
A Miniszter félrelép
2018.11.17. Bakonyi rendezvények 2018
Jótékonysági Gála Veszprémben
2018.11.18. Bakonyi rendezvények 2018
Never ending story - Gayer Mátyás trio koncertje
2018.11.19. Bakonyi rendezvények 2018
Hódító Iszlám – Hanyatló kereszténység Európában
2018.11.20. Bakonyi rendezvények 2018
Mindentudó Ház: Gyermekeink- más vagyok
2018.11.22. Bakonyi rendezvények 2018
István a király rockopera
2018.11.23. - 2018.12.24. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Illatos advent
2018.11.23. - 2018.12.24. Bakonyi rendezvények 2018
Illatos advent
2018.11.24. Bakonyi rendezvények 2018
Karácsonyi szöszmötölés a Természet Házában
2018.11.30. Bakonyi rendezvények 2018
Kulturális Örökség, mint történelmi, turisztikai és útvonal fejlesztési lehetőség
2018.12.01. Bakonyi rendezvények 2018
Bonbonkészítő tanfolyam
2018.12.01. Bakonyi rendezvények 2018
Apáca show
2018.12.02. - 2018.12.23. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Adventi Várakozás Tapolcán
2018.12.02. - 2018.12.23. Bakonyi rendezvények 2018
Várpalotai advent
2018.12.02. - 2018.12.23. Bakonyi rendezvények 2018
Adventi Várakozás Tapolcán
2018.12.02. - 2018.12.23. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Várpalotai advent
2018.12.05. Bakonyi rendezvények 2018
Karácsonyi Gyógyteakészítő Workshop
2018.12.08. Bakonyi rendezvények 2018
Nótás Mikulás
2018.12.08. Bakonyi rendezvények 2018
Mitől fényes a Mézeskalács?
2018.12.15. Bakonyi rendezvények 2018
Adventi forgatag Sümegen
2018.12.15. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Adventi forgatag Sümegen
2018.12.28. Bakonyi rendezvények 2018
Edda Karácsony
2018.12.28. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Edda Karácsony
2018.12.30. - 2018.12.31. Bakonyi rendezvények 2018
Szilveszteri hétvége Tapolcán
2018.12.30. - 2018.12.31. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Szilveszteri hétvége Tapolcán
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi kerékpárutak és kerékpározható utak, kerékpárral a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Balatoni kerékpárutak és kerékpározható utak, kerékpárral a Balaton és a Bakony térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Balaton szabadidő programok, gyalogtúrák, lovastúrák és kerékpártúrák a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Balatoni gasztronómia, éttermek és vendéglátóhelyek a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Balatoni múzeumok, kiállítás- és múzeumlátogatások a Balaton és a Bakony térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Kerékpárkölcsönzés Bakony, két keréken a Bakony és Balaton térségben
2018.01.01. - 2018.12.31. Kerékpárkölcsönzés Balaton, két keréken a Bakony és Balaton térségben
2018.01.01. - 2018.12.31. Veszprémi Állatkert látogatás
2018.01.01. - 2018.12.31. Kalandok a Bakony-Balaton térségben
2018.01.01. - 2018.12.31. Várak a Bakony-Balaton térségben
2018.01.01. - 2018.12.31. Somlói borbarangolás
2018.01.01. - 2018.12.31. Túrázás a Bakony-Balaton térségben
2018.01.01. - 2018.12.31. Borbarangolás a Bakony-Balaton térségben
2018.01.01. - 2018.12.31. Balatonkenese kerékpárút és kerékpározható utak, kerékpártúrák Balatonkenesén és környékén
2018.01.01. - 2018.12.31. Aktív programok, túrák, gyalogtúrák, lovastúrák és kerékpártúrák a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Egyházi múzeumok, örökségek és kálváriák a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi programok a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi lovaglás, lovaglás ajánlatok a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Kulináris élmények, gasztronómiai programok a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakonyi múzeum ajánlatok, kiállítás- és múzeumlátogatások a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Lovagi tornák és várlátogatások a Bakony és Balaton térség váraiban
2018.01.01. - 2018.12.31. Balatoni várak, vártúrák és lovagi tornák a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Bakony gasztronómia, bakonyi éttermek és vendéglátóhelyek a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Balatoni pihenés, kikapcsolódás a Bakony és Balaton térségben Balatonkenesén
2018.01.01. - 2018.12.31. Gyógynövénytúrák a Bakonyban, gyógynövények nyomában a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Balatoni termelői piacok, helyi termékek és helyi piacok a Bakony és Balaton térségében
2018.01.01. - 2018.12.31. Helyi termékek a Bakony-Balaton térségben
2019.01.18. Fesztiválok a Bakony-Balaton térségben
Boros legendák, legendás borok
2019.01.18. Bakonyi rendezvények 2018
Boros legendák, legendás borok

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Nem találja, amit keresett?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Bakonyi látnivalók, kiállítóhelyek és múzeumok a Bakony és Balaton térségében

Könyvtár

Legjobb élmények

Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Tatai Vadlúd Sokadalom
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
11925
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket